In ultima perioada am mancat mai lejer si vrem sa continuam asa pentru ca se aproprie Craciunul cand sigur vom manca destul . Astazi am profitat de faptul ca aveam peste proaspat asa ca am facut repede aceste chiftelute foarte bune pe care le-am servit alaturi de cartofi natur cu un strop de unt si patrunjel si o salata de rucola cu lamaie.
Ingrediente:
400 gr pastrav sau orice alt tip de peste
1 ou
1 galbenus
jumatate lamaie
3 linguri parmezan (optional)
2 felii de paine
patrunjel dupa gust
1 catel de usturoi
sare
piper
Punem o cratita inalta plina cu apa la fiert iar in momentul in care fierbe apa adugam sucul unei jumatati de lamai, sare si pestele curatat dar intreg. Il fierbem 15 minute dupa care il scoatem si il lasam cateva minute sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il curatam de piele si oase cu mare atentie. Mixam la robot pestele cu un ou, 1 galbenus, parmezan, paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa f bine, patrunjel, usturoi, sare si piper.
Formam cu mana usor umeda chiftelute mici cat o nuca, le dam prin faina si le prajim in ulei incins,
Le servim fierbinti alaturi de diverse garnituri. Mie mi se par excelente langa salata si cartofi natur.
Pofta buna!!
Arata super cu frunze de rucola si mi-ai facut o poftaaaaa!!!!!!!!!!!
Te pup cu drag, sa ne amuzam putin si sa-mi spui parerea ta!!Cat despre reteta ..e ca intotdeauna super apetisanta!!
Succes in toate!
I really like your blog. Not only the dishes, but also the photos are great!
Definitly i will often visit your site and cook and bake your recipes.
Best regards: Trinity
Ce bine arata ….mi-ai facut pofta
Anita draga mea ma bucur mult ca iti plac. Au fost foarte bune si lejere in ciuda faptului ca au fost prajite. Te pupic si un weekend minunat iti doresc!!
Broscutza mea frumoasa te pupic si vin imediat sa te vizitez!! Weekend de vis draga mea!!
Welcome to my blog Trinity and thank you very much for your visit!! You're always welcome to my blog!! Have a very good weekend!!
Te pupic dulcik si multumesc ca iti plac chiftelutele. Tare bune au fost!! Sa ai un weekend minunat!!
Arata minunat ! Am facut si eu de curand, pentru prima data, si pot spune ca sunt excelente 😉
Bunute, bunute!!!!
Am schimbat un picut reteta ta (am pus marar in loc de patrunjel, si le-am "tavalit" prin pesmet pe unele si pe altele prin malai+faina+pesmet). Am folosit un file de pangasius (frate cu cod-ul). Oricum au iesit SUPER!!!
Mi-am propus sa incerc sa fac si gogoselele tale. Pupici!
Pot sa folosesc si conserva de ton?
Si noua ne-au placut tare mult Ala draga!! Pupicei!!
Ce bine suna versiunea ta Oana!! Data viitoare le tavalesc si eu prin pesmet. Marar as pune dar nu am din pacate. Te pupic cu drag si ma bucur ca le-ai incercat!
Arata foarte bine aceste chiftelute, dar am o intrebare: se pot face si cu macrou?
felicitari pt. blog!!!
Anonim, sigur ca se poate! Poti folosi orice tip de peste.
Multumesc pentru felicitari si te mai astept pe la mine!
buna Laura,vreau sa fac chiftelutele de peste de Craciun, vreau sa te intreb daca pot fierbe mai mult peste pana ajng oasele sa se macereze?daca scot eu oasele e posibil totusi sa omit 1-2
Draga mea, il poti fierbe mai mult, dar nu excesiv pentru ca isi pierde gustul. Oricum, in momentul in care il mixezi la robot, oasele mici mici care ti-au scapat, se mixeaza si nu o sa le simti.
Te pup!