Paine multicereale


De curand am cumparat mai multe tipuri de faina pentru ca am vrut sa diversific putin gustul painii pe care o fac de obicei si, de ce nu, sa incercam sa mancam mai sanatos . Una dintre aceste tipuri de faina este “Faina Multicereale” care este o combinatie de 20 de tipuri de fulgi, seminte si faini , si anume:

faina de grau dur, faina de grau , faina de ovaz, faina de kamut, faina de orez, faina de soia, faina de mei, faina de amaranto, faina de hrisca, faina de in, faina de secara, faina de farro, fulgi de grau, fulgi de secara, fulgi de ovaz, fulgi de quinoa, fulgi de porumb, seminte de susan, seminte de in, seminte de floarea soarelui.

Faina multicereale

 Paine multicereale:

190 gr faina multicereale

260 gr faina 000 (sau manitoba)

280 gr apa

20 gr drojdie proaspata

1 lingurita sare

1 lingurita malt de orz

1 lingura ulei masline

1 linguita suc lamaie

paine multicereale

 

Aluatul l-am facut la masina de paine. Punem in vasul masinii apa, maltul uleiul de masline si lingurita de suc de lamaie. Sucul de lamaie se adauga pentru a neutraliza gustul drojdiei. Apoi punem ambele tipuri de faina, drojdia intr-o mica gropita formata in centrul fainii iar sarea o adaugam cand piuie masina.

 

Malt si ulei de masline

 

Dupa terminarea programului de framantat/dospit rasturnam aluatul pe masa infainata si o presam cu palmele pana capata o forma dreptunghiulara. Apoi cu latul palmei trasam o linie in centrul foii, pe lungime. Aducem o parte din foaie pana in centru , excat pe linia trasata. Apasam usor. Aducem cealalta parte pana pe linia trasata si apasam usor astfel incat ambele parti ale foii sa se uneasca intre ele.

 

Paine multicereale

 

Prindem din nou laturile foii si le unim intre ele presand destul de hotarat . Va rezulta un rulou cu aspect “ sudat”. Aveti grija sa presati bine cele doua laturi pentru ca altfel nu va creste frumos si painea nu va mai avea gaurele. Inchidem acum si capetele painii presandu-le bine de tot.

 

paine multicereale

 

Punem painea cu partea cusuta dedesubt pe foaia de copt asezata in tava de cuptor,

 

Paine multicereale

 

si o lasam cam o ora sa isi dubleze volumul dupa care o coacem la 200 grade, cuptor preincalzit pentr 45 minute,

Paine multicereale

 

Si inca o sectiune calda si delicioasa pentru voi. Este o paine fff sanatoasa si cu un gust absolut extraordinar,

 

Paine multicereale

 

Pofta buna!!

P.S: Aceasta modalitate de impachetare a aluatului se foloseste pentru orice tip de paine. Confera consistenta aluatului si ajuta painea sa creasca pe inaltime si nu pe latime.

22 comentarii la “Paine multicereale

  1. Just me spune:

    in primul rand..pozele vorbesc de la sine…doamne cat talent! si daca nu ar avea gust bun painea, te uite la poza si o mananci pe toata! felicitari! ador sa ma uit pe blogul tau!

  2. Ina spune:

    wow, cred (de fapt nu cred, stiu sigur)ca e CEA MAI FRUMOASA PAINE pe care am vazut-o vreodata! Mereu ma intrebam de ce oare painea integrala nu are asa gaurele frumoase in interior si poate ca depinde si de acest mod de a impatrura aluatul. In plus, din cate mi-ai spus – e mega delicioasa. Superb, felicitari!
    Multumesc pt dedicatie, ai nimerit la fix persoana :))) Pup!!!

  3. Amalia spune:

    As incerca insa nu am masina de paine si nu stiu unde as gasi sirop de malt (am mai gasit retete si de dulciuri unde se foloste siropul de malt sau de porumb, insa nu stiu de unde sa le procur…) O paine minunata, sanatoasa si cred ca si foarte buna la gust!Felicitari Laura!

  4. katy spune:

    E SUPER PAINICA TA.EU FAC CAM LA 2 ZILE PAINICA,DIN FAINA NEAGRA.E SUPER GUSTOASA SI SANATOASA.PAINICA TA E BUNA PENTRU NUTELLA.IMI PLACE CRUSTA FACUTA.PUPICEI!

  5. ghiocel07 spune:

    Arata foarte bine. Cum la noi nu sunt atatea feluri de faina, raman la cea clasica, dar o sa incerc s-a impachetez asa. multumesc.

  6. Laura spune:

    Iti multumesc din suflet draga mea Just me pentru cuvintele tale. Painica este absolut divina si ffff sanatoasa. Eu am tot facut-o in ultima saptamana. Te pupic cu mare drag!!

  7. Laura spune:

    Inisor mic si scump nici nu ma puteam gandi la altcineva cand am facut painica. Astept cu nerabdare sa o faci si tu si sa-mi spui cum ti se pare. Stiu sigur ca o sa-ti placa mult mult. Pupicei scumpa mica!!

    P.S Am ramas in pana de net ieri si alaltaieri dar recuperam noi maine sau luni!! Puuuuuuuup!!

  8. Laura spune:

    Amalia scumpa ma bucur mult ca iti place. Zilele trecute vorbeam cu Ina si mi-a spus unde se gaseste malt la noi dar din pacate am sters conversatia. Maine sau luni o intreb din nou si voi pune un link aici.
    In Italia unul dintre cele mai bune magazine online, de unde am comandat si eu aceste tipuri de faina si malt este Tibiona:

    http://www.tibiona.it

    Toate produsele sunt bio si au preturi accesibile iar calitatea este extraordinara.

    Pupicei!!

  9. Laura spune:

    Si eu ador painea neagra draga Katy. In germania numai paine neagra am mancat. Aici se gaseste foarte greu dar se gaseste faina asa ca o pot face singurica in casa. Pupicei si tie!!

  10. Laura spune:

    Ghiocel frumos oare la magazinele bio nu se gaseste tipul asta de faina? Eu aplic genul asta de impachetare la orice tip de franzela si sunt foarte multumita de cum creste si de consistenta.
    Pupicei cu mare drag!!

  11. Anonymous spune:

    pentru ca ador sa mananc paine facuta de mine…si pt ca peste tot, mai nou, retetele sunt date pt masini de paine….te rog sa spui cum se adauga ingredientele pt framantatul cu mana…in alta ordine de idei, felicitari pt blog si multumim de retete, sunt minunate, eu am incercat unele din retetele tale si sunt foarte gustoasse; din pacate unele ingrediente nu se gasesc pe aici, cum ar fi malt de orez…astept cu nerabdare sa fac painea!!

  12. Laura spune:

    Bine ai venit Anonim si iti multumesc ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut. Pentru procedeul manual se pune faina intr-un vas, se adauga in centrul ei drojdia dizovata in apa calduta si amestecata cu 1 lingurita de malt/miere/zahar, uleiul si sucul de lamaie. Se amesteca pana ce aluatul prinde ceva consistenta dupa care se adaga si sarea. Se framanta bine pana obtinem o biluta elastica si apoi se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (1-2 ore). Dupa ce creste se trece la formarea painii explicata in reteta.
    Maltul poate fi inlocuit cu 1 lingurita de miere sau 1 lingurita rasa de zahar.
    Astept sa imi spui cum ti-a reusit in caz ca o incerci!! Un weekend minunat iti doresc!!

  13. Ioana spune:

    Buna seara,

    Tocmai am incercat aceasta paine si este de-a dreptul extraordinara. Probabil ca a iesit asa de buna de la faina cu cereale pe care am luat-o din italia(din pacate numai un pachet) si imi pare rau ca nu voi mai gasi pe aici sau daca voi gasi nu va mai fi la fel de buna. Felul de a impacheta paine este una foarte buna, a crescut asa de frumos in sus si nu pe parti. Foarte buna si nici nu au iesit bulele clasice de la painea facuta in casa, parca era proaspat cumparata! Felicitari pentru blog si pentru retete…sunt extraordinar de bune! O saptamana cat mai placuta!

    • Laura spune:

      Ioana, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut! Intr-adevar, faina italiana este extraordinar de buna si sper ca in curand sa existe si pe piata la noi.
      Pupicei cu mare drag!!

  14. Angela spune:

    wow!
    Grozava metoda!!Felicitari pentru generozitate!
    Ma joc de ceva vreme cu aluaturi de paine, iar aceasta metoda pare ideala pentru painea cu faina de hrisca/neagra/cu tarate/soia si ce alte minunatii mai gasesc prin plafar! Multumesc pentru idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor