Retete culinare Inghetata – Inghetata de mascarpone cu lamai
Pentru ca astazi este 1 septembrie si vara ne paraseste incet, dar sigur, am hotarat sa fac o ultima inghetata de mascarpone pe care i-o dedic din tot sufletul Luciei, pentru ca stiu ca este mare fan inghetata. Este absolut delicioasa si datorita faptului ca am folosit mascarpone este foarte cremoasa si foarte racoroasa. Reteta este foarte simpla si rapida.
Ingrediente – Inghetata de mascarpone cu lamai
- 200 g zahar pudra
- 300 ml lapte
- 250 g mascarpone
- 100 ml suc lamaie (2 lamai)
Mod de preparare – Inghetata de mascarpone cu lamai
- Punem pe foc mic laptele amestecat cu zaharul pudra si il fierbem pana se topeste tot zaharul, apoi il lasam sa se raceasca.
- Separat, mixam putin mascarponele si apoi adaugam treptat amestecul rece de lapte cu zahar. Mixam pana la omogenizare si adaugam sucul de lamaie. Amestecam pana la omogenizare.
- Punem inghetata de mascarpone intr-un vas de inox si o introducem in congelator. Pentru o inghetata foarte fina, o amestecam din 30 in 30 de minute timp de 2 ore ca sa nu se formeze gheata.
Pofta buna!!
Sumar
Nume Reteta:
Inghetata de mascarpone cu lamai
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
8 Review(s) Based on
Tu ne racoresti cu superba inghetata, eu te incalzesc cu noi premii pe blogul meu.
Ciao, Laura, ma bucur ca te-ai reintors cu retetele tale delicioase… mmmm.. inghetata asta arata tare bine si cred ca are un gust pe masura. Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂
Draga mea Laura,sa stii ca sunt geloasa,pentru ca mie nu mi-ai dedicat nici o reteta!!!Si mie-mi place mult inghetata!Dar poate-mi dedici o prajiturica de ciocolata!!!!!Glumeam!Cred ca e foarte buna aceasta inghetata.PUPICI
Un deset delicios. Eu sunt o devoratoare de inghetata, dar nenea doctorul nu-mi da voie. Colesterolul bata-l vina!
Very appetising hmmmmm:)
Vicky scumpa multumesc mult pentru premii! Trec pe la tine negresit sa le ridic!! Pupicei!!
Iulia draga mea tare ma bucur sa te revad!! E bunuta foc inghetata asta dar si calorica bine. Oricum avand in vedere ca este ultima inghetata pe acest an, am inchis ochii si am papat si eu. Te pup dulce!!
Katy scumpa mea promit ca urmatoarea reteta cu ciocolata ti-o voi dedica din tot sufletul!! Pupicei cu drag si ma bucur ca iti place inghetata asta!!
Ghiocel scumpa eu tocmai mi-am facut analizele si stau foarte bine si cu glicemia si colesterolul dar dupa ce am papat ingfhetata asta cred ca au crescut amandoua alarmant de mult. Este o inghetata foarte buna si cremoasa dar foarte calorica asa ca o mai fac la anul. Te pupic cu mare drag!!
Thank you so very much Fruzska dear!! kisses!!
Draga Laura, iar nu imi apare comentariul.Nu e prima oara cand mi se intampla si nu inteleg de ce. Anyway, a treia oara:)) iti spun bine ai venit acasa, si mi-ai facut o surpriza extraordinara cu inghetata asta, in weekend o prestez si eu. Te pup si iti multumesc ca te-ai gandit la mine. Ia sa vedem, poate a treia oara e cu noroc!
Iti multumesc si abia astept!!!:-x
ai daruit o reteta, eu iti daruiesc un premiu.
darul te asteapta la mine in blog 🙂
bine ai revenit din vacanta. o zi superba iti doresc
Bine ai revenit Laura draga!
ce bunatate…:)aceasta reteta trebuie incercata cat mai curand.
Apropos! Esti printre preferatele mele 🙂
Lucia scumpa mea ma bucur tare mult ca iti place inghetata. In timp ce o faceam ma gandeam la tine asa ca ti-am dedicat-o din toata inima. Sper tare mult sa iti placa daca o incerci. Pupicei cu drag!!
Katy scumpa curand o sa vina si reteta speciala pentru tine!! Pupicei!!
Miha draga mea bine te-am regasit!! Te pup cu drag!!
Roz bombon bine ai venit si iti multumesc mult ca iti place reteta. Te pup cu drag si te mai astept pe la mine!!
Lacrima draga mea iti multumesc din suflet pentru premiu. Pupicei!!
Draga Laura,
Am descoperit blogul tau luna trecuta si retetele sunt minunate. Eu si familia mea locuim in Canada–pe coasta de vest (oceanul Pacific)–si, desi ne-am invatat cu feluri de mancare din intreaga lume, apreciam bucataria romaneasca, dar si cea din Italia. Am incercat cateva din retetele tale si au fost mult laudate… Blogul tau este foarte bun (imi place ca ne calauzesti "step by step") iar fotografiile sunt intr-adevar relevante. Iti multumim pentru munca pe care o depui pentru noi si pentru ajutorul pe care ni-l dai. Elena
Bine ai venit draga mea Elena!! Imi amintesc ca imediat dupa ce am ajuns in Italia nu ma impacam deloc cu bucataria lor si imi lipsea enorm bucataria noastra. Acum, dupa aproape 9 ani, am ajuns sa iubesc bucataria italiana pentru ca este intr-adevar foarte sanatoasa dar nu pot sa spun ca nu imi lipsesc felurile traditionale. Problema este ca nu pot gati des romaneste pentru ca imi lipsesc ingredientele de baza si decat sa fac o mancare romaneasca cu ingrediente surogat mai bine renunt.
Iti multumesc mult pentru vizita si tare ma bucur sa aud ca iti plac retetele mele.
Te pupic si numai bine iti doresc!!
Am bagat inghetata la congelator. de acum incepe partea grea… cea cu asteptatul (2 ore) pana e gata.
nu mai am rabdare… cred ca este destul de grea – mascarpone si 200 gr zahar, dar trebuie sa fie si buna.
revin cu un verdict!!
multumim de reteta. O zi frumoasa!!
am revenit. am inghetata la congelator.
draga laura, la mine nu trebuie sa stea doar 2 ore… sta cam de 4 ore, am reusit sa o sfaram la blender o data, mai am pana e gata.
oricum, foarte gustoasa, o consistenta mai cremoasa si mai densa decat la inghetata clasica cu oua si lapte, dar… putin cam multa lamaie (eu am stors 4 ca sa fac gramajul scris de tine). mie imi place mai acrisor, familiei mai putin 😀
dar… pe de alta parte merge de minune sa o mananci langa o cupa de inghetata de ciocolata!! se completeaza bine!!
asta va fi data viitoare… pana fac si de ciocolata nu cred sa mai ramana din asta.
o seara buna!
Mada draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut.
Poti reduce sucul de lamaie sau il poti inlocui cu un piure de capsuni, zmeura, fragi, afine, etc. Eu ador inghetata de lamaie cu un gust acru bine (eu mananc si lamai crude cu putin zahar brun:)) )dar daca iti place mai putin acrisoara redu, fara nici o problema, sucul de lamaie.
Ai amestecat in ea din 30 in 30 de minute?
Pup cu drag si sa va fie de bine!!
Buna Laura! am o intrebare..oare pot face aceasta inghetata dar cu pepene galben in loc de lamaie?
Andreea scumpa, sigur ca se poate. Pasezi bine pulpa de pepene si o amesteci la sfarsit in crema de mascarpone apoi bagi inghetata la congelator.
Pup cu drag si abia astept sa-mi spui cum a iesit!!
Buna Laura,
Tocmai azi am facut aceasta inghetata, mai ales pt ca eu ador crema mascarpone si lamaile!
Surprinzator la mine a fost ca amestecul, inainte de congelare, a fost lichid bine, fata de reteta cu fructe de padure unde a fost mai gros. Nu a fost mare problema, numai ca eu folosind o masina de inghetata a cam durat pana s-a legat (Am tinut-o 1 ora in masinuta).
Acum, desi si eu ador lamaile, mi s-a parut cam acrisoara, iar invitatii mei cam strangeau din ochi la degustarea ei :)). Sper ca nu indraznesc prea mult daca te rog sa specifici totusi in reteta, pentru cei ca mine, care o incearca pt prima oara pe musafiri, ca este putin cam acra pentru gusturi normale. Sau ca se serveste neaparat cu un sirop de ciocolata sau de fructe de padure peste ca sa o mai indulceasca putin. 🙂 Sper sa nu te supere comentariul meu, imi cer scuze daca asa e cazul. 🙂
Multumesc mult de tot pentru retetele minunate! Ne incanti mereu papilele gustative cu retete care mai de care mai minunate si apetisante, iar eu primesc, ca niciodata, laude la adresa retetelor mele. Ramane intre noi ca de la tine le iau de fapt? :)))
Pupici si iti doresc o vara frumoasa si racoroasa!
buna ziua! Am incercat sa fac aceasta inghetata insa am intampinat probleme la fiertul laptelui cu zaharul. de fiecare data cand ajungea la puncul de fierbere incepea sa mi se branzeasca laptele. mentionez ca laptele e proaspat. o sa mai incerc deseara cand o sa primesc din nou lapte proastpat, direct de la sursa. unde sa fii gresit? multumesc anticipat!
Draga Andreea, ai folosit lapte nefiert? Daca da, fierbe laptele separat, lasa-l sa se raceasca si apoi fierbe-l din nou impreuna cu zaharul.
Cu drag si spor la gatit!