Cornulete fragede, o reteta simpla si delicioasa
Reteta de cornulete fragede cu iaurt se numara printre retetele mele preferate (mai am si aici >> o reteta de cornulete fragede, cu rahat, foarte apreciata). Cred ca sunt putine persoane care nu iubesc cornuletele fragede, nu-i asa?
Desi multi dintre noi apelam la reteta bunicii de cornulete, in care se foloseste untura pentru fragezime, putem obtine niste cornulete la fel de fragede, cu iaurt.
Reteta de cornulete de astazi va propune sa inlocuiti untura cu iaurt. Rezultatul? Cornulete mai mult decat fragede, mai dietetice si deosebit de delicioase.
Daca doriti, le puteti umple cu absolut orice. Ale mele sunt umplute cu nutella, dar puteti alege ceva mai clasic, de exemplu rahat sau gem. Aluatul de cornulete se face extrem de rapid si nu necesita ingrediente greu de gasit in comert.
Cornulete fragede cu iaurt – Ingrediente
- 250 g faina
- 125 g iaurt (eu am folosit iaurt de capsuni)
- 125 g unt
- 5 g praf de copt
- un varf cutit sare
- 1 plic zahar vanilat
Cornulete fragede cu iaurt – Mod de preparare
- Topim untul la bain-marie (trebuie neaparat sa topiti untul la bain-marie. Daca se topeste direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta) si il lasam sa se raceasca. Amestecam faina cu untul topit rece, iaurtul, praful de copt si varful de sare.
- Asezam aluatul obtinut pe planul de lucru pudrat cu faina, il intindem intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime si il taiem cu o rotita sau cu un cutit in 8 triunghiuri. Punem in centrul fiecarui triunghi nutella sau gem.
- Rulam fiecare triunghi dinspre baza spre varf si asezam cornurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. NU le ungem cu nimic. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute, pana se rumenesc discret. Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra vanilat cat sunt fierbinti.
- Le servim calde sau reci. Sunt delicioase in ambele variante.
Pofta buna!!
Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!
Laura scumpa cornurile astea-s minunate si usor de facut!retin si le fac si eu mai ales ca am crema gata(nuttela)!aici totul arata nemaipomenit ori cit de simple sint!te pup!te-am trecut in lista!
Laura mai omorat trebuie sa-i fac neaparat.
Mariana scumpa mea tare ma bucur ca iti plac!! Asa de simplu se fac ca merita incercati mai ales acum ca e cald si nu prea avem chef de lucruri foarte complicate. Pupicei scumpa si multumesc ca m-ai trecut in listuta. O sa vin neaparat sa te vizitez ca am tot avut multe pe cap in ultima perioada.
Vicky draga mea sa vezi cat de rapid se fac!! Daca folosesti iaurt natural ii poti face si cu umplutura sarata avand in vedere ca in alluat nu intra zahar. Eu ii tot fac mai ales pe caldurile astea cand nu prea imi vine sa ma apuc de aluaturi complicate care necesita rabdare si timp. Pupicei scumpa mea!!
Hallo Laura,
ca de Obicei ceva minunat de la Tine.Pentru ca sä nui fie la Vicky asa greu , o ajut un pic si ii fac sie eu. Multumesc mult de Inspiratie.
Multe Salutäri jacob
Foarte gustoase, am sa le incerc, poate chiar azi cand voi ajunge acasa!
Ti-am scris la fotoblog, dar nu pot trimite comment-ul:
Doamne, ce minunate poze! Cam de 2-3 luni am citii o carte, majoritatea evenimentelor se petrec in Umbria. Scria mult despre muntii de acolo. Acum vad ceea ce mi-am imaginat, e mult mai frumos!!! Multumesc!!!
miam miam, ma ingras numai daca ma uit :)) super Laura.
Ce usor se fac si ce buni trebuie sa fie cu iaurt de fructe!Draga mea,ma surprinzi placut de fiecare data.
Pe caldurile astea nu prea ma indur sa fac prea multe ,dar asa cate o reteta simpla si rapida mmerge!Pupici mari!
Hallo Jacob,
Iti multumesc mult ca iti plac cornuletele astea mai mult decat banale si abia astept sa vad cat de minunate iti vor iesi tie.
Salutari cu drag,
Laura.A
Judith draga mea ma bucur mult ca iti place reteta asta. Eu le fac foarte des in perioada verii pentru ca nu necesita nici timp si nici ingrediente sofisticate.
Iti multumesc mult ca m-ai anuntat ca nu poti lasa comentarii pe photoblog. O sa cercetez problema si sper sa o pot rezolva curand.
Cat despre Umbria, numita pe buna dreptate "Inima verde a Itliei", este o regiune superba si foarte bogata in istorie. Sunt multe orase cum ar fi Assisi, Narni, Norcia, Trevi, recunoscute in intreaga lume pentru istoria lor. Treptat le voi vizita pe toate si voi veni cu noi fotografii. Te pup si iti multumesc ca ma urmaresti!!
Alizel mic si frumos lasa-ma ca eu am papat 3 si ma simt cam vinovata dar imi trece mie!! Hi hi!! Pupicei si incearca-i scumpa ca merita!!
Lissa scumpa mea tu ma surprinzi cu minunatele tale torturi pe care le admir tacut de cate ori intru la tine!! Tare repede merg cornurile astea si au o consistenta foarte placuta iar aluatul se lucreaza foarte usor.
Si eu am groaza de cuptor si de gatit chestii complexe pe caldurile astea si totusi azi am incins casa pentru ca m-am trezit cu 2 kg de burta prospata de vitel si am facut o ciorba de burta. M-am trezit pe la 6 si abia pe la 11 am terminat cu treaba in bucatarie dupa care m-am aruncat in dus ca nu mai rezistam. Te pupic iubita si iti multumesc mult pentru cuvintele tale!!!
O reteta f buna. Am facut si eu aceste cornulete si sunt intra-adevar fragede. Le am umplut cu ciocolata unele si altele cu gem si nuca. Nu am avut praf de copt ada ca am pus o lingurita de bicarbobat de soda in iaurt sa se activeze. Ms pt reteta
Sa va fie de bine, draga mea!
Hi Laura! I made your croissants, and was delicate fantastically. I say thank you for your prescription nicely:). I indicated it in my blog, you find it here. Fruzska.
Laurica,draga mea,neaparat o sa-i fac ffff curand,ca prea-mi fac cu ochiul!Te pup,fata frumoasa si harnica!
Draga Laura am facut portie dubla si nu regret. Le-am umplut o parte cu nutella si o parte cu dulceata de caise (facuta de mine saptamana trecuta). Sunt asa de bune langa o cafea cu lapte… Pupici!!!
PS: te rog invata-ma cum sa intind aluatul in forma rotunda ca nu imi iese
Laurici asa ma simt si eu dupa ce ma indop cu ceva dulce si buuun :)) Dar lasa, dam noi kilogramele in plus 😛
Amalia, eu dupa ce intind foaia de alut, asez o farfurie mare si rotunda si decupez 🙂
Hallo Laura,
i-am fäcut astäzi si clar cä nu mi-au iesit ca tie, da nu mä doare Capul.Tie la asa ceva nu o sä incerc sä-ti fac Concurentä nici o datä cä nu am nici o Chance si nu mä misc ca Slutul in Bucätärie.
Au un Gust de sä-ti bati Copii. Femeile mele sint total happy.
Foarte multumesc pentru Creatiune.
Asa usor incä nu am fäcut in Viata mea Cornulete. Sint asa de usor de fäcut cä färä Stress poti sä-i faci de 3 ori pe Zi.
Incä o Datä Mesi si multe Salutäri din Nürnberg
Jacob
Laura, multe retete de cornulete am vazut si incercat dar astea le bat pe toate . O minunatie.. Multumesc mult. Salutari din Hamburg Cami
Buna ziua. Le voi face si Eu aceste cornulete,care arată minunat. Nu am în casă decât iaurt simplu grecesc, dar le vreau dulci.e in regula așa sau mai e nevoie sa pun zahar?va multumesc mult.
Draga mea, poti adauga o lingura de zahar pudra. Cu drag!
Laura, aseara am facut doua portii. Azi mai avem 5 bucati ramase, desi am format cornuletele mai mici, mi-au iesit vreo 30 buc.
Foarte gustoase, si usor de facut!
Data viitoare le voi incerca cu cascaval!
Iti multumesc f. mult! 🙂
Mimisor scumpa mea tare ma bucur sa te revad!! Asa simplu se fac ca merita incercati!! Pupicei iubita si o zi minunata si racoroasa iti doresc ca aici astazi se anunta 40 de grade. Sper la voi sa fie mai racoare!!
Hi Fruszka,
I saw your cornetti and they look absolutely fantastic!!! Thank you so much for trying my recipe!! Kisses!!
Amalia scumpa tare ma bucur ca i-ai incercat si ca v-au placut. Imi amintesc ca anul trecut in vara i-am tot facut cu diverse umpluturi dar nu inteleg cum de nu am postat reteta pana acum. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata!
Scumpa mea eu intind asa aluatul: pun biluta de aluat pe masa pudrata cu faina si la inceput aplatizez aluatul cu mainile pana incepe sa prinda forma rotunda dupa care pozitionez facaletul in centrul foii si il rulez o data in sus, o data in jos , o data la stanga si o data la dreapta. Apoi rotesc aluatul si repet operatia pana imi iese forma rotunda. Rotunda rotunda cum se vede in poza nu mi-a iesit niciodata utilizand doar facaletul. Dupa ce capata forma aproximativ rotunda ii tai marginile cu o rotita normala sau zimtata si gata. Te pupic draga mea si inca o data multumiri!!
Alizel mic si frumos stai linistita scumpa ca tu nu ai nici un kilogram de dat jos!!! Esti o frumoasa si tu stii ca eu te iubesc mult mult!! Eu trebuie sa fiu atenta la kilograme ca am sarit de 30 ani si acum kg acumulate se dau jos mai greu. Din cauza asta m-am obisnuit sa fac cate o ora de sport in fiecare dimineata iar seara indifrent de vreme ne plimbam, eu si Cris, inca o ora pe jos si cat de cat ma mentin desi am de dat jos vreo 3 kg ca sa fiu multumita. Pupicei frumoasa mica si o zi minunata iti doresc!!
Hallo Jacob,
Am vazut cornuletele tale si arata absolut impecabil dar la ce minuni ies din mainile tale nici nu ma asteptam sa iti iasa altfel!! Eu iti multumesc foarte mult ca ai incercat reteta si ma bucur ca fetele tale au fost incantate de rezultat.
Salutari calduroase din Umbria,
Laura.A
Cami draga mea ma bcur muuult de tot ca ti-au placut. Sunt o solutie dulce si simpla pentru zilele caniculare in care am intrat din plin prin partile astea. La voi sper sa fie mai racoare decat aici unde astazi se anunta 40 de grade.
Te pup si iti doresc o zi minunata!!
Judith draga am trecut pe la tine si am vazut minunatiile. Superb ti-au crescut iar prezentarea este nemaipomenita!! Te pup si iti multumesc mult ca le-ai incercat!!
Laurici ,de cate ori faci tu cate ceva devine un real succes printre toti ! Le-am incercat si eu si au fost D E L I C I O A S E ! Si pentru prima oara in viata mea de cand lucrez cu nutella in cornuri, nu a curs deloc la cuptor! Super Laura draga, nici nu ai zice ca nu sunt cornulete d-alea cu osanza de facea mamaia,d-alea fragede de se topeau in gura. Asa sunt si astea ! Pupici!
Draga Laura, iti multumesc pt. vizita si comment! Draga mea, TU faci minunatii!!!
Am o intrebare in legatura cu untul. De ce trebuie topit in bain marie? Daca il topesc in cuptorul cu microunde sau intr-un vas pe aragaz va avea alt efect in aluat?
Iti multumesc!
BUNA LAURA,IMI PERMIT SA-TI SPUN ASA PENTRU CA AVEM ACEEASI VARSTA!FELICITARI E PREA PUTIN SPUS PENTRU CE IESE DIN MAINILE TALE.LA FIECARE RETETA MA MINUNEZ MAI MULT… AM INCERCAT SI EU CORNETTI CU IAURT.EU AM PUS IN INTERIOR DULCEATA DE VISINE.MI-AU PLACUT FOARTE MULT SI FOARTE USOR DE PREPARAT.AS VREA SA PREPAR TOATE RETETELE TALE,PENTRU CA-MI FAC CU OCHIUL!PUPICI SI LA MAI MULTE RETETE!
Lucia scumpa mea cat ma bucur ca ti-au placut!! Asa-i ca sunt rapide foc? Eu le fac vara foarte foarte des. Nici mie nu mi-a curs deloc si chiar ma gandeam ca parca nutella se potriveste mult mai bine cu acet tip de aluat decat cu un aluat dospit. Pupicei scumpa si multumesc muuult ca i-ai incercat!!
Judith draga mea eu iti multumesc fff mult pentru cuvintele tale si pentru ca iti place bloguletul meu. Ai un blog superb si plin de retete absolut delicioase.
La microunde cred ca merge sa topesti untul dar direct pe foc nu. Nu trebuie sa intre in contact direct cu focul pentru ca isi schimba proprietatile si cornuletele nu mai ies atat de bune.
Te pup si o sa te vizitez foarte des pentru ca imi place la nebunie blogul tau!!
Draga Katy esti o draguta si iti multumesc tare mult ca ai incercat cornetti!! Cred ca au fost minunati umpluti cu dulceata de visine. Te astept cu mare drag sa ma mai vizitezi si sa mai incerci si alte retete!! Te pup!!
nu trebuie tinut la frigider aluatul inainte sa-l folosim?
Laura excelenta reteta.. e inventata de tine?
Acum pap primul cornulet si hmm .. super bun. Le-am uns cu dulceata de caise si am pus si cate un motz de Nutella si la aluat am folosit iaurt de caise..
Ari scumpa, aluatul nu trebuie tinut la frigider. Reteta am vazut-o anul trecut pe Rai 1 si imediat am executat-o. Te pupic si tare ma bucur ca ti-au placut!!
Am fost la cumparaturi ieri si ghici ce am luat printre altele? unt si iaurt de caise :)) :)) :))
Super bune si usor de facut, o sa le pun si pe blogul meu daca nu te superi 🙂
Cum sa ma supar ari draga?? Imi face o deosebita placere ca le-ai incercat si placut. Te pup cu drag!!
Draga Laura! Am facut cornuletele de data aceasta sarate: am folosit iaurt natur,le-am uns usor cu smantana si le-am presarat cu cascaval si oregano/chimen.
Au iesit fantastice!
Iti multumesc inca odata!
Ma bucur foarte mult ca ai trecut pe la mine si iti multumesc de asemenea pt. cuvintele frumoase!
Te pup,sa aveti un weekend minunat!
Judith scumpa ma bucur enorm ca le-ai facut in varianta sarata si ca ti-au placut. Eu le-am tot facut in ultima perioada si acum ca miercuri vom pleca in concediu le voi face si in varianta sarata. Pupicei cu mare drag!!
Draga Laura, ai un blog foarte atractiv si cu retete delicioase si usor de realizat…multumim si pt poze…ajuta mult. Foaarte deliciosi acesti cornetti, eu i-am umplut cu dulceata de visine, dar cred ca merg foarte bine si cu diverse branzeturi si abia astept sa-i fac iar…aluat dublU!
Anonim iti multumesc mult ca ai incercat cornuletele. Eu mi-am adus de acasa rahat special pentru aceste cornulete. Te pup si din cate ne spune Judith, o gospodina de nota 100, ies delicioase si cu umplutura sarata.
SALUT!felicitari pentru retete!am si eu o intrebare:daca pun umplutura sarata,mai pun zaharul vanilat?
Multumesc mult Anonim!! daca le incerci cu umplutura sarata nu se mai pune zahar vanilat iar iaurtul trebuie sa fie natural.
multam fain
F gustoase
Si usor de facut 😇
Dar mie mi au ieșit ff tari…😢 de ce oare ? Le acoperi cu ceva imediat ce sunt gata ,le scoti imediat ce sunt gata din cuptor sau le mai lasi incuptor cu focul stins cum am facut eu ? Sa stea la.cald
Dar mi s au întărit
Le voi mabca cu ceai cald 🙂 iti multumesc
Draga Mirabela, in niciun caz nu se lasa in cuptor. Din cauza asta s-au intarit.
Trebuie sa scoti imediat cornuletele din cuptor si le asezi pe un gratar unde le lasi sa se raceasca.
buna Laura
am incercat si eu dar nu au iesit nu stiu de ce….in primul rand aluatul nu se lega si este sfaramicios. Nu stiu unde am gresit
Anonim imi pare tare rau ca nu ti-au reusit. Ai topit untul la bain marie sau pe foc? ce iaurt ai folosit? Ai cantarit toate ingredientele?
Astept raspunsul tau ca sa gasim o solutie impreuna.
draga Laura,
am cantarit ingredientele, am topit untul in cuptorul cu microunde, vreau sa mentionez ca sunt o incepatoaare in bucatarie dar am facut dupa reteta ta pandispanul si a fost minunat de asta am incercat reteta asta, dar nu stiu unde am gresit. multumesc ca mi-ai raspuns atat de repede
buna laura,sunt noua pe blog si tot ce am vazut aici arata minunat si dulce si gustos…as vrea sa pregatesc acesti covrigei si as avea o intrebare:daca in loc de unt se poate folosi margarina?
multumesc!
Anonim bine ai venit!! Nu am incercat niciodata sa ii fac cu margarina dar sunt convinsa ca ies foarte bine si cu margarina. Multumesc pentru vizita si te mai astept!!
Anonim neapart sa topesti untul la bain marie.Se poate ca din cauza ca ai topit la micro sa fi iesit aluatul sfaramicios.
Laura draga,
am primit niste cornulete de la soacra mea scumpa si s-au terminat si ma gandeam ca as vrea sa fac si eu…si binenteles primul lucru a fost sa caut pe blogul tau…ma bucur mult ca am gasit si de abia astept sa fac la bebeii mei putin mai mari:))
te pup cu drag!
mari
Buna,
M-ai castigat ca fan al blogului tau cu reteta ta de cornulete. Am incercat-o astazi si mi-au iesit niste cornulete extraordinar de gustoase (pana seara nu mai am decat vre-o doua). Le-am devorat impreuna cu sotul meu! Mi-au mai facut cu ochiul si alte retete pe care promit sa le incerc (vinetele cu cascaval, cu siguranta). Adresa ta de blog este in bookmarks de ceva vreme si acolo va ramane. Multumesc pentru retete!!!
Mari draga mea sper sa iti fi placut daca i-ai incercat. Te pupic si eu!!
Andreea draga mea multumesc tare mult ca i-ai incercat si ma bucur muuuult de tot ca v-au placut. Si mie imi plac tare tare mult aceste cornulete si chiar am sa le refac pentru ca sunt simple si delicioase. Te pupic si te mai astept!!
Imi vine sa te srtang in brate, Laura! Sunt o minunatie cornetti acestia! I-am facut azi in fuga mare, desi e duminica, cu cascaval si sunca, au fost exceptionali! S-au topit in gura, minunata textura si gust! Ii voi incerca si cu carnaciori finuti presarati cu chimen,vor fi o nebunie,cu siguranta!Mii de multumiri!
Buna Laura. E prima oara cand iti accesez site-ul…din intamplare, eram in cautarea unei retete spaniole si am dat de site-ul tau.
Vad ca sunt usori de facut, dar am o intrebare, se lasa la crescut?
Se pot face si cu foietaj?
Te pup.
O zi frumoasa!
Bine ai venit Alina draga mea!!
Sunt foarte simplu de facut, chiar si un copil de 5 ani poate realiza reteta asta si sunt atat de buni ca nu te poti opri din mancat.
Aluatul nu trebuie lasat la crescut( aluaturile la care se foloseste praf de copt nu se lasa niciodata la crescut. Numai aluaturile la care folosim drojdie de bere se lasa la crescut).
Cu foietaj nu am incercat sa le fac dar te sfatuiesc sa faci aluatul asta pentru ca se face extrem de rapid si e f bun.
Te pupic!!
Buna Laura, ms frumos ca mi-ai raspuns.
Ti-am facut si pandispanul clasic, a iesit o bunatate! Ai niste retete de-mi lasa gura apa…, nu mai zic de mama (i-am aratat blogul tau, a ramas incantata!)
Esti o dulce!
Te pup :-*
O zi frumoasa !
Laura esti fenomenala…ai niste retete de vis! Cornetti au iesit perfecti…ce nu faci tu minunat cu manutele tale! Te imbratisez cu mare drag!
Laura, super bune au iesit!!! Gustul este deosebit fata de celelalte cornulete pe care le-am mai facut, excelente!!!
Laura
cite grame are la tine un plic de praf de copt?
Vera, un plic de praf de copt are 14 gr aici dar este mai slab decat cel romanaesc, asa ca te sfatuiesc, daca locuiesti in Romania, sa folosesti un pliculet doar, chiar daca are gramajul mai mic.
felicitari Laura, din mainile tale ies minuni. am facut si eu cornuletele si alte retete ale tale.TOATE IS MINUNATE.MULTUMESC MULT.
Buna Laura!Foarte faine cornurile tale. Vreau sa le incerc si eu, dar as vrea sa le umplu cu acea crema din cornurile din Italia, sti cumva cum sa o fac? Multumesc pt retetele minunate!:*
Oana scumpa, multumesc ca-ti plac!! Pentru tipul asta de corulete trebuie neaparat o crema putin mai densa. Aici de obicei se umplu cornetti, care sunt facuti din foietaj sau aluat dospit cu crema pasticcera( de vanilie) sau crema de ciocolata.
Gasesti aici crema de vanilie:
Crema de ciocolata o gasesti aici:
Te pupic cu mare drag!!
Am facut si eu azi aceste cornuri, sunt minunate si foarte moi, am folosit si crema de ciocolata ce ai recomandat-o( este minunata si foarte simpla), multumiri din parea familiei care le dovoreaza!!Te pup.
Cristina draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!!! Te pupic pe tine si pe intreaga ta familie cu mare mare drag!!
Salutare! Doamna Laura, ve multimesc f mult pentru aceasta receta, sunt pemtru prima data aici si tin sa spun ca m-ati cucerit din prima cu asa recete usoare de facut, aseara am facut si eu cornulete, mi-au iesit minunat, doar ca s-au mincat imediat)))acuma as vrea sa mai fac insa cum e duminica in orasul nostru nu sint magazine deschise penrtu ca sa cumpar unt, deaceea vroiam sa intreb daca se primesc si cu margarina, ve multumesc f mult si numai bine!!!
Scumpa Laura, am facut si eu cornulete, s-au primi t f bune si exact la ca tine, sincer le-am facut cu margarina si s-au primit la fel de gustoase, mersi mult pentru recete!!!!
Draga Laura, au iesit excelente, data viitoare voi dubla cantitatile. Multumim pt acest blog minunat!
Stelutza iubita, tare ma bucur ca ti-au placut!!
Pupicei cu mare drag!!
Doar ce le-am facut si eu. Undeva cred ca am gresit, pentru ca a trebuit sa le las in cuptor cam 40 de min ca sa fie gata. Nu se rumeneau si erau crude in interior. Si cred ca din cauza asta au iesit un pic uscate, nu pufoase.
Dar sunt gustoase, eu deja am mancat 2!! 🙂
Mirela scumpa mea, tare ma bucur ca ti-au placut!!!!
Ai folosit cumva un iaurt mai lichid sau ai topit untul direct pe foc?
Iaurtul trebuuie sa fie un picut mai solid iar untul neaparat topit pe bain marie. O data l-am topit direct pe foc si am patit exact ca tine. S-au copt greu de tot si erau un pic umede in interior dar le-am papat cu pofta pt ca erau tare bune.
Puuuup!!
buna, Laura,
mai devreme le.am scos din cuptor si pot sa spun ca nu am mai vazut cornuri atat de pufoase si delicioase… e o reteta perfecta… mi se parea mie aluatul extrem de farged si placut de lucrat, dar tot am fost surprinsa cand l.am vazut copt.. iti multumim pentru tot.
Alina scumpa mea, reteta asta este reteta mea preferata pt cornuri. Aluatul este intr-adevar foarte fraged si e foarte simplu de facut.
Pup cu mare mare drag!!
Si…aproximativ …cate cornulete ar iesi?Ma gandesc sa fac portie dubla pentru o ocazie speciala 🙂
Cati, draga mea, au iesit cca 14 cornulete. Eu te sfatuiesc sa dublezi cantitatile pentru ca sunt delicioase.
Pup cu drag!
Draga Laura,
pentru ca pur si simplu m-am atasat de site-ul tau am facut inca o minunatie dulce. Imi plac mult retetele tale pentru ca sunt descrise cu suflet. Si daca le faci cu suflet ies taaaaaaaareeeeee bune. Am facut ieri aceste cornuri si fetita mea, impreuna cu prietena ei, le-au savurat pur si simplu. iti multumesc mult si ma bucur tare mult ca te-am descoperit. Felicitari, din nou!
Irina, draga mea, ma bucur atat de mult ca le-au placut fetitei tale si prietenei ei.
Pup cu mare drag si multumesc ca le-ai incercat!
laura, am facut aceste minunatii ai mei le-au papat urgent.sunt super.te pup.
Claudia, draga mea, ma bucur mult ca v-au placut!
Pup cu drag!!
Eu am mai adaugat putin la cantitati,le-am pus ca umplutura rahat de fructe si le-am facut mai mici.
Au iesit deliciosi.
Cati, draga mea, tare ma bucur ca ti-au placut!!
Sa-ti fie de bine!! Pup cu drag!!
Buna laura! Aluatul nu se lasa la rece? Se lucreaza imediat dupa ce l-am framintat? Multumesc.
Dana, draga mea, nu se lasa la rece deloc. Se lucreaza tare frumos imediat dupa ce l-ai framantat.
Pup cu drag!
revenita din vacata si c-un dor imens de-al meu cuptor, m-am repezit pe unde aveam si eu stiinta de retete faine si frumoase, si-am dat de aceasta reteta, pe care – contrar obiceiurilor mele – n-am stat s-o adulmec mult, nici n-am scris-o macar intai ( aia e la mine prima „digerare” a unei retete ) ci am facut-o tot itzindu-ma la computer – peste peretele mic care desparte bucataria de living, si…tanaaaaaa!! e exact cum ne-o povesti Laura: rapida, gustoasa si aspectuoasa!
eu le-am umplut cu rahat si crema pura de cioco, cele cu rahat sunt preferatele mele.
multumesc si eu din inima pentru reteta. am facut din start cantitate dubla, ies doua tavi mari de aragaz, siiigur se repeta 😉
Betty, scumpa mea, te invidiez sa stii!!:)) Eu mai am pana ajung la concediu si din pacate nu o sa fie foarte lung si linistit nici anul acesta.:((
Te pupic cu drag si ma bucur tare mult ca ti-au placut cornuletele. Eu le fac foarte des, mai ales cand nu prea am timp de gatit si am pofta de ceva dulce.
Foarte bune! Felicitari pt retete!!!
Multumesc, Dana, draga mea!!
Pup cu drag!
Laura, dac-ai sti tu pe unde a ajuns reteta asta si cu ce precizie se repeta in unele bucatarii…?!?
unele gospodine deja ma boscorodesc pe mine, ca si-au luat „dusman” in casa, ca la cat sunt de buni, li se cere repetiru’. insa la cat de usor se face, eu una nu m-am plange ;p
o singura precizare am, dup-o mica eroare de productie: nu lasati coca sa se odihneasca, ca se tranforma cornuletele fragede in mici croissants. mie mi s-a intamplat, am facut coca si-am lipsit vreo 2-3 ore de-acasa, le-am taiat, rulat si dupa coacere m-am trezit cu ele moi.
nu zic ca nu au fost bune, dar nu era ce imi doream eu atunci.
:)))) Draga mea, nici nu banuiesti cat de mult ma bucur sa aflu ca sunt atatea persoane care apreciaza cornuletele astea delicioase.
Eu, personal, le ador!! Se fac super rapid si sunt buneeeeee foc!!
Pup cu mult mult drag!!
P.S Ai dreptate, coca nu trebuie lasata sa stea pentru ca isi schimba consistenta.
bune rau!!!!!!!iti multumesc Laura.. dementiale au iesit…de dragul retetelor tale stau in bucatarie mult dupa miezul noptii…..gogosile cu lapte condensat, cozonacul cu nuca ,crostoli iar acum cornuletele sunt dulciurile preferate ale baiatului meu. …Acus tocmai ce am rezolvat cornuletele…am si chemat copii care erau la plimbare sa le manince…si nu pot sa iti spun cit de repede le-au dat gata!!!
Iti multumesc ca existi!!!
Cu drag,
Mariana
Sa-ti fie de bine, draga mea!! tare ma bucur ca-ti plac retetele mele!
Pupicei cu drag si multumesc pentru cuvintele frumoase!
ciao,Laura!as dori sa incerc aceasta reteta ,imi place f mult dar am o intrebare:daca folosesc rahat sau nuca e bine?avand in vedere ca aluatul nu este dulce…alor mei le place mult nuca sau rahatul in cornuri..multumesc frumos,te pup si in doresc o saptamana excelenta….!!!!!!!!!!
Irina, sigur ca se pot folosi nucile sau rahatul pentru umplutura. Cornuletele cu rahat sunt preferatele mele, numai ca aici nu se gaseste rahat..
Pup cu drag si spor la gatit!
Sunt minunate aceste cornuri, in aceasta seara le-am facut pentru prima data si au iesit suuuuper bune. Am sa le tot fac de acum incolo mai ales ca se prepara foarte repede si nici nu trebuiesc multe ingrediente.
Multumim frumos pentru minunatele retete!
Maine seara o sa incerc biscuitii cu lamaie la tigaie 🙂
draga Laura,
am incercat aceste cornetti, ca tot imi stateau in gand de ceva vreme. au iesit fff bune. le-am facut exact ca si tine cu iaurt de capsuni, si bine-nteles nutella 😉 sunt cele mai rapide si cele mai delicioase cornulete pe care le-am incercat pana acum!!
multumim,
pupici
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Tare ma bucur ca ti-au placut.
Pup cu mare drag!
Draga Laura,
cred ca „ai fost inventata pentru mine”!La tine totul arata si este DELICIOS!Iti multumesc fiindca existi! Denisa Constantin
Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
Pupicei cu drag!
cu tine si retetele tale,statul in bucatarie a devenit o placere 🙂
Delicioase cornuletele tale. Imi poti spune te rog cam cat inseamana jumatete plic praf copt ??
Multumesc!
Ioana, draga mea, ma bucur ca iti plac. Jumatate de plic inseamna o lingurita nu foarte plina. Nu exista un gramaj exact, asa ca daca pui un pic mai mult sau mai putin, ma refer la 1-2 grame, nu e nicio problema. Te pup!
foooarte delicioase astazi am incercat si eu reteta ta. Am folosit exact ingredientele tale, dar alatual mi s-a parut usor prea moale, simteam nevoia sa mai pun faina, am tot pus, in cele din urma l-am bagat la frigider. Oare nu am asteptat suficient sa se raceasca untul?
Oxana, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut. Daca aluatul era putin moale, inseamna ca faina folosita de tine are un grad de absorbtie mai mare decat faina mea. Data viitoare mai poti adauga maxim 1-2 linguri de faina.
Pup cu drag!
Ce multumiti au fost baietii mei de cornulete!!! Sunt foarte bune, iar aluatul e fain! Multumim!!!
Buna Laura, ador retetele tale! Astazi am incercat reteta asta si pot sa spun ca de mult timp cautam asa o reteta buna. Au iesit foarte bune,foarte aromate, foarte fragede, eu am pus in loc de ciocolata, rahat…mi se par mai bune si nici nu curg in tava:P Au iesit 2 foi de aluat, din care pot iesii 16-24 de cornulete. As mai fi pus si putin zahar in aluat, cam 1-2 linguri. Numai bine!
Draga mea, ma bcuur tare mult ca ti-au placut!
Sa iti fie de bine! Te pup!
Am crezut ca am gasit reteta de cornulete fragede pe care o caut de mult timp….dar nu este asta. Sunt bune si fragede cat sunt calde, reci, a doua zi sunt tari si se sfarama. Nu-mi plac, no no.:(. Nu stiu cum spuneti voi ca sut fff bune si fragede si a 2-a zi??
Draga Annie, daca tie ti s-au intarit, inseamna ca le-ai copt prea mult sau nu le-ai conservat intr-un recipient inchis ermetic. Ca sa isi pastreze fragezimea, te sfatuiesc sa le pastrezi intr-un recipient de plastic, inchis ermetic.
Este foarte simpla rețeta si rezultatul este extrem de delicios . M-am apucat recent de gătit si nu dau niciodată greș cu Rețetele tale, am cumpărat si cărțile 🙂 mulțumim pentru idei si mult succes in toate:)
Wow…au iesit foarte foarte bune…si cat de usor se fac…eu am amestecat niste curmale cu unt si putina nuca si le- am topit si la sfarsit am adaugat cacao…in aluat am pus coaja de lime..omggggggg. Am mancat fierbinti nu calde :)… Multumesc pt reteta..
Ma bucur asa mult ca ti-au placut. Si eu ador aceste cornulete si le fac foarte foarte des. Sunt pur si simplu delicioase.
Te pup!
Am o singura intrebare: se pot face si cu iaurt natural? Danone?
P.S.: arata super! :* :* Pupici :* :*
Draga mea, sigur ca da. Poti folosi orice tip de iaurt doresti.
Te pup!
Deja le am de 30 de minute la 180 grade (de sus si jos) si nu sunt rumenite
Oare de ce?
Cuptorul a fost preincalzit
Draga Diana, cornuletele trebuie sa fie doar putin rumenite pe margini, atat.
Cu cat se rumenesc mai mult la suprafata, cu atat isi vor pierde din fragezime.
Laura, am facut cornuletele, dar singura problema la ele a fost ca s-au desfacut desi am apasat coltul peste aluat dupa ce le-am infasurat strans. De ce? Care-i secretul sa nu se desfaca acest varf ca vad ca la tine in poza se vede lipit de cornulet. Mersi pt raspuns.
Draga Lili, ca sa nu mai ai problema aceasta, asigura-te ca varful este intotdeauna pozitionat sub cornulete in momentul in care le pui in tava.
Cu mult drag.
Draga Laura,
Le-am facut cred de 100 de ori :))) Nu este reteta mai buna de cornulete cu nutela.
Pup,
Geta
Bună Laura,
Ce rețetă minunată! Cornuri pufoase, ușor și repede de făcut 😍😚. Săptămână aceasta le-am făcut de 2 ori.
Mulțumesc pt rețetă.
O seară bună
Stefania
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut! Te imbratisez cu drag!
Minunate!!!
Multumesc !
Alina
Cu mul drag!
Buna, sunt vreo doi ani de cand le-am descoperit. De atunci baiatul imi cere mereu cand are chef de ceva dulce, si de cand cea mica a inceput si ea sa manance e o intreaga agitatie in casa cand le fac. Toata lumea alearga, tipa, imi dau la mana ce am nevoie, doar sa iasa mai repede din cuptor. Nici nu am timp sa mai cantaresc, pun totul la ochi. Si ies minunate dovada fiind ca nu ramane nici macar unul in cutie.
Multumim!
Draga mea, ce frumos ai descris atmosfera din jurul acestor cornulete. :))
Sa va fie de bine! Ma bucur mult ca va plac.
EXCELENTE!! Si gustoase si usor de facut.
Am incercat fara umplutura, dar si cu gem si au fost minunate!!! Urmeaza sa le fac cu nutella.
Multumesc mult pentru inspiratie 🙂
Draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut! Sa va fie de bine!
Buna , spuneti va rog cum faceti sa nu iasa umplutura afara din cornuri ? Am facut cateva din retetele dv diferite cornuri umplute cu ( gem , ciocolata sau brînza) de fiecare data ramane doar jumate din umplutura inauntru , restul iese In timpul coacerii … la fel as sugera daca ati putea pune grame In loc de “ Jumate plic “ pt ca nu am nici idee Ce inseaman plic sau cate grame sunt Intr-un plic .. Multumesc
Au iesit perfecte (atat cu unt cat si cu margarina), cu iaurt simplu si umplutura de gem de gutui de casa. Eu le-am tinut in cuptor putin mai mult ~30 minute (15min pe o parte) sa se rumeneasca pe ambele parti. Multumesc de reteta.
Sa va fie de bine, draga mea!
Sunt exccelente. Am folosit iaurt de soia vegan de la Alpro si margarina vegetala si au iesit perfecte, sunt foarte bune pentru vegani/ de post. Ma bucur ca am gasit reteta asta.
Sa va fie de bine, draga mea!
Spuneți că înlocuiți untura cu iaurt dar este greșit…înlocuiți untura cu unt că dacă ați înlocui untura cu iaurt nu ar trebui să iei unt. Oricum sunt bune pentru că eu fac rețetă asta de cînd mă stiu
Bună Laura. Vreau sa încerc și eu reteta dar as putea sa pun în loc de unt ,untura? Multumesc
Rodi, nu am incercat, dar nu recomand untura.
Buna Laura,
Sunt cele mai bune cornulete pe care le-am mancat vreodata, le-am facut de cateva ori, inclusiv am convins-o pe mama sa schimbe untura cu iaurtul.
Multumesc,
Sa va fie de bine, draga mea!