Biscuiti de malai


Biscuiti malai

I-am facut de vreo 3 ori saptamana asta si pe langa faptul ca sunt foarte rapizi, sunt si economici, exceptand untul folosit. Foarte foarte buni si aromati. Se pot face si cu malai obisnuit si cu malai fin. Sunt la fel de buni in ambele variante.

Ingrediente Biscuiti cu malai

  • 240 gr faina de malai
  • 200 gr faina
  • 140 gr zahar pudra
  • 250 gr unt moale
  • 1 ou mediu
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat

Amestecam bine toate ingredientele,

 

pana obtinem o biluta compacta,

 

din care rupem bilute mici cat o nuca pe care le aplatizam si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ornam fiecare biscuite cu bobite de ciocolata sau cu zahar granulat,

 

si ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 10-15 minute,

 

ii servim cand se racesc. Dupa ce se racesc devin crocantei,

 

si o sectiune,

 

Pofta buna!!

39 comentarii la “Biscuiti de malai

  1. Flor spune:

    Arata grozav, Laura! Daca spui ca i-ai facut de 3 ori inseamna ca sunt si grozav de buni! Spune-mi te rog, sunt moi sau usor crocanti? Am zis ca iau un pic de pauza de dulciuri si de orice ca am cam pus 3-4 kg in ultimele 2 luni, si sper sa fie ultimii pe care-i fac !

  2. Laura spune:

    Draga mea Flor sunt buni buni buni!! Cand sunt calzi sunt usor moi dar dupa ce se racesc devin excat ca biscuitii de pasta frolla. Sunt crocanti dar se topesc cand ii bagi in gura. Merg extraordinar de bine dimineata la cafea. Lui Cris i-au placut mai mult cei facuti cu malai fin dar mie parca mi-au placut mai mult cei din malai mai mare. Daca ai malai obisnuit si ii vrei totusi mai fini ca textura poti baga malaiul la robot pentru 2-3 minute.
    Te pupic draga mea si tare sper sa iti placa!!

  3. Amalia spune:

    Doamne ce bine arata biscuiteii! Si daca sunt asa gustosi cum spui ii fac negresit saptamana viitoare (mai ales ca barbatii mei sunt topiti dupa asa ceva). Ii voi face cu bucatele de cioco, ca zahar granulat nu stiu sa fie pe la noi. Pupici

  4. mariana spune:

    Am sa-i fac si eu,desi nu prea mi-ar lipsii!!am pus multe kg.in iarna asta si nu reusesc sa dau jos nimic!dar tot ii fac!!!

  5. Laura spune:

    Te pup Amalia draga si ma bucur mult ca iti plac. Sunt niste biscuitei simpli si deloc pretentiosi dar tare bunuti. Abia astept sa imi spui daca ti-au placut in cazul in care reusesti sa ii faci. Pup pup!!

  6. Laura spune:

    Mariana draga mea lasa ca dai tu sigur sigur jos kg. acumulate. Acum e primavara si toti vom incepe sa mancam mult mai lejer decat pe timpul iernii asa ca nu iti face probleme pentru ca sunt convinsa ca le vei pierde foarte rapid. Te pupic si ma bucur ca iti plac biscuiteii.

  7. Laura spune:

    Mina welcome to my blog and thank you that you liked these cookies. I will translate the recipe today and post it to my english blog. Kisses!!

  8. gabojsza spune:

    Draga Laura, am facut aseara biscuitii tai si au iesit grozavi! Am sa-i incerc si cu faina fina de malai, acum i-am facut cu malai obisnuit, imi place ca sant crocanti si buni! Eu am pus si esenta naturala de portocale + coaja rasa de portocale. Iti multumesc, Gabojsza

  9. Laura spune:

    Gabojsza iti multumesc tare mult ca i-ai incercat si ca ti-au placut!! Si mie imi place tare mult ca sunt crocantei si cred ca sunt divini cu esenta de portocala. Data viitoare ii incerc si eu asa.

  10. Amalia spune:

    Chiar acum am scos ultima tura de biscuiti din cuptor si sunt foarte foarte buni! Nu m-am abtinut si am mancat deja vreo 4 cu lapte. De abia astept sa se intoarca baietii de la scoala si sotiorul de la servici sa guste. Te sarut si multam fain!

  11. boscodina spune:

    salut,
    cu adevarat deliciosi biscuitii cu malai. i-am facut de 2 ori in 2 zile si o portie in plus pentru sot la serviciu.toata lumea i-a laudat si apreciat 🙂
    o reteta de milioane , ca toate retetele tale de fapt 🙂
    spor la munca , papilele nostre gustative s-au invata cu narav, gusturi alese date de retetele tale!

  12. Laura spune:

    Boscodina draga mea si eu ii fac tare des pentru ca merg de minune la cafeluta de dimineata sau la ceaiul de seara. Te pupic si tare iti multumesc ca i-ai incercat si ca ti-au placut!!

  13. cristina spune:

    buna laura!chiar acum am scos ultima tava de biscuiti din cuptor! sunt super buni!!!!!!!! abia astept sa mai incerc o alta reteta de-a ta!

  14. Anonymous spune:

    Vreau sa ma inscriu si eu in clubul vostru. Citesc cu mare drag retetele voastre, dar si comentariile. Multe retete le incerc imediat ce aflu de ele. Eu sunt un fan inrait al revistelor gen "Pofta buna". Tocmai am mancat la o onomastica biscuiti fragezi de ciocolata si mi sa-au parut deliciosi. O colega m-a indrumat spre site-ul acesta.

  15. Laura spune:

    Bine ai venit Anonim!! Imi face mare placere vizita ta si ma bucur ca iti plac retetele de aici. Te pup si te mai astept cu drag sa ma vizitezi!!

  16. Ionela spune:

    Laura,bobitele de ciocolata le faci in casa?Arata foarte bine biscuitii cu bobitele de cioco,iar in briose sunt fantastici! Eu nu am vazut de cumparat,dar banuiesc ca se gasesc.Felicitari pt tot ce faci!Ionela

  17. Laura spune:

    Ionela scumpa bobitele sunt cumparate si sunt convinsa ca se gases si la voi. Daca vrei poti incerca sa le faci in casa: topesti ciocolata la bain marie dupa care o pui intr-o punguta, ii tai un capat mic si pe o foaie de cuptor faci mici bobite de icocolata. te pupic cu drag!!

  18. Andreea spune:

    Buna Laura. Ieri am descoperit blogul tau. Foarte buni biscuiteii. I-am facut si eu aseara impreuna cu fiul meu de 4 ani. Am reusit cu un pic de efort sa taiem cativa cu forme speciale de biscuiti. De-abia astept sa mai incerc si alte retete de la tine.

    • Laura spune:

      Deea, scumpa, nu i-am incercat pana acum cu ulei dar eu zic ca ies. Or sa iasa mai crocantei insa.
      Eu zic sa injumatatesti cantitatile ingredientelor ca sa vezi daca iti plac in versiunea cu ulei..
      Pup cu drag!!

  19. deealexx spune:

    pana la urma am amanat ca nu aveam nici zahar pudra. iar acum, tocmai i-am facut si rontaiam unul. am folosit margarina Unirea si am mai adaugat faina alba caci se lipea aluatul de mama focului. au iesit tare buni! multumesc ca ai impartasit reteta cu noi! pup

    P.S. m-am gandit ca iese cu ulei, dar nu eram sigura cum sa echivalez.

  20. Nemes Andra spune:

    O sa-i fac si eu astazi. Ii voi face de ziua tatalui meu care din pacate are probleme cu stomacul si trebuie sa tina o luna de zile regim asa ca de data asta voi inlocui tortul cu fursecurile. Nu are voie ciocolata. Crezi ca se impaca cu stafide sau cu nuca?
    Te pup

    • Laura spune:

      Andra, draga mea, multa sanatate ii doresc tatalui tau!! Sigur ca merg perfect si cu nuca si cu stafide.
      Pup dulce!

  21. cristina spune:

    Buna, acum am scos si eu din cuptor biscuitii, la bust sunt tare buni dar faina de porumb a ramas tare, nu prea pot sa-i mananc ptr ca imi ramane faina aia prin dinti. La tine tot asa se simte? Sau trebuie un anumit tip de faina de porumb?

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, tare mi-e teama ca malaiul folosit de tine este un malai nu foarte fin. Ideala pentru aceasta reteta este faina de malai sau chiar malai, dar un pic mai fin decat cel pentru mamaliga care se gaseste in comert.
      Daca vrei sa-i refaci, macina malaiul pana cand devine fin.
      Te pup cu drag!

  22. strumfa bucatareste spune:

    D-na Laura, am facut si eu biscuitii cu faina de malai, sunt deliciosi. Daca doriti ii puteti vedea aici:

  23. Iuliana spune:

    Laura, ajuta-ma, te rog, să îi transform în niște biscuiți pentru piticul meu căruia nu îi dau zahăr (încă). Să îl înlocuiesc cu o banană coaptă? Stric rețeta?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Iuliana, nu i-am facut cu banana. Te sfatuiesc sa ii incerci cu jumatate din ingrediente si daca ies cum iti doresti, ii poti face cu cantitatile din reteta.

  24. Andra spune:

    Laura nu mi a iesit o bila din aluat. Nu pot face frumos bilute. Mi se lipește de maine. Sa bag compoziția la frigider ? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor