Tort cu crema de mascarpone pentru aniversarea primului an de blog
Ce ocazie mai buna de a face un minunat tort cu crema de mascarpone decat aniversarea primului meu an de blogging. Da, deja a trecut un an! Blogul Laura Adamache nu ar fi existat fara insistentele sotului meu. Chiar daca cochetam cu ideea de a avea un blog, nu ma incumetam sa-l deschid. Cristi m-a tot impins de la spate pana intr-o buna zi cand am hotarat sa-mi adun retetele in paginile acestui blog. Voua, dragilor, nici nu stiu cum sa va multumesc pentru caldura cu care mi-ati trecut intodeauna pragul. Va invit sa serviti o felie, virtuala din pacate, de tort cu crema de mascarpone si va astept cu drag sa imi vizitati blogul si in anii care vor urma.
Ingrediente – Tort cu crema de mascarpone (forma 26 cm ø)
- 1 pandispan taiat in trei
Crema mascarpone – Ingrediente
- 250 g mascarpone
- 50 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 g ciocolata lapte
- 150 ml smantana pentru frisca
- crocant de alune de padure
Ingrediente – Crema ciocolata
- 300 ml smantana frisca
- 75 g ciocolata lapte sau amara
- crocant de alune
Ingrediente – Glazura tort cu crema de mascarpone
- 2 albusuri medii
- 150 g zahar
- 100 ml apa
- 150 g unt
Decor – Tort cu crema de mascarpone
- 125 ciocolata neagra
- 60-75 g codite ciocolata
- 100-125 g martipan
- 100-125 g migdale sau nuci tocate
Sirop – Ingrediente
- 5-6 linguri de whiskey baileys
- 125 cafea slaba lichida rece
- 2-3 linguri zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare – Crema mascarpone
- Mixam branza mascarpone cu zaharul, cca 1 minut, apoi punem crema in frigider.
- Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca si o amestecam cu crema de mascarpone. Mixam smantana pentru frisca si o adaugam cu grija cremei de mascarpone amestecand de jos in sus.
- Insiropam prima foaie de blat (siropul l-am facut amestecand cafeaua rece cu zaharul pudra si cel vanilat si whiskey), si intindem crema. Deasupra cremei adaugam crocantul de alune.
- Asezam a doua foaie de pandispan peste crocant si punem tortul in frigider.
Mod de preparare – Crema de ciocolata
- Topim ciocolata la bain marie si o lasam sa se raceasca. Mixam frisca bine si o adaugam ciocolatei reci amestecand cu grija de jos in sus.
- Insiropam a doua foaie, intindem crema si deasupra un strat generos de crocant.
- Asezam peste crocant ultima foaie insiropata si ea si il dam la rece pana facem glazura.
Mod de preparare – Glazura
- Mixam albusurile cu un varf de sare. Intr-o craticioara, punem pe foc mediu apa cu zaharul. Din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam siropul pe foc inca 3-4 minute, apoi stingem focul.
- Adaugam siropul fierbinte treptat albusurilor mixate fara sa ne oprim din mixat. Mixam pana compozitia se raceste complet, apoi adaugam untul la temperatura camerei treptat. In tot aceste timp mixam continuu, la viteza mica.
- Imbracam tortul in glazura cu ajutorul unei spatule lungi usor umede. Pudram marginea cu codite de ciocolata.
- Topim ciocolata neagra la bain marie, o intindem pe hartie de copt in strat subtire si dupa ce se intareste partial, o taiem in cerculete mici.
- Ornam suprafata cu aceste cerculete si cu bilute de martipan trecute prin faina de migdale sau nuci.
- Si gata tortul cu crema de mascarpone. Delicios!
- Va invit la o feliuta si va multumesc pentru tot!
Pofta buna!
TANTI AUGURI e un bacione pentru tine si bloguletul tau.Iti doresc multi ani inainte si sa ne incanti cat mai mult timp cu minunatele tale retete,cat despre tort ce sa zic….e bestial.
Heey sunt prima care iti spune La cat mai multi ani de blog ! Te pup si sa-ti dea D-zeu multa sanatate sa poti sa faci cat mai multe bunatati 🙂
Happy blogoversary…!!!! The tort is beautiful…
La multi ani deliciosi, draga Laura!
Vad ca ai dat importanta cuvenita evenimentului:)
Ma servesc si eu cu o feliuta de tort si cu gura plina iti mai urez inca o data „La multi an!!!!!!!!”
Grazie mille cara Laura!! Te pupic cu drag si iti urez la randu-mi mult mult succes cu bloguletul tau!!
Amaliaaaaaaaa scumpa mersi mult de tot pentru urare. Si tie multa sanatate si sa-ti traiasca blogul tu ca numai bunataturi ai pe el!! Te puuup!!
Thank you Phanitha!! I’m so glad that you like my tort!!
La multi ani! La cat mai multe retete delicioase! Iti multumim ca ti-ai deschis acest blog si impartasesti cu noi atat de multe retete minunate! Despre tort…..nu mai am cuvinte…..arata excelent! Un tort la fel de frumos precum blogul tau!
Te pup!
Multumesc din suflet Cristina draga!! Tare m-am „lipit” sufleteste de bloguletul meu si de toti prietenii pe care i-am cunoscut prin intermediul lui asa ca merita si bloguletul si mai ales voi un tortulet aniversar!! Te pupic si te mai invit la o felie daca ti-a placut!!
Draga Lavinia m-au emotionat cuvintele tale deosebite!! Iti multumesc din suflet pentru urare si iti multumesc ca ma urmaresti si ca iti plac retetele mele!! Te pupic si te invit cu mare drag la o felie delicoasa de tortulet!! Pupici si mult succes cu minunatul tau blogulet!!
La multi ani si la mai multe postari delicioase!
Multumesc Nati draga pentru urare!! Te pup!!
Scumpa mea in primul rand iti sunt recunoscatoare din inima pt blog (si lui CRisti) deoarece datorita tie am inceput sa gatesc. Uite cat de repede a trecut anul si ai strans atatea retete minunate, inedite si gustoase. Ce pot sa spun acum?… la cat mai multe reusite culinare, sa ne incanti mereu cu talentul tau si sa nu uiti ca tin la tine f mult si esti ca si sora mea. Te pup si la multi ani de blogging!
Felicitari, la cat mai multi ani de blog sa ne incanti cu retete din ce in ce mai multe,
Happy blogoversary!!! Foarte bine ca sotul te a convins sa faci blogul ,ii multumim si dansului! si tie din suflet pt retete si daruirea cu care le postezi si pentru ca esti asa o minune de om. Doamne ajuta! pupici si imbratisari :*
In primul rand cat mai multi ani cu blogul (eu am uitat sa fac ceva la 1 an ), sa ne incanti muuulti ani cu retetele taele delicioase si fotografiile clare si colorate :).
Si woooow ce bine arata tortul, eu mi-am luat feliuta cuvenita, dar mai vreau :))) , e delicioas .
Te pup draga mea.
LA MULTI ANI pentru bloguletul tau !!!!
felicitari sotului tau care a stiut sa te pune in valoare . Esti un exemplu pentru mine , practic am devenit dependenta de blogul tau .
te pup , Simona
Surioara mea mica si draga m-a emotionat pana la lacrimi comentariul tau pentru ca tu stii cat te iubesc eu pe tine si orice cuvintel al tau e o bucurie pentru mine. Intotdeauna!! Te pupic scumpa mea mica si iti multumesc pentru tot!!
Draga mea Ana minunate cuvintele tale!! Iti multumesc din inima pentru aprecieri si sa ne ajute Domnul sa fim sanatosi ca asta e cel mai de pret dar divin. Te pup draga mea si infinite imbratisari!!
Izuc mic si frumos te pup cu drag pentru urarile tale si promit sa fac tortul asta cand ne intalnim. Tu vii cu ciorbica aia de vacuta la care tot visez de cand mi-ai zis de ea si eu cu tortul!! Ce zici?? Hihihi!!! Te pupic draga mea frumoasa si multumesc!!
Draga mea Simona iti multumesc din inima pentru uararea ta si iti multumesc ca iti plac retetutele de aici!! Te pup dulce dulce!!
La multi ani tie si blogului tau, cat mai multi fani si comentatori laudatori, mult spor si inspiratie in tot ce cu mult talent culinaresti, internet facil si lipsit de intreruperi, ce mai, surse si resurse din belsug ca sa ne incanti mereu cu preparatele tale!
Si o imbratisare, cu drag, din partea mea!
Laura draga,”la multi ani „minunatului tau blog,sa ne incanti si de-acum inainte muuulti ani cu retetele tale delicioase!
Te pup cu drag!
La multe retete pentru bloguletul tau si La multi ani tie. Nu ti-am mai trimis pana acum nici un comentariu, dar te urmaresc de ceva vreme. Totusi cu asa ocazie m-am gandit sa iti multumesc pt minunatele retete publicate. Cred ca ai un sot tare fericit cu asa bucatareasa. Felicitari
O ce surpriza azi!!e o adevarata aniversare pt.mine,mai ales ca si eu aniversez 1 an de…..!!!sa ne fie de bun augur!acu un an am lasat si eu persoane dragi(de la serviciu)si am dat de tine,e o adevarata bucurie pt.mine!sper si pt.tine!deci cind lasi ceva automat vad ca obtii ceva eu am gasit o persoana deosebit de draga mie,care mi-a incintat de un an viata,bineinteles f.placut!eu care cred ca am fost printre primele prietene de blog ale tale iti spun cu toata inima LA MULTI ANI,FELICITARII,MULTUMIRI PT.TOT CE AI POSTAT AICI ,E O PARTE DIN TINE,OM BUN CE ESTI!POATE NU AM ACU CUVINTE MARI LA INDEMINA,DAR TE IMBRATISEZ TARE,TARE si sa stii ca esti preferata mea!cu prietenie te si pup!(si ma servesc cu o bucatica mica din minunatul tort!!
La multi ani cu sanatate si pofta de viata si de gatit 🙂 sa ne poti incanta inca un an de-acum cu bunataturi. 🙂
Superba urare draga mea Dana!!! Ai pus punctul pe I cu conexiunea la internet. Asta mi-o doresc din toata inima sa stii, ca fara internet cred ca as inebuni!! Te pupic cu mare mare drag
Multumesc din suflet Lissa draga mea!! Iti doresc acelasi lucru pentru ca torturi ca ale tale rar am vazut!! Te pupic!!
Ancuta draga bine ai venit si multumesc muuult mult pentru urare!! Sotului meu ii place sa manance bine, nu mult, ci bine si eu sper ca bucatele mele ii fericesc stomacelul pretentios!! Te pupic cu mare drag!!
Draga mea Mariana iti multumesc din inima pentru cuvintele tale absolut minunate!!! Tu ai fost printre primele mele vizitatoare si ulterior printre cele mai dragi persoane mie!! Iti multumesc enoooorm pentru ca mi-ai fost mereu aproape si sper din suflet sa imi fii si de acum incolo pentru ca prezenta ta conteaza tare mult pentru mine. Te imbratisez cu dragoste si te pupic de un milion de ori!!!
Blogareala placuta in continuare!
Adevarul e ca la tine gasesc unele dintre cele mai bune retete.
Multumesc de tort, e minunat.
Multumesc muuullt DiAnais pentru frumoasa ta urare. Iti doresc la randu-mi multa sanatate si spor in tot ce ti-ai propus. Te pup!!!
Multumesc la fel draga mea Didona. Iti doresc mult succes cu blogul tau si muuulti vizitatori pentru ca ai un blog extrem de cald si interesant. Sa iti dea Dumnezeu multa sanatate si numai bine!!!
La multi, multi ani de bloging si cat mai multe retete care sa ne uimeasca si inspire! 🙂
Buna Laura!
Trebuie sa te felicit pentru minunatul tau blog culinar si sa iti doresc multi multi ani de blogging si de acum inainte!
Te urmaresc de ceva vreme si trebuie sa iti spun ca ai unul dintre cele mai bune bloguri culinare, dintre cele romanesti cred ca e cel mai bun.
Sa iti dea Dumnezeu sanatate, putere si inspiratie ca sa ne incanti, in continuare, cu tot felul de bunatati.
Ceea ce faci aici e arta!
Ma bucur ca exista gospodine binecuvantate ca tine, care sunt gata sa spuna si altora cum se gateste bine. Am o mutime de lucruri de invatat de la tine!
Multumesc pentru tot ce ne inveti!
Laura, vreau si eu sa-ti urez la multi ani pentru blogul tau! Este o surpriza si o sursa de inspiratie continua pentru mine! Tine-o tot asa! La cat mai multe retete delicioase! Te pup!
PS: Tortul arata delicios!
Hai ca acum am vazut si eu ce sarbatoare mare este la tine! Laura, sa fiti fericiti( tu si sotul tau), sa ne incanti in continuare cu splendidele retete,sa…ai parte de tot ce e mai bun! La multi ani draga de tine, pupici.
La multi ani inainte, sa ne incanti cu retete frumoase si gustoase.
Eu de-abia sunt la inceput de drum.
Ama draga tare iti multumesc pentru urare si ti-o intorc cu mare drag!! Numai bine iti doresc!! Te pup pup!!
Ooooo draga mea Daniela multumesc din suflet pentru cuvintele tale mai mult decat magulitoare!! Tare ma bucura faptul ca blogul meu iti place si cu mare drag te mai astept pe la mine!! Te pup si multumesc din inima!!
Draga Pofticioasa Sefa multumesc pentru urare!! Iti doresc la randu-mi multa sanatate si mult spor la bucatarit ca numai bunataturi ai pe bloguletul tau!! Te pupic si numai bine!!
Maria draga multumesc enorm pentru urare!! Iti doresc mult mult succes in culinarit si o sa vezi ca daca iti place cu adevarat „aroma” bucatariei, iti va patrunde in suflet si vei crea numai minunatii! Te pupic!!
Pai te asteptam la petercere draga mea Cata!! Fara tine masa nu-i completa asa ca iti multumesc ca ai sosit, ia loc si serveste o felie mare de tortulet!! Pupici draga mea si multumesc pt cuvintele tale minunate!!
Vicky draga mea iti multumesc mult pentru urare si te rog sa ma scuzi ca nu ti-am raspuns pana acum dar vad ca mesajul tau era blocat in tabloul de bord si nu ajunsese in casuta mea de email. Pupici draga mea si mult spor si tie!!!
cu ocazia zilei de nastere a acestui delicios blog am refacut nasturasii( ar trebui sa ma inchida pt dependenta!!!!)si trimit si eu de aci de la mare cativa pentru tine ca sa vezi ce m-ai invatat sa fac!pup,iau in brate si multumesc pentru tot, miha
Pescarus drag chiar ma intrebam pe unde mai zbori tu in ultima perioada si tare ma buucur sa descopar ca ai zburat spre bloguletul meu cu nasturasi dulci si deliciosi in cioc!! Te pup cu mare drag si multumesc pentru urare si nasturasi!! Au fost deliciosi!!! Te pup scumpa mea!!
La multi ani, la taierea motului de blogulet ! La cit mai multe retete, la cit mai multe bunatati si tot ce-ti doresti tu. Pupici, nu inainte de a ma autoservi cu o feliuta din minunatul tort, hmmm, delicios, bun, bun, bun…
Draga mea Laura, LA MULTI ANI pentru bloguletul tau, la cat mai multe retete la fel de minunate ca si pana acum!!! Felicitari pentru tot ceea ce ne oferi prin intermediul acestui blog. Felicitari si sotului tau pentru sustinerea care ti-a acordat-o in tot acest timp. Apreciez sincer tot ceea ce faci si pot spune ca am invatat multe de la tine si ca am prins drag de aluaturi tot datorita tie 🙂 🙂 . Ma bucur mult ca te-am cunoscut, chiar si asa, virtual, esti un om minunat si o prietena nemaipomenita. Pupici multi Laurici!!!! Aaaa…. mi-am luat si eu feliuta de tort…… este delicious!! 🙂
Eiii… LA MULTI ANI BLOGULETULUI tau!!!!si de asemenea si tie si familiei tale!!!! Stii ce ai uitat???, sa pui tortuletului o lumanarica….<:-P
Cu mult drg magda
La multi ani, blogului tau minunat, pe care il admir si citesc inca de la inceputuri! Iti multumesc si de aceasta data pentru superbele retete pe care ni le impartasesti. Tot ce am pregatit dupa retetele tale a fost de nota 20. La multi ani sanatosi si tie, esti o persoana deosebita si ai tot respectul meu! Tortul aniversar este de vis. Felicitari!
Te pup!
La multi ani blogului, Laura! Sa ne incanti si pe viitor cu retete minunate!
Tortul arata super, iar glazura m-a cucerit definitiv, cred ca e delicioasa!
La multi ani pentru blog Laura!!!!!
Multumiri si sotului tau ca s-a tinut de capul tau si uite ca acum avem un blogulet frumos dupa care sa ne inspiram!
De tort mai pot sa spun ceva? Arata demential si gustul…cum a fost gustul? Io salivez aici de nu mai pot! Foarte fain arata!
Iti doresc o zi super frumoasa!
Pupici.
Multumesc mult pentru urare draga mea Danelutza si tare ma bucur ca ti-aplacut tortuletul aniversar!! Iti doresc mult succes cu bloguletul tau minunat si multa sanatate draga mea!! Pupic!!
Draga mea Iulia m-a emotionat teribil urarea ta si iti multumesc din suflet pentru toate cuvintele tale calde!! Eu chiar sper sa ne putem cunoaste intr-o zi si sa te servesc cu o felie de tortulet pe viu. Mi-ar face mare placere sa te cunosc pentru ca esti un om minunat si o gospodina desavarsita!! Te pupic mult si iti multumesc pentru cuvintele tale
Multumesc mult draga mea Magda!! Stii ca ai dreptate? Tare bine i-ar fi stat cu o lumanarica in mijloc dar retin ideea pentru tortul pe care o sa-l fac pt 2 anisori de blogarit!! Pana atunci sa ne ajute Dumnezeu pe toti cu sanatate si forta de munca!! Pupic draga mea!!
Draga mea Gabita cat ma bucura cuvintele tale!! Tare iti multumesc pentru ele!! Te admir enorm pentru faptul ca esti o persoana deosebita si extrem de sufletista!! Te imbratisez si te pup de un miliard de ori draga mea!!!
Edith draga mea multumesc mult pentru urare pe care ti-o intorc la randu-mi cu mare drag. Glazura este absolut dementiala si se poate si orna cu ea foarte bine. Eu initial ma gandisem sa fac mai multa si sa si ornez cu ea numai ca nu mai aveam oua si a trebuit sa renunt la idee!! Te pupic si numai bine iti doresc!!
Ioana draga mea te pup si multumesc mult pentru urare!! Tortul a fost sublim si tare ma bucur ca am dat mai mult de jumatate din el pentru ca daca il vedeam in frigider sigur il atacam si nu e bine!! Pupic draga mea si multumesc tare tare mult!!
La multi ani, pentru bloguletul tau si la cat mai multe retete la fel de minunate!
Ce pofta mi-ai facut cu tortuletul asta…minunat!
te pup,
Nicoleta
Multumesc din suflet pentru urare Nico draga!! Te invit cu mare draga sa servesti o feliuta de tort care a fost intr-adevar delicios!! Te pupic cu mare drag si multumesc mult!!
Exceptional tort pentru aniversarea unui blog exceptional! Mii de felicitari draga Laura si mii de alte retete minunate, multi multi ani de acuma inainte!
Iti multumesc draga mea Laura pentru cuvintele tale. Esti o persoana minunata si foarte draga mie iar retetele si blogul sunt absolut minunate. Te pup si iti doresc tot binele din lume!!
La multi ani! Tortul arata grozav si pozele de final sunt foarte reusite…Ar arata ca la el acasa intr-o revista de profil. Mult succes in toate activitatile tale! P.S. M-am abonat prin RSS sa nu ratez vreo reteta. 🙂
Laura,la cît mai mult ani blogului tau!
Multumesc ca te-am întîlnit!M-ai inspirat enorm cu retetele tale.Esti o persoana deosebita!
De tort,nici nu are rost sa spun ceva.Este wow,ca de altfel toate retetele tale,la fel imaginile,precum si prezentarile impecabile!
Mihaela tare iti multumesc pentru urarea ta si iti multumesc ca te-ai inscris la feed-ul meu. Te pupic si te ma astept cu mare drag pe la mine.
Maya draga comentariul asta eu trebuia sa ti-l scriu pentru ca ai fost mereu si continui sa fii o sursa de inspiratie pentru mine. Fara nici o discutie blogul tau este CEL MAI BUN blog culinar din Romania si te admir foarte mult pentru talentul tau culinar si fotografic. Te pupic si iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale care conteaza intotdeauna foarte mult pentru mine!
La multi ani…pana cand vom afla la cine va ajunge cartea oferita de mine, te invit sa frunzaresti un pic prin ea..imagineaza-ti ca esti in biblioteca sau la librarie…incepand cu 16 martie, pana la finalul concursului, postez zilnic cate un fragment…pe urma las castigatorul sa o faca…
La cat mai multi ani deliciosi!
Multumesc mult Adriana draga!! Voi trece negresit sa vizitez blogul tau. Te pup!!
Draga Miha multumesc pentru urare. Te pup!!
esti fff talentata!!!
Iti multumesc Anonim!!
Multe retete delicioase, plimbari frumoase si prieteni de nadejde. La multi ani. Si eu implinesc astazi doi anisori de bloggerit si sunt foarte mandra ca fiul meu mi-a dat aripi.
Te pup Ghiocel scump si un calduros La multi ani blogului tau!!
super retete!
Multumesc mult Anonim!!
La multi ani de blog!
Gata cu scutecelele, ai blog mare de-acuma:-)
Un blog de cinci stele.
Bravo!
LAURA super tortuletul, foarte original ornamentul! La multi multi ani blogului tau minunat si sa -ti aduca multe premii si inspiratie pentru ca cine intra la tine pe blog sa gaseasca o idee pentru musafiri sigur nu da gres, ai retete minunate si foarte bine explicate iar pozele sunt imbietoare si atat de clare ca mereu am senzatia ca e farfuria in fata mea…Epure Mariana , pupici
Draga mea Mariana iti multumesc foarte mult pentru urarile tale. Iti doresc si eu muuult succes cu blogul tau si la cat mai multe retete delicioase. Te puuup!!
Papadia mea draga multumesc pentru urari!! Weekend superb sa ai scumpa si numai bine pentru tine si cei dragi!! Pup pup!!
Buna Laura,
Am facut tortul Bloggy si a iesit nemaipomenit, mai ales crema cu mascarpone… a fost dementiala… Multumesc foarte mult pentru retete tale minunate. La acest tort am avut o singura problema… si anume la glazura, care a fost un semi esec. Am urmat pasii descrisi de tine, si inainte de a pune untul arata foarte bine, ca frisca bine batuta. Dupa ce am incorporat untul (in bucatele mici si mixand tot timpul), s-a cam lasat, si avea mici cocoloase, ca atunci cand se taie laptele. Dupa aceasta operatiune, am facut greseala de a baga crema la frigider, inainte sa o intind pe tort. Binenteles ca dupa 20 min de stat la frigider toata apa era la fund, iar deasupra mi-a mai ramas putina glazura cu care am reusit sa cosmetizez cat de cat tortul. Faza cu frigiderul am inteleso, nu trebuia sa o bag la rece, dar nu inteleg de ce s-a lasat asa de tare dupa ce i-am pus untul.
Multumesc inca o data pentru reteta minunata de crema si pentru explicatiile detaliate despre cum se face pandispanul, mi-au folosit foarte mult, si chiar mi-a iesit foarte pufos fara sa mai bun bicarbonat sau praf de copt.
Inca o data multumesc!
Ionela
Laura
Am incercat ieri tortul.Totul a decurs perfect,exact ca in descrierea ta,dar l-a glazura m-am incurcat. Crema devine lichida cind pun untul(am incercat-o de doua ori si la fel parca se taie cind pun untul).
Daca ai ceva sugestii ar fi super.
Merci ptr superbele retete.
Vera
Buna Laura am incercat si eu sa fac acest tort totul a iesit ok mai putin glazura
in momentul in care am adaugat untul toata glazura s-a taiat
as vrea sa stiu unde e problema pentru ca vreau sa mai incerc cat de curnad acest tort
Multumesc.
Ionela, Vera, Anonim, tare rau imi pare sa stiu ca ati avut probleme cu glazura. Sunt trei pasi fffff importanti de urmat pentru un rezultat perfect, si anume, dupa ce adaugam siropul de zahar peste albusuri, mixam pana ce compozitia se raceste ABSOLUT complet. Nu trebuie sa fie nici macar ca la soare, ci rece rece. Dureaza destul de mult, 20-30 minute. Dupa ce albusutile sunt complet reci, adaugam untul neaparat la temperatura camerei (il scoateti cu 1-2 ore inainte din frigider). Untul se portioneaza in bucatele mici mici si adaugam cate o bucatica pe rand avand grija ca urmatoarea bucatica sa o adaugam albusurilor numai dupa ce precedenta a fost incorporata complet in compozitia de albusuri.
Sarbatori Fericite va doresc!!
Pupicei cu drag!
Foarte intereant, am insa o intrebare.Ce e crocantul de alune???
Salutare, arata foarte bine tortul acesta si as vrea sa il fac si eu tot la celebrarea unui an a comunitatii de handmade din Targu-Mures :)….intrebarea mea e: ce e crocantul de alune? si cele 2 straturi de crema din tort sunt diferite? adica unul de mascarpone si unul de ciocolata, pt ca in poze arata la fel amandoua?1 multumesc anticipat 🙂
si mai o intrebare 😀 : cremele se intares la frigider?…as vrea sa fa un tort supraetajat, adica doua la fel dar marimi diferite si pe cel mic sa il pun deasupra. Crezi ca tin cremele sau risc sa fie moi si sa iasa? M-ai putea recomanda un tort care se preteaza la sa ceva?! mersiii 🙂
Și eu am avut aceeași problema la glazura. S-a tăiat, deși am lasat-o sa se răcească și am adăugat untul treptat.
Draga Ema, glazura se poate taia din mai multe motive (unt cu o proprtie mica de grasime, diferenta de temperatura dintre unt si bezea etc).
Daca vei continua sa mixezi glazura taiata, la viteza medie, vei vedea ca se leaga absolut perfect dupa cca 5-6 minute.
Mulțumesc pentru sfaturi și pentru rețetele variate. Desi am doi prichindei de câteva luni, nu ma pot abține ca la trei, patru zile sa nu încerc un nou preparat prezentat pe site-ul tău. Uneori ies, alteori ba. Dar perseverez până obțin un rezultat bun. Mă bucur de preparatele tale din 2009 și spre rușinea mea, nu am lăsat nici un mesaj de apreciere sau mulțumire până acum. Felicitări pentru ceea ce faci și spor la gătit!
Draga mea, multumesc pentru mesaj!
Ma bucur mult ca iti plac retetele mele. Daca vreodata ai nevoie de ajutor, iti stau la dispozitie cu cel mai mare drag.