Desi carnita este gatita in unt nu este absolut deloc grea, ba as putea spune ca este mai lejera decat carnea prajita in ulei. Iar gustul este extraordinar. Untul si coacerea lenta la foc mic, confera carnii o fragezime unica.
Ingrediente:
- 600-700 g muschiulet de porc sau pulpa slaba
- 100 g unt
- sare
- piper proaspat macinat
- apa
- broccoli
Taiem carnea in bucatele,
Piperul il macinam prospat (eu am folosit piper rosu,alb si negru),
si condimentam carnea cu sare si piper,
intr-o cratita incapatoare sau tigaie teflonata cu fundul mai gros, topim untul,
si adaugam bucatelele de carne pe care le parajim la foc mic pana prind putina culoare,
adaugam apa cat sa acopere carnita si lasam la foc ffff mic sa scada. Dureaza in jur de 2 ore. Cand sosul a scazut aproape complet iar carnea este frageda frageda, servim.
Noi am mancat alaturi de broccoli pe care doar i-am fiert, i-am scurs si i-am servit:
Pofta buna!!
Mmmmmm, ce fain arata! Si mie imi place broccoli, dar eu il mananc cu smantana de obicei.
Si carnita de porc cu unt am incercat si eu si e mult mult mai buna decat in ulei, parca are un gust mai bun de la unt.
Pupici si o zi cat mai faina iti doresc.
Yum-yum! Arata f. apetisant. Te pup.
Mie imi place broccoli gratinat enorm dar de data asta am simtit nevoia sa il mananc fiert si atat. In general primavara mi-e atat de pofta de legume!! In Italia am zis ca o sa schimbam modul de alimentatie pt ca aici nu prea am putut sa mancam fff sanatos. Pup draga mea si tare ma bucur ca iti place!!
Marcelus drag te pup si ma bucur ca iti place!!
Astazi incerc si eu, nu am muschiluet dar voi incerca cu pulpa, ma gandesc ca gustul va fi acelasi
Andreea draga si eu am avut niste cububulete de pulpa si au iesit foarte bine. Te pup si astept sa imi spui daca ti-a placut retetuta in caz ca ai incercat-o!!
Draga Laura, postezi si o reteta buna de broccoli gratin? Mie imi place oricum, dar pt personajele din jurul meu 🙂 tb sa fie mai complex decat simplu fiert.
Roxana
Draga mea Roxana promit ca foarte curand, acum ca am si cuptor, o sa vin cu o reteta de broccoli gratin. Te pupic draga mea!!
Am facut si eu in weekend reteta asta numai ca am folosit pulpa de porc…ideea e ca a fost tare buna 😀 Frageda si gustoasa asa ca iti multumesc pt idee.
Tare ma bucur Lory draga ca v-a placut!! Te pupic si cred ca o voi repeta si eu in curand ca nu am mai facut-o de multisor!!
Draga Laura,
Ma uit la comentariul anterior si vad ca a fost postat exact acum un an. Am preparat si eu aceasta reteta, cu muschiulet de porc, pot spune ca de mult nu am mai gustat ceva atat de bun. Nu numai ca a fost extrem de frageda carnea, dar untul i-a conferit un gust deosebit si finete. Noua ne-a mai ramas putina carne si pentru adoua zi. Era la fel de frageda si gustoasa. Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta.
Cu drag,
Cristina
Cristina draga, ai dreptate, exact acum 1 an am primit ultimul comentariu!! Cum trece vremea…tare ma bucur ca ai incercat reteta pentru ca intr-adevar este tare buna carnea gatita in acest mod. Te pupic cu drag si sa iti fie de bine!!
Draga Laura,
Reteta este minunata! Abia astept sa o incerc in seara asta. Din pacate nu am decat pulpa de porc, sper sa iasa la fel de buna ca in reteta ta. Tine-mi pumnii! Te pup cu drag!