Fundite cu crema de ardei


Fundite cu crema de ardei, reteta de paste de casa

Fundite cu sos de ardei

In Italia se numesc farfalle (fluturi), numai ca mie mi se pare ca seamana mai mult cu funditele decat cu fluturasii, plus ca ar fi sunat destul de straniu daca numeam reteta “Fluturi cu crema de ardei”. Va spuneam ca nu prea ma omor cu pastele, in schimb aceasta crema de ardei simpla si rapida, a dat pastelor un gust nemaipomenit.

Ingrediente – Paste de casa Fundite

  • 200 g faina
  • 2 oua mari
  • 1/2 lingurita rasa sare

Ingrediente – Crema de ardei

  • 1 ceapa mica rosie sau alba
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri suc picant de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • cca 75 ml apa
  • 1/2 lingurita mica rasa sare

Mod de preparare – Paste de casa Fundite

  • Metoda intinderii corecte a foii pentru paste de casa, o gasiti aici. Taiem foaia in fasii late de cca 1 cm, apoi taiem fiecare fasie in dreptunghiuri de cca 2-3 cm lungime.

preparare-foaie-paste

  • Luam un dreptunghi si pliem una dintre laturile lungi, apoi pliem latura opusa in acelasi mod, astfel incat sa se creeze un mic sant intre cele 2 pliuri.

forma-fundite

  • Strangem bine, intre degetul mare si cel aratator cele doua pliuri. Procedam la fel si in cazul celorlalte dreptunghiuri. Dupa ce am terminat de format funditele, le punem una langa cealalta, pe un tocator mare de lemn.

paste-de-casa-fundite

 

  • Le lasam sa se usuce cca 30 de minute.

Mod de preparare  – Crema de ardei

  • Spalam ardeii, ii curatam si ii taiem in bucati potrivite.
  • Tocam ceapa foarte marunt si o sotam in 2 linguri de ulei de masline bine incins, pentru cca 1 minut, apoi adaugam bucatile de ardei si amestecam. Adaugam imediat sucul de rosii amestecat cu apa si amestecam. Calim ardeii pana cand sunt perfect moi.
  • In caz ca mai este nevoie de apa, mai adaugam cateva linguri. In momentul in care ardeii sunt patrunsi, stingem focul si ii lasam sa se raceasca. Pasam ardeii reci cu blenderul, pana cand obtinem o crema fina. Daca dorim, putem adauga 1-2 linguri de smantana in sos.

preparare-crema-ardei

  • Umplem o oala cu apa calda si o punem la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Le oparim 30 de secunde, nu mai mult, apoi le scurgem si le punem intr-o tigaie. Adaugam sosul de ardei si amestecam, pe foc mediu, cca 1 minut. Servim pastele calde.

paste-fundite-crema-ardei

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fundite cu crema de ardei
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

23 comentarii la “Fundite cu crema de ardei

  1. Lavinia spune:

    Arată minunat! Of! Iar ma enervez ca eu nu ma prea pricep la aluaturi! Îmi împrumuţi şi mie puţin din talentul tău? 🙂
    Oricum o sa incerc şi eu reteta, dar cu paste cumparate.
    Te pup!

  2. Laura spune:

    Multumesc Lavinia draga mea!! Eu iti dau tot talentul meu dar zau ca nu ai nevoie de el pentru ca esti deja o gospodina foarte talentata. Nu se poate sa nu iti iasa funditele astea pentru ca se fac atat de rapid si super usor. Eu zic sa incerci macar de proba din 100 gr faina si 1 ou si sa intinzi o foaie cum poti tu de subtire, nu e neaparat necesar sa fie transparenta si apoi sa faci ori fundite ori tagliatelle. O sa vezi cat sunt de bune facute in casa pt ca cele din comert au atatia conservanti ca numai cand ma gandesc ma sperii. Te pupic si sunt convinsa 100% ca iti vor reusi cu siguranta. Si apoi sa vezi ca nu o sa mai cumperi niciodata paste!!

  3. Bucataria-Paradis spune:

    Foarte frumos ai prestat funditele.Eu nu cred ca am rabdare la ele:).Sosul seamana cu o zacusca mai lichida..nu?pare un deliciu.O sa incerc ca mi se pare interesanta reteta de sos.te pup.

  4. Laura spune:

    Alizel trebuie sa incerci macar o data sa faci paste in casa pt ca iti garantez ca dupa nu o sa mai cumperi. Pupipc!!

  5. Laura spune:

    Cristina draga mea zau ca e o nebunie sosul asta. Dupa mine e mai bun ca ragù-ul de o mie de ori. Are ingrediente putintele dar un gust divin. Te pup!!

  6. Laura spune:

    Multumesc mult Paradis!! Se fac tare rapid imediat ce prinzi miscarea. Eu la crema asta nu pun nici sare, nici condimente pentru ca are un gust atat de bun incat e pacat sa il modific in vreun fel. Sigur ca se poate dezvolta numai ca mie imi place la nebunie gustul ardeilor in general si nu mai adaug nimic la el. Te pup!!

  7. Laura spune:

    Cata chiar ca au fost bune bune!! o sa mai vin curand cu alte tipuri de paste care se pot reproduce in casa si bineinteles cu alte sosulete. Pupic!!!

  8. Laura spune:

    Super bune Flor draga si asta ti-o spune o persoana care nu se omoara cu pastele deloc. Sosul este divin si ma gandesc sa il incerc si cu gnocchi. Te pupic!!

  9. Cristina spune:

    Arata tare yammy si cred ca sunt !
    La Multi Ani blogului tau Laura, la cat mai multe retete delicioase ( toate sunt super super )si multumim pt toate ideile pe care ni le dai.
    pupici

  10. Laura spune:

    Multumesc Crisina draga pentru urare!! Sunt delicioase funditele mai ales daca sunt facute in casa iar sosul este absolut divin. Foarte lejer si parfumat!! Te pupic!!

  11. Mihaela spune:

    Imi place ideea sosului cu ardei, sigur o sa incerc si eu odata. Paste de obicei cumpar din comert, dar nu ar fi rau sa incerc sa le fac si pe alea. De cate ori vin pe blogul tau mai aflu ceva interesant. Numai bine, Mihaela.

  12. Simona spune:

    Draga Laura,

    Felicitari pt minunatele retete! Observ ca stii f multe despre bucataria italiana si reteta ta de paste cu crema de ardei imi aduce aminte de o reteta asemanatoare pe care am avut ocazia sa o incerc in Italia, Sicilia. Nu stiu care e denumirea felului de paste, dar era un sos din ardei copti cu bucati de carnati, cred ca avea in compozitie si smantana dulce. Stii cumva cum se numeste felul acesta? Pe vremea aceea nu eram pasionata de mancare ca sa intreb cum se numeste sau sa iau reteta, tot ce stiu e ca a fost super delicios.
    Cum iti suna ingredientele de mai sus puse impreuna intr-un sos pt paste? Sper sa reusim sa scoatem la capat reteta! Astept cu nerabdare aspunsul tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor