Retete culinare Bauturi – Cappuccino de casa
Dintre toate tipurile de cafea baute pana acum, cappuccino mi-a ramas la suflet si l-as bea non stop, nu numai dimineata. Asa ca va invit pe toti la un cappuccino delicios chiar daca dimineata a cam trecut. Reteta de cappuccino de casa este foarte simpla si delicioasa.
Ingrediente – Cappuccino de casa
- cafea proaspata si fierbinte
- 1 lingurita rasa zahar pudra
- 1 lingurita rasa zahar vanilat (eu am folosit bourbon)
- lapte
- cacao
Mod de preparare – Cappuccino de casa
- Punem intr-un pahar sau ceasca de cafea zaharul pudra cu cel vanilat.
- Umplem pana la jumatate cu cafea fierbinte si amestecam (eu am pus cafea mai putina).
- Dam laptele intr-un clocot iar apoi il mixam cat este f fierbinte cu un mixer normal timp de 3-4 minute pana va face o spuma ferma.
- Punem peste cafea, laptele cald (facem o gaura cu o lingurita in spuma ca sa curga in pahar laptele) si apoi adaugam cu o lingurita cata spuma dorim. La sfarsit pudram cu cacao si servim.
Sumar
Nume Reteta:
Cappuccino de casa
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
26 Review(s) Based on
Eu sunt prima care vin 😛 Aduc niste cornuri si reviste sa citim 😀 Hai care mai vine?
Laurici imi place de mor capuccino, al tau e perfect 🙂
Pupp
Alizel frumos hai repede ca te astept!!!Sa aduci revistute multe multe ca tare imi lipsesc. Mamaaaa si daca aduci si cornetti e perfect ca merg de minune cu cappuccino!! Pup draga mea si sa sti ca si eu motr dupa cappuccino. Sper din toata inima sa ajungem sa il bem impreuna alaturi de niste cornetti plini de ciocolata!!
Fii atenta ca ai lansat invitatia si nu poti sa stii cum te treesti cu vreo surpriza! Arata super ca sa-i reziste cineva!
Laurici aduc cornetti si reviste muuuulte 😛
OK, cand ne intalnim stiu ce o sa papam 😛
Pupici
Flor draga cat de mult mi-ar place sa ma trezesc cu o surpriza sau mai multe la usa!!Te pup si e tare gustos.
Alizel frumos la vara ne intalnim, gata cu amanatul ca facem ca in Italia cand am tot amanat ca era urat afara si pana la urma nu am mai apucat sa ne vedem. Asa ca pregateste revistutele ca abia astept sa le rasfoim impreuna si sa vorbim!! Pup fata frumoasa!!!
Buna Laura ,am venit sa mai servesc un cappuccino de-asta bun pana mai citesc cate ceva de pe frumosul tau blog !
o saptamana placuta!
Draga mea Lissa te invit cu drag si la 10 cappuccini (eu asa pronunt pluralul ca ma amuza tare).
Mi-ar place intr-o zi sa ne adunam cu totii sa bem cappuccino si sa ne cunoastem mai bine!! Te pup si sper ca ziua aia va veni candva!!
MDA…RECUNOSC CA E BAUTURA MEA PREFERATA.AM SA VIN SA BEAU UN CAPPUCCINO FACUT DE TINE.
UNDE TE GASESC?HIHIHI
Te astept cu mare drag sa savuram un cappuccino impreuna draga Cris!! Eu momentan sunt prin Germania…Te puuup!!!
Am facut si eu cappuccino dupa reteta asta dar am adaugat si scortisoara si a iesit super.Multumesc si felicitari pt tot !
Cred ca are un gust divin cu scortisoara Mimita-K!! iti multumesc ca l-ai incercat si ma bucur ca ti-a placut!! Te pup!!
laura, vreau sa.ti spun ca ma uit zilnic pe blogul tau in cautare de retete cu legume si.mi mai fug ochii pe la dulciuri..
as vrea sa.ti propun o reteta de cappuccino usoara si rapida.. si buna bineinteles:))
umplem o cana 3/4 cu lapte, punem jumatate de linguritsa de cacao, putin zahar pudra, 2 tablete de zaharina si putina esenta de vanilie. dupa care se baga la microunde 1 min se pune cafea pana se umple cana si se baga inca 30 sec … la sfarsit se pune frisca deasupra… si gataaa
stiu ca tu esti o bucatareasa buna.. dar… o "reteta" in plus nu strica:D
te pup si tine.o tot asa :*
Anonim iti multumesc tare mult ca ma vizitezi si pentru reteta ta deosebita de cappuccino. Ma tenteaza mult de tot si o sa incerc cat se poate de curand!! Te pup si te mai astept cu mare drag pe la mine!! Multumesc mult!!
Laura, am incercat reteta ta si pot sa spun ca e demential!!! Am fost uimita de reusita mea, multumesc! Te astept sa il savurma impreuna! Te pup!
Este cam confuz:
„Punem peste cafea lapte cald (facem o gaura cu o lingurita in spuma ca sa curga in pahar numai lapte)”
Dupa ce se pune cafeaua si se amesteca se pune spuma sau lapte?
Daca se pune imediat peste cafea lapte cald, inseamna ca spuma vine apoi peste.
Sau se pune spuma peste cafea si apoi se toarna lapte prin spuma?
Del, reteta este destul de veche si o s-o editez cat se poate de curand.
Pana atunci, pasii sunt urmatorii: se pune zaharul in ceasca, peste el cafeaua si se amesteca.
Se fierbe laptele si se mixeaza. Peste cafea adaugam initial lapte, fara spuma formata in timpul mixarii si dupa aceea adaugam cu o lingurita spuma.
arata bine am sa-mi fac si eu maine dimineata . ms de reteta