Si pentru ca am facut supa de pui am facut si un mic pilaf. Nu mananc des pilaf pentru ca nici eu si nici Criti nu suntem morti dupa el asa ca de cate ori il fac incerc sa il prezint sub diverse forme astfel inact sa alunece mai repede pe gat. Azi l-am servit in cosulete de parmezan care pe langa pilaf merg umplute cu orice. Cel mai mult imi place sa le umplu cu diverse salate in timpul verii cand nu prea avem chef de mancaruri elaborate.
Ingrediente pilaf:
- orez
- supa
- piper boabe
- sare
- unt
- sofran
Ingrediente cosulete (gramaj pentru un cosulet):
- 35 gr parmezan sau pecorino romano (nu se poate folosi alt tip de branza)
- un varf cutit pesmet
Punem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si cand s-a incins, adaugam orezul. Il sotam pana devine translucid, apoi adaugam supa treptat pana ce orezul este complet patruns. La sfarsit adaugam putin sofran dizolvat in apa care ii da o culoare galbena tare placuta si o parte din bucatelele de pui din supa.
Acum fericitii posesori de cuptor pot baga pilaful la cuptor pentru 15 minute dupa care e tocmai bun de servit.
Intre timp preparam cosuletele astfel:
Parmezanul il dam pe razatoarea mica si il amestecam cu varful de cutit de pesmet (pesmetul nu e obligatoriu insa folosindu-l vor iesi sigur cosuletele)
Incingem o tigaie de teflon si in momentul in care s-a incalzit bine bine,adaugam parmezanul in tigaie si il netezim rapid de tot,
In cateva minute (2 minute) incep sa se rumeneasca marginile, moment in care cu ajutorul unei spatule de lemn in luam paid di tigaie si il rasturnam pe un pahar intors cu gura in jos,
Il modelam cu mainile cat inca este fierbinte (arde putin dar nu foarte tare) si il lasam cateva minute pe pahar pana se raceste dupa care il scoatem pe o farfurie,
Il umplem cu pilaf, pudram din nou cu piper daca dorim si servim alaturi de carnea de pui sau morcovei pudrati si ei cu piper.
Eu am servit fara carne pentru ca nu stiu de ce dar azi nu am pofta deloc de carne.
Pofta buna!!
Bine te-am regasit cu retetele tale minunate! asa cosulete…n-am mai vazut si nici mancat pana acum, dar le voi face cu siguranta!draga mea, felicitari si nota 10.pupici!
Cataaaaaaaaa bine te-am regasit!! Mi-ai lipsit sa stii!! Multumesc mult ca iti place pilaful. Cosuletele astea merg tare bine umplute cu salate diverse. Sunt o nebunie!! Te pup si tare ma bucur ca te-ai intors!! Pupici multi multi!!
Excelenta ideea cu cosuletele, pana sa citesc tot articolul chiar ma intrebam ..oare de unde le-ai cumparat? 🙂 Super, trebuie sa incerc si eu !!! Te pup !!!
Interesanta ideea cu cosuletele de parmezan, ti-o fur sa stii, dar intii iti multumesc ca ne-ai prezentat-o si noua. Dupa sofran in pilaf, eu sint innebunita, la fel il fac si eu, doar ca la sfirsit mai adaug si o minuta buna de patrunjel taiat marunt.
Sanatate multa, ai grija de tine…
geniala ideea cu cosuletele! E plin de inspiratie blogul tau, ma incanta la fiecare noua insemnare. (se intampla ceva ciudat cu comentariile, totusi, parca se incaleca)
Ginuca draga mea ma bucur ca iti plac cosuletele! Sunt tare practice si de efect mai ales cand prezinti ceva mai simplut. Parca dau o nota de culoare unei simple salate sau cel ptin asa mi se pare mie. Te pup si neaparat sa le incerci ca merita.
Draga mea Danelutza eu iti multumesc ca iti plac cosuletele si chiar te rog sa furi ideea ca si eu am furat-o si nu imi pare rau!!! Te pup draga mea si sa stii ca cel mai mult din tot pilaful asta mi-a placut gustul cosuletului..eu cu orezul nu ma impac absolut deloc decat daca e orez cu lapte si scortisoara. Asa il pap altfel…greut foc!
Multumesc tare mult Elena draga ca iti place ideea. Sunt si bunute foc si simple si decorative si le poti umple cu orice. Cand o sa am cuptor voi veni cu siguranta si cu surorile lor dulci care se pot umple cu inghetatta si sunt tare tare bune si frumoase foc. Sa speram ca voi avea in curand cuptor ca am o lista imensa de retete pe care vreau sa le fac.
Draga mea ai mare dreptate in privinta comentariilor. Asta e cel mai mare of al meu la acest template.Te rog mult pana rezolv situatia sa citesti comentariile din fereastra pop-up pe care o activezi apasand in stanga titlului retetei unde arata numarul comentariilor sau daca intri direct pe linkul retetei, deasupra comentariilor incalecate vei vedea „trimite un comentariu”. Daca apesi acolo ti se va deschide fereastra pop-up unde se vad foarte clar comentariile.
Te pup si sper sa rezolv problema curand!!
Laura draga,ce placere sa intru la tine si sa vad numai bunatati,cosuletul asta e o idee super si nu numai pt pilaf ,cum ai zis si tu ,merge la mai multe ,as vrea sa incerc dar nu stiu daca gasesc un parmezan bun aici,te pup!
Super idee, Laura! Voi face si eu cosulete de parmezan ca s tare dragalase.
Te pup! Si-ti multumim pentru aceste frumoase idei …cat mai multe cat mai multe.
Lissa draga tare ma bucur ca iti plac cosuletele si merg umplute cu tot felul de chestii. Eu zic sa incerci sa faci unul pentru inceput ca sa vezi daca e bun parmezanul. Si eu am avut aventuri cu primul meu cosulet pe care l-am facut cu un alt tip de branzica dar cu parmezan, indiferent de calitate, nu am avut probleme. Te pupic si daca incerci sa le faci sa imi spui cum ti-au iesit!!
Draga Sabina eu iti multumesc ca iti plac cosuletele. O sa vezi cat de simplu se fac si cat sunt de haioase. Te pupic si mai vin cu idei noi curand curand!!
Oau! Ce fain arata! Si ideea cosuletelor…chiar e geniala! Nota 10 pentru impresia artistica la acesta reteta.
Am cnvingerea ca si gustul e tot de nota 10, nu?
Te-am pupat
Multumesc mult Ioana!!! Sincera sa fiu cosuletele au fost dementiale ,crocante si bunute foc, pilaful in schimb…pe langa faptul ca nu imi place deloc nici nu a ieist atat de grozav pentru ca am avut un orez absolut oribil cumparat din tara si nu mi-a prea ramas bobul intreg. Asta e….s-a mancat pana la urma!! Te pup!!
Laura ce draga-mi esti tu mie….ti-am zis ca-mi plac tare mult cosuletele,am incercat cu cascaval si ai avut dreptate …nu au iesit,dar azi am gasit parmezan si le-am incercat iar ….imi plac la nebunie ,se fac usor si sunt tare de efect,am facut doar 3 de incercare ca sa nu stric tot parmezanul ,ca am facut si aluatul de evantai si de data asta pun si parmezan ,Te pup mult de tot si multumesc pt retetele minunate.
Vaaaaaaiii Lissa mea draga cat ma bucur ca ti-au iesit!! Eu cand le-am incercat cu alta branzica nu mi-au iesit de nici o culoare dar cu parmezan ies intotdeauna.
Te pup draga mea si sa stii ca si tu imi esti tare tare draga si te admir foarte mult pentru minunatiile pe care le creezi!!