Retete culinare Aluaturi sarate – Piadine romagnole
Am mancat aceste piadine romagnole in urma cu trei ani cand locuiam in Emilia-Romagna. Piadinele traditionale romagnole se fac numai din faina, apa si untura, dar si aceasta reteta se face foarte des in nordul provinciei. Va recomand sa intindeti aluatul mai subtire decat cel din imaginile de mai jos. Eu m-am grabit putin, trebuia sa plec de acasa si nu am avut timp sa le intind mai subtiri. Piadinele sunt ideale umplute cu diferite mezeluri, branzeturi sau legume. Reteta este foarte simpla, deci vi le recomand cu mare drag.
Ingrediente – Piadine (8 bucati)
- 500 g faina
- 75 g ghee/ulei/unt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rasa zahar sau miere nu foarte aromata
- 1 plic praf copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat
- 200 ml lapte
- 75 ml apa
Mod de preparare – Piadine
- Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam laptele si apa usor caldute, sarea, zaharul si untul clarifiat (ghee).
- Framantam aluatul pana cand capata o consistenta elastica (cca 6minute).
- Infasuram aluatul de piadine in folie alimentara si il bagam la frigider pentru 1 ora.
- Dupa repaus, scoatem aluatul din frigider, eliminam folia si il impartim in 10 portii mai mici. Intindem fiecare bucata de aluat, cu facaletul, pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie subtire rotunda(cca 2-3 mm). Intepam piadinele, din loc in loc, cu furculita.
- Le prajim intr-o tigaie teflonata neunsa , cate 1-2 minute pe fiecare parte. Daca dorim sa ramana moi si sa se poata rula fara probleme chiar si dupa ce s-au racit, le introducem intr-o punga, imediat dupa ce le-am scos din tigaie.
- Noi le-am servit cu Plescavita banateana a Laurei Laurentiu, o reteta care se potriveste perfect cu aceste piadine romagnole. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Piadine romagnole
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
8 Review(s) Based on
Ce faine-s astea…
Laura, minunata reteta!
Mersiluc Cata ca iti plac!!
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la puteti folosi sau puteti merge la si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
Buna,
Am executat si piadinele astea.Sunt super,super bune.Si foarte usor de adaptat la orice tip de pachetel(scoala,servici,etc.).Multumesc din nou!
Carmen tare ma bucur ca ti-au placut si ai dreptate merg la orice tip de pachetel si umplute cu orice. Si simple sunt bune foc. Te pup si multumesc ca le-ai incercat.
Le-am incercat si eu. Extraordinare! Si atat de usor de facut!
Ma bucur mult ca ti-au placut DiAnais draga mea!! Te pup!
Laura, se poate pastra aluatul acesta la frigider cateva zile sau se intareste? Daca da, cum anume? In folie?
Draga mea DiAnais sincera sa fiu nu am incercat niciodata sa il las mai mult timp la frigider dar ma gandesc ca daca il lasi de pe o zi pe alta in folie nu pateste nimic. Te pupic!!
Buna Laura
Am facut aceste piadine. Mi-au adus aminte de turtele facute de bunica in copilarie. Iar mama mi-a spus ca este si aceeasi reteta folosita in nordul moldovei. Mai putin tigaia teflon 🙂
Mi-au placut. Din pacate copiilor mei nule-au placut deloc.
Am facut si simple si cu branza buna feta.
Multumsc
Maria
Am preparat piadinele. Exceptional de bune, sotul meu a furat rapid 2 buc asa simple si zice ca mai poate inca 2 fara probleme la cit sunt de bune. Apoi le-am facut wrap cu salata verde, sunca, mozzarella, rosii felii, ardei, condimente italienne si maioneza; o nebunie au fost.
Merci pentru aceasta fffffff buna reteta.
Excelente. Eu le-am facut cu unt si le-am adaugat seminte de susan si de floarea soarelui. De nota 10 au iesit.
Laura,pot fi facute cu untura??
Lidia, sigur ca da, poti folosi untura.