Piadine romagnole


Retete culinare Aluaturi sarate – Piadine romagnole

Piadine

Am mancat aceste piadine romagnole  in urma cu trei ani cand locuiam in Emilia-Romagna. Piadinele traditionale romagnole se fac numai din faina, apa si untura, dar si aceasta reteta se face foarte des in nordul provinciei. Va recomand sa intindeti aluatul mai subtire decat cel din imaginile de mai jos. Eu m-am grabit putin, trebuia sa plec de acasa si nu am avut timp sa le intind mai subtiri. Piadinele sunt ideale umplute cu diferite mezeluri, branzeturi sau legume. Reteta este foarte simpla, deci vi le recomand cu mare drag.

Ingrediente – Piadine (8 bucati)

  • 500 g faina
  • 75 g ghee/ulei/unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa zahar sau miere nu foarte aromata
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 200 ml lapte
  • 75 ml apa

Mod de preparare – Piadine

  • Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul, facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam laptele si apa usor caldute, sarea, zaharul si untul clarifiat (ghee).
  • Framantam aluatul pana cand capata o consistenta elastica (cca 6minute).
  • Infasuram aluatul de piadine in folie alimentara si il bagam la frigider pentru 1 ora.

Aluat piadine romagnole

  • Dupa repaus, scoatem aluatul din frigider, eliminam folia si il impartim in 10 portii mai mici. Intindem fiecare bucata de aluat, cu facaletul, pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie subtire rotunda(cca 2-3 mm). Intepam piadinele, din loc in loc, cu furculita.

Preparare piadine romagnole

  • Le prajim intr-o tigaie teflonata neunsa , cate 1-2 minute pe fiecare parte. Daca dorim sa ramana moi si sa se poata rula fara probleme chiar si dupa ce s-au racit, le introducem intr-o punga, imediat dupa ce le-am scos din tigaie.

Piadine detaliu

Piadine detaliu serivre

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Piadine romagnole
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

15 comentarii la “Piadine romagnole

  1. vincent spune:

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la puteti folosi sau puteti merge la si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  2. Carmen spune:

    Buna,
    Am executat si piadinele astea.Sunt super,super bune.Si foarte usor de adaptat la orice tip de pachetel(scoala,servici,etc.).Multumesc din nou!

  3. Laura spune:

    Carmen tare ma bucur ca ti-au placut si ai dreptate merg la orice tip de pachetel si umplute cu orice. Si simple sunt bune foc. Te pup si multumesc ca le-ai incercat.

  4. Laura spune:

    Draga mea DiAnais sincera sa fiu nu am incercat niciodata sa il las mai mult timp la frigider dar ma gandesc ca daca il lasi de pe o zi pe alta in folie nu pateste nimic. Te pupic!!

  5. Maria spune:

    Buna Laura
    Am facut aceste piadine. Mi-au adus aminte de turtele facute de bunica in copilarie. Iar mama mi-a spus ca este si aceeasi reteta folosita in nordul moldovei. Mai putin tigaia teflon 🙂
    Mi-au placut. Din pacate copiilor mei nule-au placut deloc.
    Am facut si simple si cu branza buna feta.
    Multumsc
    Maria

  6. Adriana spune:

    Am preparat piadinele. Exceptional de bune, sotul meu a furat rapid 2 buc asa simple si zice ca mai poate inca 2 fara probleme la cit sunt de bune. Apoi le-am facut wrap cu salata verde, sunca, mozzarella, rosii felii, ardei, condimente italienne si maioneza; o nebunie au fost.
    Merci pentru aceasta fffffff buna reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor