Pernute picante de cartofi


Daca o sa le incercati sa aveti mare grija pentru ca nu o sa va dati seama cand le mancati. Sunt tare bune si picante si recunosc ca am mancat destule (nu spun cate) in timp ce le prajeam. Oricum nu am mancat nimic altceva toata ziua si nici nu mai mananc.

Pernute picante cartofi

Ingrediente – Pernute picante de cartofi 

  • 500 g cartofi (cam 5 cartofi medii)
  • 375 g faina
  • 2 oua
  • 50 g cascaval
  • 50 g unt
  • susan
  • curry
  • praf usturoi
  • piper
  • sare

Mod de preparare – Pernute picante de cartofi 

Punem cartofii le fiert in coaja sau curatati dar intregi. Dupa ce s-au fiert ii scoatem pe un fund de lemn (ii curatam de coaja) si ii lasam putin sa se raceasca dupa care ii dam pe razatoare.

Adaugam ouale, cascavalul si untul de la frigider date si ele prin razatoare, susanul, curry, praful de usturoi, sarea si piperul.

gogosi-sarate-cu-cartofi (1)

Le amestecam bine si apoi incepem sa adaugam faina treptat,

gogosi-sarate-cu-cartofi (8)

Mie mi-au intrat fix 375 g faina dar se poate in functie de tipul cartofului aluatul sa mai ceara 1-2 linguri de faina.

Obtinem o biluta elastica,

gogosi-sarate-cu-cartofi (7)

pe care o intindem in foaie de 0,5 cm pe planul de lucru infainat bine si apoi taiem cu ajutorul unei forme patratele sau romburi sau cerculete de aluat,

gogosi-sarate-cu-cartofi (5)

pe care le prajimintr-o tigaie de teflon in ulei abundent (cam 3 degete ulei).

Ele se vor umfla tare frumos, exact ca niste pernute mici,

gogosi-sarate-cu-cartofi (4)

Le scoatem pe hartie absorbanta dupa care le asezam intr-un vas mare pt ca ies destul de multe,

gogosi-sarate-cu-cartofi (6)

Sunt tare bune si picante bine iar inauntru raman goale:

gogosi-sarate-cu-cartofi (3)Se pot servi si reci.

gogosi-sarate-cu-cartofi (2)

Pofta buna!

53 comentarii la “Pernute picante de cartofi

  1. Laura spune:

    Vaaaai Amalia cat ma bucur ca ai incercat grisinele. Mi-ai facut o pofta nebuna acum asa ca te rog sa mananci o grisina si pt mine!! Pernutele astea sunt criminale rau si picanteeee…! Foarte bunute! Te pup.

  2. Laura spune:

    Cata cu mare drag te invit la o portie zdravana de pernute ca sunt buuuuuuuuuuune bune. Te pup si ma bucur ca iti plac.

  3. Laura spune:

    Lory draga marturisesc ca eu m-am enervat groaznic pe mine pentru ca in timp ce le prajeam, din 2 pernute una o mancam!! Nici nu mai stiu cate am mancat, sincer!! Sunt bune bune numai ca ai tendinta sa tot mananci. La mine asa s-a intamplat. Te pup Lory draga si daca le faci sa imi spui daca puii tai au mancat cu placere!!!

  4. mariana spune:

    Au iesit super bune!!!!am facut numai o portie(stii tu ca retetele tale trebuie sa le fac din 2 portii)f.f.bune!mi-a mai ramas cartofi si miine dim.mai fac o tura!!!!le-am papat cu un bol de smintina alaturi(am incins ha,ha dementiale)multumim de reteta!pa!!!!

  5. Anonymous spune:

    Acum le-am facut (nici eu nu spun cate am mancat deja). N-am mai avut cartofi in casa si le-am facut cu niste cartofi copti in coaja care mi-au ramas de ieri (din pacate au fost doar 250g, curatati de coaja). Dar se repeta, dupa ce cumpar cartofi, o sa respect intocmai reteta, sa vad diferenta de gust. Merci de reteta. Iulia

  6. aur spune:

    Sunt aura,retetele tale sunt …….DELICIASE,aceasta reteta nu am putut sa o salvez,adica sa o trimit pe adresa mea de e-maile,cum procedez?

  7. Laura spune:

    Flor la asta m-am gandit si eu ieri cand am vazut minunile tale de gogosi mexicane!! Seamana bine bine si sa stii ca le incerc pe ale tale sigur ca vad ca nu e nevoie de cuptor. Te puuup!!

  8. Laura spune:

    Iulia asa ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut!!! Suna tare interesant versiunea cu cartofi copti. Neaparat sa fac o proba cand o sa am cuptor. Sa iti fie de bine si dupa ce faci cu cartofei fierti te astept sa imi spui care varianta o gasesti mai atragatoare!!

  9. Laura spune:

    Draga Aura iti multumesc mult ca iti plac retetele mele!! rectific imediat problema cu emailul pentru ca de data asta am incarcat ultima poza prin platforma blogger, ceea ce nu fac de obicei, si am vazut ca mi-a deplasat casuta de email. Te pup si acum corectez!!

  10. Anonymous spune:

    Laura,sunt pur si simplu fascinata de ceea ce citesc pe acest blog,este…minunat,multumesc din suflet ,acum am putut salva superba reteta!

  11. Laura spune:

    Aura draga mea iti multumesc din inima ca iti plac retetele mele si ca ma urmaresti!! Te pup si ma bucur ca ai putut salva reteta. De acum nu voi mai incarca prin blogger pentru ca nu imi place deloc, asa ca vei putea salva si urmatoarele retete fara probleme. Te pup!!

  12. Anonymous spune:

    Buna Laura !!!
    Sunt grozave retetele tale si blogul excelent .
    Felicitari !
    am incercat si eu pernutele ..dar la prajit nu s-au „umflat” asa frumos ca ale tale. Unde am gresit ?
    Scuze , sunt novice in domeniu dar dornica sa invat
    Felicitari inca odata !!!

  13. Laura spune:

    Multumesc din suflet Anonim ca iti place bloguletul meu!! te felicit ca vrei sa inveti pe ntru ca sunt cu adevarat putine persoanele care iuebsc bucataria. Pernutele nu s-au umflat pentru ca a fost foaia grosuta. Daca le mai incerci incearca te rog sa o intinzi cat mai subtire posibil si se vor umfla exact ca ale mele. Te mai astept cu placere pe la mine!!

  14. Nadia spune:

    Am o nelamurire: cartofii se fierb in coaja? Altfel ma intreb cum ii putem da pe razatoare. Vreau neaparat sa fac aceasta reteta dar nu vreau sa gresesc ceva. Multumesc.

  15. Laura spune:

    Nadia draga cartofii se fierb in coaja sau chiar decojiti dar intregi. Iti multumesc ca m-ai intrebat pentru ca eu traiam cu impresia ca am scris in reteta dar vad ca nu am scris totusi. Te pup si astept sa imi spui cum ti s-au parut!!

  16. Nadia spune:

    Le-am facut si eu. Sunt foarte bune, ai tot manca, mai ales calde. Sigur mai repet reteta. Multumesc pentru idee. Oricum ai retete una si una.

  17. fireborn spune:

    Buna, zana buna a bucatariei!!! Am incercat astazi guritele tale cu susan si pernutele. Daaaar, (exista un dar…) am folosit cartofi rosii si cred ca sunt prea cleiosi, a intrat la faina de m-a zapacit!!! Conteaza oare soiul cartofului??? Sau doar bucatareasa e de vina 😛
    Multumesc pentru minunile postate! Abonarea la blogul tau imi aduce numai bucurii!
    Cu drag,
    Gabi Bucur

  18. Laura spune:

    Gabi draga mea sa stii ca si mie mi-a intrat o groaza de faina cand le-am facut cu cartofi rosii. Cel mai bine le incerci cu cartofi galbeni care sunt mult mai buni pentru aluaturi in general.
    Eu multumesc ca ma vizitezi si sa stii ca mi-am pus sotul sa imi spuna de acum "zana buna a bucatariei"!! Tare mult mi-a placut!! Te pupic cu mare mare drag!

  19. Lauar_Bonn spune:

    Bine te-am regasit draga Laura,

    Te rog sa imi spui cu aproximatie cantitatile de susan,curry si celelalte ingrediente adica cit iei intre 3 degete sau o lingurita?
    Pupici

  20. Lira spune:

    Laura draga mea am incercat si eu pernutele tale… Buneeeeee buneeeeee. Te invit la mine pe blog sa vezi varianta mea.Mersi mult

  21. laura spune:

    sunt foarte mare fan cartifi si pernutele par deliciose …le voi incerca in weekend… felicitari pentru blog, este grozav, sunt o multime de retete si sunt destul de accesibile

  22. Marina spune:

    Buna Laura,te felicit pentru blog. Este o incantare pentru mine sa urmaresc tot ce faci. Si mie imi place enorm sa bucataresc, dar fiind cum se spune ¨cu traista in bat¨acum, le fac cum pot, dar tot nu ma pot abtine. Imi plac preparatele tale si felul in care le prezinti. Am facut si eu primul pas in blog si daca imi vei permite voi pune link catre al tau blog. Mult succes la bunatati! Sper sa fac pernutele cat de repede pot.

  23. Laura spune:

    Marina draga mea, iti multumesc din suflet ca imi urmaresti blogul si ca-ti place ce gasesti la mine. Sigur ca iti permit sa pui linkul pe blogul tau!! Te pupic si mult muuult succes cu blogul tau. Am sa te vizitez foarte des!!

  24. Mihaela Nica spune:

    La multi ani ! Pe langa faptul ca lucrez cu crosetul imi place sa-mi petrec timpul si-n bucatarie. Maine voi incerca reteta ta care este foarte invitanta . Sper sa-mi iasa la fel de bine . O duminica frumoasa alaturi de cei dragi ! Mihaela.

  25. Anonymous spune:

    Buna,
    Ma bucur ca te-am descoperit, faci niste retete pe cat de interesante pe atat de gustoase. Felicitari! Nu-mi place insa ca nu dai cantitatile de la condimente; am facut crescente care, desi au iesit foarte bune nu prea au fost picante. Chiar si asa nu au avut viata lunga.
    Multumesc pentru idei

    • Laura spune:

      Gloria, draga mea, cartofii tai inseamna ca au fot prea umezi. Sunt tipuri de cartofi care au aceasta caracteristica. In acest caz, trebuia sa mai adaugi cca 1-2 linguri de faina ca sa obtii niste pernute complet uscate si umflate bine. Si aluatul a fost putin lipisios, nu?
      Pup cu drag!

  26. Mirabela spune:

    Draga Laura nu stiu ce faci cu blogul asta dar pe mine ma pui in dificultate de fiecare data cand intru pe el …:) pentru ca nu stiu ce sa gatesc mai intai si mai intai. azi trebui sa fac ceva pentru gustaricile micutelor mele care sunt ca niste rozatoare si trebui sa aiba tot timpul ceva de rontait langa ele si bineinteles pentru noi :)) de exemplu azi nu stiu ce sa aleg sa fac gozleme, pernutele acestea, grisinele cu gris, chipsurile …sunt intro dilema foarte mare 😀 imi vine sa le fac pe toate odata.

    • Laura spune:

      :)))) Mirabela, scumpa, m-ai facut sa rad!! Indiferent ce ai ales sa faci pana la urma, sper ca a fost pe placul micutelor tale.
      Pup dulce pe tine si pe fetite!

  27. Daniela spune:

    Buna Laura 🙂 o scurta intrebare ..cartofii se rad marunt sau prin razatoarea mare ? incercsa-mi dau seama din foto dar nu reusesc..multumesc !

    • Laura spune:

      Draga mea, am dat cartofii pe razatoarea mare, dar ii poti da si pe cea mica daca doresti. Oricum aluatul se framanta si nu conteaza foarte mult acest pas.
      Te pup!

  28. Alliy spune:

    Buna,am facut si eu reteta…sunt tare bune.Multumesc de idee. Dar am o intrebare: Care este secretul ca sa iasa toate pufoase,goale inuntru? Mi-au iesit vsi mie dar nu toate. Multumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ca sa iasa goale pe dinauntru, aluatul trebuie sa fie intins in foaie foarte subtire si uleiul sa fie foarte bine incins. Dupa ce prajesti prima portie de pernute, le scoti din tigaie/cratita cu o paleta si lasi uleiul sa se incinga foarte bine (cca 1-2 minute maxim) inainte de a praji urmatoarea portie de pernute.
      Cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor