Pancakes – Clatite americane cu faina de porumb


Pancakes (Clatite americane), cu faina de porumb – Retete culinare

Pancakes Clatite Americane - detaliu

Delicioasele pancakesclatite americane – se pot face si cu faina de porumb. Pentru a obtine niste pancakes pufoase, avem nevoie de o faina de porumb foarte fina. Daca vom folosi malai pentru mamaliga, acesta nu va avea timp sa se coaca si ii vom simti consistenta in clatite.

Chiar daca in majoritatea retetelor culinare de pancakes, avem nevoie de faina alba pentru a obtine niste clatite pufoase, daca vom folosi un tip potrivit de faina de malai, vor iesi la fel de pufoase si cu un gust mai decis decat cel al originalelor clatite americane (american pancakes).

Reteta de pancakes cu faina de porumb ii apartine Inei Todoran, careia ii multumesc pentru inspiratie.

Pancakes Clatite americane cu faina de porumb – Ingrediente

  • 150 g faina porumb foarte fina
  • 150 g faina alba
  • 50 g fulgi de nuca de cocos deshidratati nuca cocos
  • 2 lingurite rase praf copt
  • 100 g zahar
  • 1 praf sare
  • 350-375 ml lapte de soia/vaca
  • 2 linguri de ghee sau 3 linguri de ulei struguri

Mod de preparare

  • Amestecam faina de porumb cu faina normala, zaharul, praful de copt, sarea si nuca de cocos.

Pancakes Clatite Americane - faina de porumb

  • Turnam peste acest amestec laptele in care am topit la foc mic untul clarifiat (laptele trebuie sa fie la temperatura camerei).

Pancakes Clatite Americane - aluat preparare

  • Amestecul obtinut are o consistenta un pic mai densa decat aluatul de clatite traditional.

Pancakes Clatite Americane - aluat

  • Intr-o tigaie antiaderenta, bine incinsa la foc mediu, adaugam un polonic mic de aluat. Nu atingem cu nimic suprafata clatitei, deorece aceasta se va extinde singura. Dupa 1-2 minute, imediat cum apara la suprafata pancakes-ului primele basicute, il intoarcem pe cealalalta parte. Il prajim inca 2 minute, apoi il scoatem pe o farfurie.
  • Dupa ce le-am prajit pe toate, le servim pudrate cu zahar vanilat sau cu sirop de artar, fructe proaspete, miere, etc.

Pancakes Clatite Americane - sectiune

 

Pofta buna!

21 comentarii la “Pancakes – Clatite americane cu faina de porumb

  1. Ioana spune:

    Sa stii ca incerc si eu…numai sa gasesc faina de porumb ca nu inteleg o boaba ungureste. Si daca nu e ambalajul sugestiv sau transparent…degeaba. 🙂
    Dar musai sa le incerc si eu pe astea, ca sigur sunt bune.

  2. Ina spune:

    Scumpa mea sper sa va fi placut. Au iesit perfect: pufoaseeeeeee si moi, exact cum trebuie! interesanta chestia cu ghee si cocos. Cred ca de fapt sunt si mai buna decat ale mele! Te pup si m-ai facut f happy! :)))

  3. Iulia spune:

    Foarte bine arata!! La gust, cred ca sunt extraordinare. Nu am folosit niciodata faina de porumb :), am cautat in supermarket-uri dar nu am vazut (banuiesc ca e altceva decat malaiul). Puppp!!

  4. Laura spune:

    Ioana pai sa stii ca mie malaiul mi l-a cumparat Cristi ca daca l-as fi cumparat eu sigur dadeam peste altceva. Sunt tare bunute si pufoase. Pup pup!!

  5. Laura spune:

    Inisor multumesc mult pentru retetuta. Le-am papat cu maaaare placere draga mea. Au fost excelente si cred ca o sa le repet curand. Pup pup!!

  6. Laura spune:

    Iulia faina asta de porumb este un malai dar mai finut ca textura. Eu cred ca se gaseste pe la noi dar nu stiu zau cum se numeste. Pup pup draga mea si daca gasesti malai incearca-le ca sunt bunute foc.

  7. Madi spune:

    Fetelor, faina de porumb = kukorica liszt.Se gaseste foarte rar, pe rafturi este alaturi de faina alba, ambalata la kilogram, in pungade hartie.Pe ambalaj este fotografiat/ desenat un porumb . Faina de malai= kukorica dara,ambalaj de 500 de grame, transparent. Eu folosesc translatia pe calculator daca nu cunosc o limba,si ma intereseaza un cuvant. Omul an strainatate anvata mai usor cate o expresie daca are motivatie.
    Toate cele bune, Monica( plecata din Hunedoara)

  8. Anonymous spune:

    Draga Laura, tocmai ai salvat o biata punga de faina din porumb de la destinatia pe care o pregatisem: sacul de gunoi. Am cumparat din greseala o punga si nu stiam ce sa fac cu ea. De fapt cautam malai si pentru ca ma grabeam, n-am mai stat sa citesc pe punga. Am zis in momentul ala ca e suficient sa vad desenat porumbul. Se pare ca nu a fost. Multumesc pentru idee. Arata tare bine, abia astept sa le incerc. Giana

  9. Laura spune:

    Giana draga mea ma bucur tare mult ca pana la urma nu ai aruncat punga pentru ca mie tare mult mi-au placut aceste pancakes. Te pup si sper sa iti placa si tie daca le incerci.

  10. Anonymous spune:

    Am incercat reteta si am fost incantata de rezultat. Cu siguranta ca le mai fac, doar am o punga plina de faina de porumb pe care la altceva nu stiu la ce sa o folosesc. Poate doar la o reteta de paine. Au olandezii astia niste painici micute din faina de porumb, sunt extraordinar de bune. Poate incerci odata si o reteta de paine cu faina de porumb. O zi minunata sa ai. Giana

  11. Laura spune:

    Tare ma bucur ca ti-au placut draga Giana. Am mancat o data paine din faina de porumb si tare mult mi-a placut. Parca aveam si o reteta salvata pe undeva. Daca o gasesc si gur am sa o incerc. Te pupic cu mare drag!!

  12. Anonymous spune:

    Aveti idee pe unde gasesc in bucuresti faina de proumb (m-am plimbat prin toate hiper/supermarketurile dar fara succes ) la nic am gasit malai fin la 150 mii 400 g dar stiam ca nu e acelasi lucru si e f scump . Daca m-ati putea indruma spre un loc in care pot gasi coloranti alimentari ( ma intreseaza pentru toruturi ) Multumesc anticipat

  13. Mihaela spune:

    Faina de porumb se gaseste la cei care vand pe tarabe tot felul de malai, faina, tarate, graunte. Am luat azi jumatate de kg., ce mult e !, 1 leu.

  14. tess spune:

    mie nu mi-au iesit 🙁 desi as fi mancat si crud aluatul, la ce bun era la gust….( s-au lipit intr-un hal de nedescris………..deci oua nu contin deloc??? si untul care se topeste in lapte unde apare in reteta??? (eu am pus, ca-n clatite)….oricum voi mai insista, sigur sunt foarte bune…

    • Laura spune:

      Draga Tess, oua nu exista in aceasta reteta. Ghee este unt clarifiat. Exista si la ingrediente si la modul de preparare: „Turnam peste acest amestec laptele in care am topit la foc mic untul clarifiat (laptele trebuie sa fie la temperatura camerei)”.
      Daca s-au lipit, unge putin tigaia cu unt sau ulei, sterge-o apoi cu un servetel de bucatarie si apoi adauga aluatul.
      Daca folosesti o tigaie antiaderenta de buna calitate, nu se lipesc daca nu ungi tigaia, dar daca folosesti un alt tip de tigaie, aceasta trebuie unsa.

  15. Diana spune:

    Sunt minunatee :D…am 16 ani si ador sa fac gustari dulci 🙂 cand am vazut ca se poate si cu faina de porumb imediat am ales aceata reteta 🙂 sunt minunate 😉

  16. Daniela spune:

    Multumesc pentru reteta. Azi am facut pentru prima data si mi-au iesit foarte bune. Nu am avut faina de porumb dar am facut un terci fiert din malai obisnuit si am adaugat si o lingura de smantana in loc de unt. Delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor