Chiftelute marinate


Chiftele marinate in sos de rosii, reteta simpla si delicioasa

chiftelute marinate in sos de rosii

Chiftelute marinate cu foi de dafin si cimbru, reteta de chiftele in sos de rosii. 

Chiftelutele marinate erau marea mea pasiune in copilarie si adolescenta. Mami facea si inca face niste chiftele marinate pur si simplu impecabile si desi acum nu-mi mai permit sa le mananc atat de des ca in copilarie, le fac cu mare drag din cand in cand. Reteta de chiftele nu este una foarte dietetica, deoarece chiftelele se prajesc inainte, dar va garantez ca rezultatul este delicios.

Daca si voua va plac chiftelele, va recomand sa incercati si retele de mai jos

Ingrediente – Chiftelute marinate

  • 1 kg carne tocata porc
  • 3 oua medii
  • 3 catei usuroi
  • 1 ceapa medie
  • 2 felii paine inmuiate in lapte
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Ingrediente – Sos pentru chiftele marinate

  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri de ulei masline/floarea soarelui
  • 300 ml suc de rosii
  • 200 ml apa
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rasa zahar

Mod de preparare – Chiftelute marinate in sos de rosii

  • Amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul date prin razatoare, cu feliile de paine inmuiate in lapte si apoi stoarse, cu mararul, cimbrul, sarea si piperul si cele 4 oua.

carne tocata chiftele

  • Punem amestecul in frigider pentru 30 de minute, apoi formam chiftelutele cu mana usor umeda. Le tavalim prin faina, le aplatizam putin si le prajim in ulei incins (recomand uleiul de arahide pentru prajit), cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Mod de preparare – Sos pentru chiftele marinate

  • Calim cei doi catei de usturoi cu tot cu coaja, dar zdrobiti cu muchia unui cutit, in ulei. Cand usturoiul incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam. Usturoiul se caleste cu tot cu coaja deoarece lasa o aroma placuta si nu foarte puternica uleiului.
  • Punem chiftelutele prajite in uleiul incins si aromat. Amestecam 1 lingurita de zahar cu sucul de rosii si 2 cani cu apa (cca 200 ml apa). Adaugam acest amestec peste chiftelute.

  • Adaugam in sos foile de dafin si piperul, si lasam sosul sa scada, pe foc moderat, cam jumatate de ora.
  • Daca dorim un sos cu o consistenta mai densa, dupa 30 de minute de fierbere, amestecam 1 lingurita de faina cu cateva linguri de sos si adaugam peste chiftelute. Mai lasam cam 5 minute sa fiarba bine faina si sa se ingroase sosul. Pofta buna!

chiftelute marinate in sos de rosii

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chiftelute marinate
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 34 Review(s)

22 comentarii la “Chiftelute marinate

  1. Nati spune:

    Super arata chiftelutele! Nu te-ai gindit niciodata sa le faci la cuptor? Eu de citiva ani numai asa le fac, dureaza mai putin, ies mai putin grase, si nici nu ma imbib asa cu miros. A, si le pot da si copiilor fara rezerve. Iti recomand sa incerci si tu. 🙂

  2. Nati spune:

    Imi cer scuze pentru aseara, nu vedeam inscriptia ca imi trebuie aprobare, credeam ca are ceva calculatorul meu, incit ti-am trimis de vreo 3 ori mesajul, imi pare rau..

  3. Laura spune:

    Nati multumesc ca iti plac chiftelutele mele! sa stii ca nu le-am incercat niciodata la cuptor si te-as ruga cand ai timp sa imi spui cum le faci ca tare as vrea sa le incerc si eu, asta bineinteles cand voi avea din nou cuptor ca momentan nu am!!
    Te pup si stai linistita ca eu aseara nu am primit decat un comentariu si chiar daca il primeam de mai multe ori nu era absolut nici un fel de problema!!

  4. Laura spune:

    De la Nati:

    Le fac foarte simplu: la 500 g carne tocata (vita sau amestec) pun cam 300 g legume (tocate la blender), 1 ou si putina faina. In loc de faina uneori pun un cartof tocat marunt. Modelez chiftelutele si le pun intr-o tava teflonata, neunsa. Bag la cuptor la foc mare, pina se rumenesc (cam 25-30 min).”

    Nati draga scuza-ma ca ti-am editat mesajul dar nu pot pune linkuri directe pe blog pentru ca mi-e foarte frica sa nu primesc vreun spam si din cauza asta evit cat se poate de mult afisarea linkurilor sau a adreselor de email.
    Iti multumesc pentru reteta. Siguuur o voi incerca pt ca suna tare bine si pozele tale sunt tare frumoase. Te pupic si sper sa ma intelegi!!!

  5. Nati spune:

    Laura, nu ma supar ca nu ai pus linkul pozei, oricum albumul e privat, iar poza era destinata mai mult tie, ca titlu informativ. Ma bucur ca te-am inspirat!

  6. Laura spune:

    Iti multumesc Nati pentru intelegere. Eu iti multumesc pentru reteta minunata pe care cu siguranta o voi incerca curand. Te pup si te mai astept cu retete delicioase!!!

  7. Anonymous spune:

    Sunt foarte gustoase chiftelutele la gril, chiar mi se par ca au gust mai bun decit prajite.Imi plac foarte mult retetele tale, chiar am incercat citeva. sunt delicioase.

  8. Laura spune:

    Iti multumesc tare mult Anonim!! Uite chiar voi incerca si eu sa le fac la cuptor ca sunt convinsa ca ies mult mai dietetice decat cele in sos care bineinteles au farmecul lor dar numai din cand in cand pentru ca sunt destul de calorice!!

  9. daniela spune:

    Si eu tot la cuptor le fac din aceleasi motive – mai sanatoase si nici nu miroase casa cateva zile.
    Cand le marinez torn sosul si mai las inca vreo 10 min la foc mic, sa fiarba usor.
    Reteta de chiftelute nu e fixa, ci in functie de ce am in frigider.

  10. Anonymous spune:

    felicitari; apreciez efortul de a posta retetele tale – putine – in comparatie cu alte bloguri – dar de calitate!

    • Laura spune:

      Elena, se stoarce, dar nu in totalitate. Poate sa ramana putin suc de ceapa daca iti place gustul lui mai puternic.
      Pup cu drag!

  11. elena spune:

    tocmai am facut si eu chiftelutele si sunt delicioase si fragede, am mai incercat si alte retete de prajituri si a iesit delicios.

  12. Oana spune:

    Buuun de tot 🙂 azi aveam in plan niste burger dar in ultimul moment m-am razgandit si uite-asa burgerii mei au ajuns chiftelute marinate. Foarte bun a iesit sosul, pana acum nu am prajit niciodata usturoiul in coaja. Multumesc Laura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor