Banane Prajite cu Mou de Ciocolata


Bananele prajite cu mou de ciocolata – un delicios si foarte simplu desert.

Banane prajite cu Mou de ciocolata
Am tot vrut sa pregatesc ceva deosebit dupa perioada asta de absenta numai ca avand in vedere ca aici nu am cuptor si deci pana in martie o sa iau o mare si insuportabila pauza de aluaturi , am scormonit prin revistele mele si am pregatit aceasta simpla reteta de banane prajite cu mous de ciocolata care mie mi se pare absolut delicioasa.

Pana acum nu am mai mancat banane prajite dar dupa ce le-am gustat, l-am rugat pe sotul meu sa-mi cumpere o punga intreaga de banane.

Ingrediente – Banane Prajite cu Mou de Ciocolata

  • 2 banane maricele
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar

Ingrediente – Mou de ciocolata

  • 100 gr ciocolata amara
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura apa
  • 15 gr unt
  • 2 galbenusuri

Decor

  • sos de ciocolata
  • crema de iaurt vanilie/ciocolata
  • zahar cristalizat
  • zahar pudra
  • bombonele gianduia

Mod de preparare mou de ciocolata

  • Incepem cu patratelele de mou de ciocolata care trebuie sa stea la frigider cel putin 1 ora.
  • Zaharul amestecat cu apa il topim pe foc mic. Siropul obtinut il varsam peste cele 2 galbenusuri puse intr-un vas la bain-marie si mixam  pana obtinem o crema clara si spumoasa.

Banane prajite cu Mou de ciocolata

  • Adaugam untul moale si mixam din nou cam 3 minute. Adaugam ciocolata si amestecam cu o lingura de lemn pana compozitia se va transforma intr-o masa densa pe care o rasturnam pe planul de lucru tapetat cu hartie de copt.

Banane prajite cu Mou de ciocolata

  • O intindem cu facaletul intr-o foaie groasa de 1-2 cm

Banane prajite cu Mou de ciocolata

  • Punem pasta obtinuta pe o foaie de hartie de copt si o bagam la frigider 1 ora pana se intareste, dupa care o taiem cubulete sau fasiute sau cum vrem noi.
  • Daca doriti puteti pune si niste esenta de rom ca sa aiba un gust mai aromat.

Mod de preparare banane prajite

  • Taiem in doua bananele pe lungime, le decojim fara sa rupem coaja si le taiem in bucatele cam de 3 cm grosime.
  • Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aramie adaugam bucatelele de banana.
  • Le prajim in tigaie cam 1 minut pana se rumenesc si se inmoaie putin.

Banane prajite cu Mou de ciocolata

  • Le scoatem si le asezam in cojile de banana.
  • Punem cate o coaja de banana pe o farfurie, o stropim cu sos de ciocolata, taiem cubulete sau fasiute mou-ul de cioco, pudram cu putin zahar pudra si decoram dupa pofta inimii.

Banane prajite cu Mou de ciocolata

  • Este un desert absolut delicios. Pofta buna!

12 comentarii la “Banane Prajite cu Mou de Ciocolata

  1. Laura spune:

    Multumesc Amalia draga!! Sunt delicioase si bananele si ciocolata insa la partea de decorare se putea si mai bine numai ca inca nu m-am obisnuit cu noua bucatarie si cu lucrurile de pe aici. Te pup si iti multumesc ca iti plac.

  2. Moni spune:

    Mi-ar trebui si mie un banan intreg , caci as manca cate doua kg. pe zi ca si Carlo Capponi (il bidello dell’ Isola dei famosi).Ador bananele si iti multumesc pentru reteta .E prima data cand aud de mou de ciocolata…foarte interesant.

  3. Laura spune:

    Moni draga zau ca te invidiez!! Mi-e asa dor de Zellig si de Isola dei Famosi!! Pe cine au mai eliminat? Te pup draga mea si sa stii ca ies niste cubulete delicioase. Trebuei avuta grija in momentul in care punem siropul de zahar peste galbenusuri pentru ca trebuie mixat incontinuu. La inceput exista tendinta de cristalizare putin dar operatia facandu-se pe bain-marie se mixeaza bine. te pup si mooor dupa bananele astea prajite!!

  4. Didona spune:

    Cu asa reteta minunata, poti sa te prezinti la un concurs (am vazut la Teo, ca se tine un concurs cu premii).
    Iti multumesc pentru te-ai gandit si la mine, cand ai oferit cele tri premii primite recent.
    Iti ofer si eu premiul Fantasia, pe care il meriti din plin.

  5. Laura spune:

    Draga Didona iti multumesc mult ca iti place reteta. Este simplu foc de realizat si deosebit de gustoasa.
    Premiile ti le-am acordat din toata inima pentru ca le meriti din plin. Iti multumesc la randul meu pentru premiul Fantasia. Te pup!!

  6. Moni spune:

    Draga Laura , aseara s-a terminat „Isola dei famosi” si a castigat Vladimir Luxuria ( trans,ex parlamentar).Sa fiu sincera era preferata mea , si m-am bucurat mult.
    De Zelig am auzit dar nu l-am vazut niciodata , chiar daca stau aici de 18 ani.Seara prefer sa vad un film , in cazul ca nu se transmite vreun reality.Stiu ca multi nu au o parere buna despre „reality” in general , dar mie imi plac .
    Pupici…

  7. Laura spune:

    Vai cat ma bucur ca a castigat Luxuria!! Era cea mai puternica de pe insula si merita sa castige. Pe mine ma calca rau de tot pe nervi Carlo Capponi. Imi amintesc de o faza cand si-a prins piciorul intr-o creanga parca si a inceput sa planga. Groaznic!!
    Eu abia asteptam ziua de luni ca sa vad Zelig. Imi placea tare tare mult si-mi vine sa urlu aici ca ma uit ca babuinul la tv si nu pricep absolut nimic. Te pup draga Moni si multumesc muuuult ca mi-ai spus ultimele noutati.

  8. DIANA spune:

    Buna ,Laura si bine ai revenit!bananele cu cioco sunt preferatele noastre.O sa fac si eu la WE pt familionul meu.

    Prin ce zona locuiesti aici?

  9. ISABELA spune:

    Laura bine ai revenit , te cand te asteptam 😛
    Bananele pregatite in felul asta sunt si preferatele mele, as manca in prostie :)) Prezentatrea e de nota 10+
    Cum e in Germania?

  10. Laura spune:

    Ma bucur sa te revad Petunie!! As manca toata ziua numai banane prajite atat de mult imi plac.
    Stau in Harburg (Schwaben). E un satuc tare simpatic si rustic si e la vreo 140 km de Munchen. Imi place tare mult insa am maaaaari probleme cu limba pe care nu reusesc de nici o culoare sa o invat. Dar ma gandesc ca ceva ceva tot o sa invat si eu cat timp voi sta aici. Te pup si te mai astept pe aici.

  11. Laura spune:

    Alizelu mic si frumos bine te-am regasit draga mea!! Asa-i ca-s al naibii de bune? Eu sincer nu am mai mancat pana acum dar acum am zis ca o sa mai fac, nu foarte des ca sunt supercalorice dar din cand in cand nu strica.
    Draga mea, ce pot sa spun? Germania e o tara extrem de frumoasa iar nivelul de civilizatie de aici este suuuuuper ridicat. Oamenii sunt ffff amabili dar destul de reci in sensul ca iti raspund foarte frumos cand ii intrebi ceva dar atat. In supermarketuri este o abundenta si o varietate de produse care m-a lasat fara cuvinte. De aici se vede ca puterea de cumparare este net superioara fata de Italia iar produsele sunt net superioare d.p.d.v calitativ. Per ansamblu imi place Germania dar m-am obisnuit cu Italia si astept sa ma intorc in Umbria lucru care se va intampla pe la sf lui februarie. Te pup Alizel!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor