Vinetele la cuptor cu mozzarella – ideale pentru un pranz rapid sau o cina lejera
Vinetele la cuptor cu mozzarella, sunt foarte simplu de facut si delicioase. Le pregatesc de multe ori cand sunt in criza de timp si nu reusesc sa gatesc ceva mai complex. Va invit sa incercati aceasta reteta, daca si voua va plac vinetele la fel de mult ca mie.
In cazul in care nu doriti sa le dati aceasta forma de turnulet, le puteti prepara ca pe legumele la cuptor in crocant de paine.
Ingrediente – Vinete la cuptor cu mozzarella
- 2 vinete medii
- 300 g mozzarella
- suc de rosii proaspat
- busuioc proaspat
Mod de preparare
- Taiem vinetele in felii groase cam de 1 cm si le prajim in ulei incins pana sunt bine patrunse si rumene. Le punem pe hartie absorbanta ca sa eliminam excesul de ulei.
- Dupa ce vinetele s-au racit, luam cate o feliuta de vanata, o ungem cu suc de rosii proaspat, adaugam o felie de mozzarela si o alta felie de vanata.
- Formam astfel 4-5 straturi de felii de vinete si mozzarella. Pe ultima felie de vanata, punem o felie de mozzarella.
- Infigem un bat de frigarui in fiecare turnulet ca sa fie stabil in timpul coacerii. Coacem feliile de vinete in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20 minute.
- Le servim calde. Pofta buna!
Ti-am spus si-ti mai spun: arata fantastic de bine! Nota 10!
Draga Inisor tare mult ma bucur ca iti plac. Pup pup fata frumoasa!!
Am facut si eu aceste turnulete si mi-au placut f mult. Multumesc pentru reteta! Crezi ca merg ca aperitiv pentru Craciun? Incerc sa renunt cat mai mult la salamuri, tobe, caltoabos etc…
Elena
Aici am pus o poza:
Iti multumesc draga Elena ca le-ai incercat si ca ti-au placut. Le-am vazut la tine si arata suuuuuuper!! Felicitari!! Eu zic ca merg tare bine ca aperitiv de Craciun numai sa le reincalzesti inainte de a le pune pe masa ca sunt mai bune calde. Te pup si multumesc!!