Rulada de carne tocata (polpettone) – mancare din regiunea Emilia-Romagna
Rulada de carne tocata, polpettone in limba italiana, este un fel de mancare tipic regiunii Emilia-Romagna si este delicios atata timp cat sunteti amatori de carne. Noi suntem mari consumatori de carne, asa ca aceasta rulada de carne tocata, umpluta cu oua, a fost extrem de apreciata. Am servit-o alaturi de piure de cartofi. Daca va place gustul picant, va recomand sa incercati Rulada cu glazura dulce-picanta.
Rulada de carne tocata – Ingrediente
- 500 gr carne vita
- 500 gr carne vitel
- 50 gr parmezan
- 6 oua
- 100 gr miez de paine inmuiat in lapte
- sare
- piper
- marar
- patrunjel
- frunze telina
- 1 ceapa
- 5 catei usturoi
- pesmet
- ulei
- nucsoara (optional)
Mod de preparare
- Amestecam carnea tocata cu 2 oua, verdeata tocata marunt, parmezanul ras, miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine, ceapa si usturoiul date prin razatoare, sare si piper.
- Intindem amestecul de carne intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 2-3 cm, pe o foaie de aluminiu. In centrul dreptunghiului de carne asezam ouale fierte tari.
- Cu ajutorul foliei formam un rulou pe care-l invelim in folie si-l bagam in frigider 45 minute.
- Dupa 45 minute il scoatem din folie, il tavalim bine bine prin pesmet, cu mare grija ca nu cumva sa-l rupem.
- Incingem 2 linguri cu ulei intr-o tigaie incapatoare si adaugam rulada. O prajim cate 4-5 minute pe fiecare parte.
- Scoatem rulada din tigaie si o asezam intr-o tava incapatoare in care adaugam inca 2 linguri cu ulei.
- Coacem rulada de carne tocata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 de minute. In timpul coacerii, ii ungem suprafata, o data la 15 minute, cu sosul format in tava.
- Dupa ce s-a rumenit uniform, il scoatem din cuptor, il lasam cca 5-10 minute sa se raceasca, apoi il feliem si il servim.
- Simplu si delicios.
- Pofta buna!!
Sumar
Nume Reteta:
Rulada de carne tocata (polpettone) - Retete italiene | Laura Adamache
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Excelenta treaba, arata minunat!=D>
Chiar ca esti o mare specialista!pupici!
Pupici si tie draga mea Ducesa si sa stii ca se face ffff simplu. Doar cand il dam prin pesmet trebuie sa avem grija sa nu-l rupem. te pup!!
Ce buna trebuie sa fie aceasta reteta!
Multumesc pentru premiile pe care mi le-ai oferit. It trimit si eu, in semn de pretuire, premiul Brillante.
Te sarut!
Didona te asigur ca e tare gustoasa si foarte rapida. Multumesc draga mea pentru premiu, o sa merg la tine sa il ridic. Te pup!!
arata foarte bine, dar eu am imbracat aceasta compozitie intr-o foaie de aluat dospit, deasupra am uns cu un ou si am presarat multe boabe de mustar , chimen si in.
Foarte bine suna varianta ta de polpettone. Imi place mult ideea de a-l imbraca in aluat si cred ca voi incerca si eu sa il fac asa data viitoare. Multumesc de idee!!