Rulada de Carne Tocata


Rulada de carne tocata (polpettone) – mancare din regiunea Emilia-Romagna

Rulada de carne tocata

Rulada de carne tocata, polpettone in limba italiana, este un fel de mancare tipic regiunii Emilia-Romagna si este delicios atata timp cat sunteti amatori de carne. Noi suntem mari consumatori de carne, asa ca aceasta rulada de carne tocata, umpluta cu oua, a fost extrem de apreciata. Am servit-o alaturi de piure de cartofi. Daca va place gustul picant, va recomand sa incercati Rulada cu glazura dulce-picanta.

Rulada de carne tocata – Ingrediente

  • 500 gr carne vita
  • 500 gr carne vitel
  • 50 gr parmezan
  • 6 oua
  • 100 gr miez de paine inmuiat in lapte
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • frunze telina
  • 1 ceapa
  • 5 catei usturoi
  • pesmet
  • ulei
  • nucsoara (optional)

Mod de preparare

  • Amestecam carnea tocata cu 2 oua, verdeata tocata marunt, parmezanul ras, miezul de paine inmuiat in lapte si stors bine, ceapa si usturoiul date prin razatoare, sare si piper.
  • Intindem amestecul de carne intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 2-3 cm, pe o foaie de aluminiu. In centrul dreptunghiului de carne asezam ouale fierte tari.
  • Cu ajutorul foliei formam un rulou pe care-l invelim in folie si-l bagam in frigider 45 minute.
Rulada de carne tocata
  • Dupa 45 minute il scoatem din folie, il tavalim bine bine prin pesmet, cu mare grija  ca nu cumva sa-l rupem.
  • Incingem 2 linguri cu ulei intr-o tigaie incapatoare si adaugam rulada. O prajim cate 4-5 minute pe fiecare parte.
  • Scoatem rulada din tigaie si o asezam intr-o tava incapatoare in care adaugam inca 2 linguri cu ulei.
Rulada de carne tocata
  • Coacem rulada de carne tocata in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 de minute. In timpul coacerii, ii ungem suprafata, o data la 15 minute, cu sosul format in tava.
  • Dupa ce s-a rumenit uniform, il scoatem din cuptor, il lasam cca 5-10 minute sa se raceasca, apoi il feliem si il servim.
  • Simplu si delicios.
Rulada de carne tocata
  • Pofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada de carne tocata (polpettone) - Retete italiene | Laura Adamache
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:

6 comentarii la “Rulada de Carne Tocata

  1. Laura spune:

    Pupici si tie draga mea Ducesa si sa stii ca se face ffff simplu. Doar cand il dam prin pesmet trebuie sa avem grija sa nu-l rupem. te pup!!

  2. Didona spune:

    Ce buna trebuie sa fie aceasta reteta!
    Multumesc pentru premiile pe care mi le-ai oferit. It trimit si eu, in semn de pretuire, premiul Brillante.
    Te sarut!

  3. Laura spune:

    Didona te asigur ca e tare gustoasa si foarte rapida. Multumesc draga mea pentru premiu, o sa merg la tine sa il ridic. Te pup!!

  4. Anonymous spune:

    arata foarte bine, dar eu am imbracat aceasta compozitie intr-o foaie de aluat dospit, deasupra am uns cu un ou si am presarat multe boabe de mustar , chimen si in.

  5. Laura spune:

    Foarte bine suna varianta ta de polpettone. Imi place mult ideea de a-l imbraca in aluat si cred ca voi incerca si eu sa il fac asa data viitoare. Multumesc de idee!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor