Cosulete de Cartofi cu Ciuperci – reteta pentru masa de sarbatoare
Cosuletele de cartofi cu ciuperci champignon sunt un aperitiv minunat, potrivit pentru mesele de sarbatoare. Modul de preparare al acestor delicioase cosulete de cartofi nu este absolut deloc complicat iar umplutura de ciuperci champignon, poate fi inlocuita cu o umplutra de carne sau branza.
Ingrediente – Cosulete de cartofi cu ciuperci
- 600 g cartofi
- 500 g ciuperci champignon
- 50 g unt
- 25 g parmezan
- 6 rosii cherry/3 linguri sos de rosii
- 4 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- marar
- sare
- piper
- 50 -75 g cascaval sau emmental
Mod de preparare – Cosulete de cartofi cu ciuperci
- Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, ii fierbem cca 20-30 minute.
Mod de preparare umplutura
- Eu am avut ciuperci congelate asa ca le-am tocat congelate ca sa nu isi piarda sucul, daca aveti ciuperci proaspete, le caliti impreuna cu un pahar mic cu apa.
- Punem la calit ciupercile taiate in cubulete in 2 linguri de ulei impreuna cu usturoiul tocat marunt, rosioarele taiate si ele marunt, mararul, sarea si piperul.
- Le calim cam 15-20 minute pana absorb aproape tot lichidul, apoi le lasam sa se raceasca.
- Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si ii pasam, dupa care ii bagam pentru 5 minute in cuptorul cald dar stins sa se usuce (aprindeti cuptorul la 180°C pentru 10 minute, in timp ce pasam cartofii, dupa care il stingem si bagam cartofii inauntru).
- Trecem cartofii pe foc mic, adaugam untul si amestecam timp de 8 minute.
- Stingem focul si adaugam 3 galbenusuri, parmezanul ras, sare si piper si amestecam.
- Obtinem o crema potrivit de moale. Punem intr-un sac-a poche crema de cartofi si facem cerculete duble in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu al patrulea galbenus amestecat cu un strop de lapte sau apa.
- Coacem cosuletele pentru 25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Cand s-au rumenit putin la suprafata, scoatem tava si umplem cosuletele cu mixul de ciuperci iar deasupra presaram cubulete mici de cascaval.
- Le mai bagam la cuptor vreo 10-15 minute, pana se rumenesc bine.
- Le servim calde. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Cosulete de cartofi cu ciuperci
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4 Review(s) Based on
MMaa..ma Laura, alte bunatati, super arata, ca de obicei, ne-ai invatat numai cu delicii. Te pup si un weekwnd placut!!!
Multumesc mult Iulia draga ca iti plac. Sunt tare bune si pufoase si umplutura poate varia foarte mult!! Te pup si un weekend plin de soare iti doresc!!
as vrea sa te intreb daca stii ceva despre asta:
aici se afla retete de ale tale cat si de a noastre
NU POT SA CRED!!!!! Mi-a furat retetele cu tot cu poze!!!!! Multumesc din suflet Lory ca mi-ai atras atentia!!! Sunt si retetele voastre acolo!!!! Doamne ce oameni mizerabili!!! Trebuie sa o raportez ca spam ca vad ca are blogul sau site-ul pe wordpress. Dar cine e persoana asta? Tu ai raportat-o???
rusine sa le fie!!!!Laura e minunata reteta,pe gustul meu!!o voi face!ai o fantezie si pricepere de numa,numa!
Niste nenorociti oamenii care fura cu atata nerusinare!!! Draga mea Mariana iti multumesc ca-ti plac si o sa razi dar reteta o am dintr-un ghid Tv din 2003 care se numeste „In tavola”!!Te pup si caut acum niste retete cu mere.
Felicitari Laura! Sunt de-a dreptul superbe si cred ca si usor de facut, si mai ales de mancat :), pentru ca sigur sunt si foarte gustoase.
Arata suuuuper!!!!
Nu am raporta-o,nu stiu cine este.Aseara am descoperit,i-am lasat un mesaj acolo.Am sa intru sa raportez si eu spam.Chiar sunt neseriosi,noua ne-au luat si premiile de pe blog cu tot cu text:))
Multumesc draga Dana ca iti plac si ca le-ai incercat. Sper sa-ti fi placut cel putin asa cum ne-au placut noua!! te pup si abia astept sa le vad la tine!!
Lory si eu am lasat mesaje la ei dar vad ca nu le-au publicat pe blog si nu au sters nici un post in ciuda faptului ca le-am spus sa le stearga. Chiar ma intrebam cum de au primit si premii din moment ce tot blogul lor e plin de retete furate dar acum ca mi-ai spus ca v-au furat voua premiie m-am lamurit. asta e culmea nesimtirii!!! Nu stiu zau ce putem face dar sunt extrem de furioasa.
Arata grozav aceste cosulete; ma gandesc ca ar fi minunate si ca garnitura, langa o friptura, la o masa de sarbatoare.
Multumesc din suflet pentru cele doua premii pe care mi le-ai acordat.
Arata senzational!!Laura,nu te-am mai vazut de mult.Te pup! Reteta asta sta pe lista pentru ocazii speciale ! Multumesc!!
Didona sunt exceptionale ca garnitura. Noi le-am servit alaturi de friptura si-ti pot spune ca schimba aspectul intregii farfurii.
Meriti din plin premiile pentru ca ai un blog foarte reusit. Te pup si te mai astept pe la mine!!
Maya ce surpriza placuta mi-ai facut tu in dimineata asta!!! Ai dreptate nu ne-am mai vazut de multisor desi trec foarte des pe la tine si acum ca am schimbat in sfarsit conexiunea si nu se mai misca chiar ca melcul obosit o sa pot in sfarsit sa las si comentarii. Am fost foarte prinsa in ultima perioada pentru ca in curand ne mutam in Germania si am mari emotii pentru ca nu cunosc limba dar din cate mi-a spus sotul se vorbeste engleza si asta ma mai linisteste cat de cat.
Te pup draga Maya si ma bucur mult ca-ti plac cosuletele. Se fac tare rapid si sunt buuuune foc.
Ce bine arata!De-abia astept sa fac si eu .Felicitari
Gargarita draga bine ai venit!! Ma bucur mult ca iti plac cosuletele de cartofi. Sunt taret tare bune si se fac rapid de tot. Te pup!!!
As face si eu astazi langa carnea de pui dar nu am sprit din asta,,,oare alta varianta nu exista?
Andreea draga mea sigur ca exista si alta metoda!! Folosesti o punga de plastic dar mai grosuta sa fie ca altfel pocneste. Bagi aluatul in vreo 3 reprize in unul dintre colturile pungii pe care ulterior il tai cu o foarfeca si faci cosuletele. Te pupic si spor la treaba!!
Draga mea Laura, am incercat reteta si a iesit super. Maine o postez si eu si te invit sa vezi pozele!A iesit chiar foarte bine
Cat ma bucur ca ti-au placut draga Andreea!! ma duc la tine sa vad daca le-ai postat. Te pup si multumesc ca le-ai incercat!!
Am facut si eu cosuletele din spuma de cartofi, au fost minunate. Unele le-am umplut cu ciuperci, altele cu peste, in ambele cazuri au fost foarte bune. Multumesc mult pentru reteta si pentru alte idei minunate pe care le-am gasit pe blogul tau.
dar nu va curge din ele ??? arata excelent as vrea sa incerc, dar imi este frica de acest aspect….sau cascavalul incheaga compozitia???
merci !
Alina, draga mea, stai linistita ca nu va curge nimic din ele.
Pup c drag si spor la bucatarit!
laura, am facut reteta ta, mi-a iesit binisor, cosuletele mi s-au lasat putin, dar data viitoare va fi mai bine;)
Oana, scumpa, ma bucur mult ca ti-au placut!!
Pup cu mare drag!!
vreau sa le fac la aniversarea fetitzei mele! sunt bune si reci? ma gandesc ca pana se manaca se vor racii! 😛 multumesc pentru reteta. 🙂
Mihaela, draga mea, mie imi plac si reci, dar cel mai bine le incalzesti putin si le pui pe masa dupa ce le-ai reincalzit.
Pup cu drag!
buna Laura, vreau sa incerc reteta asta pentru sfintirea casei, si nu stiu exact ce cantitati sa folosesc pentru 10 persoane. reteta postata ajunge pentru cate portii?multumesc anticipat.oana
Oana, draga mea, din cantitatile din reteta, mi-au iesit 9-10 cosulete. Deci pentru 10 persoane, calculand cate 2 cosulete pt fiecare persoane, ar trebui sa dublezi cantitatile.
Te pup si sa imi spui cum au iesit!
Nasa mea de cununie este vegetariana, si tot timpul cand vine la noi in vizita ma stresez sa caut cate o reteta sa ii fac si ei ceva gustos… in seara asta a fost mai mult decat incantata de aceste minunate cosulete de carofi cu ciuperci. Multumesc inca o data:) Si apreciez foarte mult munca si postarile tale.
Draga mea, ma bucur tare mult ca i-au placut nasei tale.
Pupicei cu drag!
Felicitări!!!
Ești o raritate fetițo!
Au iesit exact ca in descriere. Gustul pe masura. Multumesc