Biscuitii fragezi de ciocolata sunt unii dintre biscuitii mei preferati
Aseara, pe la orele 23, desi eram rupta de oboseala m-am apucat sa fac acesti biscuiti fragezi de ciocolata, extrem de deliciosi si foarte simplu de facut. Desi erau pentru azi dimineata, am mancat aseara destui (nu spun cati pentru ca mi-e rusine). O sa-i repet cu siguranta pana plecam pentru ca au fost divini si ma gandeam sa fac o portie consistenta de biscuiti de ciocolata si pentru drum.
Ingrediente – Biscuiti fragezi de ciocolata
- 300 g faina
- 70 g amidon porumb
- 60 g cacao
- 2 lingurite rase praf copt
- 250 g unt moale
- 3 galbenusuri de la 3 oua medii
- 150 g zahar
- 300 g ciocolata alba
- 4-5 linguri de smantana lichida pentru frisca
Mod de preparare – Biscuiti fragezi de ciocolata
- Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema omogena.
- Separat, amestecam faina cu cacaua, amidonul si praful de copt si o cernem printr-o sita deasa.
- Adaugam mixul de faina si cacao in crema de unt si framantam pana obtinem un aluat moale si compact, pe care-l invelim in folie de plastic alimentara. Punem aluatul astfel invelit in frigider, pentru 30 minute. Dupa 30 minute, scoatem aluatul din frigider, il scoatem din folie si incepem sa formam bilute mici ( 12 g/1 biluta) le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Putem sa folosim doar zahar alb daca dorim.
- Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam, cu degetul, mijlocul fiecarui biscuite de ciocolata.
- Coacem biscuitii fragezi de ciocolata in cuptorul preincalzit la 175°C pentru 15 minute. Imediat dupa ce ii scoatem mai apasam cu degetul centrul biscuitilor ca sa ii putem umple.
- Topim ciocolata alba la bain marie impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce s-au racit putin.
- Sunt absolut divini!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Biscuiti Fragezi de Ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
23 Review(s) Based on
Nu ma asteptam sa fie atat de simplu de facut nasturasii astia buclucasi! 🙂 Arata precum am mai spus: Yammy!!! Pup!!!
Foarte simplu se fac draga mea! Aluatul cred ca in 5-6 minute a fost gata, apoi a stat 30 minute la frig si apoi inca 15 minute in cuptor si gata. Imi place mult cum i-ai botezat scumpi mic!! Te pup si vb maine dimineata!!
Cred ca sint grozavi!dar pacat ca nu am timp!ii savurez asa de la tine!si altcineva in casa nu gateste(pacat)dar o sa gasesc reteta mereu la tine!Vai tu ce pofta am de ei!te tuk!
Felicitari! toate retetele sunt minunate. cine apreciaza bucataria adevarata intelege ce spun! ai o sustinatoare de nadejde in Brasov.
Joi fac si eu nasturasii astia ! Vreau sa-ti spun ca dupa tarta accea cu piept de pui si desertul acela din Slovenia , am mai incercat fantanile cu dragoste si tarta cu carne branza si cartofi.
Esti extraordinara , o sa ne lipsesti , dar cred ca pana te vei intoarce voi avea timp sa incerc cat mai multe din retetele tale . Mi-ai deschis apetitul pentru gatit. Sotul meu e in extaz ! Te putem ajuta cumva sa castigi festivalul blog-urilor gustoase ? Se voteaza sau care e procedura ?
Te pup si te astept cu retete nemtesti !!
Draga Mariana te pup si eu si sa stii ca se fac in 5 minute si sunt absolut deliciosi!! Daca eram mai apropae te invitam la un biscuitel cu mare drag!!
Draga Andreea iti multumesc din toata inima ca iti plac retetele mele. Te astept oricand cu mare drag pe la mine si sa stii ca Brasovul este unul dintre orasele mele preferate.Te pup si inca o data iti multumesc pentru cuvintele tale.
Draga mea Marijecan ma bucur mult sa te revad si sa aflu ca ai incercat retetele mele si ca v-au placut. Iti recomand nasturasii pentru ca se fac intr-adevar tare simplu si sunt gustosi foc.
Draga mea iti multumesc din inima pentru faptul ca vrei sa ma votezi dar pentru mine premiul cel mai important sunteti voi. Nu cred sa existe pentru cineva care iubeste cu adevarat bucataria multumire mai mare decat aceea de a afla ca retetele pe care le posteaza sunt apreciate, incercate si mai ales reusite.
Din toata inima iti spun draga mea ca premiul cel mai mare pe care l-am castigat vreodata in viata mea sunteti voi, atentia si cuvintele voastre!! Asa ca eu deja am castigat in sufletul meu pentru ca va am pe voi!!
Te pup si sper sa revin curand cu noi si noi retete. Nu stiu cat de nemtesti vor fi pentru ca nu stiu o boaba germana dar o sa incerc sa invat. Promit!!
Lauriciu, felicitari pentru cei mai frumosi „nasturei” pe care i-am vazut vreodata! 🙂
Nu stiu exact cum faci, draga mea, dar la tine orice mancare sau desert…arata extrem de apetisant!!! 🙂
Iti multumesc pentru aprecierile si cuvintele tale, concretizate atat de frumos in premiile pe care mi le-ai acordat!
…drept pentru care te astept si eu acum pe la mine, cand ai timp…caci te-am cadorisit si eu cu vreo 2 premii 😛
Te pup cu drag…si eu si Bogdi! 😛
Scumpa mea Laurel din inima iti multumesc pentru cuvintele tale si pentru ca iti plac nastureii!! Vreau sa iti spun ca la inceputurile mele pe culinar eram absolut impresionata de minunile pe care le faceai si inca sunt, asa ca pot spune ca imi doresc sa ajung la desarvarsirea la care ai ajuns tu in domeniul dulciurilor. Sa stii ca te admir tare mult si nu numai pentru ca torturile tale sunt adevarate opere de arta ci si pentru faptul ca esti o mama extraordinara si o persoana care emana dragoste si caldura sufleteasca.
Draga mea ti-am oferit acele premii din tot sufletul meu si ma simt onorata la randu-mi pentru premiile pe care mi le-ai oferit. Negresit voi trece sa le ridic cel mai curand cu putinta. Pana atunci un pupic enorm tie si lui Bogdi si numai bine va doresc!!
Salut!daca se fac repede ii voi face!am citeva zile mai lejere!si printre multele treburi care le am le voi face!Sa va mearga bine!
Multumesc draga mea Mariana! Sa ii incerci neaparat cand ai tu timp ca sunt tare gustosi!! Pupici si sa ne ajuta Dumnezeu pe toti!!
Draga Laura
Felicitari pt. blog !Si eu sunt o mare admiratoare a ta,dar din pacate reteta pe care am probat-o ,asta cu nasturasii nu mi-a iesit deloc…nu numai ca s-au crapat si arata ca naiba,dar nici gustul nu e bun…am pus intocmai cantitatile din reteta ta,am respectat tot ce ai scris si nu mi-au iesit deloc asa cum ar fi trebuit….imi pare asa de rau!Nu stiu unde am gresit..oare nu ai uitat ceva cind ai postat reteta..?!Oricum aceasta nereusita nu ma descurajeaza,caci eu ramin o fidela cititoare a blogului tau .Iti doresc sa ai parte de o relocare usoara in Germania !
Draga Carmen ma bucur mult sa aud ca iti place blogul meu dar tare m-am intristat cand am citit ca nu ti-au iesit biscuiteii. Reteta este completa, nu am uitat nici un ingredient si am tot stat sa ma gandesc de ce oare nu au iesit? Biscuiteii astia trebuie sa iasa crapati iar in momentul in care se scot din cuptor ei sunt inca moi dar se inaresc cand se racesc. Nu stiu cum ti-au iesit tie acum. Au iesit moi sau tari? De ce aveau gust rau? Aluatul l-ai lasat i frigider inainte de a fabrica biscuitii astfel incat sa aiba timp sa se intareasca? Aluatul inainte de a-l pune la frigider ce consistenta avea?
Draga mea astept raspunsul tau ca sa vedem ce s-a intamplat cu biscuiteii astia care te rog sa ma crezi ca sunt absolut divini.
Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale! te pup!
Am respectat reteta intocmai,am lasat aluatul la frigider cam 40 de min.si apoi am format nasturasii.Pina sa-i pun in cuptor aratau super,dar apoi au inceput sa se crape,dar mult mai rau ca ai tai….Baietilor mei nu le-au placut pt. ca sunt f. sfarimiciosi.Adevarul e ca nu am stat sa masor 12 gr. cind am modelat nasturasii,ci am pus cam o lingurita cu virf ce coca.Poate trebuia sa-i fac mai mari ?!Oricum nu e nimic,incercarea moarte n-are si sper ca restul retetelor tale sa-mi iasa !Cum e in Germania ?!
Draga Laura , ieri am facut si eu acesti biscuiti draguti pe care i-am gasit pe Cookaround, si Ina mi-a spus ca si tu i-ai facut. Am intrat sa-i vad si sunt intradevar minunati. Ai mei sunt cu ciocolata cu lapte.
Imi pare rau ca nu i-am vazut intai la tine , caci am pierdut adresa blogului tau cand am facut schimbarile , dar acum am remediat si te-am pus din nou pe lista.
Te pup.
Draga mea Carmen eu cred ca ti s-au crapat pentru ca au fost cam mititei. Fiecare biluta a mea era cat o minge de ping pong. Cred ca un pic mai maricei daca ii faceai nu se crapau si nu ieseau sfaramiciosi. Te pup si tare rau imi pare ca nu ti-au iesit!! Sper din suflet sa incerci alte retete care sa iti fie pe plac.
Moni draga am fost la tine si i-am vazut. Sunt absolut superbi si data viitoare ii fac cu cioco cu lapte numai ca o sa scot cacaoa din aluat ca sa fie contrastul mai puternic.
Te pup dra Moni si permite-mi sa te trec si eu la favorite!!
Draga Laura si eu am facut nasturasii, au iesit minunat de bine si fff gustosi!! Fiul meu mai sa nu creada ca i-am facut cu mainile mele!!! Ma bucur ca te-ai instalat in sfarsit, toate cele bune tie si familiei. Ai un blog exceptional pe care l-am si votat, dar cu siguranta ai un har, un minunat har, pentru ca din mainile tale iasa retele perfect. Cum mi se iveste ocazia, prima oara intru pe blogg-ul tau sa vad ce noutati mai ai. Ai avut parte si de peripetii, dar acum incet, incet ne pregatim de sarbatori. Pa pa
Georgeta draga cat ma bucur sa te revad!! Asa de mult ma bucur ca ti-au placut biscuiteii astia si ca ti-au ieist bine!! Iti multumesc tare mult pentru vot si pentru minunatele tale cuvinte si iti multumesc ca iti place bloguletul meu pe care sper sa-l imbogatesc cu alte si alte retete in timp!! Te pup si te mai astept cu draga inima pe la mine!!
Draga Laura iti multumesc foarte mult pentru aceasta reteta minunata.Biscuitii sunt deliciosi.I-am facut de doua ori saptamana asta :).Din pacate nu am gasit amidon de porumb dar i-am facut fara si sunt foarte buni.Imi place foarte mult blogul tau.Te felicit pentru retetele minunate! Flory
Draga Flori multumesc muult ca i-ai incercat si tare ma bucur sa aflu ca ti-au placut!! Daca nu gasesti amidonul de porumb il poti inlocui cu amidon de cartof sau daca nu gasesti poti inlocui cu faina,adica in loc de 300 gr faina si 70 gr amidon pui 370 gr faina. Te pup si inca o data multumesc ca i-ai incercat!!Te pup!!
Buna Laura. Si eu am facut biscuitii tai de Craciun si mi-au placut mult. Felicitari pentru retetele tale.
Te pup Irina draga si iti multumesc ca i-ai incercat si ca iti plac retetele mele!!
asaaa…am facut iar biscuiteii pentru un pitic pofticios si mi-au iesit formidabil de buni. acum nu am mai stat sa-i fac guguloiaie, ci am intins o foaie nu foarte subtire si cu o forma floricica am facut fursecuri, bineinteles ornate cu ciocolata , aaa si in aluat am pus si un pliculet de capuccino , care ii da o aroma grozava. pup, miha
Miha draga esti plina de idei geniale. sunt convinsa ca au iesit o nebunie atat ca gust cat si ca aspect. Te pup si sa dai unul si pescarusului, da??
Foarte bine arata si cred ca si foarte buni dupa cum au scris si fetele care i-au incercat.Crezi ca ar merge cu gem in loc de cioc?As vrea sa-i fac asa dar nu stiu daca sa pun gemul inainte de coacere sau dupa.Poti sa-mi dai un sfat?mersi si te pup.Alina.
Draga alina sigur ca merge sa le umpli cu gem. In acest caz le umpli inainte de a le baga la cuptor. Te pup si multumesc pentru vizita.
Mersi mult pt raspunsul tau imediat.Aseara i-am facut dar cu cioco pt ca nu mai aveam rabdare si au iesit deliciosi.sigur o sa-i incerc si cu gem. Te pup Alina.
no ca biscuiteii astia sunt marea mea pasiune! acu doar ce am terminat de copt prima portie in care am pus coaja de porto si lamaie de la zahar si au o aroma dementiala!! si numa ptr sufletelu meu am mai facut o portie in care am pus doo fiole de esenta de rom. au ajuns la piece de resistance la toate cumetriile din familionu meu!!! acu i-am facut ca Sf Dumitru e in familia mea sub forma de tati.pup si iau in brate, miha
Buna Laura as dorii sa fac si eu nastureii dar pana de Craciun ii pot pastra in cutie metalica sau cutie etans, ca sa ramana la fel de proaspeti?
Ce bucurie ca te-am gasit, Laura! Imi plac retetele tale si fotografiile cu etapele, aranjamentele… super! Aseara am facut "nastureii" si au iesit deliciosi. Nu i-am mai turtit, ca mi se parea ca nu imi ieseau uniformi, ca ai tai, dar reci aratau tare bine, asa ca acum am si nasturei si bilute 😀 delicioase.
Sarbatori fercite!
PS – mai am deja cateva retete, luate inviteza si trecute pe lista de sarbatori. Multumesc si spor in continuare la bucatarit!
Printre multele retete pe care le-am incercat deja de pe blogul tau, nasturasii astia au fost o reusita, cu siguranta. Cautam ceva dulce si mi-am amintit ca am facut reteta asta de Craciun, cand obisnuiesc sa impart cate ceva cu vecinii nostri… ei bine, anul asta au trebuit sa se multumeasca doar cu o paine de casa, pentru ca, desi erau destinati pentru vecini, nastureii au disparut binisor de pe farfurie… Am avut un aliat de nadejde, pe sotul meu, care desi nu prea se omoara cu "uscaturile", cum le zice el fursecurilor, de data asta n-a comentat. Ciocolata alba le-a dat un farmec aparte. In plus, desi n-am avut in casa zahar brun, le-am tavalit nitel prin zahar alb si au iesit de parca erau ninse, atat de frumusele incat nu m-am putut abtine sa nu le fac o poza! Iar acum cred ca nu ma voi abtine sa le mai prestez o data…
Am incercat si eu nasturasii de ciocolata. Au iesit extraordinar de buni. Tatal meu care nu prea mananca prajituri a spus ca sunt de nota 10 :-)!!
Acum e a doua zi de cand i-am facut si sunt inca foarte fragezi.
Multumesc foarte mult pentru reteta!!
Te pup
Am facut si eu aceasti nasturasi si mi au iesit foarte gustosi! Doar ca in momentul cand am pus biluta in tava si am apasat cu degetul in mijloc, s a crapt pe margini. Cred ca din cauza ca nu era complet topit zaharul (desi am mixat mai mult de jumatate de ora), sau poate ai tu vreo alta explicatie? Oricum, sunt foarte buni!
Am facut acesti biscuiti deliciosi, dar am inlocuit ciocolata alba cu nuci, numai buni pentru incarcarea bateriilor la inceputul zilei cu o ceasca de cafea. Multumesc
Sa va fie de bine, Alina!
Tare ma bucur ca ti-au placut!
Se poate inlocui untul cu margarina pentru prajituri?
Macrina, da, se poate folosi margarina in locul untului.
Biscuitii acestia nu sunt buni. Sunt INCREDIBIL de buni !!! Am folosit ptr imbracat migdale macinate in loc de zahar si i-am dat prin albus de ou inainte de tavaleala prin migdale. GROZAVI !!!! Bravo, Laura, felicitari ptr reteta !
Laura, biscuiții mei s-au deformat foarte mult, sunt foarte sfaramiciosi. Am respectat întocmai rețeta. Ai idee care ar fi problema?
Draga mea, daca s-au deformat, inseamna ca nu au fost suficienti de reci. Iti recomand, avand in vedere ca este foarte cald afara, ca dupa ce formezi biscuitii sa ii mai bagi in frigider pentru cca 20 minute. Dupa aceea ii asezi repede in tava si ii coci.
Daca au iesit prea sfaramiciosi, inseamna ca au stat prea mult in cuptor. Timpul de coacere poate varia usor de la cuptor la cuptor. Pentru cuptorul meu, au fost necesare 15 minute, tu poti sa reduci timpul cu 2-3 minute.
Reteta probata! Verdict: grad de dificultate usor, biscuiti fragezi si aspectuosi! Multumim pentru reteta, Laura! <3
Sa iti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-au placut.