Fursecurile fragede sunt delicioase si foarte simplu de facut. Aluatul seamana perfect la gust si consistenta cu aluatul foietat, dar spre deosebire de acesta, se face mult mai simplu si mai rapid. Puteti folosi acest aluat pentru tarte dulci sau sarate. Cu o varianta putin modificata, am facut niste delicioase pateuri cu carne.
Ingrediente – Fursecuri fragede
- 300 gr faina
- 175 gr unt de le frigider
- 250 gr ricotta/urda bine scursa
Ingrediente umplutura:
- nutella
- marmelada
- rahat
- crema vanilie
- orice crema care sa aiba o consistenta mai solida
Mod de preparare
- Punem intr-un vas faina, untul rece taiat bucatele mici si ricotta. Framantam pana obtinem un aluat elastic (in cazul in care aluatul este un picut lipicios, mai adaugati putina faina). Eu am mai adaugat 1 lingurita de faina.
- Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 30 minute.
- Dupa 30 minute, il scoatem din frigider si intindem o foaie de cca 0,7 -0,9 cm grosime.
- Cu ajutorul formelor de biscuiti, decupam aluatul. Eu am folosit formele de inimi, stelute si cercuri. Pe o steluta am pus nutella, am decupat cu o forma mai mica de stea centrul unei alte stelute si am acoperit-o pe prima.
- Sau pur si simplu am perforat o steluta si am pus-o peste cea cu nutella. Sper sa intelegeti pentru ca azi sunt taaaaare confuza…
- La fel am procedat si cu inimioarele, iar din cerculete am facut niste portofele mici umplute cu nutella.
- Aseazm fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 15-20 minute.
- Fursecurile fragede nu trebuie sa se bronzeze deloc. Cand marginile au capatat putina culoare, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca, le pudram cu zahar pudra si le servim.
- Sunt delicioase!
Pofta buna!
Draga Laura,vei crede ca am inebunit,ca te tot laud,dar sunt indragostita de retetele tale.Sunt in concediu si imi permit stau mai mult prin bucatarie.Acum 5 minute am scos din cuptor fursecurile,le-am injumatatit cantitatile si mi-au iesit o minunatie de fursecuri,foarte haioase.Nu am avut branza dulce,dar am incercat cu cas de oi,dat prin razatoarea mica.Super bune!Iar din resturile de coca,in care am pus putina sare,am facut vreo 10 saratele.Sunt foarte multumita!Urmatoarea reteta pe care vreau sa o fac,este cea de BOMBOANE CU ALUNE SI MIGDALE.O seara frumoasa!
Esti o draguta Katty draga!! Ma bucur enorm ca iti plac retetele mele si iti multumesc ca ai incercat fursecurile. Nu le-am mai facut de multisor si chiar o sa le refac zilele astea daca o sa fie putin mai racoare. Minunata ideea cu saratelele si sa stii ca neaparat o sa incerc si eu. Te pupic si mii de multumiri!!
Laura,ne fascinezi,ar trebuisa deschizi o cofetarie sau chiar mai multe.
Felicitari,din tot sufletul
Maria, draga mea, intentionez sa deschid o cofetarie. Cand o s-o fac, te anunt sigur.
Pup cu drag!
Buna,
Nu se pune zahar in aluat? Multumesc!
Nu, in aluat nu se pune deloc zahar.
Acum am oprit cuptorul, sunt foarte curioasa de rezultat. Am injumatatit cantitatile si mi-au iesit 12 fursecuri ceva mai marisoare. Le-am umplut cu nutella si dulceata de caise. Revin cu impresii. 😉