Painea impletita in 6 este o paine de efect, care-i va surprinde placut pe cei dragi.
Am pregatit o paine impletita in 6 pentru musafirii pe care-i voi avea in aceasta seara la cina. Nu este o paine dificil de facut, necesita putina atentie doar si imediat dupa ce am invatat cum se face impletitura in 6, ne va fi foarte usor sa o impletim pana la capat. Painica mea impletita este inca netaiata si sper tare mult sa mai ramana macar o felie dupa cina, ca sa v-o pot arata.
Ingrediente – Paine impletita in 6
- 500 gr faina pentru paine
- 250-260 ml apa
- 25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
- 1 lingurita rasa zahar/miere/malt
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
- Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia uscata (daca drojdia e proaspata o dizolvam in apa calduta amestecata cu zahar si uleiul de masline.Turnam apa in centrul fainii si framantam pana obtinem un aluat omogen si eleastic. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta un pic mai solida, astfel incat sa putem forma impletitura cum trebuie.
- Lasam aluatul 30 de minute (nu mai mult) acoperit, intr-un loc ferit de curenti reci de aer.
- Rasturnam aluatul pe masa foarte putin pudrata cu faina, ii dam o forma de sul si il impartim in 6 bucati egale.
- Rulam sub palme, fiecare bucata de aluat, pana cand obtinem snururi de aceeasi dimensiune si grosime.
- Prindem toate capetele impreuna, presandu-le unele peste altele, si intindem snuruletele in forma de raza.
- La inceput va spuneam ca sunt 4 miscari pe care daca le prindeti e super simplu de facut painea pana la capat.
1. Snurul din dreapta il aducem in partea stanga
2. Snurul din stanga il aducem in partea dreapta
3. Facem un spatiu intre cele 4 snurulete si aducem snurul din stanga in centru dupa care aducem un alt snurulet din dreapta in stanga.
4. Aducem snurul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt snur din stanga in dreapta.
- Repetam acesti pasi, in ordinea de mai sus, pana terminam de impletit painea.
- Capetele de jos le unim, ca pe cele de sus. Asa arata painea impletita in 6. O punem in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si o lasam sa dospeasca 1 ora.
- Dupa 1 ora, o ungem cu ulei de masline si o pudram cu rozmarin proaspat tocat.
- Coacem painea impletita in 6, la 200°C pentru 10 minute si apoi la 180°C,inca vreo 20-25 minute.
Tare bine arata… Dar cred ca ramane sa o fac dupa ce vin din concediu. Merge ca aperitiv sau chiar ca paine?
Ai pe blog niste premii
draga Laura, ESTI EXTRAORDINARA!!! azi o fac, Violeta
Ina draga multumesc tare mult pentru premii.Ti le intorc din toata inima pentru ca le meriti din plin.Cat despre paine,merge mancataca paine adica o poti si taia numai ca noi aseara am mancat-o afara langa un gratar si am rupt din ea.S-a dus toata ca am fost 6 persoane.Te pupic pupic!!!
Vio abia astept sa-mi spui cum ti-a ieist!!Te pup si-ti multumesc ca ti-a placut!!
din pacate nu am facut-o, m-am simtit foarte rau din cauza medicamentelor, te voi anunta, nu ma indoiesc ca nu-mi va iesi, de altfel tot ce am facut de la tine a iesit super!!! o seara frumoasa iti doresc
Tare rau imi pare sa aud ca nu te-ai simtit bine!!!Sper sa te faci bine cat de curand ca sanatatea e cea mai importanta.Painea poate astepta.Ai grija de tine si daca ai nevoie de ceva eu sunt aici.Te pup si numai bine iti doresc Vio!!!
Doamne Laura!!! Acum am descoperit-o…e o minune…stii am senzatia ca blogul tau e magic…de cate ori intru…mai gasesc o reteta pe care nu am vazut-o…o fac cu siguranta, imi place la nebunie sa fac paine…mirosul de aluat, apoi de paine calda e atat de irezistibil…si sper sa ma descurc la impletit….imbratisari calde pentru o bucatareasa de exceptie!!!!Nu-mi ajung aplauzele care le meriti!!!!
Ce draguta esti tu Rux draga mea!! Si eu ador aluaturile iar mirosul de paine calda este unul dintre cele mai frumoase parfumuri din lume. Te pupic si te astept sa imi spui daca ti-a placut!!
Laura, am facut painica…Doamne!!A iesit o minuneeee!!! Multumesc dulcica mea!
TOT CE AM CITIT , ESTE F.F BINE GATIT.
MI-AU PLATIT TOATE RETZETILE TALE , LAURA .
AM SHI EU DOUA FIICE IN ITALIA , ( REGGIO EMILIA) , SHI IN ITALIA , AU INVATZAT SA GATEASCA .
( LA TORINO , PRIMA DATA ) .
SHI MAMA MEA , A FOST O BUNA GOSPODINA , FACEA MANCARURI , BUNE , SHI PRAJITURI DE TOT FELUL , ERA EXPERTA IN PRAJITURI +ELENA + MAMA MEA DRAGA , CARE DE PE 18 IUNIE 2005, NU MAI ESTE PRINTRE NOI .
MULTA SANATATE DRAGA LAURA .
DOAMNE AJUTA ( ROAGA-TE SHI PTR. MINE , CA AM CAN CER , SHI TROMBOFLEBITA , SANT OPERATA IRADIATA , SINGURA CU BOLILE MELE )
BAIATUL; ESTE IN SPANIA , NU L-AM VAZUT DE 4 ANI , FETELE IN ITALIA . PE CEA MICA NU AM VAZUT-O PE UN AN ,A FOST ACCIDENTATA GRAV , SHI OPERATA LA NAS , RUPT ,MANDIBULA RUPTA , COLOANA FISURATA IN DOUA LOCURI , DUSA LA PARMA , IN COMA , , CU CHIST LA CAP , DE SF .CV.) PE 10 OCT.2008, VINEREA , A FOST LOVITA , CINE SHTIE DE CINE , ERA CU BICICLETA , SHI ARUNCATA INTR-UN COPAC , NOROC CA O ITALIANCA ,A CHEMAT AMBULANTZA . facut o ora pana la Parma , la Spital Clinic Universitar , –- PE 14 OCT .2008,) PARASCHIVA A FOST OPERATA ,
doamne ajuta
Rodica-Shtefania eu , in August , fac 60 de ani ><,Andreea -Beatrice ,27 ani este insarcinata , voi fi bunica , in ianuarie 2010,>< Georgiana -Mihaiela , este cea accidentata , 23 ani , pe 27 iulie , face 24 ani , shi un an in Italia >< Daniel -Demetrius , in Madrid , 30 ani >
Doamne ajuta
Draga Stefania tare mult m-a intristat comentariul tau!! Iti doresc din toata inima multa sanatate tie si copiilor tai si sa iti dea Dumnezeu un nepotel sanatos si frumos care sa va umple inima si casa de bucurie.
Iti multumesc foarte mult pentru vizita si te mai astept cu mare drag pe la mine.
Multa multa sanatate si numai bine draga Stefania!!
Laura draga,
astazi am facut si painea impletita si mazarea cu piept de piept si au iesit f bine, spun eu cu modestie:)
M-am chinut putin la impletire dar a iesit ok.
Multumesc frumos.
Este o minunatie blog-ul tau. In afara de bucataria excelenta, intreg blog-ul si scrierea sunt de calitate.
Si iti faci timp sa raspunzi fiecarui lucru, cat de neinsemnat.
Ce pot sa spun. Jos palaria….:)
Cristina Delia
Buna Laura,
am facut astazi painea impletita(ce-i drept m-am cam chinuit pana am prins miscarea dar acum o fac si cu ochii inchisi)si a iesit FANTASTICA!ai mei au adorat faptul ca era atat de crocanta incat iti facea placere sa o rupi doar pentru a auzi sunetul acela care spun francezii ca e unicul mod in care poti intelege care e o paine buna.inainte mi se parea o povara subiectul framantat,dar acum o fac cu multa placere.datorita tie mancam un pic mai natural si mai delicios :)am facut o figura buna cu impletitura.m-am comportat de parca as fi stiut-o dintotdeauna 🙂 chiar daca mi-a trebuit ceva pana am prins miscarea.Ai un blog minunat.Multumesc inca o data.
Draga mea Delia cu mare, foarte mare intarziere iti raspund si te rog sa ma scuzi dar abia acum am vazut comentariul tau. Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si ma bucur mult ca ai incercat painica si mazarea. Te pup cu mare drag si te mai astept pe la mine.
Draga mea tare ma bucur ca v-a placut painica. Pare greu cand explici cum se impleteste dar in momentul in care prinzi miscarea devine totul tare simplu. Cu drag te imbratisez si te mai astept pe la mine.
Am facut si eu painea aceasta minunata. Chiar acum mananc cu pofta din ea. Am incercat multe retete de pe acest blog si sincer toate au iesit de vis, cred ca de la paine sunt foarte putine pe care nu le-am facut, insa de suflet raman Cornetti si checul cu dovleac copt. Va multumesc pentru retetele minunate pe care le oferiti.Corina Diaconu
Vai, Laura, eu fac des paine, dar obisnuita, acum s-o presar si cu rozmarin cred ca va iesi minunata si s-o mai si impletesc in 6 (mersi ca m-ai invatat, incerc maine cu plastilina intai), cred ca va fi o nebunie! Nu am insa rozmarin proaspat, crezi ca nu va iesi la fel de aromata cu rozmarin uscat?
Vai, ce idee minunata! Eu fac des paine, dar obisnuita,acum sa-i pun si rozmarin crec ca ar fi minunata la gust! N-am insa rozmarin proaspat,crezi ca nu va iesi la fel de delicioasa cu rozmarin uscat? Mersi ca mi-ai descoperit impletitura in 6! O s-o incerc intai cu plastilina!
Draga Corina iti multumesc ca ai incercat din retetele mele si da-mi voie sa-ti marturisec ca reteta mea preferata este cea de cornetti. O iubesc tare mult pentru ca intotdeauna am avut mare succes cu ea. Te pupic!!
Ionela draga mea sincera sa fiu nu am folosit niciodata rozmarin uscat dar sunt convinsa ca va aromatiza destul painica avand in vedere ca rozmarinul este destul de puternic ca gust. Te pupic si sa-mi spui cum a iesit!!
Buna Laura,
stii cumva cum se face impletitura de la japoneze? Sunt sigura ca iti aduci aminte de colaceii aceia dulci care se numesc japoneze. Si mai am o intrebare: ai o reteta de pain au lait sau Butterbroetchen? Imi plac tare mult si as vrea sa fac si eu, fara sa "beneficiez" de toate chimicalele care le au cele din comert.
O seara frumoasa iti doresc.
Vanda
Acum am la cuptor aceasta paine , mi-a fost umpic greu cu impletitura dar pana la urma am reusit cat de cat 🙂 . In viitorul apropriat vreau sa gatesc pui cu lamaie la cuptor . Imi poti spune daca nu cumva iese prea acrut puiul ?
Alex, ma bucur tare mult ca ti-a reusit.
Puiul nu iese acru, are doar o usoara tenta de acru, aproape insesizabila.
Draga Laura,
Multumesc mult pentru toate retele tale, absolut superbe! Am incercat foarte multe si te urmaresc mereu!
As vrea sa fac si eu aceasta painica (sper sa-i reusesc impletitura), dar am o intrebare te rog frumos, cuptorul meu nu e cu ventilatie si mi-a zis cineva cu cat sa maresc gradele… as vrea sa stiu daca ai copt painica ta in cuptor cu ventilatie sau fara, te rog. Multumesc anticipat.
Draga Mia, ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
Painica se coace in cuptor cu functia traditionala, caldura si de jos si de sus, deci fara ventilatie.