Retete culinare de salate – Salata aperitiv
Salata de cartofi este un aperitiv foarte gustos si satios, ideala pentru pranz sau cina.
Aceasta salata s-a aflat de multe ori pe masa mea, mai ales vara, cand caldura insuportabila ma impiedica sa gatesc. De obicei fac salata de cartofi simpla, dar de multe ori o combin cu ton si iese deosebit de gustoasa. Daca va place salata fara ton, il puteti exclude.
Mama, o facea si o face in continuare, cu putin peste afumat si cateva masline negre si iesea divin de buna, numai ca aici nu prea se gaseste peste afumat, asa ca eu folosesc ton. Daca folosim peste afumat, salata are un gust un pic mai greu, devenind mult mai potrivita pentru sezonul rece, dar cu ton este mult mai lejera si, nu in ultimul rand, foarte gustoasa.
Ingrediente – Salata de cartofi
- 5-6 cartofi maricei
- 4 oua fierte tari
- 1 ceapa medie
- 4 castraveti murati mici
- 2 gogosari murati
- 3-4 linguri de maioneza
- 100 g ton in suc propriu (2 conserve)
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare pas cu pas de salata aperitiv
- Fierbem cartofii in coaja, ii decojim si ii lasam sa se raceasca. Fierbem si ouale 10 minute (trebuie sa fie tari), le bagam sub jet rece de apa si le curatam.
- Taiem cubulete mici cartofii.
- La fel procedam cu ouale (am oprit un galbenus pentru maioneza), cu castravetii si gogosarii.
- Scurgem bine pestele din conserva si il adaugam peste legume.
- Taiem ceapa solzisori si o adaugam si pe ea peste salata.
- Condimentam salata de cartofi cu sare, piper, verdeata dupa gust si la urma maioneza.
- Amestecam toate ingredientele bine si o bagam in frigider pana in momentul servirii. Se poate manca si imediat, dar daca lasam salata de cartofi sa se odihneasca putin, va fi mult mai gustoasa.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Salata de cartofi
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
1 Review(s) Based on
folosesc adesea retetele tale sau ma inspir si le mai imbunatatesc pe ale mele. imi esti tare draga – asa cum prezinti totul – de aceea cred.eu am varsta mamei tale -posibil , adica 59 ani. succes in toate, sanatate si bucurii. cu drag jeni
vegetarienii nu mananca ton… 😛
Anonim, exista si vegetarieni care consuma peste.
Laura are dreptate, unii vegetarieni maninca si peste. cei care nu maninca nimic de origine animala sint numiti vegani.
Gresit, Ianca, vegani sunt cei care nu folosesc nimic de origine animala nici macar ca imbracaminte (lana, blana, matase). Si nici vegetarienii adevarati nu consuma carne deloc, altfel e un nonsens. „Vegetarienii” care consuma peste, oua, branza, intra intr-o categorie aparte, a celor care nu consuma carne de alte animale din considerente morale sau de sanatate. In alta ordine de idei, Laura Adamache, sunt fan, te ador pe tine, retetele tale, stilul tau. Felicitari!
Masha, multumesc mult pentru aprecieri!
Incredibil de delicioasa aceasta salata. Este preferata sotului meu. O fac in fiecare duminica si nu se satura niciodata de ea.
Alice, scumpa, ma bucur mult mult ca va place!
Pup cu drag!
Ai niste retete extraordinare. Iti multumim pentru ca ni le impartasesti si noua.
Multumesc pentru aprecieri, draga mea!
Pup cu drag!
Am incercat-o si este delicioasa. Iti multumesc pentru reteta!
Sa-ti fie de bine, Gabitza!
Te pup!
Am facut de doua ori salata aceasta saptamana care a trecut, asa mult mi-a placut! E tare gustoasa si parca fiecare ingredient are rolul lui :D. Multumesc de reteta! 🙂 😀
Sa va fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca v-a placut.