Placinta cu Carne si Cartofi


         Placinta cu carne si cartofi – un aperitiv delicios

Placinta cu carne si cartofi detaliu
Placinta cu carne si cartofi, aperitiv delicios cu carne tocata de porc

Placinta cu carne si cartofi se numara printre retetele mele preferate de placinte cu aluat dospit. Este destul de satioasa, asa ca poate fi servita si ca fel principal, nu neaparat ca aperitiv. Spre deosebire de Placinta de carne – Paste 2010, care este facuta cu foi de placinta cumparate din comert, aceasta placinta cu carne si cartofi are la baza un aluat pufos dospit si o umplutura mult mai bogata. Este delicioasa si aspectuoasa.

Ingrediente – Placinta cu carne si cartofi (forma rotunda de 22 cm Ø)

Ingrediente aluat Placinta cu carne si cartofi

  • 300 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou mediu
  • 7 gr drojdie uscata/ 20 g drojdie proaspata
  • 1 cartof fiert si zdrobit (cartoful are 100 g decojit si zdrobit)

Ingrediente umplutura 

  • 350 g carne tocata condimentata (eu am folosit carnea din 4 carnati maricei care deja este condimentata)
  • 100 g brie/cascaval/emmental
  • 200 g mozzarella
  • 2 cartofi micuti fierti

Mod de preparare – Aluat placinta de carne cu cartofi

  • Aluatul l-am facut la masina de paine. Am zdrobit cartoful rece, am adaugat laptele la temperatura camerei, oul, uleiul si la urma faina si drojdia. Sarea se adauga intotdeauna cand masina de paine emite un semnal sonor.
  • Daca il faceti manual, amestecati faina cu drojdia dizolvata in putin lapte si apoi adaugati treptat restul ingredientelor. Framantam aluatul pana devine elastic, apoi il lasam sa dospeasca, cca 60 minute, intr-un loc caldut, ferit de curent.
Placinta cu carne si cartofi - preparare aluat
  • Cat timp creste aluatul ne ocupam de umplutura.

Mod de preparare umplutura placinta

  • Daca folosim carne tocata, o condimentam cu putina ceapa tocata foarte marunt, sare si piper.
  • Curatam matul carnatilor, amestecam carnea cu putina boia iute si doi cartofi micuti, fierti si taiati in cubulete, si o calim intr-o tigaie in care am adaugat 1 lingura de ulei.
  • Dupa ce observam ca nu mai exista deloc lichid in tigaie, stingem focul si lasam umplutura sa se raceasca.
Placinta cu carne si cartofi

Asamblare placinta de carne cu cartofi

  • Rasturnam aluatul pe masa pudrata cu faina si il impartim in doua parti (una mai mare si una mai mica).
  • Intindem cu facaletul portia mai mare de aluat (eu intind aluatul cu mana) pe fundul formei, tapetata cu hartie de copt, si pe peretii formei pana la jumatate.
  • Adaugam carnea macinata care trebuie sa fie rece, mozzarella si branza brie/cascavalul, rupte in bucatele mici.
  • Portia mai mica de aluat, o intindem intr-o foaie subtire si o taiem fasii cu care vom acoperi placinta.
Placinta cu carne si cartofi - preparare si asamblare placinta
  • Punem fasiile peste umplutura, dupa care punem in spatiile facute de fasii, rosii cherry intregi si masline.
  • Lasam placinta cu carne si cartofi maxim 30 minute la crescut si inainte de a o baga la cuptor o ungem cu ulei si o pudram cu seminte de susan, mac, floarea soarelui.
  • Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem placinta cu carne pentru 30-35 de minute sau pana cand suprafata s-a rumenit uniform.
Placinta cu carne si cartofi in forma
  • O scoatem din cuptor si o lasam 3-4 minute in forma dupa care o scoatem cu grija si o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Placinta cu carne si cartofi detaliu
  • O servim calduta. Este delicioasa!

Placinta cu carne si cartofi felie

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu Carne si Cartofi
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 16 Review(s)

18 comentarii la “Placinta cu Carne si Cartofi

  1. Laura spune:

    Scumpa mea frumoasa multumesc ca-ti place si ma gandesc ca merge foarte bine sa o faci cu un mix de legume un picut calite,in foarte putin ulei si apoi scurse bine si racite.Cat despre fiammingea eu zic ca merge in tava de cuptor(si eu am vrut s-o fac initial in ea dar era ocupata)pentru ca oricum nu trebuie sa creasca mult.Sper din tot sufletul sa apar azi pe mess ca am o droaie de drumuri de facut(inclusiv baia in mare de diseara).Trebuie sa rezolvam treaba cu cbox(cutiuta de mesaje)ca sa poti vorbi si tu la tine pe blog cu vizitatorii.Te pupic si diseara cand ajung intru sigur pe mess.Abia astept sa vad fiamminga ta..Pup!!

  2. ina spune:

    Mie mi se pare ca ti-a iesit foarte bine! Pt cei care mananca carne cred ca e tare buna, eu sunt vegetariana de 7 ani, asa ca…ma gandesc daca nu este vreo varianta fara carne. Draga mea, azi fac fiamminga!!!Postez pe blogul meu niste poze, sa o vezi cand e gata. O intrebare doar: in tava de aragaz o pot coace? Te pup si te astept pe mess!

  3. ina spune:

    mmmmm yammy! Chiar ar merge cu legume! Mersi. Ok, eu diseara cam tarziu intru pe mess, dupa 22 ca am ceva treaba dar sper sa putem vb! Te pup si azi postez fiamminga!!!!!!

  4. Happy spune:

    Am vrut sa-ti scriu si pe culinar, da’ m-am luat cu altele. De aceea profit acum sa-ti spun ca arata de milioane tarta asta, arte tot ce-i trebuie, inclusiv cartofi :d. Mi-am trecut=o si eu pe lista cu „To Do, Must Do”
    Tenchiu pentru reteta!

  5. Laura spune:

    Amalia,multumesc tare mult pentru vizita si pentru ca-ti place tarta.Se face simplut foc si zic eu ca e de efect mai ales daca ai musafiri.O zi frumoasa si tie!

  6. Laura spune:

    Tenchiu eu Happy ca iti place.Si eu ador cartofii si i-as baga peste tot.Reteta originala nu prevedea cartofi in umplutura dar m-am gandit ca nu au cum sa nu mearga cu restul ingredientelor si bine am facut ca au dat un gust demential tartei.Data viitoare vreau sa pun mai multi cartofi si sa variez oleaca umplutura.Te pup si mersi de vizita!!

  7. Bucataria-Paradis spune:

    Foarte faina tarta asta,si foarte delicoasa.Am prestat-o si eu azi,si-am avut un succes in familie.Mersi Laura.Te pupam,si mai trec pe la tine cind am putintel timp liber.

  8. Anonymous spune:

    Laura,draga!!!Am facut si aceasta tarta delicioasa.E foarte buna,i-a placut la toata familia.Tot cu carnati proaspeti am facut .Multumesc pentru reteta .AGNES din Timisoara.Te

  9. Laura spune:

    Draga Agnes ma bucur mult ca v-a placut tarta si iti multumesc ca ai incercat-o!! Te pup si un weekend minunat langa cei dragi!

  10. Mihaela G spune:

    Exceptionala! Toata lumea a cerut si a doua portie! Iar la capitolul impresie artistica…nota 10 cu felicitari!

  11. NYTO spune:

    Buna seara Laura!Am facut aceasta placinta si mi-a iesit fffffffffff buna.Iti doresc o toamna frumoasa si multa sanatate tie si intregii familii!Te pup si o seara placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor