Cremolata de capsuni, un desert de vara absolut delicios
Cremolata de caspuni este o versiune imbogatita cu lapte a granitei. Granita este un desert de vara sicilian semi-inghetat compus din apa, zahar si arome (siropuri tari), in general din menta sau lamaie. Cum spuneam, cremolata seamana la textura cu granita numai ca este mai cremoasa si are un gust mai bogat. Este foarte racoaroasa si teribil de gustoasa. Mie imi place mai mult decat inghetata. Se poate face si cu alte fructe: piersici, pepene galben, caise, smochine proaspete, etc. Este delicioasa indiferent de fructul folosit.
Ingrediente – Cremolata de capsuni
- 1 kg capsuni
- 3 portocale (doar sucul)
- 2 lamai mici (doar sucul)
- 500 ml lapte
- 400 g zahar
Mod de preparare – Cremolata de capsuni
- Se curata capsunile, se spala rapid sub un jet rece de apa si se zdrobesc cu furculita (sau la robot dar la viteza mica pentru ca trebuie sa ramana si bucatele de fruct). Se amesteca intr-un vas cu sucul portocalelor si al lamailor. Se lasa la frigider 2 ore.
- Amestecam laptele cu zaharul si il punem pe foc mic pana se topeste tot zaharul (laptele NU trebuie sa fiarba).
- Dupa cele 2 ore in care capsunile au stat la frigider, le amestecam cu laptele rece.
- Punem vasul in congelator pentru minim 6 ore (eu am lasat-o toata noaptea).
- Cu circa o ora inainte de-a servi cremolata de caspuni, o scoatem din congelator. Dupa ce s-a dezghetat partial, o amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn, o punem in pahare si o servim.
- Daca dorim sa folosim robotul, scoatem cremolata cu cca 20 minute inainte de-a o servi si o mixam in robot, apoi o servim.
Absolut delicioasa. Pofta buna!!
Sumar
Nume Reteta:
Cremolata de capsuni
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
5 Review(s) Based on
Buna Laura!ce reteta minunata!si nu am din ce s-o fac!azi nu mai ies!am fost la o intilnire cu o fosta colega(deosebita)am fost inv.la cofetarie!prajiturica a fost buna,dar tu ma astepti cu o reteta deosebita:rocoroasa,delicioasa,aratoasa si sanatoasa(nu are aditivi,consevanti si alte magarii!eu am s-o fac cu lapte de la tara!o trec la prioritati!(si se poate face zici tu cu orice fructe?da?te pup!
Laura, am incercat reteta asta si sotul meu iti multumeste pentru ea.
El e fan ighetata din asta mai usoara.Am s-o fac de multe ori de acum incolo.
By the way, imi plac multe retete de-ale tale.
Micul,iti multumesc mult ca ai incercat-o si ma bucur mult ca v-a placut!La noi se face foarte des,fiind foarte simplu de facut si foarte lejera ca gust!!Daca vrei s-o mai incerci,incearca s-o faci cu piersici.Iese ceva demential de bun!!Te pup!!
Anonim, nu, laptele nu se branzeste in combinatie cu fructele. Deci nu-ti face probleme.
Dar cand amesteci laptele cu fructele care sunt acide aceste nu se branzeste?
Laura, ce pofta mi-ai facut. Tocmai cautam retete pentru inghetata pe internet si ma gandeam sa vad ce ne propui si tu. Arata fabulos!
Daca se intampla sa faci o inghetata divina cu ciocolata, asteptam reteta 😀
Arata foarte bine! Dar nu am inteles de ce trebuie incalzit laptele?? Doar asa ca sa se topeasca zaharul? Multumesc, Vera
Zaharul trebuie topit pentru ca altfel o sa-l simti in momentul in care mananci cremolata. Si putem sa il topim numai daca incalzim laptele in acest caz. Te pup Vera!
in loc de lapte simplu se poate pune si lapte condensat ??
Nu, laptele condensat are o consistenta mai densa si nu este indicat pentru aceasta reteta.
Laura, daca înlocuiesc căpșunile cu alte fructe sucul de portocale si cel de lămâie ramane, nu? Cred ca e f Bun și așa fara sa-l pui la congelator, eu fac o varianta cu banana, căpșuni, lapte de soia și miere și-l beau ca smothie. O sa încerc și varianta cu suc de portocale, numai ca nu prea mai sunt căpșuni. Pup
Da, sucul de portocale si lamaie raman, indiferent de fructele folosite.
Foarte interesanta reteta ta de smoothie. O s-o incerc cu siguranta.
Te pup!
Se poate înlocui laptele normal cu cel de cocos, spre exemplu?
Da, sigur ca da. iese minunata cremolata cu lapte de cocos.