Trandafiri cu Miere si Scortisoara Cartellate


Retete culinare – Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate

Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate

Trandafirii cu miere si scortisoara Cartellate sunt dulciuri traditionale regiunii Puglia.

Modul de preparare al acestor trandafiri cu miere si scortisoara este foarte interesant, iar rezultatul, garantat, delicios. M-am indragostit de aluatul acestor trandafiri dulci imediat dupa ce i-am facut pentru prima data si de atunci, ii refac cu multa placere ori de cate ori simt nevoia de un desert delicios.

Ingrediente Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate

  • 500 g faina
  • 100 ml vin alb/rosu de buna calitate
  • 50 g ulei
  • 100 ml apa
  • un varf sare
  • ulei pentru prajit
  • miere si scortisoara

Mod de preparare

  • Punem faina intr-un bol iar in centrul ei adaugam uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, sila sfarsit adaugam apa.
  • Framantam pana obtinem un aluat elastic.
Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate - aluat
  • Acoperim aluatul cu un servet si il lasam pe masa sa se odihneasca 30 minute.
  • Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor pudrat cu faina.
  • Taiem cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm.
Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate - foaie aluat
  • Luam o fasie si ii prindem partile laterale la o distanta de 2-3 cm.
Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate - preparare aluat
  • O rulam in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulam (sper sa fi fost clara)
Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate - modelare aluat
  • Le lasam pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore.
  • Le prajim in baie de ulei incins pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le punem la scurs pe hartie absorbanta.
Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate prajiti
  • Dupa ce trandafirii Cartellate s-au racit un pic, ii dam prin miere topita si apoi ii pudram cu scortisoara.
  • Sunt foarte crocanti si aromati!

Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate detaliu finalPofta buna!!

Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate -  detaliu final

12 comentarii la “Trandafiri cu Miere si Scortisoara Cartellate

  1. Angi spune:

    Foarte interesant modul de formare al trandafirilor, cat despre aroma nici nu mai vorbesc…super!
    Weekend placut, pupici!

  2. Ana B spune:

    Cred ca-s deliciosi. Mama mea facea ceva asemanator doar ca dintr-un aluat precum cel de taitei de casa. Voi incerca reteta si daca-mi ies ok ii duc si mamei 🙂 Multumim!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea vinul le da o consistenta foarte crocanta. Il poti inlocui cu apa dar consistenta va fi un pic diferita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor