Retete culinare – Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate
Trandafirii cu miere si scortisoara Cartellate sunt dulciuri traditionale regiunii Puglia.
Modul de preparare al acestor trandafiri cu miere si scortisoara este foarte interesant, iar rezultatul, garantat, delicios. M-am indragostit de aluatul acestor trandafiri dulci imediat dupa ce i-am facut pentru prima data si de atunci, ii refac cu multa placere ori de cate ori simt nevoia de un desert delicios.
Ingrediente Trandafiri cu miere si scortisoara Cartellate
- 500 g faina
- 100 ml vin alb/rosu de buna calitate
- 50 g ulei
- 100 ml apa
- un varf sare
- ulei pentru prajit
- miere si scortisoara
Mod de preparare
- Punem faina intr-un bol iar in centrul ei adaugam uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, sila sfarsit adaugam apa.
- Framantam pana obtinem un aluat elastic.
- Acoperim aluatul cu un servet si il lasam pe masa sa se odihneasca 30 minute.
- Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor pudrat cu faina.
- Taiem cu o roata zimtata, sau cu un cutit, fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm.
- Luam o fasie si ii prindem partile laterale la o distanta de 2-3 cm.
- O rulam in forma de spirala prinzand partea rulata cu cea peste care o rulam (sper sa fi fost clara)
- Le lasam pe masa din bucatarie sa se usuce pentru cca 2-3 ore.
- Le prajim in baie de ulei incins pe o parte si pe alta, pentru 2 minute pe fiecare parte. Le punem la scurs pe hartie absorbanta.
Arata minunat! Va trebui sa le incerc si eu zilele astea, sunt deosebite.
Lara, draga mea, sunt delicioase! Am sa le refac si eu foarte curand.
Pup cu drag!
Foarte interesant modul de formare al trandafirilor, cat despre aroma nici nu mai vorbesc…super!
Weekend placut, pupici!
Angi, draga mea, ma bucur ca iti place reteta.
Pup cu drag si weekend placut si tie!
Delicios, iar prezentarea este deosebita…
Bubu, tare ma bucur ca iti plac trandafirasii.
Pup!
Cred ca-s deliciosi. Mama mea facea ceva asemanator doar ca dintr-un aluat precum cel de taitei de casa. Voi incerca reteta si daca-mi ies ok ii duc si mamei 🙂 Multumim!
Ana, draga mea, sper sa va placa!
Pup cu drag!!
Cu ce putem inlocui vinul?
Cristina, draga mea vinul le da o consistenta foarte crocanta. Il poti inlocui cu apa dar consistenta va fi un pic diferita.
am facut reteta de mucenici si au esit nemai pomenit se pot face si cornuri cu rahat
am facut mucenici si au esit superbi am facut si cornuri cu rahat