Retete culinare Tarte si Rulade – Rulada cu Crema de Branza
Rulada cu crema de branza este un aperitiv delicios si foarte practic. Pentru ca aveam prin frigider niste branza philadelphia si cum eu nu o mananc goala, am zis sa fac repede aceasta rulada cu crema de branza. E delicioasa! Puteti umple rulada si cu alt tip de branza cremoasa daca nu sunteti fani philadelphia.
Ingrediente – Rulada cu crema de branza
- 60 g unt
- 60 g faina
- 300 g lapte
- 4 oua
- 200 g branza moale (eu am folosit philadelphia dar se poate folosi orice branza cremoasa)
- 50 g parmezan
- o mana masline
- 150 g mortadella/sunca
- 50 g cascaval taiat cubulete mici
- marar/patrunjel
- 1/2 ardei rosu gras taiat in cubulete mici
- 50 g smantana groasa
Mod de preparare
- Facem un sos bechamel din unt, faina si lapte, astfel: topim untul la foc mic, adaugam toata faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi adaugam laptele rece treptat si amestecam. Il lasam pe foc sa se lege bine (circa 2-3 minute) dupa care stingem focul si acoperim cratita cu o folie alimentara de plastic si il lasam sa se raceasca.
- Pana se raceste sosul facem crema de branza. Amestecam branza philadelphia cu smantana, cubuletele de cascaval, verdeata, mortadella, ardeii si maslinele. Bagam la frigider crema obtinuta.
- Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam galbenusurile pe rand in sosul bechamel rece si mixam. Dupa ce am incorporat toate galbenusurile adaugam treptat albusurile batute bat si amestecam de jos in sus pana cand il inglobam perfect in bechamel.
- Punem aluatul ruladei in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie copt, il pudram cu parmezanul ras si-l coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru maxim 30 minute.
- Dupa 30 minute, scoatem aluatul si il ungem (cat este cald) cu crema de branza. Rulam rulada cu crema de branza si o invelim intr-o folie de alumniu.
- O punem in frigider pentru 2-3 ore.
Este delicioasa! Pofta buna!
Autor: +Laura Adamache
Sumar
Nume Reteta:
Rulada cu Crema de Branza
Publicata:
Voturi:
4 Review(s) Based on
yummy
Buna Laura si felicitari pentru tot ce faci! Ai niste retete minunate si extrem de bine explicate si ilustrate! Eu am 18 ani si te-am descoperit de anul trecut, vreau sa-ti spun ca am incercat multe retete si absolut toate mi-au iesit! Acum tocmai am terminat rulada asta si desi eram un pic reticenta, mi-a iesit exact ca a ta!Spor la treaba in continuare si… la mai multe retete minunate!
Madalin, draga mea, ma bucur tare mult sa aud ca la o varsta atat de frageda te preocupa bucataria.
Te pupic cu mare drag si iti multumesc ca ai incercat retetele mele!
Te mai astept cu drag pe la mine!!
draga Laura chiar ma gandeam ce sa fac de pentru masa de florii pentru ca am 2 sarbatoriti in familie si ma gandeam sa imi incant invitati cu ceva bun si nu traditional pentru ca invitati mei asteapta de la mine altceva decat mezeluri :)) iar aceasta rulada va insoti masa noastra alaturi de un tort selectat deja de pe blogul tau. :*
Draga Laura, sper ca esti prin preajma.As vrea sa stiu cat de repede daca aluatul acesta se preteaza a fi facut cu amidon de porumb. Baietelelul meu cel mic are o intoleranta provizorie la gluten si as vrea sa o poata manca si el. Multumesc.
Ralitza, draga mea, imi cer scuze ca nu am raspuns imediat.
Nu am incercat-o cu amidon, din pacate, dar o poti face intr-o cantitate mai mica ca sa vezi daca iese.
Pup cu mare drag!
am facut nu mi-a crescut aluatul ruladei !:(