Lahmacun este o specialitate tipica Orientului Mijlociu, consumat cu precadere in Turcia.
Delicioasele Lahmacun, sunt compuse dintr-un aluat subtire si un topping format din carne de vita sau miel, legume (rosii, ceapa) si condimente (patrunjel, coriandru). Seamana oarecum cu vestitul kebap care nu
Ingrediente aluat – Piadine turcesti Lahmacun
- 450 gr faina
- 1 lingurita sare
- 7 gr drojdie uscata sau 20 gr drojdie proaspata
- 280 ml apa calduta
- 2 linguri ulei masline sau de floarea soarelui
Ingrediente umplutura
- 500 gr carne tocata vita/miel
- 2 cepe mici
- 3 rosii decojite si tocate marunt
- 1 ardei mic rosu iute
- 1 lingura mare de patrunjel/coriandru tocat
- sare
- piper
- ulei masline de uns
Mod de preparare aluat
- Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti manual, procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
- In timp ce aluatul dospeste, facem umplutura.
Mod de preparare umplutura
- Tocam ceapa marunt si o calim in 3-4 linguri de ulei, adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile decojite si tocate.
- Dupa cca 5-6 minute, adugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventual niste boia iute.
- Amestecam bine si o lasam pe foc mic pentru cca 15-20 de minute. Stingem focul si o lasam sa se raceasca.
Asamablare lahmacun
- Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru portii egale.
- Intindem prima portie de aluat intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei. Deasupra foii, punem un sfert din umplutura.
- Coacem primul lahmacun in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 12-15 minute (nu mai mult).
- NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu de rulat.
- Dupa ce am copt toate cele patru piadine Lahmacun, le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).
Noua ne-au placut teribil de mult. Pofta buna!
Cred ca pana la urma incerc pe rand retetele tale. Am facut piadinele pentru masa de amiaza, eu le-am pus si un sos de smantana-iaurt-usturoi langa. Absolut mortaleeee! Ai un blog nemaipomenit si retete pe masura!
Vai ce draguta ai fost Laura draga mea!! Iti multumesc tare mult ca iti place bloguletul meu iar sosuletul tau imi face rau cu ochiul asa ca o sa-l incerc cand le voi reface. Te pupic cu mare drag!!
Laura, in weekend am incercat piadinele si au fost exceptionale 🙂 Multumim pentru reteta!