Saratele cu Parmezan


Saratelele cu parmezan sunt un aperitiv delicios, ideale pentru cei care iubesc snack-urile.

Aceste delicioase saratele cu parmezan, asemanatoare saratelelor romanesti clasice, sunt ideale servite ca aperitiv, alaturi de diferite creme de branza sau  servite ca atare, langa o halba cu bere.

Daca va doriti niste saratele asemanatoare ca gust cu pizza, puteti sa incercati aceste delicioase saratele cu gust de pizza. Ambele retete de saratele sun delicioase si deloc complicat de facut.

Saratele cu parmezan asezate pe un platou

Ingrediente – Saratele cu parmezan

  • 170 gr faina
  • 100 gr unt
  • 80 gr parmezan/cascaval
  • piper
  • paprica iute
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • 1 albus batut pt uns

Mod de preparare

  • Punem intr-un vas faina, piperul, paprica si untul la temperatura camerei si amestecam. Adaugam branza si mustarul, amestecam bine iar la sfarsit adaugam galbenusurile.
Saratele cu parmezan
  • Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen pe care-l punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa timpul de repaus, intindem aluatul de saratele intr-o foaie (blatul de lucru nu se pudreaza cu faina deoarece aluatul este suficient de gras pentru a nu se lipi de el) de cca 0,6-0,8 cm.
  • O taiem in saratele de cca 1-2 cm latime si 4-5 cm lungime pe care le asezam in tava de cuptor, tapeta cu hartie de copt. Ungem saratele cu parmezan, cu 1 albus usor batut cu furculita.
Saratele cu parmezan
  • Coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.
Saratele cu parmezanPofta buna!!

Puteti pune chimen sau diferite ierburi aromatice in aluat.

10 comentarii la “Saratele cu Parmezan

  1. Anonymous spune:

    sint foarte aspectoase sicred fffffff bune.numai ca pe mine ma omoara masuratorile.locuiesc in usa si gramajele sint altfel dupa cum cred ca stii deja.de ex aici parmezanul l-ai cintarit inainte sau dupa ce l-ai ras?sau e acelas lucru?mssssssssss.mary

  2. Laura spune:

    Mary sunt foarte bune bastonasele si rapide foc. De multe ori m-am lovit si eu de conversia cup-gram, sau tablespoon-gram si tot asa. Nu are importanta cand cantaresti parmezanul pt ca are aceiasi grutate si inainte si dupa ce l-ai ras. Te pup si sper sa iti placa daca le incerci!!

  3. Rux spune:

    Esti incredibila!!! Trebuie sa fie minunate Laura!!! Uite acum ma apuc de ele…si am sa ma gandesc la tine scumpa mea Laura!!!

  4. Rux spune:

    Am facu bastonasele si au iesit foooaaaarte bune la gust Laura…iti multumesc…as avea nevoie de parerea ta…nu stiu de ce…aluatul a fost foarte sfaramicios si m-am chinuit practic sa intind foaia…oare unde am gresit?…am reusit pana la urma…dar cu destul de multa greutate…poate pentru faptul ca untul nu era chiar la temperatura camerei?( greseala mea)…vad ca la tine sunt perfecte…..te pup cu mare drag!

  5. Laura spune:

    Draga mea Rux tare ma bucur ca ti-au placut!! Untul trebuie sa fie moale moale ca sa se compacteze bine aluatul. In general tipurile de faina absorb in mod diferit ingredientele lichide si ma gandesc ca se poate si din cauza asta sa nu iti fi iesit compact aluatul. Daca le mai refaci si ai aceiasi problema pune fara grija inca putin mustar sau inca putin galbenus. In felul asta nu vei mai avea probleme cu aluatul. Te pupic draga mea!!

  6. Daisy spune:

    Eu am adaugat si chimen in compozitie si pe deasupra.
    Le-am scos din cuptor acum 20 de minute – sint excelente!!!!! 😀 Multumesc pentru reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor