Clatite Japoneze Dorayaki


Clatitele japoneze dorayaki se fac extrem de simplu si sunt delicioase.

Clatite Japoneze Dorayaki

Clatitele japoneze dorayaki seamana mai degraba cu american pancakes decat cu clatitele traditionale. Imi cer scuze de la inceput pentru calitatea pozelor dar aveam bateriile descarcate si m-am grabit sa fac totusi cateva poze. Rapide, fara fir de grasime si cu un gust delicios, clatitele japoneze dorayaki sunt ideale pentru micul dejun.

Ingrediente – Clatite japoneze Dorayaki

  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf copt
  • 2 linguri miere
  • 100 gr zahar
  • 4 linguri apa

Mod de preparare – Clatite Dorayaki

  • Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare.
  • Adaugam faina treptat ca sa nu se formeze cocoloase, amestecam bine ai apoi adaugam si cele 2 linguri de miere.
Clatite Japoneze Dorayaki - compozitie
  • La sfarsit punem praful de copt dizolvat in apa, amestecam si lasam aluatul cel putin 30 minute, acoperit, la frigider.
Clatite Japoneze Dorayaki - preparare aluat
  • Punem la incins o tigaie de teflon (nu o ungem cu nimic).
  • Umplem jumatate de polonic cu aluat si il punem in centrul tigaii bine incalzite. Nu miscam tigaia si nu atingem suprafata clatitei cu nimic. O lasam sa se intinda singura.
  • Cand apar primele basicute pe suprafata clatitei dorayaki, o intoarcem pe partea cealalta.
  • Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar marginea sa fie deschisa la culoare.
Clatite Japoneze Dorayaki - in tigaie
  • Noi le-am servit cu nutella dar sunt delicioase cu sirop de artar sau agave. Traditional, aceste clatite dorayaki se servesc cu marmelada Anko, obtinuta din Azuki, o specia de fasole rosie.
Clatite Japoneze Dorayaki - detaliu finalPofta buna!!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Clatite Dorayaki
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 75 Review(s)

35 comentarii la “Clatite Japoneze Dorayaki

  1. Ana spune:

    Draga mea,cu ce as putea inlocui mierea in aceste clatite,stii cumva? hmmmmmmmm,cum arata,da’ mai ales ce gust trebuie sa aiba…si sunt asa de prezentabile,as face si eu pt duminca, am musafiri, Multam fain, pupici

  2. Laura spune:

    Scumpa Ana eu o data am scos mierea din aluat si mi-au iesit la fel de bunute. Te pupic si sper tare mult sa iti placa!!

  3. reli spune:

    multumim frumos pentru delicioasa reteta le-am facut ieri seara si cum efectiv s-au evaporat,am repetat operatiunea azi cu la fel de mult succes la familia si vecinele mele.

  4. Luana P spune:

    Buna! Clatitele astea sunt extraordinar de gustoase dar am o problema: mereu partea de jos se rumeneste repede iar sus inca ramane lichid astfel ca atunci cand le intorc iese un dezastru. Am incercat sa le tin la foc mic mic, si cu capac deasupra dar patesc la fel. Sa fie vina tigaii?.. e teflonata! As aprecia mult un sfat pentru ca vreau sa-mi iasa la fel de frumoase la in poza ta! 🙂 Multumesc mult!

    • Bianca spune:

      Sarumana,eu cu mama mea am incercat vro 6 clatite..2 am aruncat 4 am pastrat.Nu miau iesit excelent..adica dumneavoastra ati zis : Ambele fete trebuie sa fie netede si maronii iar marginea sa fie deschisa la culoare. . Dar mie mia iesit dea doaselea. Ce trebuie sa fac?

  5. anonymous spune:

    foarte bune clatite….s-a meritat sa le incerc…. daca ai putea sa postezi pe blog niste retete de supe, borsuri m-ai ajuta foarte mult… Multumesc:*

  6. Laura spune:

    Luana draga mea aluatul de deasupra ramane lichid asa ca iti trebuie o paleta sau un cutit cu lama lunga si lata si trebuie intoarse cu foarte mare rapiditate. Cateva picaturi din partea lichida de deasupra ti se vor imprastia dar daca intorci clatita cu rapiditate si fara ezitari nu vei avea probleme. In momentul cand apar primele basicute pe suprafata lichida a clatitei (in general se intampla cam in 30-40 secunde)o intorci rapid. Te pupic si sper tare mult sa iti fie de folos sfatul meu.

    • Adriana spune:

      Bunaa!
      Rețeta e minunata ,fara lactoza și am înlocuit faina de grau cu mix fara gluten și au ieșit super gustoase … Simpla și super gustoasa !
      Prietenilor mei le-a plăcut enorm!!!
      P.S :Eu am dublat doar mierea de albine ,ptr că nu e bun zaharul la dieta…. 🥰🥰🥰🥰

  7. Wonder spune:

    Salut, asta este a treia reteta pe care o incerc de la tine si sunt incantata, la fel si prietenul meu;))
    Am auzit de curand replica " in ziua de azi noi nu mai mancam, noi ne hranim" pe undeva pe la tv . In mare parte asa e, dar noua ne place sa mancam, si mai mult, mie imi place sa gatesc. Asa ca ma incanta blogul tau si o sa mai incerc cu incredere niste retete 🙂

    Apropos de reteta aceasta, eu n-am avut miere asa ca n-am pus, si nici zahar indeajuns nu mai avea in casa ( si nu m-am obosit sa ma duc sa iau ;)) ) asa ca nu au iesit prea dulci, dar totusi f f bune. Am adaugat niste gem pe ele la sfarsit si am rezolvat problema cu dulcele. Data viitoare le voi face "ca la carte" 😀

    Te salut,
    Wonder

  8. Elenica spune:

    Salutare! Eu am facut o singura data clatite asa pufoase, insa reteta era de „pancakes” e un pic diferita. Asta, vad ca, are mai putina faina si mai multe oua, ideea e ca mi-a parut cam gros aluatul,desi am urmat cantitatile corect, presupun ca asta e mai pufoasa, si mai buna. O sa incerc cu siguranta! 🙂 Felicitari pentru tot ce faci. Am descoperit de curand „cartea ta de bucate”, si am mai vazut eu cateva retete foarte tentante. Succes in toate, iti doresc! O zi minunata!

    • Laura spune:

      Elenica, draga mea, si dorayaki sunt un fel de pancakes deci alautul trebuie sa fie mai grosut.
      Pup cu drag si ma bucur ca-ti plac retetele mele.

    • Laura spune:

      Ioana, scumpa, praful de copt se stinge in cele patru linguri de apa. La reeditarea retetei s-a strecurat o mica greseala pe care am rectificat-o acum.
      Pup cu drag si multumesc ca mi-ai atras atentia!

  9. iuliak spune:

    Buna ziua, Laura!

    Tocmai am incercat reteta si mi-au placut foarte mult clatitele! Eu am injumatatit cantitatile indicate pentru ca vream prima data doar sa le testez. Dar cum sunt atat de bune, cu siguranta voi mai face, in cantitati mai generoase. In aluat am adaugat si un praf de scortisoara macinata, iar cand au fost gata le-am uns cu putina miere si am taiat feliute de banane. Dar bineinteles, se pot face tot felul de combinatii.

    Multumesc inca o data si iti doresc numai bine!

  10. lenuta spune:

    Buna ziua Laura!!!
    Am incercat si eu aceste clatite…sunt super dar numai care reusesc sa se coaca …pentru ca la mine ramanea un strat in mijloc necopt…si daca lasam mai mult se ardeau….ce pot sa fac?

    • Laura spune:

      Draga mea, iti recomand sa folosesti o tabla pe care sa o pui intre flacara si tigaie.
      Daca se ard inainte de-a se coace, inseamna ca folosesti o tigaie cu fund destul de subtire.
      Te pup!

  11. Sarra spune:

    Buna, am si eu o mare problema cu clatitele astea : NU-MI IES DE NICI O CULOARE! Cand vreau sa le intorc raman lipite de tigaie, iar tigaia este foarte buna. Ar trebui sa ma las de experimentat 😐 x(

  12. elena spune:

    iti urmaresc blogul de multa vreme si am tot incercat retetele tale. la fel ca aceste clatite, pe care le-am facut de dimineata, au fost foarte bune! iti multumesc pentru inspiratie 🙂

    • Laura spune:

      Alexandra, ma bucur mult ca ti-au placut. Incearca sa folosesti o tigaie cu fund gros. In acest fel, nu se va arde sigur tigaia.

  13. Adriana spune:

    Bunaa!
    Rețeta e minunata ,fara lactoza și am înlocuit faina de grau cu mix fara gluten și au ieșit super gustoase … Simpla și super gustoasa !
    Prietenilor mei le-a plăcut enorm!!!
    P.S :Eu am dublat doar mierea de albine ,ptr că nu e bun zaharul la dieta…. 🥰🥰🥰🥰

  14. Vladislav spune:

    Le-am incercat și sunt delicioase.
    Vă mulțumesc domnișoară Laura, dar am o întrebare cât trebuie să pun ca să fie pentru minim 10 persoane

    • Laura Adamache spune:

      Ma bucur mult ca v-au placut. Pentru 10 persoane, va recomand sa dublati cantitaea ingredientelor.
      Din ingredientele din reteta ies cca 9 clatite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor