Chiflele hamburger sunt delicioase pentru orice sandwich.
Aceste chifle hamburger sunt incredibil de pufoase, se fac destul de repede si se pot folosi pentru hamburger, cheeseburger, dar si umpluti cu dulceata, gem sau nutella. Chiflelele se mentin pufoase chiar si pentru 4 zile, daca le tinem inchise intr-o punga de plastic sau, daca doriti sa le serviti peste mai mult timp, le puteti congela.
Ingrediente – Chifle Hamburger
- 500 g faina
- 1 lingurita mica rasa zahar
- 1/4 lingurita mica miere
- 300 ml lapte
- 20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
- 40 g unt
- 10 g sare
Mod de preparare – Chifle Hamburger
- Din cauza lipsei de timp, eu am facut aluatul in masina de paine de data asta. Am pus in vasul masinii, laptele, untul la temperatura camerei, zaharul, mierea, faina si apoi drojdia. Am actionat masina si intr-o ora si 50 minute am obtinut un aluat foarte pufos si bine crescut.
- Daca le facem manual procedeul e urmatorul: Frecam drojdia cu mierea si zaharul si o amestecam cu 150 ml de lapte din cantitatea totala. Adaugam treptat faina amestecata cu sarea si framantam.
- Adaugam apoi untul si laptele ramas si framantam pana la omogenizare. Acoperim cu folie alimentara si lasam 30-45 minunte la crecut.
- Impartim aluatul in 6 bucati de cca 100 g fiecare. Le dam o forma rotunda, de chifla, si le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt . Le lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul (cca 40 minute).
- Coacem chiflele pentru hamburger in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20 minute.
- Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele hamburger fierbinti.
- Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 ml apa rece si dam intr-un clocot. O lasam sa se raceasca. Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amestecul de apa si amidon, usor caldut.
- Sunt extraordinar de pufoase. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Chifle Hamburger
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
34 Review(s) Based on
lAURA LA CHIFLELE PT.HAMBURGHERI DACA NU AM AMIDON DE PORUMB CU CE SA LE DAU SA FIE MOII?????ASTEPT DESTUL DE REPEDE CA MIINE DIM.VREAU SA LE FAC!MULTUMESC MULT!
Draga Mariana le poti unge imediat ce le scoti din cuptor cu putin unt topit si caldut ca la soare sau cu putin ulei.Chiar daca nu le ungi cu nimic tot moi vor fi.Te pupic si iti tin pumnii!!
Laura,atunci am facut altceva!dar miine si astea le fac!mersi de sfat!le voi unge cu putin unt!te pup!
Servus Laura,
din link in link am descoperit blogul tau acum 2 saptamani si am fost fermecata. Rar de tot mi se intampla. Felicitari! 🙂
Am tot incercat sa raspund insa desi nu-s noua in ale virtualului nu stiu mai nimic despre bloguri asa ca mi-am creat si blog numai sa pot sa-ti scriu 2 vorbe 🙂
Am un mic tip pt ca am vazut ca framanti cu masina de paine. Eu am un malaxor Kitchen Aid de peste 4 ani si sint absolu indragostita de el. Iti recomand cu caldura sa-l incerci
trebuie sa scriu cate ceva 9culinare bineinteles) in blog-ul meu (sa vad cum s-o mai face si asta). Am si eu ceva reteta faine
te puo si inca odata felicitari
Hilda
Draga Hilda, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale frumoase si da-mi voie sa-ti spun ca ma simt magulita. Pentru mine, faptul ca munca mea este apreciata, inseamna extrem de mult.
Kitchen Aid este urmatorul lucru pe care o sa mi-l cumpar pentru ca mi-l doresc foarte mult timp. Stiu ca este foarte bun si abia astept sa-l vad la mine in bucatarie.
Draga mea, astept un link al blogului tau si in caz ca ai nevoie de ajutor nu ezita sa-mi spui.
Inca o data multumesc si numai bine!!
Mersi Laura de urari si ti le intorc
Cu kitchen aid n-o sa-ti para rau sigur, eu deja ma uit cu jind dupa feluritele atasamente: de tocat carnuri, de facut paste. Sa tot bucataresti in conditiile astea
am dat start la blog, sa stii ca am moderez pe 2 forumuri si am multe multe retete si poze, nu asa pe pasi cum ai pus tu insa cu rezultatul final. aici e linkul am pus cate ceva O sa-mi fac timp (ca tot vine baba iarna) sa scriu mai multe
te pup
Draga Hilda multumesc tare mult pentru link.Deja te-am vizitat si mi-au placut tare mult clatitele tale. Cred ca sunt o nebunie. Te pup si o sa te vizites de-acum incolo.
Laura,in primul rand vreau sa te felicit pentru minunatul blog pe care il detii si bineinteles te mai felicit si pentru acele 2 maini care fac ca visele sa se indeplineasca :* !
Am executat si eu astazi Panini si nu am cuvinte ca sa iti descriu cat de buni au iesit.
Sa treci si pe la mine sa ridici un premiu.Te pup si mult succes in continuare ! :*
Te pup Iulia draga si iti multumesc tare mult pentru cuvintele tale!! Ma bucur enorm ca ai incercat reteta asta pe care eu tare o iubesc si tare as mai incerca-o acum. Sa va fie de bine Iulia draga si mananca unul si pentru mine ca tare mi-ai facut pofta!! Pup pup!!
Multumesc pentru premiu Iulia!! Acum merg sa il ridic.
Laura draga, vin si aici sa iti multumesc! Am facut paninii si sunt foarte incantata de ei, am facut parizienele cu fondant de mere – exceptionale – iar acum urmeaza cornetti! Cu siguranta voi incerca multe alte retete de la tine pentru ca sunt sigura ca imi vor iesi si vor fi foarte apreciate.
Esti o comoara pentru tinerele gospodine, dar si pentru cele experimentate! Felicitari!
Georgiana.
Draga Georgiana tare ma bucur ca ti-au placut retetele incercate. Iti multumesc ca le-ai incercat si te mai asptept cu drag pe la mine. Pupici!!
Draga Laura, am si eu o intrebare de incepatoare.. deci cam stupida, dar ca sa fiu sigura…:D 300 gr lapte = 300 ml lapte? Multumesc frumos 🙂
Cristina draga mea nu e deloc stupida intrebarea. 300 ml inseamna 300 gr. Eu m-am obisnuit sa cantaresc si lichidele in grame. Te pupic si sa-mi spui cum ti-au iest daca ii incerci!!
Multumesc frumos, Laura. Sa stii ca am facut chiflele de atunci chiar daca nu eram sigura, pt ca nu mai aveam rabdare!!! :)) Au iesit foarteeeeeee bune! Au avut mai mult farmec decat chifteluta de carne de vita din hamburger :)) Miroseau a lapte si unt si se topeau in gura pur si simplu. Foarte buna reteta, felicitari 🙂
Deja am copiat multe retete de pe blogul tau deoarece sunt excelente,pana acum am facut doar biscuitii sah dar urmeaza si restul,Multumesc ca pui reteta si pt cei care nu au aparat de facut paine.Mult succes in continuare.Abia astept sa incerc.
Cristina draga mea tare ma bucur ca le-ai incercat si ca ti-au placut. Te pupic cu drag!!
Draga mea Stefania tare ma bucur sa aflu ca iti plac retetele mele si ca ai incercat biscuiteii. Te pupic cu drag si astept sa incerci si alte retete.
Le-am facut si eu aseara impreuna cu micul meu ajutor in bucatarie:baietelul meu de 7 ani.
Sunt delicioase, pufoase….o nebunie.
Esti magnifica !!
Ai fost la mine in vizita?
Cristina
Buna Laura,
Intrebare: tu scrii ca pui miere… dar… nu ies dulci painicile?
arata foarte bine si ma tenteaza 🙂
merci
Buna Mada,
Te asigur ca nu ies dulci, dar daca doresti poti inlocui mierea cu 1 lingurita rasa de zahar. Zaharul si mierea ajuta aluatul sa creasca frumos.
Te pup!!
Le-am facut. Au iesit fff bune!! 🙂
foarte pufoase. astazi s-au mai intarit putin, azi noapte cand le-am terminat erau foarte pufoase, dar oricum gustoase si excelente pt micul dejun.
Multumesc de reteta 🙂
Ce ma bucur ca ti-au placut Mada!!! Pup cu drag si daca vrei sa se mentina moi moi le bagi intr-o punga de plastic. Or sa ramana moi multe multe zile!!
Pup!!
Am si eu la dospit in tava aceste chifle, sunt tare curioasa cum ies.
Nu pot descrie gustul acestor chifle in momentul in care le-am gustat cu putin unt, sincer mi-am adus aminte de copilarie, de painea bunicii din cuptor, este ceva divina, fetitza mea de 1 an si 4 luni a mancat jumatate de chifla pe nerasuflate, este extraordinara, multumim ca ne-ai incantat ziua cu mirosul acestor chifle, la noi este ceatza si frig, te pup cu drag .
Cristina scumpa, ma bucur atat de mult ca ti-au placut!!
Pupa fetitza mica si dulce din partea mea!!
Toata familia s-a indragostit de aceste chifle, de dimineata am mai facut o portie.!!
Laura, atata sunt de buuunnneeee de nu-ti pot spune. Ca tu oricum stii deja 😛 Initial am vrut sa fac o paine, apoi am cautat pe blogul tau, pentru ca stiam precis ca gasesc ceva bun si am dat de aceste bunatati. Sunt minunate! Cu permisiunea ta, o sa le postez si eu pe blogul meu ca sa mearga la cat mai multe harnicute.
Laura ce tip de faina trebuie sa folosesc ?eu locuiesc in italia, 00 e buna ?sau una speciala pt paine?
Felicitari pt retetele tale minunate din care ma inspir.
Dana, draga mea, daca locuiesti in Italia, cumpara faina Manitoba. Este foarte foarte buna pentru paine, cozonaci si orice aluat cu drojdie.
Pup si iti multumesc ca iti plac retetele mele!!
Multumesc mult ca mi-ai raspuns,maine le voi face………
Cu mult drag, Dana scumpa!! Abia astept sa imi spui cum au iesit!!
am facut panini astia de nenumarate ori…din faina alba si cu tot felul de alte „incuscriri”, sunt superbi! sincera sa fiu, cei mai buni tot doar din fain alba sunt dar…ne mai gandim si la intestine, nu?! 😉 multu mult de reteta!
Betty, draga mea, ai dreptate, cei mai buni sunt tot cu faina alba dar din pacate nu la fel de sanatosi in comparatie cu cei cu faina integrala.
Pup cu drag si sa-ti fie de bine!
Buna Laura,
Felicitari pentru blog-ul tau extrem de apetisant :).
Am facut ieri panini si au iesit tare gustoase – azi nu mai e nimic din ele.Baietelul meu de 1 an si 1 luna a mancat si el cu placere.
As vrea totusi sa te intreb ce fel de foc trebuie la cuptorul clasic, deoarece mie mi s-au ars putin pe fund painicile in 20 min( le-am pus la foc mediu ).
Multumesc.
De-abia astept sa mai incerc si alte retete de-ale tale.
Subscriu la parerea celorlalti cititori: „Pozele preparatelor sunt foarte reusite :)”
Felicitari si mult succes in continuare!
Irina, draga mea, tare ma bucur ca v-au placut.
La cuptoarele clasice, focul trebuie sa fie mediu spre mic ca sa nu se arda pe fund.
Pupicei cu mare drag si multumesc pentru aprecieri!!
Este o reteta veche, si ca norocul ca ai „re-share-uit-o”:) pe Facebook, pentru ca cine stie cand as fi gasit-o eu. Am facut-o azi, si nu am crezut ca asa painici se pot face acasa!! Eu si familia mea mancam exclusiv paine facuta de mine acasa, si credeam ca painicile astea pot fi facute doar cu emulgatori, agenti de afanare si alte e-uri. Sunt absolut incantata si „picata pe spate” de ele. Sunt bestiale, si abia astept sa le fac din nou! Multumesc de reteta! si mult spor in continoare 🙂
Draga mea Alina, m-am apucat sa editez retetele vechi care sunt intr-o dezordine cumplita si imediat cum termin de aranjat cate o reteta, dau cate un share pe fb.
Tare mult ma bucur ca ti-au placut!! pupicei cu mult drag si sa-ti fie de bine!
Sunt geniale.De cand caut o reteta de chifle care sa-mi si iasa.Pana acum am facut numai bolovani.Multumiiim
sa va fie de bine!! tare ma bucur ca ti-au placut!
Am prestat azi chiflele. Delicioase si pufoase. Multumesc de reteta.
Cosmina, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!
Pup cu drag!
Acum le-am scos si eu din cuptor si am incercat una. Nu sunt ca ale tale, in sensul ca sunt cu coaja tare si crocanta, dar in interior sunt perfect de pufoase. Nu stiu de ce au iesit asa, dar mi-au placut la nebunie. Te intreb ca as vrea sa incerc pe viitor. Merg facute si cu seminte de floarea soarelui inauntru? Si, daca inainte sa le bag in cuptor le dau cu galbenus de ou, stric ceva la ele?
Mersi mult si te pup! Spor la cat mai multe!
Sinziana, draga mea, le-ai uns dupa ce le-ai scos din cuptor cu mixul de amidon si apa? Lichidul acesta are rolul de a inmuia cojita.
Daca nu l-ai folosit, dupa ce ai scos chiflele din cuptor, le acoperi, ct sunt calde, cu o carpa de bumbac. le lasi acoperite pana cand se raceasc complet.
Le poti unge cu 1 galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte dar coaja va avea alta consistenta.
Poti adauga si cateva seminte in aluat, dar nu multe pentru ca le-ar putea strica consistenta pufoasa.
Pup cu drag!!
buna, si eu am avut aceasta problema la inceput, dar mai tarziu am inteles de ce imi ieseau astfel. trebuie sa framanti bine aluatul, eu o fact timp de 30-45 de minute manual, iar cand le-am scos le-a uns cu ulei de masline si mi-au iesit ca in poze 🙂 poti sa incerci sa le ungi si inainte de a le pune la cuptor .
p.s. Laura, chiflele is super gustoase 🙂
Draga mea, tare mult ma bucur ca iti plac! Multumim mult pentru sfaturi!
Pup cu drag!
Buna Laura!
Dupa ce am facut tot ceea ce ai scris tu, mi-a rezultat un aluat fff lipicios care nu se desprindea de peretii bolului de mixer. Asa trebuie sa fie?? Eu am mai pus faina ce-i drept pana s-a facut un aluat omogen, o bila. Au crescut f frumos si au fost f gustoase insa ar fi iesit si mai bune daca nu mai adaugam faina?
Mersi
Buna, super frumos arata chiflele.
Am incercat si eu sa le fac, mi-a crescut super bine dar am format bilutele, le-am pus in tava tapetata cu hartie si le-am lasat iar la dospit, stau deja de o ora la dospit si nu au mai crescut deloc, cum le-am pus asa stau … ce nu am facut bine?
Felicitari pentru site!
Gata! I-am scos din cuptor, Doamne ce miros divin am in casaaa! Arata super bine! Mersi frumos de reteta!
Draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-au iesit!
Pup cu drag si sa-ti fie de bine!
F bune. Le-am facut si sub forma de chifle si in forme mici de 10 cm. Formele mici au fost acum inaugurate si painicile au iesit f aratoase.
Maria, draga mea, ma bucur din suflet ca ti-au placut. Sa-ti fie de bine!
Pup!
Minunate, Laura! Ieri le-am facut si eu, mirosea fantastic in casa! Moi si atat de gustoase! Eu am facut 8 ca sa fie mai mici si au crescut destul de mari. Multumesc mult!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Pupicei!
Draga Laura esti geniala!esti o minunatie la casa omului!!!! Tocmai am facut aceste chifle si sunt delicioase.multumim pt aceste retete minunate!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Ma bucur mult ca ti-au placut!
Hello!
intr-un cuptor electric, care este functia ideala pentru a coace aceste chifle?
Multimesc anticipat!
Andrei, se coc la 200°C, cuptor preincalzit, functia traditionala (caldura de jos si de sus), treapta a treia a cuptorului.
O zi excelenta sa ai!
Le-am facut si a doua oara cu un rezultat la fel de spectaculos,iar acum as vrea sa le umplu cu branza dulce si stafide, crezi ca ar iesi sau imi recomanzi alt aluat?
Ionela, draga mea, ies sigur umplute. Branzica sa fie foarte bine scursa, da?
Pup!
conteaza ordinea in care le pun in masina de paine?
Razvan, da, conteaza foarte mult. Drojdia se pune intotdeauna ultima pentru ca nu trebuie sa intre in contact cu ingredientele lichide.
Chiar nu vede nimeni ca nu au cum sa aiba 100 de grame bucata, eu le-am facut si cum stau cu cantarul pe masa pentru a cantarii ingredientele am zis sa cantaresc si cele 6 bucati de aluat ca sa iasa cat de cat uniform, dar surpriza aveau cam 150 de grame, revenind la reteta si adunand faina si laptele deja se depasesc cele 600 de grame 6 chifle * 100g.
Oricum au iesit interesante, data viitoare voi face 8 bucati. Multumesc!
Buna Laura,
Am facut chiflele de doua ori. Sunt foarte pufoase intr-adevar, aromate, delicioase. Cu masina de facut paine le-am lucrat si eu. Dar in ambele dati au iesit tari pe partea posterioara si nu inteleg de ce. Nu le pot lasa nici mai putin pt. ca ies crude….
Draga mea, daca ies tari in partea posterioara, inseamna ca ai un cuptor care coace mai mult in partea inferioara. Iti recomand sa pui in tava, o hartie de copt indoita in doua sau trei. In felul acesta, nu se vor mai coace atat de mult.
Buna draga Laura, am incercat si eu o multime din retetele tale absolut delicioase iar aceste chifle, absolut geniale, sotul meu ar manca toaa ziua:))
Multumesc ca existi si ca ne inveti acestee minuatii:) M-am casatorit de un an, am 20 de ani si acum pot spuneca fac paine mai buna ca mama (hihi :)) )
Voi incerca toate retetele tale:)
Multumim,
Cu stima si respect, Lacrimioara
Multumesc pentru aprecieri, draga mea.
Sa va fie de bine!
Delicioase.Felicitari!
Multumesc, draga mea!
Laura, am o nelamurire: pentru framantatul cu mana, untul se pune topit/rece/la temperatura camerei? Sper ca imi poti raspunde cat mai repede, vreau sa le fac maine dimineta. Multumesc!
Isabela, untul se foloseste topit, la temperatura camerei.
Cu drag!
Laura, multumesc pentru raspunsul rapid si pentru reteta! Au iesit perfecte! Paste fericit!
Buna Laura,
Vreau sa incerc si eu reteta ta pentru chifle. Ce program folosesti pt varianta facuta la masina de paine, Am masina de la moulinex. Multmesc
Draga Andreea, nu am mai folosit de foarte mult timp masina de paine. Stiu ca am folosit programul pentru framantat si dospit, cred ca era programul numarul noua sau zece.
Buna Laura, felicitari pt blog, am incercat cateva dintre retetele tale, toate au fost cu succes. Pt aceasta reteta intreb: daca prepar aluatul in masina de paine, mai este necesar al doilea timp de crestere? Cu ele in forma rotunda ? Multumesc pt raspuns. O zi senina.
Adriana, draga mea, chiar daca lucrezi aluatul la masina de paine este nevoie si de al doilea timp de dospire. Deci, dupa ce formezi chiflele, lasa-la sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
Cu drag!
Pot inlocui mierea cu zahar? Strica consistenta lipsa mierei?
Adriana, sigur, poti inlocui mierea cu o lingurita mica mica rasa de zahar.
Buna, Laura. Am facut si eu chiflele si au iesit foarte bune si pufoase dar mi s-au parut cam dulci.As vrea sa pastrez si mierea si zaharul si vreau sa te rog sa-mi zici ce cantitate sa pun din fiecare…crezi ca 1 lingura de zahar si 1 lingurita de miere ar modifica cu ceva consistenta lor pufoasa?
Multumesc.
Draga mea. poti pune doar 1 lingurita de zahar si un sfert de lingurita de miere. Le-am incercat si eu asa si au iesit la fel de pufoase.
Te pup!
Buna ziua.Am si eu o întrebare: de ce ungi chiflele cu amidon?Incerc sa inteleg care este rezultatul.Multumesc!
Draga Cristina, solutia de apa si amidon ne ajuta sa obtinem chifle cu coaja foarte subtire.
La chiflele Hamburger se ung cu tot lichidul cu amidon? Multumesc
Draga Liliana, nu trebuie folosit tot lichidul. Treci cu pensula, o data sau de doua ori, peste fiecare chifla.
Cu drag.