Chec picant din piept de pui, aperitiv delicios
Checul picant din piept de pui era si inca este piesa de rezistenta a meselor festive organizate de mama mea. Imi amintesc cu drag de casa ori de cate ori il prepar. Este delicios atat cald cat si rece.
Reteta de chec cu carne de pui este foarte simpla si rapida, cu drag va recomand sa o incercati de sarbatori.
Ingrediente – Chec picant din piept de pui
- 500 g piept de pui
- 3 oua medii
- 1 legatura mica patrunjel
- 1 tulpina telina apio
- 5 catei usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 ardei iute mic rosu (optional)
- 200 g smantana
- sare
- piper din belsug
- 100 g parmezan /cascaval ras
- 3 felii groase paine inmuiate in lapte si stoarse bine
Mod de preparare – Chec picant din piept de pui
- In cazul in care dispuneti de un robot, taiati in bucatele potrivite pieptul de pui fara pielita, telina, ceapa, usturoiul, ardeiul si patrunjelul si mixati-le, iar daca nu aveti un robot, le puteti da prin masina de tocat.
- In compozitia obtinuta, adaugati si 2 linguri smantana, (restul se pastreaza pentru uns checul inainte de coacere), ouale, sare si piper din belsug si feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse foarte bine.
- Framantam aluatul de chec picant pana la omogenizare.
- Tapetati o forma de chec cu unt si pesmet si asezati compozitia checului picant din piept de pui in ea, niveland-o cu o lingura sau o spatula.
- Se pune deasupra smantana ramasa si 100 g parmezan sau cascaval ras .
- Se coace in cuptorul preincalzit la 180°c pentru 1 ora, dupa care se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca in forma si dupa ce este rece, se rastoarna pe un platou si se serveste.
- Este delicios acest chec cu carne de pui.
Pofta buna!!
Sumar
Nume Reteta:
Chec picant din piept de pui
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2 Review(s) Based on
foarte bun . Eu fac o reteta aceasta cu branza si chimen.mmmmmmmmmmm yam yam
Foarte apetisanta varianta ta de chec Anonim!! Chimenul nu pot sa spun ca imi place ff mult dar branzica daaaa!! Multumesc pentru vizita si te mai astept pe la mine!!
buna laura ce este te rog,parmigiano reggiano ? se poate inlocui cu ceva?
pup
mari
Mari draga mea scuza-ma ca raspund atata de tarziu. Parmigiano reggiano este parmezan dar se poate inlocui cu cascaval mai uscat ras. Te pup!
Praf de copt nu trebuie?
Anonim nu trebuie praf de copt. Fiind un chec de carne, fara faina, nu avem de ce pune praf de copt.
Doamne, ce de bunatati! Abia astept sa le fac si eu!… sper sa-mi iasa!
Roxana draga mea o sa-ti iasa minunat!! Te pup!!
Trebuie sã îl fac neapãrat, parmezanul e foarte scump la noi…incerc cu ce am, oricum merçi de retetã si mi-a plãcut mult masa ta de Crãciunul trecut.
Astazi am descoperit blogul tau in urma interviului acordat de tine si ma minunez la fiecare reteta care o citesc.
Te anunt ca deja am inceput sa listez multe din retele tale si abia astept sa le pun in practica, insa am o nelamurire: tu specifici de fiecare data temperatura la care se coace si eu nu am cuptor cu optiunea de a seta temperatura. Ai idee echivalentul la 180 gr de ex la ce nivel ar trebui sa fie la cuptor cu nivele de caldura (1,2,…)?
Pana imi vei raspunde iti multumesc ca existi si ca ne impartasesti si noua experientele tale culinare.
Mult succes in continuare.
Te pup.
A iesit foarte bun checul….se mananca din el si la micul dejun…:))…l-am facut aseara si nu am pus ardei iute pentru ca mananca si puiul meu de 2 anisori dar a iesit apetisant….multumesc pentru reteta si abia astept sa o incerc pe urmatoarea…imi plac mult si fotografiile…
Te pup si cred o sa incerc si mucenicii tai moldovenesti ….asta am citit la prima ora…:))
La cat mai multe retete ….
Nicoleta, draga mea, ma bucur tare mult ca v-a placut checuletul!
Pup cu drag si multumesc ca l-ai icercat!!
Draga Laura, imi poti spune, te rog, smantana este din cea dulce pentru gatit sau merge orice fel de smantana? Te pup!
Mara, draga mea, este perfecta smantana pentru gatit cu o consitenta mai cremoasa (nu din cea dulce care se mixeaza pt frisca ci smantana pentru gatit).
Pup si spor la gatit!
Dar cu painea muiata in lapte ce facem?
Nu obisnuiesc sa comentez pe blog-uri, o fac insa pt rezultatul acestei retete. Splendid! Fin, aromat si super gustos. Eram reticenta la folosirea smantanei insa gustul este peste cuvinte.
Multumesc pt aceasta reteta (dar nu numai, de multe ori m-am inspirat de aici)
Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut acest chec. Sa va fie de bine!