Tort simplu de frisca cu fructe, o reteta ideala pentru incepatori
Tortul cu frisca si fructe este foarte racoros si simplu de realizat. Este compus din pandispan, frisca si fructe pe care le puteti folosi proaspete, inghetate sau conservate. Este un tort ideal pentru zilele fierbinti de vara si pentru incepatori.
Ingrediente – Blat pandispan (24 cm ø)
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 1 zahar vanilat
- 4 oua medii
- 4 linguri apa clocotita
- 1 fiola esenta lamaie
- un varf de sare
Ingrediente umplutura
- 500 ml frisca lichida
- 500 gr fructe din compot (ananas, piersici, caise, etc)
- zeama de la fructe
- 1 plic zahar vanilat
- sucul de la o portocala
Mod preparare – Blat Pandispan
- Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Se bat galbenusurile cu 4 linguri de apa clocotita.
- Se adauga 150 gr zahar, vanilina, aroma de lamaie si un varf de cutit sare si se mixeaza galbenusurile pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
- Se bat albusurile spuma tare si se adauga peste galbenusuri amestecand de jos in sus ca sa nu se lase.
- Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina cernuta, amestecand mereu de jos in sus, cu o lingura.
- Se tapeteaza o forma de 24 cm cu unt si faina si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 30 minute.
- Am mixat frisca impreuna cu zaharul vanilat si la sfarsit am adaugat 400 grame fructe taiate in cubulete mici. Restul fructelor le-am folosit la decorat.
- Cand s-a racit blatul se taie in 2 si se insiropeaza cu sucul de fructe amestecat cu zeama unei portocale. Punem o parte din frisca intre blaturi si cu restul imbracam tortul. Am mai folosit pt decorat o para si 3 mandarine mici.
- Pastram tortul de frisca cu fructe in frigider pana in momentul in care-l vom servi.
Pofta buna!!
Sumar
Nume Reteta:
Tort De Frisca Cu Fructe
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
22 Review(s) Based on
Draga Laura, am ajuns din intamplare pe blogul tau, sunt incantata ca te-am descoperit… Felicitari, mi-ai facut ziua mai frumoasa.
Bine ai venit draga Mariana si ma bucur mult ca ai descoperit blogul meu!! Te pup cu drag si te mai astept pe la mine.
buna…chiar e super reteta ta…imi place…curand o sa bag in aplicare si eu reteta..felicitari
Anonim ma bucur ca iti place tortul meu. E printre primele mele retete si chiar daca prezentarea lasa de dorit sa stii ca e tare bun tortul. Un weekend minunat iti doresc!!
buna ff bun tortuletul..o sa incerc cu siguranta si eu
as avea o intrebare totusi..cam cat timp poate rezista adik mai e proaspat daca eu il prepar o zi inainte? si il las la frigider pentru a doua zi ..mai este bun , nu?
Cu siguranta se mentine excelent pentru 2-3 zile. Mai mult nu te sfatuiesc sa il tii in frigider pentru ca totusi frisca este deestul de perisabila. Multumesc Anonim ca iti place!!
imi place foarte mult ceea ce ai facut , am o intrebare cat poate rezista un tort cu frisca in frigider? ms
Anonim multumesc ca iti place! Sigur ca rezista fara probleme in jur de 2-3 zile poate chiar 4.
este foarte bun…yammy yammy
Draga Laura, cred ca sunt 6 luni de cand incerc retete postate de tine si au un succes total in casa noastra. Ma bucur pt. ca mi-a fost recomandat blog-ul tau, mult succes in contiunare :). Pe langa retetele deosebite, pozele si decorurile sunt cu adevarat o arta.
Reteta acestui tort o voi incerca zilele acestea pt. ziua sotului meu. O sa iti spun cum mi-a iesit, precum si parerile celorlalti.
Am incercat-o, a iesit f. bun si apreciat :). Initial am avut o problema la blat, nu a crescut f. mult, probabil am gresit ceva sau nu am topit bine zaharul, asa ca l-am refacut dupa o reteta asemanatoare de chec cu ceva praf de copt si alta ordine de amestec si totul a fost bine. 🙂 Multumesc.
Laura, te-am descoperit intamplator, nu mai stiu daca pe bucataras sau cineva m-a indrumat catre blog, dar m-am indragostit de torturile tale. Sunt minunate, iar tu esti la fel. Tine-o tot asa. Am de gand sa incerc si eu cateva din ideile tale, dar bine-nteles ca imi voi pune amprenta personala. Multumesc pentru ca esti minunata.
Multumim pentru reteta. Intotdeauna retetele de pe siteul tau au fost foarte bune si simple de facut !
Bonjour Laura,
merci pour ces recettes formidables, il me tarde de faire ce gâteau, il est magnifique !
Je ne parle pas roumain mais avec le traducteur, j’ai pu comprendre correctement.
Amitiés de Bordeaux
Cu prietenie
Buna, Laura ! Ma bucur ca te-am descoperit !
Voi face si eu tortul acesta si voi mai incerca si alte retete .
Multumesc pentru ca existi !
Am o întrebare…în ingrediente scrie 150 gr zahar pentru blat si 100 gr faina, dar mai apoi ai scris ca se adauga cele 100 gr zahar….deci cum e corect?
Claudia, multumesc ca mi-ai atras atentia. Este vorba despre 150 g zahar, am corectat acum reteta.