Dovlecei Umpluti cu Cascaval


Dovleceii umpluti cu cascaval se pot servi atat calzi cat si reci.

Dovlecei umpluti copti in tava de cuptor

Pentru ca am hotarat sa mancam mai dietetic azi am facut acesti dovlecei umpluti cu cascaval, la cuptor. Se fac foarte rapid si sunt deliciosi. Retete de dovlecei umpluti sunt foarte multe, dar de obicei se umplu cu carne tocata. Dovleceii umpluti cu cascaval, asa cum spuneam, se pot servi si reci si sunt foarte lejeri.

Ingrediente – Dovlecei umpluti cu cascaval

  • 10 dovlecei mititei
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel
  • 100 gr parmezan/cascaval
  • 1 ardei mic rosu si iute
  • 1 ardei gras mediu
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 cana cu apa (cca 150 ml)
  • 5-6 linguri de cascaval pentru pudrat dovleceii
  • 2-3 linguri de suc de rosii

Mod de preparare – Dovlecei umpluti cu cascaval

  • Se spala dovleceii sub jet de apa rece fara sa-i taiati sau sa ii curatati (daca sunt taiati pot absorbi apa), apoi se taie capetele si se taie pe lung in doua. Se scobeste centrul (nu il aruncam ci il punem intr-un vas de plastic) cu ajutorul unuei linguri,

  • Miezul se amesteca cu toate ingredientele de mai sus si se mixeaza pana rezulta o compozitie mai fluida.

  • Se umplu dovleceii, se pudreaza cu cascaval, putin suc rosii si patrunjel si se aseaza intr-o tava in care se pune putin ulei si apa. Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pt 45 minute.

  • Sunt deliciosi si foarte lejeri,

Pofta buna!!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Dovlecei umpluti cu cascaval
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)

7 comentarii la “Dovlecei Umpluti cu Cascaval

  1. Olga spune:

    sunt o adepta a retelor vegetariene. arata foarte frumos. succes in continuare!! s amai pui retete vegetariene. sa stii ca sunt ff cautate

  2. Olga spune:

    sunt o adepta a retetelor vegetariene. arata super. succes in continuare. sa mai pui retete vegetariene, sa stii ca sunt foarte cautate.

  3. Persyda spune:

    Am incercat in dupa-masa asta reteta si a iesit delicioasa! multumesc mult … o sa o mai fac din nou 🙂
    Am pus si cativa morcovi taiati feliute pentru un plus de culoare si cativa cartofi in tava asa ca am avut si garnitura …:-)

  4. Paul Romosan spune:

    Draga Laura,
    Deocamdata ma ling pe buze si sunt in fantezie. Voi incerca in cateva zile, daca gasesc dovlecei, cascaval am gasit. Imi place sa urmaresc fazele explicate atat de armonios, cred ca ma voi ingrasa numai gatind prin scris. Imi place, ma simt afara din razboi, gatitul imi va fi hoby deacum inainte. Merci Madame Laura si va felicit pentru idea de a comunica gourmet cu noi cei plecati pe meleagurile lumii si nu avem restaurant romanesti, sa ne simtim ca acasa.

    Cu respect

    Paul Romosan

    • Laura spune:

      Draga Paul, ma bucur foarte mult ca ti-a placut aceasta reteta si sper ca vei incerca si altele in viitor.
      O zi delicioasa sa ai!

      Cu drag,
      Laura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor