Sofficini

Sofficini, placinte umplute crocante Aveam in Lazio o vecina care nu gatea nici sa o pici cu lumanarea. Considera ca gatitul este pierdere de vreme si nu intelegea cum de mie imi place sa gatesc. Toata ziua manca numai semipreparate printre care la loc de frunte erau acesti sofficini care, desi urasc semipreparatele, erau buni. Se […]

Clatite Crocante

Clatite crocante – Retete Prajituri Nu stiu daca voua va plac clatitele crocante, dar eu le ador. Imi place sa fie cat mai subtiri cu putinta si cu marginea crocanta si dantelata. Clatitele au fost primul meu dulce executat in urma cu ceva ani buni si totodata unul dintre dulciurile mele preferate. Va recomand si […]

Spuma de clementine

Pentru ca sotul meu a avut astazi o zi libera , am hoinarit impreuna prin oras si cand ne-am intors ni s-a facut pofta de ceva dulce , dar de un dulce rapid si lejer. Asa ca am executat aceasta minunata spuma de clementine. Ingrediente – Spuma de clementine 4 albusuri 120 g zahar pudra […]

Pere false

Pere false, rosii cherry umplute cu carne, tavalite printr-un aluat pufos si prajite. Mod de preparare pas cu pas de aperitiv cu rosii.  Si cum astazi a fost iar foarte urat si frig afara, am zis sa execut ceva simplut si gustos pentru masa de pranz cand vine Cris de la servici. Asa ca am […]

Pancakes – Clatite americane cu faina de porumb

Pancakes (Clatite americane), cu faina de porumb – Retete culinare Delicioasele pancakes – clatite americane – se pot face si cu faina de porumb. Pentru a obtine niste pancakes pufoase, avem nevoie de o faina de porumb foarte fina. Daca vom folosi malai pentru mamaliga, acesta nu va avea timp sa se coaca si ii […]

Piadine romagnole

Retete culinare Aluaturi sarate – Piadine romagnole Am mancat aceste piadine romagnole  in urma cu trei ani cand locuiam in Emilia-Romagna. Piadinele traditionale romagnole se fac numai din faina, apa si untura, dar si aceasta reteta se face foarte des in nordul provinciei. Va recomand sa intindeti aluatul mai subtire decat cel din imaginile de […]

Unt clarifiat Ghee

Retete culinare – Unt clarifiat Ghee Cum se obtine untul clarifiat numit ghee (India), beurre noisette (Franta) sau burro chiarificato (Italia) si ce proprietati are? Untul clarifiat  se obtine inlaturand, prin intermediul caldurii,  masa proteica a laptelui. In timpul fierberii partea solida se delimiteaza de cea lichida, iar spuma care se formeaza la suprafata va […]

Bounty Bars

Retete culinare Bomboane – Bounty Bars Nu iubesc foarte mult nuca de cocos, dar mananc intotdeauna cu mare placere bounty bars, asa ca m-am gandit sa reproduc in casa gustoasele batoane cu fulgi de cocos si ciocolata si pot spune ca au iesit divine. Compozitia de cocos si-a pastrat consistenta umeda, exact ca le cele cumparate. […]

Minciunele fragede Crostoli

Retete culinare de aluaturi dulci – Minciunele fragede Crostoli Minciunelele fragede mi-au fost cele mai bune prietene in copilarie. Daca ma intreba bunica ce vreau sa-mi faca bun, spuneam minciunele, daca mami imi punea aceeasi intrebare, eu tot minciunele vroiam. Nu ma saturam niciodata de ele. Cunoscute si sub numele de uscatele, pancove, surcele, cirighele […]

Chiftelute marinate

Chiftele marinate in sos de rosii, reteta simpla si delicioasa Chiftelute marinate cu foi de dafin si cimbru, reteta de chiftele in sos de rosii.  Chiftelutele marinate erau marea mea pasiune in copilarie si adolescenta. Mami facea si inca face niste chiftele marinate pur si simplu impecabile si desi acum nu-mi mai permit sa le […]

Cappuccino de casa

Retete culinare Bauturi – Cappuccino de casa Dintre toate tipurile de cafea baute pana acum, cappuccino mi-a ramas la suflet si l-as bea non stop, nu numai dimineata. Asa ca va invit pe toti la un cappuccino delicios chiar daca dimineata a cam trecut. Reteta de cappuccino de casa este foarte simpla si delicioasa. Ingrediente […]

Lapte Condensat

Lapte Condensat facut in casa – Reteta culinara Pentru ca am promis de foarte mult timp ca o sa postez aceasta reteta de lapte condensat si pentru ca azi aveam toate ingredientele necesare, am refacut laptele condensat si am zis sa onorez promisiunea facuta cu mult timp in urma si sa postez reteta. Laptele condensat […]

Pernute picante de cartofi

Daca o sa le incercati sa aveti mare grija pentru ca nu o sa va dati seama cand le mancati. Sunt tare bune si picante si recunosc ca am mancat destule (nu spun cate) in timp ce le prajeam. Oricum nu am mancat nimic altceva toata ziua si nici nu mai mananc. Ingrediente – Pernute […]

Branza de vaci de casa

Branza de vaci de casa, o reteta simpla si rapida de branza dulce cu lapte de vaca Branza de vaci de casa era unul dintre preparatele saptamanale cu care ne rasfata bunica. Nu-mi amintesc sa fi existat in frigider branza de vaci cumparata, saptamana de saptamana, bunica pregatea ingredientele meticulos, ingrediente de cea mai buna calitate, […]

Mousse au caramel et praliné

Retete culinare – Mousse au caramel et praliné Fin si aromat, cu un gust sublim de caramel si rom, acest mousse m-a cucerit definitiv. Prepararea lui nu este complicata insa trebuie sa tinem cont de cateva lucruri ca sa ne iasa perfect. Ingrediente Mousse: 60 ml apa rece 1 1/2  lingurita gelatina praf 2 lingurite rom alb […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor