Retete culinare Aperitive – Crackers Crackers sunt niste biscuiti plati, sarati, asemanatori saratelelor. Niciodata nu mi-au placut cei din comert, prea condimentati si cu un gust destul de chimic. Tocmai din aceasta cauza nu mi-am cumparat crackers decat o data sau de doua ori pana acum. Crackers de casa sunt deliciosi! Au o consistenta crocanta, […]
Retete culinare, Prajituri – Negresa cu inima de cocos si migdale Negresa cu inima de cocos si migdale este cea mai incercata prajitura din bucataria mea. Poate pentru ca are acel gust delicios de ciocolata si consistenta usor umeda sau poate pentru ca se face extrem de rapid. Nu stiu care dintre aceste motive ma […]
Retete culinare de paine – Paine rustica rapida Cu aceasta reteta de paine, fara efort si fara sa asteptam o eternitate pana creste aluatul, obtinem o paine rustica rapida, absolut divina si bine alveolata, care isi mentine gustul si consistenta pentru mai multe zile. Ingrediente – Paine rustica rapida 500 g faina 370 ml apa […]
Retete de Tort – Tort Padurea Neagra Tortul Padurea Neagra (Foret Noire) este un tort simplu de facut si deosebit de gustos. De la inceput vreau sa mentionez ca blatul acestui tort este diferit fata de cel al retetei originale, unde regasim ouale rintre ingrediente. Reteta blatului este un pic mai speciala pentru ca folosim […]
I-am facut de vreo 3 ori saptamana asta si pe langa faptul ca sunt foarte rapizi, sunt si economici, exceptand untul folosit. Foarte foarte buni si aromati. Se pot face si cu malai obisnuit si cu malai fin. Sunt la fel de buni in ambele variante. Ingrediente Biscuiti cu malai 240 gr faina de malai […]
Hristos a Inviat!! Sper din toata inima ca ati avut un Paste fericit, imbelsugat, plin de lumina si liniste suflteasca! Eu am inceput de vineri pregatirile si primele pe lista au fost decoratiunile pentru masuta de Paste. Apoi sambata am facut restul, si anume: ouale colorate, borsul de miel, drobul, friptura de miel cu cartofiori […]
Retete culinare – Focaccia rapida cu smantana Focaccia rapida cu smantana este una dintre retetele de aluaturi dospite pe care le fac cu precadere in sezonul mai rece al anului. Nimic nu este mai gustos intr-o zi friguroasa de toamna sau iarna decat o bucata de focaccia calda. Reteta este relativ rapida si foarte simpla. […]
Ador sparanghelul si in fiecare an abia astept primavara ca sa pot manca in voie. Sparanghelul salbatic este mai subtire decat cel de cultura dar si mult mai bun. Combinatia dintre ton, sparanghel si curry este absolut o nebunie de gust si arome asa ca dupa ce am scos checuletul din cuptor i-am dat tarcoale […]
Astazi aveam pofta de ceva dulce, bun si rapid asa ca am executat pufoasele urmatoare. Le-am botezat asa pentru ca sunt extrem de pufoase si usoare ca niste fulgi. Ingrediente 12 bucati 110 gr faina 40 gr amidon porumb 4 oua 120 gr zahar tos zahar vanilat 1 lingurita rasa praf copt 25 gr zahar […]
Retete culinare de Pasti – Colombine Mini cozonaci italieni Colombinele (in lb.romana porumbite) sunt niste mini cozonaci italieni foarte pufosi care se fac in Italia cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti. Multe persoane aleg sa faca Colomba, dar cum modul de preparare al acestei retete culinare nu este tocmai simplu, recomand incepatorilor sa aleaga aceasta delicioasa […]
Morgnano, Umbria (noua noastra casa) – Laura Adamache Am ajuns sambata seara in Italia dupa un drum destul de lung si extrem de aglomerat. Am fost intampinati cu atata caldura de catre gazdele noastre incat oboseala drumului a disparut ca prin farmec. Morgnano este un mic sat care apartine de Spoleto si se afla pe […]
Dupa o absenta de aproape jumatate de an din “lumea aluaturilor” iata ca m-am intors. Nu va spun cu ce placere am framantat aceasta painica si cum am stat langa usa cuptorului sa simt mirosul de paine calda de care mi-a fost atat de dor. Am ales sa fac aceasta paine in straturi cu ulei […]
Bavareza cu ciocolata si vanilie – Retete culinare Ultimul desert pe care am ales sa il fac in ultimele zile petrecute in Germania, este o Bavareza cu ciocolata si vanilie. Va multumesc din suflet ca m-ati urmarit in aceste luni, chiar daca nu am avut cuptor si prin urmare retetele nu au fost foarte variate. Va dedic […]
Supa de frunze de ridichi, reteta frantuzeasca Supa crema de frunze de ridichi, reteta frantuzeasca delicioasa. Mod de preparare de supa cu frunze proaspete de ridiche si legume. In Franta aceasta supa de frunze de ridichi (soupe de fanes de radis) este consumata in mod frecvent. Eu aruncam mereu frunzele de la ridichi pentru ca […]
Trufe de ciocolata neagra si ciocolata alba, reteta bomboane de ciocolata Trufele de ciocolata neagra si de ciocolata alba sunt perfecte pentru orice sarbatoare sau pur si simplu pentru un desert rapid si delicios servit la orice ora simtim nevoia. Reteta trufelor este foarte simpla, iar ingredientele folosite pentru aceste delicioase bomboane de ciocolata sunt la […]
Biancomangiare sau blanc manger este un desert originar din Franta care a patruns in Italia in secolul XII iar acum este raspindit in Sicilia unde se face cu lapte de migdale si in Valle D’Aosta unde se foloseste laptele de vaca in locul celui de migdale. Seamana foarte mult cu panna cotta numai ca este […]
Desi carnita este gatita in unt nu este absolut deloc grea, ba as putea spune ca este mai lejera decat carnea prajita in ulei. Iar gustul este extraordinar. Untul si coacerea lenta la foc mic, confera carnii o fragezime unica. Ingrediente: 600-700 g muschiulet de porc sau pulpa slaba 100 g unt sare piper proaspat […]
Dragele mele va multumesc mult pentru minunatele voastre premii si va rog sa ma scuzati ca abia acum am reusit sa le ridic. Melianda draga mea iti multumesc ca te-ai gandit la mine: Cristina multumesc din suflet pentru premiile minunate Draga mea Gabi […]
Pere in caramel, desert cu fructe Eu ador fructele, iar perele se numara printre preferatele mele, asa ca acest desert mi-a mers la suflet. Pentru aceasta reteta, trebuie sa alegem pere cu pulpa mai moale, iar mandarinele se pot inlocui cu aceeasi cantitate de portocale. Combinatia dintre perele dulci si parfumate si sucul de mandarine […]
Pizza la tigaie – Retete culinare Pizza Pizza la tigaie, reteta rapida din bucataria italiana. Pizza cu drojdie la tigaie, reteta simpla. Pas cu pas, blat de pizza la tigaie cu topping la alegere. Daca nu sunteti vazuti cum preparati aceasta reteta de pizza, va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a […]
Astazi am pregatit o mancarica absolut delicioasa si aromata. La noi prazul se mananca destul de rarut dar cand se mananca il fac in felul urmator. Ingrediente – Piept de curcan cu praz 500 g piept de curcan 2 fire praz 50 ml lapte 50 ml apa 100 g faina sare piper 1 lingura sos […]
Tort cu crema de mascarpone pentru aniversarea primului an de blog Ce ocazie mai buna de a face un minunat tort cu crema de mascarpone decat aniversarea primului meu an de blogging. Da, deja a trecut un an! Blogul Laura Adamache nu ar fi existat fara insistentele sotului meu. Chiar daca cochetam cu ideea de a […]
Fundite cu crema de ardei, reteta de paste de casa In Italia se numesc farfalle (fluturi), numai ca mie mi se pare ca seamana mai mult cu funditele decat cu fluturasii, plus ca ar fi sunat destul de straniu daca numeam reteta “Fluturi cu crema de ardei”. Va spuneam ca nu prea ma omor cu pastele, […]
Mousse de ton, un aperitiv delicios si foarte simplu de facut Mousseul de ton sau crema de ton este un aperitiv delicios pentru sarbatori sau pentru un pranz sau o cina alaturi de cei dragi. Reteta cremei mousse de ton este foarte simpla, dar este foarte important sa folosim ingrediente de foarte buna calitate. Untul […]