Tort cu migdale si frisca

Tort cu migdale si frisca pentru aniversarea celor 8 ani de casnicie Astazi implinim 8 ani de casnicie! Imi amintesc ce emotii cumplite am avut si cat de fericita am fost in momentul in care am simtit verigheta pe deget. Doresc tuturor o casnicie la fel de fericita ca a mea si un sot la fel […]

Pateuri cu branza cu aluat dospit

Paturi cu branza cu aluat dopit

Retete culinare – Pateuri cu branza cu aluat dospit Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat, asa ca am facut aceste pateuri cu branza cu aluat dospit, foarte simple si rapide. Paturile cu branza imi amintesc de casa si in special de tatal meu care era specialistul casei cand venea vorba de pateuri. Preferatele […]

Clatite cu drojdie

Clatite pufoase cu drojdie – specific din Maroc Sambata trecuta am cumparat o carticica cu retete de clatite din intreaga lume, iar reteta de clatite cu drojdie, specifica Marocului, m-a atras in mod deosebit. Se numesc “Clatite cu o mie de gauri” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata clatitelor se umple de […]

Tocanita de ciuperci

Mancare de post cu ciuperci champignon, reteta simpla Pentru ca astazi este Inaltarea Sfintei Cruci si se tine post, am facut o tocanita de ciuperci cu mamaliguta. Desi stiu ca este o reteta pe care o cunoaste toata lumea, m-am gandit totusi sa o postez, in cazul in care cineva nu a preparat-o niciodata si doreste […]

Lava Cake – Vulcan de ciocolata

Lava cake, un desert cu ciocolata cremos si delicios  Lava cake sau vulcan de ciocolata este un desert divin, cu multa ciocolata, perfect pentru pofta de dulce sau pentru musafirii anuntati pe ultima suta de metri. De ce spun asta? Pentru ca aceste mici delicii dulci pot fi conservate in congelator chiar si pentru 1 […]

Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati

Lintea (lens culinaris) face parte din familia leguminoaselor. Semintele plantei au o valoare nutritiva foarte bogata si sunt prezente in multe feluri de mancare. Din faina de linte in combinatie cu o parte de faina de grau se poate obtine o paine foarte delicioasa. Lintea este bogata in proteine si glucide sanatoase (amidon, amidon rezistent). […]

Panettone – Cozonac Italian (Reteta rapida)

Retete culinare aluaturi dulci – Panettone (cozonac italian) Panettone este un cozonac traditional italian, extraordinar de gustos, care se face in Italia de Craciun si Anul Nou. Reteta de panettone, ma refer la reteta originala a acestui cozonac italian, nu este deloc simpla. Ca sa obtinem un cozonac panettone adevarat in propria bucatarie, avem nevoie […]

Inghetata de mascarpone cu lamai

Retete culinare Inghetata – Inghetata de mascarpone cu lamai Pentru ca astazi este 1 septembrie si vara ne paraseste incet, dar sigur, am hotarat sa fac o ultima inghetata de mascarpone  pe care i-o dedic din tot sufletul Luciei, pentru ca stiu ca este mare fan inghetata.  Este absolut delicioasa si datorita faptului ca am folosit […]

Suc de rosii cu busuioc

Suc de rosii

Retete culinare, Sosuri – Suc de rosii cu busuioc Reteta de suc de rosii este foarte simpla si rapida. De data aceasta am facut sucul de rosii dintr-o cantitate destul de mica de rosii, dar va sfatuiesc sa il incercati intr-o cantitate cel putin dubla si sa-l conservati pentru iarna. Nimic nu este mai delicios […]

Mini pizza cu aluat foietaj rapid

Retete culinare aperitive – Mini pizza cu aluat foietaj rapid Mini pizza cu aluat foietaj rapid este o reteta simpla si delicioasa. Aluatul foietaj este extrem de migalos si destul de complicat de realizat. Eu am facut de doua ori reteta clasica de foietaj si desi mi-a reusit am zis ca nu o sa mai […]

Mancare de limba cu masline

 Limba de vita cu masline, mancare simpla cu sos de rosii Mancare de limba cu masline, reteta romaneasca cu limba de vaca. Cum se curata limba de vita pentru mancare. Reteta de mancare de limba cu masline negre, pas cu pas.  Limba cu masline era mancarea mea preferata inca de cand eram mica. De cate […]

Pesto genovez

Pesto genovez, reteta de pesto cu busuioc proaspat Dupa sucul de rosii, pesto genovez este cel mai cunoscut si apreciat sos italian. Busuiocul proaspat, semintele de pin (pinoli), parmezanul, usturoiul si uleiul de masline,  dau acestui renumit sos un gust extrem de placut. In combinatie cu pastele de casa este delicios. Traditional, pesto de busuioc se face in mojar, […]

Cornulete fragede cu iaurt

Cornulete fragede, o reteta simpla si delicioasa Reteta de cornulete fragede cu iaurt se numara printre retetele mele preferate (mai am si aici >> o reteta de cornulete fragede, cu rahat, foarte apreciata). Cred ca sunt putine persoane care nu iubesc cornuletele fragede, nu-i asa? Desi multi dintre noi apelam la reteta bunicii de cornulete, […]

Tort cu mousse de ricotta si frisca

Tort cu mousse de ricotta si frisca, o reteta simpla si delicioasa de tort Tortul cu mousse de ricotta si frisca este un tort simplu, rapid si delicios. Nu am avut nicio ocazie speciala care sa explice prezenta acestui tort pe blog, doar o foarte mare pofta de ceva dulce si 2 cutii de ricotta […]

Tarta de carne cu dovlecei

Tarta de piept de curcan cu dovlevei

Retete culinare de Tarte – Tarta de carne cu dovlecei Aveam cam multi dovlecei in frigider si, cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai diversific putin meniul  si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlevei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna: […]

Sare aromatizata

Ideala pentru peste la cuptor, cartofi la cuptor sau  prajiti, salate, fripturi la gratar si pentru multe alte preparate. Sare aromatizata – Ingrediente sare rozmarin maghiran salvie dafin Sare aromatizata – Mod de preparare Amestecam sarea cu ierburile proaspete sau uscate (eu am folosit proaspete pentru ca sunt mai aromate) si le mixam la robot […]

Bagels

Bagels - Chifle americane

Retete culinare Aluaturi sarate – Bagels, chifle traditionale americane Introdusi in America de catre imigrantii polonezi, bagels, aceste mini painici au devenit foarte apreciate in America, Anglia si Canada si in toate marile orase unde exista o comunitate evreiasca (New York, Toronto, Montreal), fiecare dezvoltand un stil propriu pentru prepararea chiflelor bagles . Evreii din New […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor