Primele gogonele facute vreodata au o poveste mica mica. In ziua aniversarii casniciei noastre imediat dupa ce am terminat tortul la care am muncit cam 6 ore per total si tocmai cand ma indreptam cu pasi hotarati spre o baie calda si relaxanta, se aude soneria. Sincer, am ezitat sa raspund pentru ca eram destul […]
Tort cu migdale si frisca pentru aniversarea celor 8 ani de casnicie Astazi implinim 8 ani de casnicie! Imi amintesc ce emotii cumplite am avut si cat de fericita am fost in momentul in care am simtit verigheta pe deget. Doresc tuturor o casnicie la fel de fericita ca a mea si un sot la fel […]
Retete culinare – Pateuri cu branza cu aluat dospit Astazi mi s-a facut dor sa framant un aluat, asa ca am facut aceste pateuri cu branza cu aluat dospit, foarte simple si rapide. Paturile cu branza imi amintesc de casa si in special de tatal meu care era specialistul casei cand venea vorba de pateuri. Preferatele […]
Clatite pufoase cu drojdie – specific din Maroc Sambata trecuta am cumparat o carticica cu retete de clatite din intreaga lume, iar reteta de clatite cu drojdie, specifica Marocului, m-a atras in mod deosebit. Se numesc “Clatite cu o mie de gauri” pentru ca in momentul in care le prajim, suprafata clatitelor se umple de […]
Mancare de post cu ciuperci champignon, reteta simpla Pentru ca astazi este Inaltarea Sfintei Cruci si se tine post, am facut o tocanita de ciuperci cu mamaliguta. Desi stiu ca este o reteta pe care o cunoaste toata lumea, m-am gandit totusi sa o postez, in cazul in care cineva nu a preparat-o niciodata si doreste […]
Stiu ca de mult am promis ca o sa postez aceasta reteta si imi cer scuze ca nu am facut-o pana acum. Alaltaieri Bianca m-a intrebat de aceste granule asa ca mi-am amintit de reteta si am si prestat-o. Este foarte simpla si de multe ori o fac si eu in casa pentru ca aici […]
Lava cake, un desert cu ciocolata cremos si delicios Lava cake sau vulcan de ciocolata este un desert divin, cu multa ciocolata, perfect pentru pofta de dulce sau pentru musafirii anuntati pe ultima suta de metri. De ce spun asta? Pentru ca aceste mici delicii dulci pot fi conservate in congelator chiar si pentru 1 […]
Lintea (lens culinaris) face parte din familia leguminoaselor. Semintele plantei au o valoare nutritiva foarte bogata si sunt prezente in multe feluri de mancare. Din faina de linte in combinatie cu o parte de faina de grau se poate obtine o paine foarte delicioasa. Lintea este bogata in proteine si glucide sanatoase (amidon, amidon rezistent). […]
Retete culinare aluaturi dulci – Panettone (cozonac italian) Panettone este un cozonac traditional italian, extraordinar de gustos, care se face in Italia de Craciun si Anul Nou. Reteta de panettone, ma refer la reteta originala a acestui cozonac italian, nu este deloc simpla. Ca sa obtinem un cozonac panettone adevarat in propria bucatarie, avem nevoie […]
Retete culinare Inghetata – Inghetata de mascarpone cu lamai Pentru ca astazi este 1 septembrie si vara ne paraseste incet, dar sigur, am hotarat sa fac o ultima inghetata de mascarpone pe care i-o dedic din tot sufletul Luciei, pentru ca stiu ca este mare fan inghetata. Este absolut delicioasa si datorita faptului ca am folosit […]
Dupa un drum lung si destul de obositor am revenit aseara in Italia cu tolba plina de amintiri placute si mai putin placute din Romania. O sa fac un mic rezumat al acestor doua saptamani petrecute alaturi de cei dragi. Drumul pana la granita Romaniei a fost obositor, dar civilizat, autostrada nefiind excesiv de aglomerata […]
Dragii mei, miercuri plecam in sfarsit in tara pentru 2 saptamani. Nu am mai fost acasa din ianuarie asa ca abia astept sa-mi revad famila, scumpul meu catelus Pufi, casa si nu in ultimul rand draga mea Harghita unde ne vom odihni pentru 1 saptamana. Va doresc tuturor o vara minunata cu mult soare, caldura […]
Retete culinare, Sosuri – Suc de rosii cu busuioc Reteta de suc de rosii este foarte simpla si rapida. De data aceasta am facut sucul de rosii dintr-o cantitate destul de mica de rosii, dar va sfatuiesc sa il incercati intr-o cantitate cel putin dubla si sa-l conservati pentru iarna. Nimic nu este mai delicios […]
Imi amintesc ca anul trecut cand am implinit 32 de ani am inversat cifrele pe tortulet si pentru o clipa am avut din nou 23. Anul asta nu mai tine figura asa ca indiferent cum le-as inversa tot 33 implinesc. Vom serba in doi diseara si cum din pacate nu am avut deloc timp […]
Retete culinare aperitive – Mini pizza cu aluat foietaj rapid Mini pizza cu aluat foietaj rapid este o reteta simpla si delicioasa. Aluatul foietaj este extrem de migalos si destul de complicat de realizat. Eu am facut de doua ori reteta clasica de foietaj si desi mi-a reusit am zis ca nu o sa mai […]
Ce se vede in pahar nu este un esec ci transformarea unui esec culinar in ceva rapid si delicios. Aseara au anuntat la meteo ca astazi vor fi 29 grade asa ca m-am trezit voioasa dis de dimineata si m-am apucat sa gatesc. Pe la 7 am pus limba la fiert dupa care am zis […]
Limba de vita cu masline, mancare simpla cu sos de rosii Mancare de limba cu masline, reteta romaneasca cu limba de vaca. Cum se curata limba de vita pentru mancare. Reteta de mancare de limba cu masline negre, pas cu pas. Limba cu masline era mancarea mea preferata inca de cand eram mica. De cate […]
Pesto genovez, reteta de pesto cu busuioc proaspat Dupa sucul de rosii, pesto genovez este cel mai cunoscut si apreciat sos italian. Busuiocul proaspat, semintele de pin (pinoli), parmezanul, usturoiul si uleiul de masline, dau acestui renumit sos un gust extrem de placut. In combinatie cu pastele de casa este delicios. Traditional, pesto de busuioc se face in mojar, […]
Cornulete fragede, o reteta simpla si delicioasa Reteta de cornulete fragede cu iaurt se numara printre retetele mele preferate (mai am si aici >> o reteta de cornulete fragede, cu rahat, foarte apreciata). Cred ca sunt putine persoane care nu iubesc cornuletele fragede, nu-i asa? Desi multi dintre noi apelam la reteta bunicii de cornulete, […]
Tort cu mousse de ricotta si frisca, o reteta simpla si delicioasa de tort Tortul cu mousse de ricotta si frisca este un tort simplu, rapid si delicios. Nu am avut nicio ocazie speciala care sa explice prezenta acestui tort pe blog, doar o foarte mare pofta de ceva dulce si 2 cutii de ricotta […]
Intotdeauna mi-am dorit sa am un blog de fotografie dar am zis sa astept pana voi considera ca sunt pregatita sa il gestionez. Astazi am luat taurul de coarne si l-am deschis asa ca va invit sa il vizitati daca sunteti pasionati de natura si fotografie. Sper sa va placa ce voi posta! Pentru a […]
Retete culinare de Tarte – Tarta de carne cu dovlecei Aveam cam multi dovlecei in frigider si, cum in ultima perioada am tot facut ciorba sau mancare de dovlecei, m-am gandit sa mai diversific putin meniul si sa fac o tarta de piept de curcan cu dovlevei si crumble de pesmet. A iesit nemaipomenit de buna: […]
Ideala pentru peste la cuptor, cartofi la cuptor sau prajiti, salate, fripturi la gratar si pentru multe alte preparate. Sare aromatizata – Ingrediente sare rozmarin maghiran salvie dafin Sare aromatizata – Mod de preparare Amestecam sarea cu ierburile proaspete sau uscate (eu am folosit proaspete pentru ca sunt mai aromate) si le mixam la robot […]
Retete culinare Aluaturi sarate – Bagels, chifle traditionale americane Introdusi in America de catre imigrantii polonezi, bagels, aceste mini painici au devenit foarte apreciate in America, Anglia si Canada si in toate marile orase unde exista o comunitate evreiasca (New York, Toronto, Montreal), fiecare dezvoltand un stil propriu pentru prepararea chiflelor bagles . Evreii din New […]