Vegeta de casa

Vegeta de casa

Vegeta de casa, baza pentru mancaruri sarate Vegeta de casa este una dintre retetele de baza care trebuie musai incercate daca tinem la sanatatea noastra si a celor dragi. Cati dintre noi nu am folosit la un moment dat in viata vegeta din comert? Eu cred ca aproape toti am folosit, la un moment dat, […]

Paine floare

Pane Margherita

Paine floare pufoasa cu crusta crocanta, preparare pas cu pas. Reteta de paine èufoasa in forma de floare.  Cand eram inca in tara, aveam langa bloc o mica brutarie unde gaseam mereu paine floare turceasca de o bunatate teribila. Avea o crusta subtire si crocanta si susan pe deasupra. Atat de buna era si atat […]

Gogosi cu lapte condensat

Gogosi cu lapte condensat

Retete culinare – Gogosi cu lapte condensat Gogosi cu lapte condensat, pufoase, se topesc in gura. Cele mai pufoase gogosi, reteta pas cu pas.  Pentru ca laptele condensat l-am facut pentru aceste gogosi divine si pentru ca astazi am avut mai mult timp, nu am stat pe ganduri si le-am executat. Nu va mai spun […]

Pizza Margherita

Pizza Margherita – Retete culinare pizza Dintre toate tipurile de pizza, Pizza Margherita este cea mai cunoscuta si indragita pizza italiana. Se spune ca la Napoli, cu ocazia vizitei regelui Umberto I si a reginei Margherita, Raffaele Esposito, cel mai renumit maestru pizzaiolo, a oferit inaltilor sai oaspeti 3 tipuri de pizza printre care se […]

Lapte Condensat Indulcit

Sweetened Condensed Milk

Lapte condensat indulcit – Retete Culinare Am gasit in urma cu ceva vreme pe un site american aceasta minunata reteta de lapte condensat indulcit. Spre deosebire de cealalta reteta de lapte condensat , reteta aceasta se face mai simplu si are o consistenta foarte cremoasa. Este a patra oara cand o fac si se mentine […]

Tajarin

Tajarin

Tajarin sunt un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita utilizarii galbenusurilor ( sunt persoane care folosesc numai galbenusuri pentru tajarin dar avand in vedere ca la 1 kg de faina intra 20 de galbenusuri am folosit si oua intregi). Tajarin  trebuie sa fie taiati foarte fin si nu trebuie fierti […]

Paine cu banane – Banana Bread

Pan briosche cu banane

Retete culinare – Paine cu banane Banana Bread Painea cu banane, Banana Bread, este o paine dulce americana. Daca o facem cu praf de copt, consistenta este asemanatoare cu cea a unui chec cu banane, iar daca inlocuim praful de copt cu drojdie, vom obtine o paine dulce asemanatoare unei briose cu banane. Ingredientul cheie […]

Mousse de banane

Mousse de banane

Retete culinare Creme la pahar – Mousse de banane Chiar daca mancam suntem la regim, nu inseamna ca nu mai fac nimic dulce. Si ce altceva bun, dulce si rapid as putea face, daca nu un mousse de banane? Asa cum poate v-ati dat seama pana acum, ador prajiturile, cremele si orice alt desert cu […]

Ciorba de legume dietetica

Ciorba de legume dietetica

De doua saptamani m-am apucat serios de sport si automat am inceput sa gatesc mai dietetic. E a doua oara cand fac ciorbita asta in aceste doua saptamani si pe langa faptul ca este delicioasa, este foarte satioasa si sanatoasa, Am folosit urmatoarele legume pentru aceasta ciorba: 1 broccoli, 1 varza, 5 cartofi, orez rosu […]

Retete incepatori: Choux

Retete incepatori: Choux à la crème

Retete incepatori Laura Adamache – Choux Choux à la crème este unul dintre deserturile mele preferate. In versiune dulce sau sarata, intotdeauna au un mare succes la noi in familie si dispar foarte rapid de pe masa. Desi este un desert care se face relativ rapid, cere destul de multa atentie, dar daca respectam regulile de […]

Iahnie de fasole cu slaninuta afumata

Iahnie de fasole cu slaninuta afumata

Iahnie de fasole cu slaninuta afumata, reteta romaneasca Iahnie de fasole, reteta traditionala cu slanina si carnati. Mancare de fasole uscata, reteta romaneasca, mod de preparare pas cu pas.  Iahnia de fasole este una dintre mancarurile mele preferate. Iarna o fac destul de des si neaparat cu slanina afumata sau costita, ciolan, afumate si ele […]

Sapun de Alep

Sapun de Alep

Sapunul de Alep – cel mai natural sapun din lume Nascut si inca fabricat in Alep, Siria, acest sapun contine exclusiv ingrediente vegetale si este produs manual. Artizanii din Alep acorda o atentie deosebita fiecarei faze de preparare a acestui sapun care devine astfel unic in lume datorita ingredientelor folosite si a modului de preparare. […]

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata cu crema de ciocolata, reteta de tort aniversar Nu se putea sa  incheiem anul 2009 si sa nu sarbatorim cei 15 ani de cand eu si sotul meu ne-am cunoscut fara un minunat tort de ciocolata cu crema de ciocolata. Singurul lucru putin mai migalos la prepararea acestui tort, a fost glazura […]

Pandispan cu Cacao

Pandispan de cacao

Retete culinare Incepatori – Pandispan cu cacao Pentru tortul de ciocolata cu mousse de ciocolata de Revelion am facut un pandispan cu cacao. Chiar daca ar fi mers foarte bine si pandispanul clasic, prefer intotdeauna sa combin pandispanul cu cacao cu o crema sau un mousse de ciocolata. In felul acesta, gustul cremei iese mult […]

Aperitive Revelion

Cocktail de creveti

Retete culinare pentru sarbatori – Aperitive Revelion La Multi Ani tuturor si un 2010 plin de sanatate si impliniri! Va propun cateva retete de aperitive pentru Revelion. Au trecut atat de repede Sarbatorile incat nici nu am realizat foarte bine cand am trecut in 2010. La noi a plouat cu tunete si fulgere in noaptea […]

Masa de Craciun 2009

Merry Christmas!!

Pentru inceput vreau sa va multumesc din toata inima pentru minunatele voastre urari care mi-au umplut sufletul de bucurie si sa va urez in continuare Sarbatori Fericite si imbelsugate!! Nu am reusit sa fac foarte multe fotografii dar cele pe care am reusit sa le fac, le impart fericita cu voi. Am avut un Craciun […]

Decoratiuni pentru Craciun

Vas decorat pentru Craciun

Astazi am inceput sa fac decoratiunile pentru Craciun. Pentru inceput am decorat cele doua vase de arama care vor sta in fata caminului. Am folosit crengute si conuri de brad, macese, niste bobite rosii cu tepi care mi-au nenorocit mainile, crengute moarte si bineinteles feliile de portocala deshidratate. Am mai folosit spray auriu ,care se […]

Cum deshidratam feliile de portocala?

Before dehydration

Anul acesta se poarta decoratiunile de Craciun naturale. Feliile de portocala deshidratate se uitilizeaza atat in bucatarie cat si ca decoratiuni pentru masa de Craciun ( puteti decora diverse platouri de aperitive, friptura sau peste), pentru impodobirea bradului sau puteti face o frumoasa coroana de pus in centrul mesei. Eu inca nu m-am apucat de […]

Muffins cu mazare si prosciutto

Muffins cu mazare si prosciutto

Retete culinare – Muffins cu mazare si prosciutto Perfecte ca aperitiv sau pentru pachetelul celor mici, acesti muffins cu mazare si prosciutto se fac foarte simplu si rapid. Eu le fac foarte des si le mancam chiar la pranz, alaturi de cateva feliute de cascaval sau branza si legume proaspete de sezon. Ingredientele retetei de […]

Cornulete vesele pentru Mos Craciun

Cornulete vesele

Cornulete vesele pentru Mos Craciun, reteta pentru masa de sarbatori Astazi va aduc doua retete care se vor afla pe masuta noastra de Craciun. Ambele sunt delicioase si foarte rapide. Cris a spus ca sunt cele mai bune cornulete mancate de el vreodata si ii dau perfecta dreptate. Sunt atat de pufoase si aromate incat […]

Mierea de Manuka, un miracol al naturii

Miere de Manuka

Retete culinare Laura Adamache – Mierea de Manuka, un miracol al naturii In urma cu o saptamana vorbeam cu o prietena despre mierea de Manuka si proprietatile ei incredibile si m-am decis sa o comand. Ieri mi-a sosit coletul, iar astazi am inceput dulcele tratament pentru intarirea sistemului imunitar . Mierea de Manuka este consideranta […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor