Salata de saricica

Saricica

  Agretti (Salsola Soda) numita la noi saricica sau caruta dracului este o planta primavaratica cu un puternic efect depurativ si diuretic. 100 gr de saricica cruda contin  numai 17 Kcal, drept urmare se consuma foarte des in curele de slabire sau intretinere. Arealul natural al plantei este extins în prezent, pe lângă bazinul Mediteranei, […]

Vinete impanate cu usturoi

Vinete impanate

Reteta de post – Vinete impanate cu usturoi Saptamana aceasta am mancat doar legume si tare bine m-am simtit. Sambata m-am aprovizionat cu legume pentru toata saptamana si dupa o salata de spanac delicoasa, pe care o s-o postez curand, mi-am amintit de reteta mamei mele de vinete impanate cu usturoi pe care o adoram […]

Tratament natural anticelulitic

Tratament anticelulitic

Tratament anticelulitic cu rozmarin – produs natural obtinut in casa Ei bine, astazi nu va prezint o reteta dulce sau sarata ci una 100% naturala care ne va ajuta sa luptam cu inestetica celulita si cu problemele legate de circulatie. Pentru ca vara se apropie cu pasi repezi si gandul incepe sa ne zboare la […]

Prajitura cu portocale si mac

Tarta de portocale cu mac

Prajitura cu portocale si mac, o reteta absolut delicioasa Fina, aromata, stropita din belsug cu un sirop de portocale si seminte de vanilie indiana, aceasta prajitura cu portocale este cu siguranta unul dintre cele mai bune dulciuri facute si savurate in ultima perioada. Si pentru ca de curand am cunoscut patru fete absolut deosebite aceasta […]

Supa crema de sparanghel salbatic

Supa crema de sparanghel salbatic

 Retete culinare Supe, Ciorbe – Supa crema de sparanghel salbatic Primavara este anotimpul sparanghelului si nu pot sa va descriu cu cata nerabdare astept sa culeg primul fir de sparanghel si cu cate pofta il mananc asa crud, abia cules de sub tufa plina de tepi. Mamica sparanghelului este o tufa mare cu multi tepi […]

Schokoladenstäbchen – Bastonase de cicocolata

Schokoladenst Bchen

Bastonase de cicocolata – Schokoladenstäbchen De Paste am primit foarte multe oua si iepurasi de ciocolata si cum nu ma prea omor dupa ciocolata in stare pura am executat acesti biscuiti absolut divini si, bineinteles ca inca mi-a ramas un munte de ciocolata pe care trebuie sa il folosesc intr-un fel. Bastonase de cicocolata – Ingrediente […]

Drob de miel (fara prapure)

Placinta cu carne

Drob de miel (fara prapure) – reteta traditionala de Pasti Drob de miel este o reteta traditionala romaneasca, fiind unul dintre preparatele din miel care nu lipseste de pe masa de Pasti. Exista si in alte bucatarii traditionale preparate asemanatoare drobului de miel romanesc, cea mai cunoscuta fiind reteta de haggis scotian (este mai condimentat decat […]

Placinta cu carne

Placinta cu carne

 Retete culinare – Placinta cu carne Anul acesta nu am avut timp pentru decoratiuni, iar masuta noastra de Paste a fost una aproape traditionala. Spun aproape pentru ca in loc de cozonac am servit o colomba pe care planuisem sa o fac in casa numai ca mi-au ajuns formele de colomba comandate mult prea tarziu […]

Cremvusti umpluti

Cremvusti umpluti

  Eu o mai numesc “ Reteta celor doua crize” si anume criza de timp pentru ca se fac  in maxim 10 minute si criza financiara pentru ca este o mancare ieftina si accesibila oricui. Mai ales cei mici vor fi incantati de acesti cremvustei minunati . Ingrediente: cremvusti mai grosuti si mai lungi cascaval […]

Tort cu crema de piersici

2 ani de blog

Tort cu Crema de Piersici – Retete culinare Torturi Astazi se implinesc doi ani de cand fac parte din aceasta lume minunata numita blogosfera. Doi ani de retete, povesti si intamplari, doi ani in care am crescut si invatat, dar mai presus de toate, doi ani minunati in care am avut ocazia sa cunosc multe persoane […]

Cupe de ciocolata cu crema de ricotta

184 Rf

Cupe de ciocolata cu crema de ricotta, desert rapid Cupe de ciocolata cu crema de ricotta, o reteta absolut delicioasa pentru un desert rapid si delicat! Astazi este ziua soacrei mele asa ca am pregatit acest desert delicios pentru ea. Chiar daca nu il vom savura momentan impreuna, sper sa reusesc sa il fac cand vom […]

Focaccia alla Genovese

Focaccia alla genovese

Focaccia alla genovese – Retete culinare Focaccia Focaccia (in dialect a fügassa) alla genovese este un tip de paine care nu trebuie sa depaseasca 2 cm inaltime. Se condimenteaza cu sare grunjoasa si ulei de masline de cea mai buna calitate. Eu am adaugat si putin rozmarin pentru ca il ador in combinatie cu aluaturile.  […]

Mancare de cartofi cu masline si orez (de post)

Mancare de cartofi cu masline si orez - de post -

Astazi am facut o mancarica de cartofi  pentru ca incercam macar miercuri si vineri sa tinem post. Este tare buna si simplu de facut.     Ingrediente:   6-7 cartofi maricei codite de ceapa verde (eu am pus de la 3 legaturi) 6 rosii 1 morcov maricel 1 tulpina de telina 1 pahar mic de […]

Chocolate Crinkles

Chocolata Crinkles

Chocolate Crinkles, reteta de biscuiti americani cu ciocolata Fara indoiala unii dintre cei mai buni biscuiti cu ciocolata facuti pana acum, dedic acesti chocolate crinkles unei femei extraordinare, Adina Stefan, matusa sotului meu. Chiar daca nu am avut ocazia sa o cunosc personal, deoarece traieste in Canada de foarte mult timp, am avut ocazia sa o […]

Maioneza de casa – reteta clasica

Maioneza

Maioneza de casa – Reteta clasica cu galbenusuri de ou Maioneza de casa, reteta clasica cu galbenusuri de ou. Cum se face maioneza, preparare pas cu pas, o reteta pe care o indragim cu totii. Trucuri pentru maioneza taiata. Cred ca maioneza este una dintre retetele care nu mi-a dat niciodata batai de cap. O […]

Rulouri de vinete cu cascaval

Rulouri de vinete cu cascaval

Retete culinare, Mancare – Rulouri de vinete cu cascaval Una dintre legumele mele preferate de vara este vanata. O mananc cu o deosebita placere si pot spune ca retetele cu vinete sunt cel mai des incercate in bucataria mea. Rulourile de vinete cu cascaval se afla printre retetele preferate. Se fac foarte simplu, iar umplutura […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor