Hamburger de vita cu dovlecei

Hamburger de vita cu dovlecei, o reteta ideala pentru un gratar in aer liber Am mancat intotdeauna cu placere hamburger, nu ma refer la faimosii hamburgers McDonald’s care mi-au lasat un gust extrem de neplacut prima si singura data cand i-am cumparat, ci la cei facuti cum trebuie, in casa sau in diferite alte localuri […]

Prajitura rasturnata cu banane si caramel

Prajitura rasturnata cu banane – Retete culinare Prajituri Asa cum va spuneam si pe pagina facebook, nu pot sa descriu in cuvinte gustul acestei prajituri rasturnate cu banane si caramel. Blatul umed de ciocolata, bananele si caramelul se imbina perfect in aceasta prajitura, asa ca mi-a fost imposibil sa ma opresc dupa prima portie. Initial […]

Inele de calamar cu mazare si rosii

Inele de calamar cu mazare si rosii, o reteta simpla si rapida cu fructe de mare Ador inelele de calamar, nu doar pane, ci si gratinate, la gratar, in salate si in mancaruri. Va spun sincer ca niciodata nu mi-am inchipuit ca inelele de calamar pot fi gustoase in combinatie cu mazarea, chiar am strambat […]

Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura

Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura, o reteta plina de gust si prospetime Dintre toate fructele de padure, zmeura imi place cel mai mult. Este foarte parfumata, vesela si frumoasa, parca te invita sa o mananci. Pe locul doi ar fi fragii, dar nu am mai avut norocul sa ii vad in comert in […]

Crema de naut cu salata greceasca

Crema de naut cu salata greceasca, o reteta gustoasa de vara Crema de naut cu salata greceasca este o idee deosebit de gustoasa si lejera acum vara. Nu avem nevoie nici de aragaz, nici de cuptor, doar de un blender si doua conserve de naut boabe de la prietenii Sun Food. Reteta se face practic singura, […]

Cornuri turcesti cu nutella

Cornuri turcesti cu nutella, reteta de cornuri umplute cu crema Katmer pogaca sunt niste cornuri tipic turcesti care se defac in foite. Se pot umple cu branza sarata, sunca, nutella, gem, cu orice va place mai mult. Eu cu nutella, pentru ca o ador si aveam un borcan pe care trebuia sa il termin. Este foarte periculos […]

Gogosi pufoase la tigaie

Gogosi pufoase la tigaie, o reteta de gogosi ideala pentru zilele calde de vara Nu-i asa ca si voua va plac gogosile pufoase? Eu recunosc ca am o slabiciune pentru gogosi, de orice tip, umplute sau simple, coapte la cuptor sau prajite, dar vara, cand caldura ne cam alunga din bucatarie, nu prea ma incumet […]

Chiftele umplute cu oua de prepelita

Chiftele umplute cu oua de prepelita, ideale pentru o gustare sau un picnic Am oftat dupa oua de prepelita mult timp. In Bucuresti se gasesc in aproape toate supermarketurile, dar aici nu exista. Am avut o perioada in care chiar eram un pic obsedata de acest lucru si intram special in magazine sa vad daca […]

Placinta la tigaie cu carne si ciuperci

Placinta cu carne si ciuperci, o reteta simpla si rapida de placinta la tigaie Nu stiu cat de mult iubiti voi placintele, dar eu le ador, placinta cu carne fiind preferata mea. Astazi va propun o reteta simpla simpla si rapida, perfecta pentru zilele calde de vara. Spun asta pentru ca spre deosebire de placinta […]

Prajitura cu cirese si crema de branza

Prajitura cu cirese si crema de branza – Retete prajituri Laura Adamache Saptamana trecuta am cumparat, pentru prima data in acest an, cirese. Dupa ce am ajuns acasa, le-am gustat cu nerabdare, dar am fost foarte dezamagita pentru ca nu aveau absolut niciun gust. Cu toate acestea le-am mancat, nu aveam cum sa nu o fac […]

Sorbet de nuca de cocos

Sorbet de nuca de cocos, o reteta ideala pentru zilele calde de vara In fiecare vara, sambata e zi de iaurt inghetat, granita sau sorbetto. Uneori si de inghetata, dar mai rar, pentru ca o iubim mai putin. Ieri am auzit ca luna iunie o sa fie o luna de toamna in Italia, cu multe ploi […]

Biscuiti americani cu arahide

Reteta de biscuiti americani cu ciocolata si arahide sarate Biscuitii americani au un gust atat de delicios! Biscuitii sunt dulciurile cel mai des pregatite in bucataria mea. Sunt gustosi, se fac repede, sunt perfecti atat pentru micul dejun la cafea, cat si seara langa un parfumat ceai negru cu bergamota, preferatul meu. Dar recunosc ca […]

Scialatielli cu sos de rosii si busuioc

Scialatielli, paste de casa cu lapte, busuioc si parmezan Scialatielli sunt niste paste relativ tinere, inventate de chef Enrico Cosentino, in anul 1978. Spre deosebire de pastele clasice, aluatul pastelor scialatielli este facut din faina, lapte, oua, parmezan si busuioc. Mi-au placut foarte mult aceste paste, au o consistenta deosebita, iar gustul este delicios datorita busuiocului […]

Clafoutis cu legume

Clafoutis cu legume, o reteta delicioasa cu legume de sezon Clafoutis cu legume, o reteta delicioasa si simplu de facut. Reteta de clafoutis sarat, ingrediente si mod de preparare.  Cand auzim cuvantul clafoutis, gandul ne zboara automat la cirese, prune, mere, pere si alte fructe parfumate care de obicei se regasesc intr-un clafoutis. Eu astazi […]

Supa Minestrone de primavara

Supa de primavara minestrone, o reteta delicioasa de supa tipic italiana Supa minestrone originala, reteta de supa italiana cu legume si cereale. Supa italiana minestrone cu legume de sezon, reteta pas cu pas, ingrediente si mod de preparare. Va spuneam, nu cu mult timp in urma, ca nu prea iubesc supele si ciorbele. Iata ca […]

Prajitura Runeberg

Prajitura Runeberg, desert traditional finlandez Luna trecuta, Oana si Diana de la Savori Urbane, au dat startul unui foarte frumos proiect numit  The Food Connection. Daca prima luna a fost dedicata retetelor germane, luna aceasta a venit randul retetelor scandinave si baltice, iar gazda este Teo, un om frumos si o prietena foarte draga, pe care […]

Fajitas cu pui si guacamole

Fajitas cu pui si guacamole, o reteta mexicana perfecta pentru pranz sau cina Am facut cunostinta cu bucataria mexicana cand locuiam in Germania. Intr-o seara foarte rece de decembrie, nu aveam nimic pregatit pentru cina, asa ca am hotarat sa cumparam ceva, orice in afara de pizza, hamburger si cheeseburger care, nu stiu din ce […]

Chifle rapide fara drojdie

Chifle rapide fara drojdie – Retete culinare Paine Daca nu avem paine, drojdie, chef sau timp de gatit, putem sa apelam cu incredere la aceasta reteta de chifle rapide fara drojdie. Mie mi s-a intamplat chiar zilele trecute sa raman fara paine si cum nu aveam nici drojdie si nici prea mult timp, am framantat […]

Prajitura pufoasa cu capsuni

O reteta de prajitura pufoasa cu capsuni pentru toti cei care iubesc aceste fructe Capsunile, aceste frumoase si parfumate fructe, se regasesc in foarte multe retete delicioase de prajituri, creme, budinci, inghetate etc. Astazi va propun una dintre cele mai pufoase prajituri cu capsuni facute pana acum. Bineinteles, reteta este simpla si rapida, ideala pentru cei […]

Salata de mazare, bob si naut

Salata de mazare, bob si naut, reteta de salata pentru un pranz sanatos si plin de gust Dupa mesele copioase de sarbatori, o salata lejera, dar in acelasi timp satioasa, este alegerea cea mai buna pentru pranz sau cina. In ultimele doua zile eu nu am mancat decat salate, fructe, pui sau peste la gratar […]

Tort de morcovi

Tort de morcovi cu crema de unt si mascarpone, un desert rapid si aromat Tort de morcovi si crema delicioasa de mascarpone, o minune de reteta pe care o recomand celor care doresc un desert minunat pe masa de Paste! Dragilor, sper ca ati avut un Paste fericit si linistit si ca pe masa voastra […]

Chifle coapte in vase de teracota

Chifle cu ulei coapte intr-un mod inedit, in vase mici de teracota Chiflele coapte in mici vase de teracota sunt o idee inedita pentru masa de Pasti. Le-am facut de 3 ori in ultimele doua zile si vreau sa va spun ca m-am indragostit atat de gustul lor, cat si de aspect. Avem nevoie de […]

Placinta de Pasti cu spanac si oua

Placinta de Pasti cu spanac si oua, o reteta italiana traditionala  Placinta cu spanac si oua sau Torta Pasqualina, este specifica bucatariei regiunii Liguria din nord-vestul Italiei. Asa cum ne spune si numele, aceasta deosebita placinta se face in perioada sarbatorii de Pasti. Aluatul, facut din faina, ulei de masline si apa, se intinde in foi foarte subtiri, […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor