Hamburger de curcan, o reteta delicioasa si lejera cu carne de curcan Reteta de hamburgeri de curcan chiar ca se face extrem de simplu si este delicioasa. De foarte multe ori ii pregatesc pentru cina si ii mancam cu legume sotate, salate de sezon si, bineinteles, cu chifle pentru hamburger. Zilele trecute eram in pana […]
Trufe cu mascarpone si rom, o reteta simpla si rapida de bomboane Trufe cu mascarpone si rom, ce minunatie de gust! Aveam o cutie de mascapone in frigider, cumparata cu gandul de a pregati cateva aperitive pentru Revelion. Nu am apucat sa imi pun in practica planul de sarbatori, asa ca mascarponele meu a ramas […]
Vinete picante coapte la cuptor, un rasfat pentru cei care iubesc vinetele Vinete picante coapte. Reteta simpla cu vinete la cuptor. Reteta pas cu pas de vinete coapte, reteta de post. Chiar daca tind sa devin repetitiva, vreau sa va spun ca ador vinetele! Le-as manca oricum, oricand, oriunde, bineinteles atata timp cat sunt bine […]
Muffins cu afine, o reteta rapida, cu un gust proaspat si parfumat As spune ca acesti deliciosi muffins cu afine sunt preferatii mei. Sunf foarte foarte pufosi, iar toppingul crocant este absolut minunat. Initial ma gandisem sa fac alta reteta cu aceste afine micute si delicate, dar pana la urma m-am hotarat sa fac muffins si […]
Placinta cu carne si ciuperci, o reteta delicioasa si simpla de placinta Craciunul si Revelionul din acest an, de fapt din anul care tocmai a trecut, au fost extrem de agitate. Agitate, in sensul bun, cu multe iesiri si invitatii, multa voie buna, dar si destul de obositoare. De Craciun am organizat o masa traditionala, […]
Mancare indiana de conopida si naut – Retete culinare Laura Adamache Mancare indiana de conopida si naut – reteta vegetariana pas cu pas. Reteta cu conopida. Reteta de mancare indiana pas cu pas. Mancare picanta cu legume, o reteta de post La multi ani! Va doresc un 2016 plin de sanatate, fericire si realizari! Incepem […]
Braduti de bezea, o idee simpatica pentru masa de Craciun Nu pot sa spun ca astazi va propun o reteta, mai degraba o idee dulce pentru Craciun, dedicata celor care iubesc bezeaua crocanta. Asadar, bradutii nostri se pregatesc cat am bate din palme, dar pentru a-i forma, avem nevoie de un dui numarul 102, 103 […]
Condimente pentru turta dulce, reteta pentru turta dulce de Craciun Zilele trecute, cand am postat reteta de biscuiti umpluti cu ciocolata, m-ati intrebat cum prepar eu condimentele pentru turta dulce. Reteta o am de la o prietena din Germania, care facea o turta dulce pur si simplu divina. Am pregatit mixul de condimente pentru turta dulce […]
Prajitura Stracciatella cu piersici, un desert simplu si rapid pentru masa de Craciun Poate ca nu toti avem timp sa pregatim retete complicate pentru Craciun sau Revelion sau poate pur si simplu ne dorim o prajitura rapida si delicioasa pe langa cozonacii traditionali. Prajitura stracciatella se face foarte rapid, este simpla si are un gust […]
Lingurite crocante cu mac, reteta aperitiv pentru Craciun Linguritele crocante cu mac si faina integrala sunt o gustare excelenta pentru masa de Craciun sau Revelion. Aluatul se face in cateva minute si, cel mai important, nu avem nevoie de forme speciale pentru coacerea linguritelor. Eu le-am umplut cu o crema de cartofi, morcovi si curry, […]
Mini tarte din aluat cu ulei de masline, umplute cu ganache si gem de caise Astazi va propun o reteta delicioasa de mini tarte umplute cu ganache si gem de caise. In locul untului, folosit de cele mai multe ori pentru aluatul tartelor, eu am ales uleiul de masline Costa d’Oro Extra. Poate va sperie […]
Biscuiti de ciocolata umpluti cu crema, reteta de biscuiti pentru Craciun Cat de gustosi sunt acesti biscuiti de ciocolata umpluti cu crema, va las pe voi sa imi spuneti! Astazi am inceput probele pentru retetele dulci de Craciun, cele sarate vor urma saptamana viitoare, si prima reteta de pe lista a fost o mai veche […]
Paste penne cu fasole boabe si ton – Retete paste Laura Adamache Penne cu fasole si ton, reteta italiana de paste, ingrediente si mod de preparare. Paste penne scurte cu fasole, rosii cherry si usturoi. Reteta cu paste penne. Una dintre combinatiile preferate de noi, cand vine vorba despre pastele penne, este cea dintre fasolea […]
Prajitura de post cu dovleac, o reteta simpla si rapida cu dovleac si nuca Alaltaieri am primit jumatate de dovleac pe care l-am transformat, fara sa stau prea mult pe ganduri, intr-o delicioasa prajitura de post. Ca sa-i dau un plus de gust, nu pentru ca ar fi avut neaparata nevoie, am adaugat niste nuca […]
Pulpe de rata cu sos de portocale si un concurs delicios Pe pagina facebook si pe instagram v-am facut deja cunostinta cu minunatele gemuri St.Dalfour, dar inca nu v-am vorbit despre ele pe blog. Sunt produse de St. Dalfour, o companie franceza infiintata in 1984, au o consistenta absolut minunata si nu contin zahar. Zaharul, […]
Friggione, sos dens italian de ceapa si rosii Friggione este un sos dens specific regiunii Emilia-Romagna, care, desi are la baza doar doua ingrediente principale, este absolut delicios. Reteta sosului friggione dateaza din 1886, iar din anul 2004 este pastrata la Camera de Comert a orasului Bologna. Acum aproape 11 ani l-am gustat pentru prima si singura […]
Calatorie culinara cu Laura Adamache, concurs online cu premii in carti Ultima editie a campaniei „Calatorie culinara cu Laura Adamache” s-a incheiat ieri, 6 decembrie 2015. Inainte de a anunta castigatorii, vreau sa va multumesc tututor pentru participare si pentru retetele absolut delicioase inscrise in acest concurs. Asadar, castigatorii etapei dedicate bucatariei romanesti, sunt: Bucataria Emiliei […]
Prajitura cu mere si ciocolata, un desert delicios si simplu de facut Prajitura cu mere si ciocolata este divina! Una dintre prajiturile mele cele mai simple si rapide este cea cu mere si ciocolata. Nu trebuie decat sa amestecam ingredientele, sa punem aluatul in forma tapetata si sa coacem prajitura in cuptorul preincalzit. Atat. Timpul de […]
Concurs cu gust mediteranean, premii in ulei de masline Va multumesc tuturor pentru participare! Ieri, 23.11.2015, s-a incheiat acest frumos concurs. Cei care se vor bucura de gustul minunat al uleiului Feelolio, sunt: Ghelbere Elena – comentariul numarul 6 Cristina Maria Iancu – comentariul numarul 11 Anca Gabriela Lupu – comentariul numarul 34 Felicitari castigatoarelor! Astept […]
Cornuri cu dovleac, reteta de cornuri pufoase din aluat dospit Cornuri cu dovleac reteta pas cu pas. Reteta de cornuri pufoase cu umplutura de dovleac. Cornuri cu drojdie dospite umplute cu piure de dovleac. Reteta de cornuri pentru mic dejun. Alaltaieri, frig, ceata, cateva picaturi razlete de ploaie, intr-un cuvant o zi de toamna mohorata. Si […]
Chec cu naut si spanac – Retete culinare Laura Adamache Astazi va propun un chec cu naut si spanac, delicios, simplu de facut si plin de gust. Iubesc checurile sarate pentru ca sunt rapide si foarte practice. Se pot manca la micul dejun, pranz sau cina, simple sau cu cate ceva pe langa. Chiar si cand […]
Pui alla diavola, o reteta delicioasa de pui picant fript pe gratar Puiul alla diavola este foarte simplu de facut si atat de crocant, incat chiar merita sa-l incercati macar o data, asta in cazul in care nu l-ati mai facut pana acum, bineinteles. Desi puiul e minunat cand il preparam pe gratarul din curte, iese absolut […]
Cruffins, un desert australian modern, cu un gust si o textura deosebite V-ati intrebat vreodata cat de gustos ar fi un muffin daca ar avea textura unui croissant sau cat de simpatic ar fi un croissant copt intr-o forma de muffin? Ei bine, in anul 2013, Kate Reid, un foarte talentat patiser australian, s-a gandit sa […]
Concurs Calatorie culinara cu Laura Adamache – editie Franta A doua etapa a campaniei “Calatorie culinara cu Laura Adamache” s-a incheiat ieri, 15.11.2015. Cei trei castigatori, care vor primi cate doua carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”, sunt: Bucataria Emiliei – Classic Quiche Lorraine Irina Budiu – Purée de chou-fleur aux côtelettes […]