Blat de tort cu nuca, reteta simpla de pandispan cu nuca pentru torturi Reteta de blat de tort cu nuca este ideala pentru torturi sau ca baza pentru prajiturile cu crema. Are o consistenta usor umeda, datorita nucilor si cantitatii reduse de faina, asadar nu este neaparata nevoie sa il insiropam. Reteta blatului cu nuci […]
Frigarui de pui cu ananas si sos picant, reteta cu carne de pui si legume pentru gratar Frigaruile de pui cu ananas si sos picant au fost primele delicii preparate dupa intoarcerea in Italia. Am petrecut doua saptamani frumoase, dar foarte foarte aglomerate, in Bucuresti, asadar dupa ce m-am linistit putin, am intrat cu forte proaspete […]
Prajitura cu nuca si crema caramel, desert cu crema si gem Prajitura cu nuca si crema caramel este o reteta simpla, fara pretentii, perfecta pentru un pranz sau o pauza dulce alaturi de cei dragi. Cand am fost ultima oara acasa, am pus mana pe „testamentul culinar” al mamei mele, un caiet enorm, plin cu […]
Cosulete umplute cu ricotta si dovlecei, un aperitiv minunat pentru masa de Pasti Cosuletele crocante umplute cu ricotta si dovlecei sunt o alegere excelenta pentru mesele de sarbatoare. Sunt absolut delicioase si se fac foarte simplu, avem nevoie de maxim 20 minute pentru preparare si inca 20-25 pentru coacere. Cosuletele cu ricotta sunt bune atat […]
Budinca de chia cu piersici, reteta de post cu seminte de chia si fructe Budinca de chia si piersici este absolut exceptionala si se preparara cat ai bate din palme. Este un desert raw vegan care poate fi gustat si in post. Eu am folosit lapte de nuca pentru aceasta delicioasa reteta, dar il puteti inlocui cu […]
Negresa fara faina, o reteta de prajitura fara gluten Negresa fara faina este una dintre multe retete pe care le putem pregati cu nucile folosite pentru laptele vegetal de casa. Bineinteles, nucile pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de migdale folosite pentru laptele de migdale. Reteta este simpla si rapida, iar prajitura negresa fara gluten, absolut […]
Lapte de nuca, o reteta simpla si rapida de lapte vegetal Cand vine vorba despte laptele vegetal, laptele de nuca este primul pe lista preferintelor. Si laptele de migdale imi place, nu zic nu, dar cel de nuca are un gust aparte, foarte placut si parfumat. Prin magazine nu il gasim foarte usor, dar se […]
Mini tort cu crema de capsune, desert aniversar pentru 8 ani de blog Chiar au trecut deja 8 ani de blogging? Parca mai ieri m-am asezat comod in fata calculatorului si m-am apucat, cu degetele tremurande si destul de rigide, sa scriu prima reteta pe blog. In timp ce preparam acest delicios mini tort cu […]
Sandvis cu ciuperci si gorgonzola, o gustare simpla, rapida si delicioasa Zilele trecute va propuneam un sandvis delicios cu porumb si sunca, ideal pentru picnic, astazi va recomand o alta reteta de sandvis cu ciuperci si gorgonzola, atat de delicioasa incat chiar trebuie incercata. Eu ador gorgonzola, este branza mea preferata, iar in combinatie cu nuci, […]
Cozonac cu rahat, o reteta simpla si delicioasa de cozonac pentru sarbatori Cozonacul cu rahat este unul dintre preferatii nostri (trebuie sa vedeti si reteta de cozonac pufos cu nuca, un alt campion in bucataria mea), numai ca nu reusesc sa-l fac foarte des pentru ca imi lipseste ingredientul principal, adica rahatul. Cand am fost in […]
Conopida la cuptor, o reteta sanatoasa de post cu conopida Astazi va propun o reteta rapida si simpla de conopida la cuptor. Chiar si celor care nu se inteleg bine cu aceasta minunata leguma o sa le placa aceasta reteta, garantat. O puteti manca simpla sau ca garnitura langa o friptura delicioasa. Noi am mancat-o alaturi […]
Sandwich cu porumb si sunca, reteta ideala pentru picnic Sandwich-ul cu porumb si sunca m-a insotit de foarte multe ori la picnic. Chiar, ce poate fi mai placut si mai relaxant decat primul picnic din an? La noi are loc in fiecare primavara, imediat dupa ce soarele incepe sa fie mai prietenos cu tot ce misca sub el. […]
Cotlete in crusta de pesmet la cuptor, o reteta delicioasa pentru pranz sau cina Cotlete de porc la cuptor, suculete si cu crusta crocanta de pesmet si ierburi aromatice. Cotlete crocante de porc caopte la cuptor, cu foarte putin ulei. Cea mai buna reteta de cotlete coapte pentru masa de pranz. Cotletele de porc sunt […]
Friganele umplute cu crema, tavalite prin zahar si scortisoara Nici nu-mi amintesc de cand nu am mai facut sau mancat friganele, sigur au trecut cativa ani buni. Cred ca friganelele se numara printre primele dulciuri facute de mine, cum prindeam cateva felii de paine mai veche, cum le transformam in friganele. Si le mancam cu […]
Pui de-un pui? Concurs cu retete cu carne de pui Salutari, dragi impatimiti ai gatitului! Am niste vesti tare interesante pentru voi. Komunomo, in parteneriat cu KitchenShop, organizeaza in perioada 22 februarie-7 martie concursul Pui de-un pui? – competitie dedicata retetelor cu carne de… pui! Daca vrei sa participi, trebuie sa propui o reteta proprie, […]
Whoopie pies, fursecuri americane umplute cu crema de piersici Whoopie pies sunt un fel de sendvisuri dulci de dimensiuni destul de generoase (8-10 cm), formate din doi biscuiti pufosi lipiti intre ei cu o crema de ciocolata, vanilie, unt de arahide, mascarpone, etc. Nu se stie cu exactitate in care dintre cele doua state americane, New […]
Bors de tacamuri de pui, reteta traditionala de bors Nu am mai mancat bors de tacamuri de foarte multi ani. Initial vroiam sa fac o ciorba de pui, m-am gandit sa pun si niste pulpe de pui, dar, dupa ce m-am intors cu pulpele de la magazin, am constatat ca nu sunt chiar atat de […]
Chec Valentine’s Day cu ciocolata, reteta de chec cu ciocolata Checul Valentine’s Day este o propunere dulce pentru cei care sarbatoresc ziua indragostitilor pe 14 februarie sau pe 24 februarie, de Dragobete. Consistenta checului Valentine’s Day este usor umeda, nu mult, exact cat trebuie, iar gustul pur si simplu minunat. Am adaugat si putina pudra de […]
Tort pizza, o reteta inedita de pizza in straturi Reteta de tort pizza este inedita, surprinzator de gustoasa si deloc complicat de facut. Partea frumoasa este ca il putem umple cu ce dorim, nu neaparat cu prosciutto crudo si mozzarella cum am facut eu. Le puteti inlocui cu cascaval si sunca sau cu un mix de […]
Profiterol, un desert obtinut din choux umpluti cu crema chantilly Profiterolul nu ma duce cu gandul la familie, desi era destul de popular la noi acasa, ci la magazinul Bucur Obor. Ciudat cum momentele traite acum mai bine de 20 de ani, carora nu le dadeai atunci o importanta prea mare, iti revin cu o […]
Pulpa de porc la cuptor cu rozmarin, lamaie si seminte de fenicul Pulpa de porc cu rozmarin si fenicul, preparare pas cu pas. Friptura de porc la cuptor cu condimente. Vezi cum se face aceasta friptura de porc suculenta, condimentata in stil mediteranean. Imi place mult friptura de porc la cuptor, cu atat mai mult […]
Papanasi cu branza, reteta preferata a copilariei mele In urma cu un an va propuneam reteta mea de papanasi prajiti si tot atunci v-am promis ca o sa postez si reteta papanasilor fierti cu branza de vaci. Papanasii fierti erau specialitatea tatalui meu, il rugam mereu sa ne astepte cu o portie consistenta de papanasi cand […]
Felii de varza rosie la cuptor, o reteta simpla si sanatoasa Aceste felii de varza rosie la cuptor sunt delicioase! Nu imi amintesc daca am avut vreo simpatie sau antipatie pentru varza rosie in copilarie. Pur si simplu nu am nicio amintire legata de aceasta delicioasa si sanatoasa leguma. Abia in ultimii ani am inceput […]
Chifle umplute cu ciuperci, o reteta perfecta pentru un mic dejun consistent Chiar daca eu prefer un mic dejun dulce, cornuri, biscuti, pancakes, clatite si alte minuni de genul acesta, nu neg ca uneori, iarna mai ales, micul meu dejun devine mai consistent. Pregatesc foarte des chifle umplute cu ciuperci sau cu sunca, legume, oua […]