Hamburger cu ton RIO Mare si linte

Hamburger cu ton si linte, o reteta ideala pentru pachetul de pranz Cred ca toti ne-am intrebat la un moment dat ce sa mai punem in pachetul de pranz atunci cand mergem la birou, scoala sau facultate, nu-i asa? Preparatele trebuie sa fie sanatoase, usor de transportat si nu in ultimul rand deosebit de gustoase. […]

Tarta cu crema de ciocolata – reteta video

Tarta cu ciocolata si aluat de casa, desert cu aluat fraged si ciocolata neagra Tarta cu crema de ciocolata este un desert absolut minunat, perfect potrivit in orice anotimp si la orice ora a zilei. Cel putin la noi in familie asa este considerat. Gustul cremei de ciocolata neagra este pus in evidenta de aluatul […]

Prajitura cu crema de vanilie si ananas

Prajitura cu crema de vanilie si ananas, reteta delicioasa si rapida pentru sarbatori Prajitura cu crema de vanilie si ananas este o idee excelenta pentru masa de sarbatori. Daca va place cremsnitul, aceasta prajitura ii seamana foarte mult ca gust. De cateva zile am inceput probele pentru dulciurile de Craciun, iar aceasta delicioasa prajitura cu crema […]

Lichior de ciocolata si cardamom

Lichior de ciocolata, reteta de bautura alcoolica de casa  Lichiorul de ciocolata este o bautura alcoolica, consumata mai ales cu ocazia sarbatorilor de iarna, Craciun si Revelion. Bineinteles ca asta nu este o regula, daca va plac bauturile de acest gen, le puteti consuma oricand, cu moderatie, normal. Reteta lichiorului de ciocolata este foarte simpla, avem […]

Chec cu albusuri si mere

Reteta de Chec cu albusuri si mere, un desert de toamna absolut minunat Imi place atat de mult acest chec cu albusuri si mere, incat l-am facut de vreo trei ori in decurs de o saptamana. Merele, stafidele inmuiate in rom si consistenta atat de lejera a acestui chec merg mana in mana, va garantez. […]

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta

Tarta fara aluat cu rosii si ricotta, aperitiv sarat pentru sarbatori Tarta fara aluat cu rosii si ricotta este unul dintre aperitivele de mare succes de pe masa noastra de sarbatori. O fac de ani si ani de zile, de Paste sau Revelion, si intotdeauna a fost foarte apreciata, atat pentru gust cat si pentru aspect. […]

Risotto cu dovleac si gorgonzola

Risotto cu dovleac si gorgonzola, o reteta italiana cu orez si branza dulce gorgonzola Risotto cu dovleac si gorgonzola dulce este fara indoiala preferatul familiei noastre. Cris, care nu se intelege deloc bine cu orezul, adora acest tip de mancare, deci daca aveti in casa un astfel de mofturos, neaparat incercati aceasta reteta, sigur sigur […]

Concurs cu gust pentru gospodinele mici si mari

Concurs cu gust pentru gospodinele mici si mari, premii in carti semnate Laura Adamache In urma extragerii efectuate cu ajutorul random-org, cei trei castigatori ai concursului, sunt: Monica Radulescu (comentariul nr.71) Lisa (comentariul nr.42) Madimih (comentariul nr.30) Felicitari castigatorilor si multumiri tuturor pentru participare! Monica, Madimih si Lisa, astept adresa voastra, numele complet si un […]

Placinta cu branza de vaci si stafide

Placinta cu branza de vaci si stafide este desertul perfect pentru o zi ploioasa si friguroasa de toamna. Recunosc ca nu era preferata mea in copilarie, mai degraba mancam un salam de biscuiti sau o portie de papanasi, dar in timp gusturile se schimba si acum nu imi inchipui multe dulciuri care sa imi ofere […]

Carti noi la Targul International Gaudeamus

Iata ca si in acest an va aduc trei carti noi-noute, frumoase si colorate, cu retete una si una, pregatite si fotografiate cu mare drag si emotii in bucataria proprie. Noile carti se vor afla in standul Editurii ALL, la Targul International Gaudeamus, care va avea loc in perioada 16-20 noiembrie in Pavilionul Central Romexpo, iar […]

Mancare italiana de fasole

Mancare italiana de fasole boabe, fagioli all’uccelletto Mancarea italiana de fasole, pe numele ei original fagioli all’uccelletto, a fost piesa principala a pranzului de ieri. Pentru ca am avut mai mult timp liber, am pregatit un pranz mai bogat ca de obicei. L-am inceput cu niste bruschette integrale cu rosii si rucola, am continuat cu […]

Prajitura cu gem si bezea

Prajitura cu gem si bezea, reteta de prajitura a copilariei mele O prajitura cu gem si bezea, cu aluat fraged care se topeste in gura, gem de fructe de padure de casa si un strat subtire de bezea, ce poate fi mai bun de atat? Nici nu-mi amintesc cate tavi de prajitura cu gem am mancat […]

Jambalaya cu pui si carnati chorizo

Jambalaya, o mancare din bucataria creola, cu pui, chorizo si creveti Jambalaya este o mancare delicioasa si satioasa specifica bucatariei creole. Bucataria creola isi are originea in statul Louisiana, situat in sudul Statelor Unite ale Americii, si se caracterizeaza printr-un amestec de culturi culinare, predominanta fiind cea franceza. Bucatariile spaniola, italiana, portugheza, africana si nativ americana si-au pus […]

Supa cu naut si spanac

Supa cu naut si spanac, o reteta simpla si delicioasa de supa cu legume Ce faci cand esti racit, ti-e foame, dar nu ai chef sa stai in bucatarie prea mult? O supa cu naut si spanac, foarte buna si, cel mai important, foarte rapida. Pe mine m-a pus pe picioare saptamana trecuta cand am […]

Tarta cu ton si rosii cherry

Tarta cu ton si rosii cherry, o reteta delicioasa cu ton RIO Mare in ulei de masline O data cu venirea zilelor mai reci, din cuptorul meu ies o multime de tarte, care mai de care mai gustoase si mai parfumate. Ultima tarta a fost una cu ton, rosii cherry si ricotta, foarte foarte buna […]

Snitele de ciuperci pleurotus

Snitele de ciuperci la cuptor, reteta delicioasa de toamna Minunatele snitele de ciuperci pleurotus se afla foarte des in meniul nostru de toamna. Ciupercile pleurotus sunt unele dintre ciupercile mele preferate. In zona in care locuiesc nu le gasesc decat toamna, deci va imaginati cat de bucuroasa am fost cand le-am vazut in sfarsit in […]

Orez gratinat cu mozzarella

Orez gratinat cu mozzarella, o reteta simpla si delicioasa pentru pranz sau cina Orezul gratinat cu mozzarella s-a aflat pe masa noastra de pranz de acum cateva zile. Desi Cris nu se da deloc in vant dupa orez, de data aceasta l-a mancat cu foarte multa pofta, ba mai mult, a cerut chiar si a […]

Sos Bechamel – sos de baza

Sos Bechamel (sosul alb), o reteta de sos de baza in bucatarie Sosul Bechamel, numit si sos alb, este unul dintre cele mai cunoscute sosuri de baza din bucataria franceza, folosit la scara larga si in Italia, Anglia si multe alte bucatarii. Este impresionant cum dintr-un sos obtinut din 3 ingrediente principale (unt, lapte, faina) […]

Croissants cu aluat foietaj de casa

Croissants, un produs de patiserie frantuzesc ideal pentru micul dejun Croissants, numai cand aud acest nume ma topesc de pofta. Pentru mine micul dejun ideal este compus dintr-o ceasca de cafea si un croissant, uneori chiar doi, recunosc. Imi plac simpli, umpluti cu crema de ciocolata sau vanilie, gem de fructe de padure sau caise. Ce […]

Cartofi cu carne tocata si ciuperci la cuptor

Cartofi cu carne tocata si ciuperci la cuptor, reteta simpla pentru un pranz delicios Astazi va propun o reteta cu cartofi, carne tocata si ciuperci la cuptor, foarte gustoasa si relativ rapida, de facut cand nu prea avem timp pentru un pranz sau o cina mai elaborate. Aveam frigiderul gol astazi, da, chiar si pe […]

Scovergi

Scovergi, scoverzi sau scoverze, o reteta simpa si delicioasa Scovergile si clatitele sunt minunile dulci care mi-au marcat copilaria. Daca bunica facea niste clatite absolut delicioase, scovergile erau specialitatea tatalui meu. Umplute cu branza sarata sau dulci, pudrate doar cu zahar, dispareau in cateva minute din farfurie. Tati facea un aluat simplu, faina, apa, drojdie, un […]

Crochete cu naut si spanac

Crochete cu naut si spanac, o reteta simpla si rapida pentru un pranz delicios Crochete cu naut si spanac – o propunere delicioasa pentru perioada de post sau pentru vegetarieni. Reteta este foarte simpla si rapida, iar crochetele cu naut se pot manca calde sau reci, sunt la fel de bune in ambele variante. Pentru aceasta reteta […]

Crema de vanilie

Crema de vanilie, reteta de crema de baza pentru deserturi Crema de vanilie, una dintre cele mai cunoscute si folosite creme din patiserie, este un preparat simplu, ieftin si absolut delicios. Crema de vanilie poate fi folosita ca baza pentru alte creme, ca umplutura pentru tarte, choux-uri, cremsnit, crema de vanilie pentru tort, prajituri sau […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor