Salata de orez, reteta gustoasa de vara Prima reteta pe care am pregatit-o dupa ce ne-am intors din vacanta a fost o minunata salata de orez cu ton, rosii si fasole verde. Vara gatesc foarte des salate cu orez, naut, cus cus, alac, orz si alte cereale. Avantajul acestor salate este ca nu trebuie consumate […]
Sandvis cu ton, rosii si maioneza – Retete culinare Laura Adamache Zilele au inceput sa fie din ce in ce mai calduroase, gandul ne zboara la vacanta, iar timpul petrecut in bucatarie s-a redus considerabil. Cautam retete rapide si practice, eventual fara preparare termica, care sa asigure intregii familii o masa delicioasa. Astazi va propun […]
Tarta rapida cu ton si ardei, reteta cu ton Laura Adamache Astazi va propun o reteta de tarta rapida cu ton si ardei, cu aluat foietaj, perfecta pentru zilele in care nu avem prea mult timp la dispozitie pentru gatit. Eu am mereu in congelator un pachet de aluat foietaj, se pot face foarte multe […]
Pandispan cu caise, prajitura pufoasa fara praf de copt Pandispanul clasic, asa cum il cunoastem astazi, este derivat dintr-un preparat de baza inventat in anul 1700, de un patiser genovez, Giovan Battisata Cabona, care, impreuna cu marchizul Pallavicini, in serviciul caruia se afla de mai multi ani, a ajuns in Spania, la curtea regelui Ferdinand. […]
Salam de biscuiti cu nuci si mascarpone – Retete Laura Adamache Cand mi se face dor de casa si de anii linistiti ai copilariei, intru in bucatarie si pregatesc un salam de biscuiti. Este desertul cu care ne rasfata mama, pe mine si pe fratele meu, cel putin o data la doua saptamani. Ieri, dupa […]
Cartofi gratinati cu macrou, reteta delicioasa cu peste Ieri am pregatit pentru masa de pranz o reteta deosebit de gustoasa, cartofi gratinati cu macrou, ceapa, marar din belsug si cascaval afumat. Daca nu ati incercat pana acum aceasta combinatie, neaparat sa faceti reteta. Am servit acest preparat cu muraturi rapide care au mers de minune […]
Coaste de porc la gratar cu frigarui de cartofi noi – Laura Adamache Desi iarna este anotimpul meu preferat, nu pot sa spun ca nu astept vara cu nerabdare in fiecare an. Una dintre partile frumoase ale verii, pe langa marea calma si albastra la care abia astept sa ajung, este gratarul. Nu stiu voi, […]
Muffins cu capsune – Retete culinare Laura Adamache Simpli, rapizi si foarte pufosi, acesti muffins cu capsune si ciocolata sunt neaparat de incercat in aceasta vara. Eu de obicei ii mananc la micul dejun, dar astazi s-a intamplat sa mananc doi imediat dupa pranz si nu imi pare rau deloc. Capsunele sunt unele dintre fructele […]
Paste cu ton si lamaie – reteta de vara delicioasa Pastele mele preferate in sezonul cald sunt cele cu ton, lamaie si patrunjel. Gustul este atat de proaspat si parfumat, sigur or sa va placa si voua. Le-am mancat prima data, acum multi ani, intr-un mic restaurant italian si desi nu eram convinsa de combinatia […]
Fursecuri fragede cu nutella, o reteta de dulciuri rapida si delicioasa Fursecuri fragede – fara sa gresesc, pot spune ca sunt printre preferatele mele cand vine vorba despre pregatirea dulciurilor de Craciun. Se pregatesc foarte usor, rapid (aveti explicatii pas cu pas, in modul de preparare) si merg foarte bine in orice alta ocazie, in […]
Pizza cu capsuni si mascarpone, desert italian cu aluat fraged Pizza cu capsuni si marcarpone seamana ca aspect cu pizza Margherita, dar doar atat. Gemul de capsuni imita sosul de rosii, branza mascarpone, distribuita din loc in loc, seamana cu mozzarella, iar frunzele de menta, verzi si proaspete, aduc cu frunzele de busuioc prezente intotdeauna […]
Salata de primavara cu ton – Retete culinare Laura Adamache Vesela, colorata, sanatoasa si satioasa, salata de primavara cu ton, porumb si mozzarella este una dintre retetele noastre preferate. O mancam ca fel principal, de obicei cu felii de paine integrala, uneori prajite si frecate cu un catel de usturoi. Pentru aceasta salata de primavara […]
Madeleine clasice, reteta desert frantuzesc Atat de pufoase si cu un gust pronuntat de unt si lamaie, aceste mici prajiturele, Madeleine, isi au originea in nord-estul Frantei. Prima data cand am auzit de madlene a fost acum foarte multi ani, cand am citit primul volum din „In cautarea timpului pierdut” al lui Proust. Imi amintesc […]
Mini tarte cu ton si porumb – Retete culinare Laura Adamache Imi plac atat de mult mini tartele incat nu imi lipsesc de la nicio masa festiva. Pentru Paste, voi face aceste gustoase mini tarte cu ton bucati Lotka in ulei de masline si porumb. Daca nu va place porumbul, puteti sa il inlocuiti cu […]
Tarta cu ciocolata si orez – Reteta pentru masa de Pasti Tarta cu ciocolata si orez este o reteta tipica italiana care se prepara de Pasti. Recunosc ca prima data cand am mancat-o am fost putin sceptica, imi place mult ciocolata si la fel si orezul fiert in lapte, dar nu le vedeam pe amandoua […]
Omleta cu macrou si cartofi – Retete culinare Laura Adamache Pentru un mic dejun consistent, va recomand aceasta omleta cu macrou si cartofi, ardei gras si codite de ceapa verde. Eu o fac de obicei in weekend, cand putem sa ne rasfatam cu un mic dejun delicios. Pentru aceasta reteta de omleta am folosit o conserva […]
Cheesecake cu cafea si ciocolata, reteta prajitura fara coacere Zilele trecute mi s-a facut o pofta incredibila de cheesecake cu cafea si ciocolata, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si am purces la treaba. Nu exagerez cand va spun ca este cel mai gustos cheesecake fara coacere facut pana acum. Desi imi […]
Risotto cu macrou si ciuperci – Retete culinare Laura Adamache Risotto este unul dintre preparatele mele italiene preferate. Imi place atat de mult incat l-as gati in fiecare saptamana. Pentru ca sotul meu nu este fan risotto, trebuie sa inventez mereu combinatii care sa-l atraga. Ciupercile, fructele de mare, dar mai ales pestele sunt absolut […]
Quesadilla cu ton si cascaval – Retete culinare Laura Adamache Quesadilla cu ton si cascaval afumat este preparatul care ma salveaza in zilele foarte aglomerate. Se poate manca la micul dejun, pranz sau cina. Quesadilla este un tip de placinta mexicana, cu o umplutura de branza (queso, in spaniola) si alte ingrediente. Umplutura se aseaza […]
Ciulama cu carne de pasare – Reteta culinara Laura Adamache Foarte greu imi este sa descriu in cuvinte putine cat de mult iubesc reteta de ciulama cu carne de pasare si cat de multe amintiri frumoase ma leaga de ea. Printre primele retete invatate de la mami, a fost ciulamaua. Desi o reteta foarte simpla, […]
Chec de post cu cacao – Retete dulciuri de post Astazi am pentru voi o reteta de chec de post cu cacao, simpla si delicioasa. Checul are o consistenta usor umeda si se pastreaza de minune, intr-un recipient inchis ermetic, pentru 3-4 zile. Il fac foarte des, atat in varianta de post, cat si de […]
Chiftele de macrou in sos de rosii – Retete culinare Laura Adamache Chiftelele de macrou in sos de rosii sunt solutia perfecta pentru un pranz lejer si delicios. Daca va plac chiftelutele de carne in sos tomat, neaparat sa le incercati si pe acestea, cu macrou, sunt incredibil de gustoase. Avem nevoie de macrou conservat […]
Supa de gaina cu taitei, reteta mamei mele Cate amintiri de suflet ma leaga de aceasta supa de gaina cu taitei, nici nu va imaginati. In copilarie abia puteam sa ma ating de supe si ciorbe, se faceau presiuni serioase ca sa reusesc sa inghit macar cateva linguri. In primul rand, prin anii ’80, pentru […]
Vanillekipferl, cele mai fragede si gustoase cornulete cu vanilie si migdale Vanillekipferl sunt unele dintre cele mai fragede si delicioase cornulete cu vanilie si migdale. Prima data cand le-am gustat eram in Nördlingen, Bavaria, si ne-au placut atat de mult, incat au devenit cornuletele noastre preferate. In Germania se fac mai ales de Craciun, dar, […]