Placinta de post cu gutui

Placinta (de post) cu gutui – o reteta de placinta cu aluat fraged Placinta de post cu gutui este absolut minunata! Aluatul fraged de placinta este facut cu ulei si apa si este perfect potrivit si pentru alte variante de placinte de post dulci, cu umplutura de mere sau dovleac. Mi-au placut intotdeauna gutuile, dar […]

12 retete de post simple si rapide

12 retete de post simple si rapide, aperitive, mancaruri si dulciuri de post Postul Nasterii Domnului sau Postul Craciunului incepe pe 15 noiembrie si se incheie pe data de 25 decembrie. Daca 15 noiembrie cade intr-o zi de miercuri sau vineri, postul incepe din seara zile de 14 noiembrie. In cele 40 de zile de […]

Biscuiti cu ricotta si lamaie

Biscuiti cu ricotta si lamaie, desert rapid pentru mic dejun Printre dulciurile mele preferate pentru micul dejun, se afla si aceasta delicioasa si simpla reteta de biscuiti cu ricotta si lamaie. Cand se intampla sa nu am lamai in casa, folosesc coaja rasa de portocala sau semintele unei pastai de vanilie. Ricotta se poate inlocui […]

Wraps cu hummus de naut si mazare

Wraps cu hummus si creveti – reteta culinara delicioasa si rapida Pentru ca nu aveam foarte mult timp astazi si imi doream sa fac ceva cu adevarat delicios pentru masa de pranz, am scos punga de lipii din dulap si am construit aceasta reteta de wraps cu hummus de naut si mazare, salata verde si […]

Chec pufos cu rahat

Chec – o reteta simpla de chec pufos cu rahat De cate ori ajungem in tara, parintii ne intreaba cu ce sa ne astepte bun de mancare. Chiar daca le spunem sa nu se dea peste cap pentru noi, parintii sunt parinti, ne fac zeci de mancaruri si dulciuri, iar printre deserturile pregatite de soacra […]

Placinta la tigaie cu ton si legume

Placinta la tigaie, umpluta cu ton si legume Recunosc ca am o slabiciune pentru placinte. Chiar si cand sunt 40°C, tot fac cumva sa coc o placinta dulce sau sarata, iar cand nu am timp sa prepar un aluat fraged sau dospit, apelez la tigaie si la acest minunat aluat rapid cu praf de copt. […]

Burger de legume cu maioneza

Burger de legume cu maioneza – Reteta video Laura Adamache Asa cum stim, legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale si ne ajuta sa fim sanatosi in orice anotimp.  Chef Bob m-a provocat sa gatesc cu sosul de maioneza vegetala de la Inedit, asa ca am profitat de ocazie si am facut acesti  […]

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars – Reteta clasica de crema cu oua, lapte si zahar Crema de zahar ars sau Creme brulee – Care este diferenta? Cum se face crema cu oua si lapte (reteta clasica)? Multa luma confunda crema de zahar ars cu Crème brûlée. Spre deosebire de Crème brûlée, care se face cu oua […]

Salata calda cu orz si prosciutto crudo

Salata calda cu orz, prosciutto crudo si rucola – Reteta Laura Adamache Orzul perlat este unul dintre ingredientele mele preferate pentru salate, supe bogate si gustoase de toamna si chiar si pentru risotto. Acum multi ani am mancat in nordul Italiei o salata extraordinar de gustoasa cu orz, rucola si prosciutto crudo. Imi amintesc ca […]

Bulgur cu rosii si macrou

Bulgur cu rosii si macrou – Reteta culinara Laura Adamache Nu-mi amintesc exact cand am inceput sa folosesc bulgur. Stiu doar ca acum cativa ani am cumparat o punga si am facut niste chiftelute absolut minunate! Ce este bulgurul? Bulgurul, numit si boulghoul, boulgour, bulghur sau bulghul, se obtine din mai multe tipuri de grau […]

Biscuiti cu mere

Biscuiti fragezi umpluti, reteta simpla si delicioasa de toamna Unii dintre cei mai apreciati biscuiti cu mere din Italia se numesc Cuor di mela si sunt produsi de o foarte cunoscuta marca de aici. Mamicile italiene ii aleg pentru pachetelul de scoala al celor mici, i-am cumparat si eu de cateva ori si, desi sunt […]

Paste cu ton si hribi

Paste cu ton si hribi, reteta cu ciuperci si paste fusilli Nimic nu este mai gustos intr-o zi de toamna decat o portie de paste cu ton si hribi. Ador hribii, sunt ciupercile mele preferate, iar gustul lor ma intoarce in copilarie, cand ii culegeam din padurile bogate din Harghita, impreuna cu parintii mei. Pentru […]

Buseuri cu ton si masline

Buseuri cu ton, aperitiv gustos si simplu de facut Perfecte pentru gustari, mese festive, pachetelul de scoala sau de serviciu, buseurile cu ton si masline se fac simplu si sunt atat de gustoase incat merita sa le incercati si voi. Mie imi plac foarte mult maslinele verzi, picante, pentru umplutura acestor mini pateuri cu ton, […]

Placinta greceasca cu crema de gris – Bougatsa

Placinta greceasca cu crema de gris – Laura Adamache Toate preparatele grecesti imi plac foarte mult, in special placintele, dulci sau sarate, care sunt preferatele mele si ale lui Cris. Bougatsa, aceasta delicioasa placinta cu crema de gris si foi subtiri de placinta, este minunata si foarte usor de facut. Bougatsa vine din regiunea geografica […]

Ciocanele de pui la cuptor

Ciocanele de pui la cuptor, reteta delicioasa de pui pane Carnea de pui, cu exceptia aripilor si ciocanelelor, nu este neaparat preferata mea, dar daca este gatita si condimentata cum trebuie, o mananc cu placere. Zilele trecute am cumparat niste ciocanele de pui foarte frumoase, nici mici, nici exagerat de mari, perfecte pentru reteta de […]

Gogosi rasucite pufoase fara drojdie

Gogosi rasucite fara drojdie, reteta simpla si rapida De cateva zile, mai exact de cand m-am intors din vacanta, mi-e pofta de gogosi. Ba mai mult, am si visat ca eram undeva prin munti si mancam gogosi pufoase, pudrate din belsug cu zahar pudra. Astazi, fiind putin mai racoare la noi, m-am decis sa fac […]

Chiftele de orez cu ton si spanac

Chiftele de orez cu ton si spanac – Retete culinare Laura Adamache Acum multi ani am mancat pentru prima data chiftele de orez, intr-un mic restaurant din sudul Italiei. Chiftelele de orez se numesc arancini, sunt umplute cu ragù si mazare sau cu mozzarella si cubulete de prosciutto cotto. Forma clasica siciliana este conica, dar […]

Salata de paste cu sardine

Salata de paste cu sardine, reteta de vara delicioasa Salatele sunt mancarea noastra preferata in zilele calde de vara. Extrem de simplu de facut, rapide, hranitoare si delicioase, pot fi mancate la pranz sau cina. Salata de paste cu sardine este atat de gustoasa incat am terminat-o in doar cateva ore. Ar fi trebuit sa […]

Sandvis tzatziki cu ton

Sandvis tzatziki cu ton – Reteta Laura Adamache Cred ca toti cunoastem minunatul sos tzatziki pe baza de iaurt grecesc, usturoi si castravete, nu-i asa? Ei bine, sandvisurile tzatziki cu ton sunt o propunere delicioasa pentru o gustare de vara. Castravetele, taiat in feliute foarte subtiri, nu este introdus in sos, ci va imbraca uniform […]

Biscuiti de ciocolata cu gem de cirese

Biscuiti de ciocolata cu gem – Reteta Laura Adamache Nimic mai potrivit la cafeaua de dimineata decat o portie de biscuiti de ciocolata cu gem, nu-i asa? Ei bine, biscuitii de astazi sunt atat de gustosi si fragezi, incat chiar trebuie incercati. Gemul de cirese ii completeaza excelent, va recomand cu mare drag aceasta reteta […]

Bruschette cu macrou in sos tomat

Bruschette cu macrou in sos tomat, aperitiv de vara Combinatia dintre macrou in sos tomat si pesto de morcovi este putin spus delicioasa. Este o reteta inedita, pe care va recomand cu drag sa o incercarti in aceasta vara. Puteti folosi acest pesto si pentru paste sau gnocchi, veti obtine preparate cu adevarat deosebite. Bruschetele […]

Rulada cu gem de afine – reteta video

Rulada cu gem de afine – desert simplu si delicios cu gem Rulada cu gem este unul dintre deserturile mele preferate. Inca din copilarie adoram aceasta prajitura simpla si pufoasa, umpluta cu gem, crema de vanilie sau ciocolata, ornata cu frisca, ciocolata topita sau pur si simplu pudrata cu zahar vanilat.  Blatul de rulada este […]

Lipii umplute cu macrou si legume

Lipii umplute cu macrou, reteta rapida de vara cu peste De cel putin doua ori pe luna, ne rasfatam cu cate o lipie cu diverse umpluturi (carne de pui, peste sau doar cu legume si neaparat sos de iaurt). De obicei pregatesc lipiile in casa, dar uneori, mai ales vara, le cumpar dintr-un mic magazin […]

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor