Tarta aperitiv cu sardine si masline verzi


Retete culinare – Tarta cu sardine si masline verzi

Aperitiv Tarta cu masline verzi si sardine

Va invit sa incercati o delicioasa tarta aperitiv cu sardine si masline verzi. Daca doriti, o puteti coace intr-o forma de chec sau in forme individuale de muffins.

Pentru aceasta reteta am folosit o conserva de sardine in suc propriu SunFood. Desi nu sunt mare fan sardine, cele de la SunFood mi-au placut foarte foarte mult.

Sardine in suc propriu

Ingrediente – Tarta cu sardine si masline verzi (forma patrata 18×18 cm)

  • 3 oua medii
  • 140 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml lapte la temperatura camerei
  • 70 ml ulei de masline
  • 100 g parmezan ras
  • 1 conserva sardine in suc propriu (215g)
  • 7-8 masline verzi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Batem ouale cu o furculita pana cand se omogenizeaza (cca 1 minut). Adaugam alternativ, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, si laptele.
  • Adaugam parmezanul ras, maslinele verzi taiate in feliute subtiri, sardinele scurse de lichidul din conserva si zdrobite cu furculita, uleiul, patrunjelul tocat marunt, sare si piper.
  • Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen, nu mai mult.

Tarta cu sardine si masline verzi - amestec

  • Tapetam forma cu ulei/unt si faina, adaugam aluatul si il nivelam.
  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 30 minute.
  • O servim dupa ce s-a racit. Eu nu m-am abtinut si am taiat-o cat inca era calduta bine.

Tarta cu sardine si masline verzi - finalPofta buna!

 

22 comentarii la “Tarta aperitiv cu sardine si masline verzi

  1. Raluca M. spune:

    Unde gasesti Sardine in suc propriu? M-am uitat pe site-ul Sunfood si nu au decat in ulei, sos tomat si parca sos picant.

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, probabil ca stocul s-a epuizat, dar sigur vor mai aduce in curand.
      Pana atunci, poti inlocui sardinele cu ton in suc propriu.
      Pup cu drag!

  2. Anca B. spune:

    Ce idee minunata, o trec repejor pe lista! Laura, esti minunata si iti multumesc din suflet pentru tot ce am invatat de la tine! Te pup cu drag!

  3. simonacallas spune:

    Masline, peste si parmezan – nu are cum sa fie altfel decat foarte gustos. Si arata intr-un mare fel. Faina reteta, mi-am notat-o si eu.

  4. Nicoleta Munteanu spune:

    Maslinele sunt ingredientele cheie ale acestei retete. Numai buna pentru perioada urmatoare, perioada in care regasim destul de usor ingredientele in stare naturala.

  5. dida spune:

    Am preparat-o si eu de ziua mea, dar cu sardine in ulei. Am scurs uleiul din conserva si am maruntit apoi sardinele. A iesit foarte buna, colegele mele au apreciat-o. Multumim pentru retetele delicioase! Felicitari pentru cartile de bucate si mult succes pe mai departe!

  6. vio spune:

    felicitari ptr.toate sfaturile bune si ptr. tot ceea ce intreprindeti. am si eu o mare rugaminte de a ma ajuta cu un sfat; fac si eu pizza, mi-a iesit f. buna, pufoasa; dar…..de la o vreme, in aprox. juma de ora, o ora se intaresc marginile ; alta data era f. buna si a doua zi, iar acum este….necomestibila a doua zi; folosesc aceeasi reteta, aceeasi faina, aceleasi cantitati, aceleasi ingrediente, nu stiu care ar fi explicatia. astept un raspuns daca se poate. cu mii de multumiri si multa sanatate, succes in continuare.

    • Laura spune:

      Draga mea, ai folosit o reteta de pizza de la mine de pe blog? Daca da, te rog mult sa imi spui care dintre ele iti creeaza problemele acestea.
      Pup cu drag!

  7. Madalina spune:

    Tocmai am facut tarta , care este de fapt un chec sarat; cu toate ca ingredientele luate separat sunt bune, impreuna nu creeaza un gust aparte , de ex parmezanul nu s-a simtit deloc. In schimb , tarta cu ton si rosii am facut-o de 4-5 ori si este incomparabil mai buna.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Madalina, ma bucur mult ca ti-a placut tarta cu ton si rosii. Intr-adevar, este foarte gustoasa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor