Bruschette cu ciuperci si sos bechamel


Retete culinare aperitive – Bruschette cu ciuperci si sos bechamel

bruschete-ciuperci

Ador bruschettele si le fac foarte des in perioada calda a anului. Cu toate acestea, am observat ca nu am postat nici macar o reteta de bruschette, asa ca astazi va propun una dintre preferatele mele. Bruschettele cu ciuperci si sos bechamel sunt ideale pentru micul dejun dar si pentru cina.

Pentru aceasta reteta, am folosit  o delicioasa conserva de ciuperci taiate SunFood. Sunt conservate dupa metode traditionale si, cel mai important, nu contin aditivi alimentari.

conserva-ciuperci-sunfood

Ingrediente – Bruschette cu ciuperci si sos bechamel (4 bucati)

  • 4 felii de paine integrala
  • 1 borcan ciuperci taiate SunFood
  • 250 ml lapte
  • 25 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 25 g faina
  • 30 g parmezan
  • 30 g gorgonzola
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Scurgem ciupercile, le clatim sun un jet de apa rece, le scurgem bine si le tocam marunt.

2. Punem uleiul de masline si catelul de usturoi necuratat, dar usor zdrobit, intr-o tigaie antiaderenta si cand uleiul este incins, adaugam ciupercile. Le sotam 1-2 minute, apoi le scoatem si le punem intr-o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.

3. Intr-o cratita separata, punem uleiul de arahide/floarea soarelui si cand acesta s-a incins, adaugam faina. Amestecam cu telul pana cand obtinem o crema omogena (cca 1 minut). Incepem sa adaugam treptat laptele, amestecand incontinuu cu telul. Lasam sosul bechamel pe foc mic pana cand capata o consistenta cremoasa (cca 4-5 minute). Stingem focul, adaugam parmezanul si gorgonzola, taiata in bucatele potrivite, si amestecam pana cand sunt perfect inglobate in sosul bechamel.

bechamel-cu-gorgonzola

4. Acoperim sosul bechamel cu folie de plastic alimentara (asezam folia direct pe suprafata sosului).

5. Taiem feliile de paine si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le introducem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 2 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin.

6. Ungem feliile de paine, usor caldute, cu sosul bechamel, adaugam cate 1-2 linguri de ciuperci si pe deasupra lor punem restul sosului bechamel ramas.

bruschette-ciuperci

7. Coacem bruschettele cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 3-4 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.

8. Se servesc calde, pudrate cu patrunjel proaspat tocat si un fir de ulei de masline.

bruschette-cu-ciuperci Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bruschette cu ciuperci si sos bechamel
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

23 comentarii la “Bruschette cu ciuperci si sos bechamel

  1. alina spune:

    draga Laura,
    arata genial…nu am facut niciodata bruschette…desi tot timpul le cer la restaurant ca starter..sigur le voi incerca…le ador… si pe tine, dar asta stii deja
    pup!

  2. eliza spune:

    Buna. Cred ca ai gresit lista ingredientelor. Ai scris de 2 ori faina. Cred ca trebuie 250 ml de lapte si 25 grame de faina. ?? Ca eu nu stiu cum se face sosul asta, dar in descrierea retetei spui ca pui lapte, dar acesta nu apare in lista ingredientelor. 🙂 sper sa nu te superi din cauza comentariului, dar nu intelegem cum si ce sa pun. papa

    • Laura spune:

      Eliza, draga mea, nu ma supar absolut deloc. Chiat iti multumesc ca mi-ai atras atentia!
      Pup cu drag si spor la gatit!

  3. Pasiune pentru bucatarie spune:

    Minunate bruschetele, draga mea Laura 🙂 O idee grozava, un mic dejun delicios, dar si un aperitiv grozav <3
    Te pup :8

    • Laura spune:

      Liliana, draga mea, am avut o perioada foarte aglomerata, dar acum s-a incheiat, asa ca o sa postez mai des.
      Pup cu mare drag!

  4. Eileen Cuisine spune:

    Ador bruschette, imi place sa fac de fiecare data cand am ocazia si mai mult timp dimineata. Imi place de asemenea sa diversific iar reteta asta clar o voi pregati de cat de curand. Arata apetisant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor