Crema de lapte cu fructe – Reteta rapida de crema de lapte fara oua
Astazi va propun o crema de lapte delicioasa, rapida si foarte practica. Noi am servit-o la pahar, in combinatie cu fructe exotice si fructe de padure, dar o putem folosi si ca umplutura pentru torturi, prajituri, etc.
Pentru ca fructele tropicale imi plac foarte mult, am ales o conserva de fructe tropicale SunFood pentru aceasta crema de lapte. Cocktailul de fructe tropicale este un produs 100% natural si sanatos.
Ingrediente – Crema de lapte cu fructe
- 200 ml suc de fructe tropicale
- 800 ml lapte
- 250 g zahar
- 150 g faina
- 25 g amidon de porumb
- 200 ml frisca lichida indulcita
- fructe tropicale (conserva)
Ingrediente – „Gem” rapid de fructe de padure
- 350 g mix congelat de fructe de padure
- 4-5 linguri zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 lingurite amidon de porumb
- 1 lingura apa
Mod de preparare
- Amestecam zaharul, faina si amidonul si punem mixul obtinut intr-o cratita incapatoare.
- Scurgem fructele tropicale si amestecam sucul din conserva (200 ml) cu laptele. Turnam treptat mixul lichid peste cel solid si amestecam cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Punem cratita pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand crema capata o consistenta densa (cca 10 minute). Stingem focul si acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca complet.
- Pana cand crema se raceste, ne ocupam de „gemul” de fructe de padure. Punem fructele inghetate intr-o craticioara, pe foc mic, adaugam zaharul si amestecam. Lasam fructele sa fiarba cca 15 minute, dupa care adaugam sucul de lamaie.
- Amestecam amidonul cu apa si-l turnam peste fructe. Amestecam bine si mai lasam gemul pe foc mic 3-4 minute. Consistenta va deveni un pic mai densa.
- Lasam gemul sa se raceasca complet.
- Amestecam (eu am folosit mixerul) crema de lapte rece cu frisca mixata foarte bine.
- Intr-un pahar inalt, formam straturi alternative de crema de lapte, gem de fructe de padure si fructele tropicale taiate in cubulete mici.
- Ornam fiecare pahar cu bobite de ciocolata alba si fructe de padure.
- Este delicioasa si rapida. Pofta buna!
Pur si simplu de vis!
Alina, ma bucur mult ca-ti place!
Te pup!
Felicitari,Laura.O adevarata opera de arta.
Am cautat in toate magazinele aceasta marca de conserve si nu am gasit-o.Te rog spune-mi de unde o cumperi.
Multumesc
Liliana, (sper sa nu se supere Laura ca iti raspund eu) ultima oara am luat conserva de fructe tropicale exact marca asta din Auchan, daca nu ma insel era pana in 6 lei.
Nicole, nu ma supar absolut deloc. Iti multumesc ult ca ne-ai spus!
Pup cu mare drag!
Draga mea, eu le iau din magazinul online sunfood.
Cineva spunea mai sus ca se gasesc si in Auchan.
Pup cu drag!
Arata fenomenal de bine, nu cred ca va trece week-end-ul fara sa o incerc 🙂
Cam cate „portii” ies?
Nicole, draga mea, ies vreo 8 pahare destul de maricele.
Pup cu drag!
Superba prezentarea!! De preparat nu pot sa spun decat sa suna delicios!! te pup Laura draga!
Mmm ce delicios.Cat de mult imi place.Seara frumoasa!
Rocsy, scumpa, tare ma bucur ca-ti place!
Pupicei!
Este grozava,am facut-o ,n-a mai ramas nimic ca sa o gust si eu ,asa ca am mai facut o portie ,noroc ca am mai avut ingredientele necesare.Multumesc pentru reteta. Elena
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Tare ma bucur ca ti-a placut!
buna ziua,
va rog sa ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre tanarul catalin petrache ).Sunt lucruri pe care le putem face salvand viata aproapelui doar printr-un simplu gest:postand un articol,donand un banut sau postand pe retelele de socializare.
Va multumesc anticipat pentru dragostea si intelegerea acordata!
astept raspunsul d-voastra pe adresa de e-mail:
Arata mirific. O sa incerc si eu , dar sper sa-mi iese.
Oana, draga mea, sigur iti iese. Se face foarte foarte simplu. Te pupic!
In ce fel poate sa arate !
Maria, te pup! Ma bucur mult ca-ti place!
Buna, Laura ,
E o idee super si arata extraordinar ! Imi spui te rog daca pot inlocui amidonul cu altceva? Multumesc ca imparti cu noi, zi de zi, retete minunate! Te apreciez tare, tare ! 🙂
Adriana, poti inlocui 25 g amidon cu 20 g faina.
Te pup!
Arata delicios!
Adina, draga mea, ma bucur mult ca-ti place!
Pup!
cred cai foarte buna o sa incerc
Bunatate la pahar :)!
Se poate face crema si cu o zi inainte de ansamblarea desertului :)?
Multumesc Laura pentru minunatele retete
Sigur ca da, Diana. Pastreaz-o acoperita, in frigider, pana in momentul asamblarii paharelor.
Bunatate la pahar :)!
Se poate face crema si cu o zi inainte de ansamblarea desertului :)?
Multumesc Laura pentru minunatele retete