Supa de Porumb si Dovlecei


Retete culinare Supe, Ciorbe – Supa de Porumb si Dovlecei Supa de Porumb si Dovlecei

Supa de porumb si dovlecei este ideala pentru un pranz de iarna, satios si gustos.

Nu pot sa spun ca porumbul a fost intotdeauna preferatul meu. Imi amintesc verile in care ai mei fierbeau porumb si il rontaiau cu pofta pana cand nu mai ramanea nici macar un bob micut. Mie nu-mi placea deloc. Am incercat de cateva ori sa ma imprietenesc cu gustul lui, dar nu am reusit si am renunat. Insa, de cativa ani am inceput sa-l mananc cu foarte mare placere. In salate si in supe este grozav, iar porumbul copt este pur si simplu divin.

Astazi va propun o reteta pentru supa de porumb foarte gustoasa, ideala pentru sezonul rece. Pe cat de simplu se face, pe atat de rapid dispare din farfurie.

Bineinteles ca am folosit, si de aceasta data, delicioasele conserve SunFood. Porumbul dulce SunFood este conservat prin metode traditionale si nu contine aditivi alimentari.

Supa de Porumb si Dovlecei -conserva SunFood

Ingrediente – Supa de porumb si dovlecei

  • 300 g boabe de porumb
  • 200 g dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 tulpina telina
  • 100-125 g prosciutto cotto/bacon
  • 1 l supa vegetala/apa
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4-5 rosii mici
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

  • Tocam ceapa marunt, taiem prosciutto cotto in patratele mici si in cubulete potrivite cartoful, ardeiul, telina si morcovii.
  • Curatam cateva fasii din dovlecei si apoi ii taiem in feliute subtiri. Daca doriti, puteti taia feliutele in patru sau le puteti lasa intregi.
  • Punem prosciutto cotto la calit in uleiul de masline incins si dupa cca 1 minut, adaugam ceapa si cubuletele de telina, ardei, morcov si cartof. Le calim 2-3 minute, apoi adaugam dovleceii, amestecam si le mai calim inca 1-2 minute, la foc mic.

Supa de Porumb si Dovlecei - calire prosciutto cotto

  • Adaugam supa vegetala sau apa, acoperim oala cu capac si o lasam sa fiarba  la foc mic spre mediu, 10 minute.
  • Dupa 10 minute, adaugam rosiile curatate de coaja si taiate in cubulete mici si porumbul scurs de lichidul din conserva si clatit sub un jet de apa rece.
  • Acoperim din nou oala si o mai lasam sa fiarba inca 15-20 minute. Eu o las mai putin, cca 15 minute, pentru ca imi place sa simt consistenta porumbului. Stingem focul si lasam supa sa se odihneasca 3-4 minute.
  • Separat, amestecam galbenusurile cu laptele, apoi adaugam peste ele 1 polonic de supa si amestecam bine.
  • Adaugam acest amestec in supa si amestecam.
  • Servim supa de porumb si dovlecei calda.

Supa de Porumb si Dovlecei - detaliu final

Pofta buna!

59 comentarii la “Supa de Porumb si Dovlecei

  1. Roxana spune:

    Chiar eram in pana de idei la capitolul supa! o varianta era cea de salata verde, dar imi place mai mult aceasta! 🙂 Multumesc si felicitari!

  2. Ana spune:

    Mmmmm ce bun pare. N-ma incercat niciodata supa de porumb dar cred ca e o idee grozava. Porumbul este un substituent cremos perfect pentru smantana sau frisca. Multumesc!

  3. Oana spune:

    Arata foarte bine, si sunt convinsa ca este gustoasa. Pt ca este o supa dulce, ar merge foarte bine si niste pastarnac. Deja mi-e foame Laura…asa pofta mi-ai facut …

    • Laura spune:

      Oana, draga mea, ai dreptate, pastarnacul merge foarte bine.
      Eu nu cred ca am mai mancat de cel putin 4-5 ani. In Italia este imposibil de gasit pastarnac..:((
      Pup cu drag!

  4. Dli spune:

    La prima vedere ingredientele par sa fie un pic neobisnuite pentru o supa, dar poza acestei supe… pur si simplu iti lasa gura apa!

  5. CrySs spune:

    Excelenta ! Arata prea bine in poze , asa ca am testat-o in seara asta si nu imi pare rau deloc 🙂 Cu siguranta o voi mai face din nou. Multumim pentru idee !

  6. Alina spune:

    Draga Laura , am facut-o si a iesit o bunatate am uitat sa pun rosiile , oricum am terminat-o rapid , o sa o m-ai fac odata si cu rosioare .Multumim mult pt. reteta pupici .

  7. Florina spune:

    Multumesc, Laura, pentru această reţetă! Este super gustoasă şi uşor de pregătit. Am un dosar cu reţetele tale.

  8. Alexutza spune:

    O reteta divina! Foarte simpla si foarte gustoasa – deja am facut-o de 2 ori, mai mult pentru fetita mea 🙂 Multumim!

  9. Flori spune:

    Nu ca-i buna….e excelenta! Nici nu stiu de cate ori am facut-o pana acum. Este bataie pe ea…obligatoriu se mananca 2 portii, inclusiv copilul! Azi i-a venit iar randul! Multumesc!

  10. Ana spune:

    Buna, ciorba acum este la foc, miroase asa de bine :), sunt convinsa ca si gustul este pe masura.
    Multumesc de retele postate, sunt adevarate comori!

  11. Laura Neky4 spune:

    Draga Laura, doar ce am terminat de facut aceasa minunatie de supa. Mirosul este incantator, aspectul nemaipomenit, iar gustul…. un deliciu. Am mancat deja 2 portii. Pot spune deja ca este una din favoritele mele. Felicitari pentru postarea acestei retete! Ai facut multi oameni fericiti 🙂

  12. Aurica spune:

    cat de naturala, sanatoasa, cremoasa si apetisant de savuroasa arata..merge in zilele reci de iarna si nu numai 🙂

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, ai adaugat cumva laptele si galbenusurile direct in supa? Amestecul de ou si lapte trebuie amestecat cu supa fierbinte, astfel incat diferenta de temperatura dintre acest amestec si supa sa nu fie prea mare. Daca ai sarit acest pas, socul termic poate produce un aspect branzit.

  13. Matei spune:

    Thx! A iesit absolut delicioasa, mai ales ca i-am pus si un pic de pasta de ardei iute. O mica observatie: nu este precizat in care pas se adauga morcovii, decat ca-i pregatim :))

    Cele bune!

  14. Mihaela spune:

    Draga Laura,
    Gatesc de multa vreme retetele tale si de fiecare data au avut succes. Fiica mea de 12 ani face cu placere retele tale de prajituri si desi nu este fun legume, mananca de fiecare data placinta cu dovlecei, cea de cartofi si azi a fost uimita de supa de porumb si dovlecei. A fost delicioasa, cea mai buna supa de legume pe care am mancat-o pana acum. Sotul meu a mangat trei farfurii si trebuie sa spun ca la fel am mancat si eu☺
    Iti doresc multe zile sanatoase in care sa ne bucuri cu retetele tale.
    Am o intrebare. Mi-as dori mult cartea ta Yummy, dar pe internet nu o gasesc, peste tot este stoc epuizat si din pacate in librarii nu pot merge deoarece locuiesc in Germania.
    Numai bine iti doresc si multumesc pentru toate retetele minunate.

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc pentru aprecieri! Ma bucur foarte mult ca v-au placut retetele incercate.
      Stocul de carti Yummy, 300 de retete pentru bebelusi si copii, s-a epuizat. Cartea va fi reeditata foarte curand, speram ca din toamna sa fie din nou disponibila in librarii.
      Te pup!

  15. Mihaela spune:

    Multumesc frumos Laura. Abia astept sa apara cartea ta pentru copii, sunt sigura ca are retete delicioase ca si cele de pe blog. De fiecare data cand veau ceva nou caut pe blog-ul tau si de fiecare data sunt apreciate mancarurile tale.
    Sa ne bucuri multi ani de acum inainte cu retetele tale delicioase

  16. Alinutza spune:

    Abia asteptam sa vina toamna, special pentru supa asta! Se afla printre preferatele mele, iar asta, datorita tie! Multumesc, draga Laura! ;)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor