Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos


Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos, ideale pentru Craciun si Revelion

Bomboane de ciocolata si nuca de cocos detaliu
Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos – Laura Adamache

Inainte de reteta acestor delicioase bomboane de ciocolata cu nuca de cocos, vreau sa va multumesc ca m-ati vizitat in anul care aproape a trecut si va astept, cu acelasi drag, si in 2013.

Pentru mine, anul 2012 a fost mai complicat si plin de situatii neprevazute si deloc placute, dar pana la urma am invatat sa trec peste greutatile intampinate si sa sper intr-un 2013 mai bun si mai linistit.

Pe langa aceste minunate bomboane, am mai pregatit si o ciocolata de casa cu nuci, alune si stafide. Prietenii sper ca vor fi incantati de aceste doua retete delicioase.

Va doresc un nou An plin de sanatate, fericire, realizari si multa liniste sufleteasca!

Ingrediente – Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos (cca 20 bomboane)

  • 70 g ciocolata alba
  • 80 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida indulcita pentru frisca
  • 50 g unt
  • 60 g fulgi de cocos
  • 1 lingura espresso praf/ness praf
  • 70 g zahar pudra
  • esenta vanilie dupa gust (optional)
  • ciocolata cu lapte pentru ornat (cca 150-200 g)

Mod de preparare – Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

  • Taiem ciocolata alba si cea neagra in patratele, le punem intr-o craticioara si le totpim la bain-marie.
  • Intr-o craticioara separata adaugam untul taiat in cubulete, fulgii de cocos, frisca, espresso si zaharul pudra. Daca doriti puteti adauga si putina esenta de vanilie. Punem craticioara pe foc mic si cand untul este complet topit, stingem focul si lasam compozitia sa se raceasca putin.

Bomboane de ciocolata si nuca de cocos preparare

  • Adaugam ciocolata topita in mixul de unt si cocos si omogenizam. Ciocolata topita si mixul de unt si fulgi de cocos trebuie sa aiba aceeasi temperatura ca sa nu se taie in momentul in care incepem sa le mixam.
  • Mixam compozitia cca 2-3 minute, apoi o lasam sa se raceasca si o bagam la frigider pentru cca 30 minute.
  • Scoatem vasul din frigider si mixam pana cand obtinem o crema omogena si densa.

Bomboane de ciocolata si nuca de cocos preparare

  • Formam bomboanele, apoi le asezam pe o farfurie si le lasam la frigider cca 30 de minute. Dupa 30 de minute, le scoatem din frigider si le asezam pe un gratar.

Bomboane de ciocolata si nuca de cocos pe gratar

  • Imbracam bomboanele in ciocolata de lapte topita la bain-marie (o turnam in strat uniform peste bomboane).
  • Dupa ce stratul de ciocolata s-a intarit putin, mutam bomboanele pe o foaie de hartie de copt si, daca ne mai ramane ciocolata, trasam niste dungi fine pe fiecare bomboana.
  • Bomboanele de ciocolata cu nuca de cocos se pastreaza la frigider si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute inainte sa fie servite.

Bomboane de ciocolata si nuca de cocos in cos de zahar

Va doresc un Revelion minunat alaturi de cei dragi! La multi Ani!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Bomboane de Ciocolata cu Nuca de Cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 28 Review(s)

63 comentarii la “Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos

  1. mira margulies spune:

    sunt plecate din romania la 5 ani (de 52 de ani) si am gesit retete de mencare, ca la mama acase. multumesc mult

  2. Buburuza Bubu spune:

    Delicioase Praline!!! Draga Laura iti doresc un An Nou cu multa sanatate, multe impliniri si toate cele bune!
    La multi ani!

  3. alexandra spune:

    Buna,

    Imi place tare mult ceea ce faci tu aici…am incercat si eu o multime din retele tale si sunt de-a dreptul incantata….foarte, foarte bune!
    Vroiam sa te intreb….ai idee cumva…cum se face „sugarvail”….din cate am vazut e un fel de pasta de zahar folosita la decorat…dar nu am gasit pe nicaieri reteta. 🙁

    • Laura spune:

      Alexandra, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
      Din pacate nu am o reteta postata pentru sugarveil. Am facut o singura data, in urma cu cativa ani.
      Caut reteta si imediat cum o refac, o postez.
      Pup cu drag!

  4. LILIANA spune:

    Draga Laura,am incercat foarte multe din retetele tale.Iti multumesc tare mult!!!!Cand vreau sa impresionez(sotul meu gateste mult mai mult decat mine) merg repede la retetele tale;nu dau niciodata gres.
    Eu locuiesc la Londra de 10 ani si sfaturi nu prea am de la cine cere sfaturi asa ca retetele tale ma ajuta enorm.
    Iti pare rau ca nu ai avut un an prea bun,sper ca 2013 sa iti aduca multa,multa sanatate si doar bucurii!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele.
      Iti doresc un 2013 minunat, fericit si plin de realizari!
      Pup cu drag! La Multi Ani!

  5. mariana spune:

    Multumesc pentru retete imi plac la nebunie,pentru revelion am pregatit placintele cu carne si branza telemea ,au iesit nebunie!La multi ani cu sanatate , un an bun si spor in toate!

  6. Gabriela spune:

    drdraga Laura, desi te citesc de mult timp – si nu contenesc sa ma minunez cat esti de talentata- n am scris pana acum. Dar inainte de sfarsitul acestui an vreau sa ti multumesc, intai de toate, pentru ceea ce faci si pentu caldura pe care o transmiti, si apoi santi doresc un 2013 perfect in toate cele!

    • Laura spune:

      Draga mea, iti multumesc muuult mult pentru urare si aprecieri!
      Iti doresc un 2013 minunat si fericit alaturi de cei dragi tie!

  7. Gabriela spune:

    La multi ani cu sanatate, bucurii si cat mai multe realizari! si poate vine si un bebe mic anul asta :-), este minunat sa ai un copil, iti va face viata muuuult mai frumoasa si vei simti ca esti ca un izvor de iubire!
    Te pupacim cu drag!

  8. Anita spune:

    Multumesc mult, Laura ! Le voi pregati acum, cu mare bucurie. De retele tale s-au bucurat cei dragi mie, apoi am transmis si colegelor o parte din ele si acest site. Esti minunata si iti doresc un an cu implinirea tuturor dorintelor ! La multi ani, alaturi de cei dragi !!!

    • Laura spune:

      Anita, draga mea, ma bucur din tot sufletul ca iti plac retetele mele si ca le-ai transmis si colegelor tale.
      Iti doresc un nou An plin de realizari si multa multa fericire!

  9. Carmen spune:

    Iti doresc un an 2013 dulce si minunat, asa cum sunt si bombonelele de ciocolata pe care ni le daruiesti :-))

    La Multi Ani !!!

  10. Diana spune:

    Draga Laura, desi nu am lasat nici un comentariu pana acum, iti vizitez aproape zilnic site-ul si am incercat unele retete.Te felicit! Iti doresc multa sanatate in Noul An si …multa inspiratie 🙂 LA MULTI ANI !!!

  11. Alina spune:

    Sunt grozave, ;;) iar eu sunt innebunita dupa cocos asa ca fur 2 bombonele.
    Un An Nou cu inspiratie si bucurii iti doresc! Pup!

  12. Ghiocel07 spune:

    La multi ani draga Laura. Sa ai parte de un an mai bun si sa ne rasfeti cu bunatatile pe care le faci si le prezinti intr-un mod aparte. Te pup.

  13. A spune:

    Draga Laura,
    Inca o data iti multumesc pentru izvorul minunat de inspiratie culinara, dar si estetica, in care te-ai transformat! Am facut de 4 ori pe parcursul acestor sarbatori reteta ta de tiramisu cu nuci pralinate si este o nebunie! Eu nu pot manca nimic cu cacao sau cafea si atunci am sarit peste faza cu muiatul in cafea.Restul, insa, este de poveste!
    Iti urez La Multi Ani, petrecerea frumoasa de Revelion, iar Anul care vine sa te faca mai vesela, mai frumoasa, mai sanatoasa, mai inspirata, intr-un cuvant, mai FERICITA!
    Te iubim mult de tot de aici din Romania, mai precis din Craiova!

    • Laura spune:

      Draga mea, ce urare minunata! Iti multumesc din suflet pentru aprecieri si iti doresc un 2013 plin de sanatate, fericire si realizari!
      Ma bucur tare mult ca ti-a placut tiramisù-ul.
      Pup cu drag! La Multi Ani!

  14. Alina spune:

    La Multi Ani ! Laura , un An nou mai bun decit 2012 ,multa sanatate si fericire iti urez ,multumesc mult pentru retetele delicioase si superbe pe care le imparti cu noi ,pupici

  15. Raluca B spune:

    Bomboanele ararta minunat.
    Va doresc ca noul an sa va aduca multa sanatate, liniste sufleteasca si numai impliniri.va pup

  16. Cristian Borod spune:

    La multi ani! Fie ca Noul An sa va aduca multa sanatate, impliniri si tot ce va doriti !!!
    Minunata reteta, minunate fotografii! La multi ani fericiti tie si familiei tale!

  17. Lucia spune:

    Draga Laura, iti urmaresc si admir retetele, pozele minunate pe care le faci, nu e zi sa nu ma uit ce ai mai postat. Iti doresc cu mult drag un an nou 2013 fericit, plin de impliniri, liniste sufleteasca si tot ce iti doresti
    Lucia

    • Laura spune:

      Lucia, draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri si urare!
      Iti doresc un 2013 plin de realizari, fericire si multa sanatate!
      Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine.

  18. Laura spune:

    Buna, Laura.Multumesc pentru minunatele retete.La multi ani iti doresc si eu si multa putere de munca.
    Vreau sa te intreb daca aceste bomboane trebuie tinute doar la rece (dupa ce sunt gata) sau mai degraba cum sunt cand stau mult la temperatura camerei? Se inmoaie?As vrea sa le servesc la serviciu de ziua mea si acolo nu am frigider.
    Multumesc,
    Te pup

    • Laura spune:

      Laura, draga mea, se pot tine si la temperatura camerei fara nicio problema.
      Consistenta va fi un pic mai moale, dar nu exista riscul sa se topeasca sau deformeze.
      Cu toate acestea, iti recomand sa le pui intr-un loc mai rece, in niciun caz langa un calorifer sau alta sursa de caldura.
      Te pup!

  19. Georgia spune:

    Laura,draga mea,iti doresc din tot sufletul sa ai un an nou plin de bucurii,de impliniri si mai ales de sanatate!Te imbratisez cu mare drag !La multi ani!

    • Laura spune:

      Georgia, draga mea, multumesc mult pentru urare!
      Iti doresc un 2013 plin de sanatate, realizari si multa fericire!
      La Multi Ani!

  20. CT spune:

    arata super bomboanele,dar as dori sa stiu cum ai trasat liniile fine de ciocolata ? esti o super talentata ,su siguranta ai si foarte multa rabdare ! as dori sa aflu o reteta de puff pastry pt. croissant daca se poate ,multumesc!

    • Laura spune:

      CT, am trasat dungutele cu ajutorul unui sac à poche cu varf foarte subtire, dar daca nu ai asa ceva la dispozitie, poti baga ciocolata topita intr-o punga mica de plastic si sa o intepi la unul dintre capete. Foarte practic asa si vei obtine acelasi aspect.

  21. Daniela spune:

    Fac si eu destul de des ciocolata de casa…..ce nu inteleg eu din reteta asta este ca facem bomboane de ciocolata topind,de fapt ,ciocolata.Doar ca sa-i dam forma de bomboana si sa-i mai adaugan niste calorii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor