Cosuletele colorate de zahar sunt foarte decorative si simplu de facut
Pe ultima suta de metri, va aduc inca doua retete delicioase si rapide pentru masa de Revelion. Bineinteles ca se pot face cu orice alta ocazie, dar poate doriti si mai aveti inca timp sa le pregatiti astazi sau maine.
Cosuletele colorate de zahar se pot folosi ca recipiente pentru bomboane sau alte dulciuri de dimensiuni reduse, iar daca doriti si nu va deranjeaza colorantul, le puteti chiar manca sau folosi la prepararea dulciurilor dupa ce se termina sarbatorile.
Ingrediente – Cosulete colorate de zahar (2 bucati de cca 10 cm diametru)
- 500 g zahar
- 35 ml apa rece
- colorant alimentar
Mod de preparare – Cosulete colarate de zahar
- Amestecam foarte bine zaharul cu apa , apoi il impartim in doua parti egale si in fiecare portie de zahar, adaugam cateva picaturi de colorant (eu am folosit rosu si verde)
- Tapetam 2 boluri de plastic, cu un diamteru de cca 10 cm,cu folie de aluminiu sau folie alimentara, si adaugam in fiecare bol cate 250 g de zahar.
- Il presam foarte foarte bine cu o lingura sau cu mana, apoi presam stratul deja format cu un alt vas un pic mai micut. Facem acest lucru ca sa compactam cat mai mult zaharul si astfel sa obtinem un strat cat mai uniform posibil.
- Lasam cosuletele de zahar, la temperatura camerei, pana a doua zi, apoi le desprindem cu foarte mare grija de folia de aluminiu.
- Le asezam pe o bucata de hartie de copt si le mai lasam sa se usuce complet innca cca 6-8 ore.
- Rezista chiar si un an daca sunt pastrate intr-un loc uscat.
simpatia idee !
iti doresc un an nou minunat !
Coco, ma bucur ca-ti plac cosuletele.
Un An Nou plin de realizari si fericre sa ai!
simplu si frumos.multumim.sarbatori fericite alaturi de cei dragi.pop. la multimulti ani
Speranta, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac!
Un nou An minunat iti doresc!
Ingenioasa idee! Cosuletele sunt tare dragute!
Un An Nou cu bine!
La multi ani!
Flori, ma bucur mult ca iti plac.
La Multi Ani si un 2013 plin de sanatate si realizari!